Şimdi Ara

Bayilerin kazancı yüzde kaçtır? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
95
Cevap
0
Favori
4.988
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Babamın arkadaşı çok iyi tanıdığı bir bayiden

42 Bin YTL lik dolu bir peugeot u 35 bin YTL ye almıştı...
  • opel antara ilk çıktığında 90 bin küsür liraydı.
    şimdi ise 25 bin liralık indirim ile 75 bin küsür liraya satılıyor.

düşün artık 25 bin lira indirim yapılıyor ve hala kar elde ediliyor.
    90 bin liradan alanlara acırım..
  • Vallah ne kadar kazanırlar öğrenmek çok zor.

AMA DEVLET YURDIŞINDAN ÜLKEMİZE ARABA SOKARKEN ÖYLE BİR VERGİ KOYUYORKİ BEN ONA NE KAR DİYEYİM,NEDE BAŞKA BİRŞEY!....

Allahından bulsun bu verigiyi alanlar.....
  • sıfır arabada bence vuran vuruyor, tutan marka ve modeller anormal pahalı satılıp fazla kar sağlanıyor,
    nasıl olsa satcak mantığı,
    tıpkı mazot çok kullanılmaya başlanınca pahalı olması gibi,
    bu ülkede baştan aşağı her kes aynı mantıkla ilerliyor yane başa kim geçerse geçsin devlet politikası değişmeyecek demekdir
    Ayrıca sıfır araba almak için camdan savuracak derecede paran olmalı, aksi takdirde her halikarda zarar oğlu zarar.
    Kar marjı kanımca en az %10, aşağısına asla inanmam, sittin sene inanmam

keşke dizel moda olmasaydıda benim gibi doğma büyüme dizelcilere has kalsaydı
  • quote:

Orjinalden alıntı: matgab

PC: Win98, 4GB HD, Pentium II(MMX) 333Mhz, 64MB RAM, On-board 16 MB Grafic, hauppauge TV-Card, 56K Modem, 2xUSB rear side, 17''CRT Monitor, Mouse, Keyboard, Speaker, Microfone :) [since 1997]

keşke dizel moda olmasaydıda benim gibi doğma büyüme dizelcilere has kalsaydı

pentium 2 333mhz windows 98
    64mb ram

vay be
    ve bana maliyeti 1660 dolardı
    baba ben bu konfigurasyonu 1996 yılında yapmıştım ya
    ve siz halen bunu kullanıyorsunuz
    kesinlikle takdire şayan
    sizi saygı ile selamlıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ice-cruiser -- 23 Aralık 2008; 23:38:11 >
  • 12 yıl olmuş vay be
    ama bendeki hardisk 4.3 GB mıydı yoksa 6 kusurmuydu hatırlamıyorum
    daha sonra onu pentium 3 733 e upgrade ettiğimde
    10 gb baracuda harddisk aldığımda uçmuştum ya
    nostalji yaşadım yıldız tornavida ile evde sofra bezi üzerinde kasa söküp taktıgım günler aklıma geldi ya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ice-cruiser -- 24 Aralık 2008; 8:49:31 >
  • noluyo hemşerim bizim arabalara işlemci takılmıyo daha
  • Bayi karı minimum %20-30 arasındadır.Size örnekler vermek istiyorum
    2009 sıfır km borusan bayi çıkışlı tam full 5.20dizellerin sıfırı 80.000eu'dur.Borusana arayın sorun.İthalatçı galerilerde 57000eu'lara kadar veriyolar.Ne kadar kar ettiklerini siz düşünün bayilerin.ithalatçılar daha düşük karlarla çalışıyorlar %5 gibi mesela...bayiler dediğim gibi %30 dan aşağı kar yapmadan vermezler.
    2009 0 km 5.20dizeli 57000eu istiyor.http://www.sahibinden.com/borusan_cikisli_2009_model_0_km_bmw_5_20dWQQaXQQ9507790WQQpXQQdisplayitem
    Bu aracı borusan bayi 54000eu'dan aşağı mal etmiyordur.80.000eu'ya da satıyor.kar oranı %45 lerı bile geçiyor...ithalatçı galerilerin karları düşüktür %5

Ya da başka bir sıfır araç satan galeri-bayi örneği vereyim.
    2009 Linea Active Dizellerin sıfırı bayide 33500'dür.Toplu alım satım yapan galerilerde indirimli alırlar %5 karla satarlar.
    http://www.sahibinden.com/2009_linea_1_3_multijet_active_confort_paket_dizelWQQaXQQ10502711WQQpXQQdisplayitem sıfırını 26000ytl veriyor.bu aracın galeriye gelişi minimum 24000ytl den aşağı değildir. bayiye belki daha da ucuz fiyatlara gelmiştir biz 23 olarak hesaplayalım.%45 karla 33500 ytl ediyor.Karı siz görün...
    http://www.fiat.com.tr/Pages/tr/otomobiller/linea_fiyat.aspx Lineanın fiyatlarına da burdan bakabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi syrialin -- 23 Aralık 2008; 23:48:40 >

• quote:

Orjinalden alıntı: ice-cruiser

12 yıl olmuş vay be
    ama bendeki hardisk 4.3 GB mıydı yoksa 6 kusurmuydu hatırlamıyorum
    daha sonra onu pentium 3 733 e update ettiğimde
    10 gb baracuda harddisk aldığımda uçmuştum ya
    nostalji yaşadım yıldız tornavida ile evde sofra bezi üzerinde kasa söküp taktıgım günler aklıma geldi ya

bende tornavida ile denemelerde bulundum, ancak uzun zamandır yapmıyorum, sistem oturdu
    ayrıca internet dışında bi işe kullanmazsan olacağı budur..
    teknoloji üreticilerinin bir numaralı düşmanı

• galericiler genelde taksitle filan sattıklarından daha ucuza etiket koymaları normal. bayinin yüksek kârını vadelerden rahat rahat kurtarıyor onlar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: joushkun

galericiler genelde taksitle filan sattıklarından daha ucuza etiket koymaları normal. bayinin yüksek kârını vadelerden rahat rahat kurtarıyor onlar.

@joushkun,galeriler peşin satmıyorlar mı?
    Hem bayiler vadeli,kredili satsalar bile bankadan paralarını peşin alıyorlar.
  • aynen bende bırakalı çok oldu
    bu en son masa üstünü alırken laptoptan sıkıldım minicik ekranın içine giriyor gibi sevmiyordum masa üstü aldım
    bilgisayarcıyı aradım bana kocaman ekranlı hızlı bir bilgisayar gönder dedim sadece
    bilgisayarda çöp olmuş
    şimdi ki konfigurasyon az çok bildiğim kadarı ile şöyle bakalım
    intel anakart 35 veya 40 birşeyler dedi bilgisayarcı
    quo bilmem 4 çekirdekli işlemci
    8 gb ram
    ekran kartı ati rodeon hd 3850 1 gb bilmem neliymiş
    hardisk 250 GB maxtor olması lazım
    monitor 22 inç benq
    bilgisayarda başka ne vardı ya
    :)
    bir zamanlar hardiski kaşıkcı elması taşır gibi taşırken şimdi ne kullandıgımızı bilmiyoruz :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ice-cruiser -- 23 Aralık 2008; 23:59:49 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: berqo_01

hafta sonu adana opel arpel bayğinde astra cosma için pazarlık yaptım 42.500 liste fiyatı olan dizel araç için 41.000 ytl fiyat aldım telefonda!
    ee %3 indirim yaptılar bile eminim yüz yüze olsak %1 daha indirim yaparlar, parayı masaya koysam %1 daha artı xenon da hediye ederler.
    alsana %7 (%2'de xenon) en az %10 kar edecek ki bayide %7'lik indirimden sonra %3 kazanabilsin..

O bayinin servisine düştüğünüz zamanda emdiğiniz süt burnunuzdan gelir.Pahalılığı ile ün yapmıştır diyebilirim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: bureda

quote:

Orjinalden alıntı: joushkun

galericiler genelde taksitle filan sattıklarından daha ucuza etiket koymaları normal. bayinin yüksek kârını vadelerden rahat rahat kurtarıyor onlar.

@joushkun,galeriler peşin satmıyorlar mı?
    Hem bayiler vadeli,kredili satsalar bile bankadan paralarını peşin alıyorlar.

peşin de satıyolar ama ilk önce "abi bak dönem kötü, bizim acelemiz yok istersen üçe beşe bölelim öyle öde" diye teklif ederler. galeriler genelde kalburüstü araçlar satıyolar biliyorsun ki. şu zamanda gidip de bi günde en az 70-80 bin € sıfır km bir araca yatırmak ne kadar doğru, onu da alan adam zaten düşünüyor. atıyorum 75 bin euro'ya cash ödeme veriyosa 6 taksit 80 bin euro'ya verir. 6 taksit olduğundan sen anlamazsın belki ama adam kazanmış olur gibi düşünüyorum.

bayilerin olay başka. yetkili bayiler bankayla çalışıyor.

• Çok teşekkur ederim üşenmemiş aramışsınız, vermiş oldugunuz bılgıler çok makbule geçti.

Saygılarımla,

quote:

Orjinalden alıntı: tenekekutu

quote:

Orjinalden alıntı: relicks

Çok guzel paylasımlar olmuş emeği geçen ve cevap yazan her arkadaşıma teşekkuru bir borc bılırım. WV, Ford, Seat, Kia; Honda, Mitsubishi vs gibi bazı . Benım ozellıkle merak ettıgım bır marka var o da Opel, bilgisi olan ve paylaşmak isteyen arkadaslar Opel veya başka markalar hakkında paylaşıma devam edebılırlerse daha da guzel sonuclara ulasabılecegımız kanaatındeyım.

Saygılarımla,

Eskiden Opelde çalışmış bir-iki arkadaşımı aradım.Kendileri satışta çalışıyorlardı.Dediği rakam %2 civarı. Bazı arkadaşlar imkansız filan demişler ama bu doğrudur.Bayinin karı % 2-5 dir.Birçok firmada çalışan kişi de bunu söylüyor zaten.Esas parayı servisten kazanıyorlar.İndirimler ana firma tarafından yapıldığı için değişen birşey pekte olmuyor.Bayi gene aynı karı ediyor.

• bütün araçlarda aynı olmamakla beraber karları çok düşük....
    mantıklı gelmiyor ama hiç alakasız bir şekilde otomobil muhabbeti dönerken çok samimi olan ve 2 (reno ford) çok sağlam bayi sahibi olan arkadaşımız neden yalan söylesin...

ayrıca babamın 30 senelik arkadaşı askerlik arkadaşı adam oda yüzde 1-2 civarında birşeyler dediğini hatırlıyorum...
    kota dolduruyoruz dediklerini.....neden yalan söylesin ....

bazı araçlarda karlar bu civarlarda önce şişik tutup sonra düşerler falan bilemem ama opel reno ve ford için duyduğum bu yönde...
    ama gene araştırıp sorucam kendilerine fırsat olunca....
  • geçen sene komşum doblo aldı.konyada olmasına rağmen ankaradan aldı.sebebini sorduğumuzda arada 4000 tl sı var dedi.6-7 sene öncede bir akrabam doğan slx i ankaradan aldı.aradaki farkla güzel bir müzik sistemi kurdu .birde herkes servisten kazanır diyor.ama bir çok bayi sadece satış yapıyor yani servisleri yok.bence bu satış işi % 10-15 lerden aşağı olmaz.
  • Guzel ve detaylı bılgılerle bızı aydınlatan her bır arkadasıma tek tek teşekkur ederım.

Saygılarımla,
  • Fiat bayisi olan tanıdığım yeni Corolla aldığımda;

"Biz ve diğer markalar bir araçtan ortalama 500-600YTL kazanırız,esas kazancımız servise giren araçtan olur,serviste kar payı yüksektir ve hergün yüzlerce araç servise girer çıkar,servise giren araç bizim için nimetken Toyota firma olarak araçlarının arıza yapmasından rahatsızlık duyan bir anlayışa sahiptir." demiş idi.

Bende 0km aldığım Toyota 1 senede defalarca kez sıkıntı yaşatınca gerçekten rahatsız olup satmıştım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: esmerce

Fiat bayisi olan tanıdığım yeni Corolla aldığımda;

"Biz ve diğer markalar bir araçtan ortalama 500-600YTL kazanırız,esas kazancımız servise giren araçtan olur,serviste kar payı yüksektir ve hergün yüzlerce araç servise girer çıkar,servise giren araç bizim için nimetken Toyota firma olarak araçlarının arıza yapmasından rahatsızlık duyan bir anlayışa sahiptir." demiş idi.

Bende 0km aldığım Toyota 1 senede defalarca kez sıkıntı yaşatınca gerçekten rahatsız olup satmıştım.

Size inandırıcı geldi mi?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.