|
BAYMAK KOMBİ ARIZALARI (6. sayfa)
-
-
duotek de iki model vardır çevirmeli düğmelilerde yaz kış konum anahtarının üzerinde R harfli konuma çevirin 3 saniye bırakmadan tutun ve bırakın yaylı değilse yaz yada kış konumuna manuel çevirin reset atıcaktır. tuşlu modellerde R tuşuna çok seri bi şekilde basıp çekin uzun basmayın
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İyi günler baymak brotje star extra kombim var 2012 den beri kullanıyorum bir haftadır banyo yaparken suyu ayarlar banyo bitene kadar aynı ısıda suyu alırdım şimdi su buz gibi olana kadar soğuyor ve tekrar ısınıyor bu tip bir arıza kullanım suyu ısı sensöründenmi olur neden olabilir ne yapmamız lazım?
eğer herhangi bir arıza uyarısı vermiyor ise kullanım suyu sensörü yapar ancak cihaz diyaframlı model ise diyafram delinmeside yapabilir. step motorlu modelse mil ve motorda neden olur 3 olasılıktan biri ilk önce sensöre bakmak gerek. su soğumaya başladığında kombinin altındaki borulardan en soldaki ısınıyor ise arıza sensörde değil diyafram yada mil gurubundadır. saygılar
Merhabalar. Baymak ın eski model baxi eco kombisine sahibiz. Kombide şöyle bir sorun başgösterdi. Sıcak suyu açınca kombi tetiklenip çalışmıyor ancak ekranda su sıcaklığını anlık 75 derece gösteriyor. Reset vs herşeyi yaptım. Daha sonra sıcak su sensörünü sökerek bypass ettim. Ekranda hata verse de sıcak suya kavuştum. Evsahibi böyle sorunları çok sallayan biri değil. O yüzden bu şekilde kullanmamın bir zararı var mı? Kışın evin ısıtmasında yine bu sensöre göre mi ısıtma yapacak?
mrb Ustam baymak 240 fi baksi kombimde petek temizliği (ilaçlı) yapıldıktan sonra motordan ses gelmeye başladı . Kombi su damlatmaya başladı. Kombi şuan çalışmıyor yani suyu ısıtmıyor evide ısıtmıyor. arızası ne olabilir. istanbuldayım . Daha önce internetten aldığım bilgilerle bir kaç kez tamir ettim. elim bu işlere yakısır. yardımlarınızı bekliyorum. teşekkürler -
baymak lambert 24 kombim var.(mütehhayit kombisi)3 senelik henüz.bu sene ara ara 3 defa peteklere sıcak su göndermediği oldu.çeşmelerde sorun yok.ateşleme yapıyor.gürül gürül yanıyor.kombi petek suyu 49 derecede sürekli.reset atmak.kapatıp açmak .şalteri indirmek sorunu çözmüyor.içindeki suyu tamamen boşaltıp tekrar doldurduğumda sorun herseferinde düzeldi.giriş filtresi temiz.su basıncını 2 civarında tutuyorum.basınç düşmesi olmuyor.acaba sebebi ne olabilir arkadaşlar?(general kablosuz oda termostatı mevcut).peteklerde normal vana mevcut.kombi açık balkonda. -
3 sene civarı ise garantisi olması lazim servisle konuşun
Suyu boşaltıp hava genleşme tankına 1 bar hava basın,sonrada 1,5 bar su koyun,2değil
Su pompası sorunuda olabilir,kombi ısıtıp arızaya geçiyorsa motorun önünde vida vardır açıp sağa doğru döndürün düz uclu tornavida ile...
@kombici06 merhaba, değerli yanıtınız için çok teşekkür ederim. O kadar çok uğraştımki bu kombi işiyle buraya yazdığımı bile bana unutturmuş ve 7 yıl geçmiş görünce şok oldum. Lütfen kusuruma bakmayın. cevabınızı okuyunca çok sevindim. Mantolama yapılmasına, petek boyu salona 2.5 m. ilave olmasına rağmen pek ısıtmıyor hala. devamlı söndürmeden yakınca evi ancak 20 yada 21 e getirebiliyor. Tabii bir hayli maliyetli oluyor. 7 yılın bana getirdiği şu oldu; kombimin huyu değişmedi ama benim huyum değişti !! :) bu evde soğukla yaşamaya alıştık :)) alıştırdı bizi :)) Aman arkadaşlar iyi bir bilenle iyi bir hesap yaptırmadan ne petek taktırın ne kombi alın. Meğer ne kadar önemliymiş hesapla bu işlere girmek. Bilmeden takanların kurbanı olduk biz. Hiç bu hesaplar yapılmadan müteahhidin bıraktığı boru boyuna göre petek takıldı. Bauhausdaki arkadaşda evi anlatmamıza göre şu olur size diyerek sattı. Alaskadakileri anlar bir yaşamımız oldu bu 7 yılda. :)) Herkese teşekkür ederim. saygılar.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X