Şimdi Ara

Baykar’ın Fas yatırımı kesinleşti: Fas’a İHA fabrikası kuruluyor!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
548
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Baykar’ın Fas yatırımı kesinleşti: Fas’a İHA fabrikası kuruluyor!
    Fas Resmi Gazetesi'nde yayınlanan karara göre Baykar, Fas merkezli “Atlas Defense” isimli şirket kurdı. Bu şirket Fas’ta İHA üretimi yapacak.

Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, Kasım 2024'te Fas'ta düzenlenen Marakeş Havacılık Fuarı'nda Fas Ticaret Bakanı Ryad Mezzour ile bir görüşme gerçekleştirmişti. Bu görüşmenin ardından Baykar’ın Fas yatırımı konusunda dedikodular ortaya çıktı.

Ayrıca Bkz.Baykar, Piaggio Aerospace tesislerinde İHA üretimi için sözleşme imzaladı

Fas’ın Resmi Gazetesi’nde yayımlanan karar ile Baykar’ın Fas’ta kuracağı Atlas Defense isimli şirketi onaylandı. Şirketin faaliyet alanları hakkında şu ifadelere yer verildi:

• İHA tasarımı, üretimi, geliştirilmesi ve bakımı

• İHA yedek parça imalatı ve satışı

• Teknolojik ürün ve sistemlerin tasarımı, üretimi, geliştirilmesi ve satışı

• Savunma sanayisine yönelik elektronik cihazların tasarımı, üretimi ve montajı

• Yazılım, donanım ve mekanik sistemler.

Baykar’ın Fas yatırımı kesinleşti: Fas’a İHA fabrikası kuruluyor!

Şirketin sermayesi 250 milyon dolar

Atlas Defense, 2 milyar 500 milyon dirhem (yaklaşık 250 milyon dolar) sermaye ile kuruldu. Fas’a kurulacak fabrika ile Baykar’ın üretim kapasitesi artacak. Kuzey Afrika ülkelerine hızlı teslimat ve hızlı bakım imkanı doğacak. Afrika kıtasındaki ülkelere yönelik yeni hizmetler sunulacak. Şirketin Afrika kıtasındaki hakimiyeti artacak.

Fas, Bayraktar TB2 satın alan ve kullanan ülkeler arasında yer alıyor. Fas medyasındaki iddialara göre Bayraktar AKINCI da satın alınacak. Fas'a AKINCI eslimatlarının önümüzdeki aylarda başlaması planlanıyor.

• ELHAMDULILLAHH...

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Mümkün olduğu kadar çok ülkeye fabrika kurulmalı. bu sayede savaş anında ülkemizdeki fabrikalar vurulsa bile üretim devam eder.
    Arz güveliği için bu şart.

• CleanCoders C kullanıcısına yanıt
    Mantıklı ama o ülke izin vermezse civata çıkaramazsın, sözleşmeye yazılmalı.

• crytek gibi olmasın sonu. Milli diye dünya şirketine döünüşüp sonra f35 projesi gibi Türkiyeyi çıkarıp gavurlara satılmasın

• Yurtdışında kurulan tesisler teknoloji ve güvenlik açısından bir sorun teşkil etmiyor. Türkiyedeki montaj otomobil beyaz eşya fabrikaları gibiler

• Anca araplara kurun! Ulan gidip avrupaya amerikaya kurun da govde gosterisi olsun. Fas ne alaka

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

O seviyeye geldikten sonra başka ülkede üretime izin verilir mi sence?

• CheckVizoR kullanıcısına yanıt
    o seviye ye gelirse dükkanı kapatıp gidelim mi demek istiyorsun.

Dükkanı kapatmadan ziyade bize kepenk actirirlar mi o seviyeye gelince ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    çözüm yok diyorsun. doğru mu anlıyorum.

Bi ihtimal daha var hocam

Anladım darbe demek istiyorsun.

• Hayır tabi ki.

O seviyeye gelindiğinde dükkanı kapatacak sen olmayacağı için dert etmene gerek kalmayacak zaten.

• enoelroc kullanıcısına yanıt
    senin çözüm önerini merak ettim. nasıl bir çözüm bulunmalı

Ne konuda?

• enoelroc kullanıcısına yanıt
    Tartışmayı kaybettim, seni tebrik ederim

• Elinden iş totsundan yaş gelmeyenler onu yapsın bunu yapsın diye akıl veriyor ??

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.