|
Bayraktar'ın Ukrayna'ya kuracağı İHA fabrikasının görüntüleri yayınlandı
-
-
anlamadığım konu böyle stratejik bir konuda neden ukrayna seçildi neticede ukrayna çok güçlü bir ülke değil ve ukrayna ile olan yakınlık rusya ile aramıza da mesafe koyuyor. ukrayna neden bu kadar önemli.
-
Kimse motor vermiyor. Kendi motorumuz da olmadığı için, bize kolay kolay ambargo uygulamayacak motor üretebilen ülke lazım. O yüzden Ukrayna.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Umit_22 -- 12 Eylül 2022; 16:56:20 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Türkiye savaşa girdiğinde Türkiye deki fabrikalar vurulsa bile üretimin devam edebilmesi çok önemli, bu yüzden mümkün olduğu kadar çok üretim merkezi olmalı. küçük büyük fark etmez.
-
sanırım savaş sona erdikten sonra kurulacak.
-
TB2 motorları artık yerli üretilebiliyor. yerli üretim önemli olsa da asıl önemli olan savaş anında üretimin devam edebilmesi. buda kendi topraklarımızın dışında üretim ile mümkün.
-
Adamlar az daha motor fabrikasını Çin'e satacaktı. Amerika Çine satışına taş koyunca bizlere yaradı.
-
Ruslar nereye vuracağı ile alakalı füzelere resimleri yüklesinler diye yayınlamışlar.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
sanırım kastettiğiniz şey antolov un motorları üreten firma için mi söylüyorsunuz.
-
Ukrayna motor konusunda tek seçeneğimiz gibi bu yüzden ilişkilerin iyi tutulması çok iyi, diğer alanlarda da işbirliği geliştirilir umarım.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Putin'e ne bahane sunacaklar acaba? 😅
-
Amerika, Rusya'ya ve Çine karşı belirli ülkeleri silahlandıramadığı için bunu proxy ülkeler üzerinden yapıyordu. Kuzey Kore Polonya gibi ülkelere lisanslı üretim sağlarken, Türkiye gibi ülkelere de aynı şekilde sistem sağlanmakta. Mesela ukrayna'ya satmıyoruz sadece ... Polonya'ya satıyoruz... Afrika'da libya, Somali ve bir başka afrika ülkesine de satıyor baykar. Bu ülkelerin özellikleri, bu ülkelerde artan çin ekonomik üstünlüğü ve RUS WAGNER tehlikesi.
Rus wagnerler bölgelerdeki yerel isyancıları amerikalı ve diğer nato sömürücülerine karşı eğitiyor böylece afrikada çin ile birlikte üstünlük kurmaya başlıyordu. Suriye'de savaş nasıl çıktı? 2006 da Rusya, Suriye'de liman aldı. 2008 de liman inşaatınba başlayınca birden suriye de iç savaş başladı işte.
Tekrar yazıyorum, Elektronik aksanların muhtemel %98i yurtdışından tedarik edilme. En basitinden GPS sistemi amerikalı trimble. Amerikan uydu sistemini kullanıyoruz zaten. Xilinx mesela roketlerin üzerinde çipler. Roketler de Almanya'dan verilme. Bunu geçenlerde paylaşmıştım. 6 adet roket (cirit umtas omtas ...) için Alman şirketleri ile anlaşılmış.
Amaç en başından beridir Amerika'nın Rusya'yı bir şekilde bir savaşa itip, bölgede kukla devletleri üzerinden kukla hükümetlerle silahlandırılıp, rusya'ya karşı bir savaş çıkarılması idi.
PROXY olarak Türkiye'den baykar seçildi.
Yok bedava veriyoruz meriyoruz vs tamamı ile ayak çekme. Acilen drone lazımdı son baskın için Ukrayna'ya ...
şimdi Ukrayna'da deli gibi drone basıp akıncı denilen İngiliz BAE nin prototipinden üretilen akıncı verilecek işte. bunun ayağı yatıyor "ukrayna da bayraktar fabrikası" muhabbeti altında.
Ekleme: Wescam'ın sistemi daha yeni sistem. James Webb'de kullanılan infrared yakalam sistemi wescam üzerinde de kullanılıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pskillercheto -- 12 Eylül 2022; 19:22:33 >
-
Sanırım amaç Ukrayna'da mevcut olan ağır silah sanayisinden faydalanmak. Ortaklık mevzusu zaten yıllardır konuşulmaktaydı. Bir de herhalde olur da kaza eseri chp başa gelirse eğer, üretim sürecinde olası bir zorluk çıkartmaların da önüne geçmiş olmak. Lakin ABD kulu olan Ukrayna'da da aynı talihle karşılaşabilirler de, kısmet. XP
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Başta Tb2 lerde kanadalı bombardier firmasının sahibi olduğu rotax firmasına ait rotax 912ler kullanılıyordu. Suriye-karabağ sebebiyle kanada devleti hem rotax motorlarının ve wescam kameralarının satşına engel koydu. Bunun üzerine alternatif motor arayışı başladı.
Ukrayna sovyet zamanında sovyetlerin havacılık ve denizcilik yani mühendislik ve teknoloji üssü. Mühendislik ve motor konusunda tecrübeli bir ülke. Uçakları uçak gemilerini üreten ülke. Natoya ve AB ye dahil değil. Araştırmalar neticesinde alternatif olarak ukraynalı firmanın motoru uygun görüldü, ortada daha savaş yokken ukraynadaki firmalar ile ortak seri üretim anlaşmasına varıldı.
İlgili haberler:
https://defenceredefined.com.cy/ukraine-local-engines-production-for-turkish-bayraktar-tb2/
https://www.rcinet.ca/en/2021/04/12/canada-cancels-high-tech-arms-exports-permits-to-turkey/
Tb2 lerin önce suriyede sonra libyada devamında karabağda özellikle rus hava savunma sistemlerine karşı etkili olunca adını sıkça duymaya başladık.
Donbass bölgesinde 2014den beri olaylar yaşanıyor ancak bütün dünya bölgesel çatışma yerel operasyon iç karışıklık gözüyle bakarken malum sonrası yaşanan olaylar ile beraber rusya kievi zorlayınca işin rengi değişti.
Öncesinde başlarda biz s 400 alırken ukraynaya tb2 satmamızda bu üç ülke içinde bir sakınca yoktu.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
evet bu yüzden bütün türkiye de savaş sanayisi için üretim yapan bütün fabrikaları yurt dışına taşıyalım ülkede bir şey kalmasın ama bi dakka yerli togg arabasının fabrikası dursun çünkü milletimiz hangi araca binecek yoksa millet için üretilmiyor mu bu araba ? yurt dışına taşınırsa kim nasıl getirecek bu ülkeye?
-
Bu teknolojiyi erkenden kapan yaşar.Ukrayna açısından çok çok iyi elbette. Milli uçağın Türk üretim motorunun 2034 gibi döneceği dile getiriliyor. Bu zamana kadar ukrayna ile başarılı supersonic dronlar yol almaya başlarlar
-
21 bilgisi olmayan da beğenmiş standart muhalefet yalanlar artık motorlar yerli ambargo sayesin de
-
s400 leri ne için aldık milli hava savunması hisar ne için tasarlandı ?
-
Öncelikle Türk bir savunma sanayi firmasının başka ülkede fabrika kurması önemlidir. Tabiki daha fazla Türkiye de üretim yapılması gerekiyor. Zaten hedef Haluk BAYRAKTAR ın beyanında yılda 500 TB2 40 akıncı vs ve 3 yılık üretim bandı dolu olduğu söylendi. Tabi bunun birde KIZILELMA ve diğer unsurları da var.
Ayrıca bildiğim kadarı ile Azerbaycan dada bir fabrika olacak. Hatta bana kalsa orta uzun vadede afrikada ve kısa orta vadede avrupada bir ülkede daha üretim olabilir bu ülkede Polonya olma olasılığı yüksek düşüncesindeyim.
Gelelim ürünlerin başka ülkelerde üretilmesinin sakıncası olup olmadığına, Valla biz F16 üretimi yaptık mısıra gönderdik ama bize parça üretimi ve tecrübe dışında bir artısı olmadı yani F16 sistemlerini çözüp bir uçak yapamadık. Tabiki üretmek fikir açısından bir şeyler katar o ülkenin insanlarına ama bu senin sistemini çalacağı anlamına gelmez.
Baykar grubu zaten Ukraynanın motor firması olan
"Türkiye ve Ukrayna, Ağustos 2019’da Türkiye merkezli Black Sea Shield adında yeni bir firma kurmuştu. Şirketin hisselerinin %51’e Baykar’a, %49’u ise Ukrayna’nın SSB’si olan Ukrspetsexport’a ait. Black Sea Shield’ın Ukrayna tasarımı motorları Türkiye’de ortak olarak üretmesi bekleniyor. Motorların fikri mülkiyet haklarının da Türkiye’de olacağı iddia edilmişti."
Böyle bir durum var. Yani bu yüzden Ukraynada bir fabrika kurmak mantıksız değil, tabiki bu fabrika savaş varken kurulmayacak savaş illaki bitecek ve illaki ukraynada yeniden yapılanacak bu yapılanma esnasında bu fabrikada kurulacaktır.
Yani Küresel dünyada yaşarken bunun olmasını engellemek yada olmasını istememek mantıklı değil, ama tabiki küresel iş yaparken ulusal güvenceni garantini ve gücünü de ortaya koyup ona göre hareket edilmesi gerekiyor. Ki buda zaten yapılıyor ve yapılmaya devam edilmesi gerekiyor.
Bu yunanistanın son zamanlarda yaptıklarına bakıldığında Ukrayna Rusya savaşı iyiki olmuş diyorum. Şuan yunanistanı gaza getiren destekleyen zihniyeti engelleyen unsurlardan biride Bizim Rusya Ukrayna savaşındaki tutumumuz ve duruşumuz ile alakalıdır. Yoksa bu yunan piyonlarının kışkırtmaları ve arsızlığı daha başak boyutlara sıçrayacaktır. Bizim en az bir 5-10 yıl daha enerjimizi savaşsız savunma sanayi yatırımlarına hız kesmeden devam ettirerek savaş uçağımızı yapmamız gerkeiyor.
Kısa sürede Siper blok serileri ile katmanlı HSS yi tamamladığımızda bizi çok rahatlayacak. Bu arada KIZILELMA Seri üretim ile envantere girdiğinde çok caydırıcı unsur olacaktır. MMU da tamamlanıp envantere girerse artık bu konuda bir sorun yaşamayız ALLAH ın izni ile
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ŞAKACI -- 12 Eylül 2022; 22:11:55 >
-
füzelere resim mi yükleniyormuş. jpeg mi, png mi?
Kimse motor vermiyor. Kendi motorumuz da olmadığı için, bize kolay kolay ambargo uygulamayacak motor üretebilen ülke lazım. O yüzden Ukrayna. |
Türkiye savaşa girdiğinde Türkiye deki fabrikalar vurulsa bile üretimin devam edebilmesi çok önemli, bu yüzden mümkün olduğu kadar çok üretim merkezi olmalı. küçük büyük fark etmez.
|
Amerika, Rusya'ya ve Çine karşı belirli ülkeleri silahlandıramadığı için bunu proxy ülkeler üzerinden yapıyordu. Kuzey Kore Polonya gibi ülkelere lisanslı üretim sağlarken, Türkiye gibi ülkelere de aynı şekilde sistem sağlanmakta. Mesela ukrayna'ya satmıyoruz sadece ... Polonya'ya satıyoruz... Afrika'da libya, Somali ve bir başka afrika ülkesine de satıyor baykar. Bu ülkelerin özellikleri, bu ülkelerde artan çin ekonomik üstünlüğü ve RUS WAGNER tehlikesi. Rus wagnerler bölgelerdeki yerel isyancıları amerikalı ve diğer nato sömürücülerine karşı eğitiyor böylece afrikada çin ile birlikte üstünlük kurmaya başlıyordu. Suriye'de savaş nasıl çıktı? 2006 da Rusya, Suriye'de liman aldı. 2008 de liman inşaatınba başlayınca birden suriye de iç savaş başladı işte. Tekrar yazıyorum, Elektronik aksanların muhtemel %98i yurtdışından tedarik edilme. En basitinden GPS sistemi amerikalı trimble. Amerikan uydu sistemini kullanıyoruz zaten. Xilinx mesela roketlerin üzerinde çipler. Roketler de Almanya'dan verilme. Bunu geçenlerde paylaşmıştım. 6 adet roket (cirit umtas omtas ...) için Alman şirketleri ile anlaşılmış. Amaç en başından beridir Amerika'nın Rusya'yı bir şekilde bir savaşa itip, bölgede kukla devletleri üzerinden kukla hükümetlerle silahlandırılıp, rusya'ya karşı bir savaş çıkarılması idi. PROXY olarak Türkiye'den baykar seçildi. Yok bedava veriyoruz meriyoruz vs tamamı ile ayak çekme. Acilen drone lazımdı son baskın için Ukrayna'ya ... şimdi Ukrayna'da deli gibi drone basıp akıncı denilen İngiliz BAE nin prototipinden üretilen akıncı verilecek işte. bunun ayağı yatıyor "ukrayna da bayraktar fabrikası" muhabbeti altında. Ekleme: Wescam'ın sistemi daha yeni sistem. James Webb'de kullanılan infrared yakalam sistemi wescam üzerinde de kullanılıyor. |
TB2 motorları artık yerli üretilebiliyor. yerli üretim önemli olsa da asıl önemli olan savaş anında üretimin devam edebilmesi. buda kendi topraklarımızın dışında üretim ile mümkün.
|
Başta Tb2 lerde kanadalı bombardier firmasının sahibi olduğu rotax firmasına ait rotax 912ler kullanılıyordu. Suriye-karabağ sebebiyle kanada devleti hem rotax motorlarının ve wescam kameralarının satşına engel koydu. Bunun üzerine alternatif motor arayışı başladı.
Ukrayna sovyet zamanında sovyetlerin havacılık ve denizcilik yani mühendislik ve teknoloji üssü. Mühendislik ve motor konusunda tecrübeli bir ülke. Uçakları uçak gemilerini üreten ülke. Natoya ve AB ye dahil değil. Araştırmalar neticesinde alternatif olarak ukraynalı firmanın motoru uygun görüldü, ortada daha savaş yokken ukraynadaki firmalar ile ortak seri üretim anlaşmasına varıldı. İlgili haberler: https://defenceredefined.com.cy/ukraine-local-engines-production-for-turkish-bayraktar-tb2/ https://www.rcinet.ca/en/2021/04/12/canada-cancels-high-tech-arms-exports-permits-to-turkey/ Tb2 lerin önce suriyede sonra libyada devamında karabağda özellikle rus hava savunma sistemlerine karşı etkili olunca adını sıkça duymaya başladık. Donbass bölgesinde 2014den beri olaylar yaşanıyor ancak bütün dünya bölgesel çatışma yerel operasyon iç karışıklık gözüyle bakarken malum sonrası yaşanan olaylar ile beraber rusya kievi zorlayınca işin rengi değişti. Öncesinde başlarda biz s 400 alırken ukraynaya tb2 satmamızda bu üç ülke içinde bir sakınca yoktu. |
evet bu yüzden bütün türkiye de savaş sanayisi için üretim yapan bütün fabrikaları yurt dışına taşıyalım ülkede bir şey kalmasın ama bi dakka yerli togg arabasının fabrikası dursun çünkü milletimiz hangi araca binecek yoksa millet için üretilmiyor mu bu araba ? yurt dışına taşınırsa kim nasıl getirecek bu ülkeye? |
füzelere resim mi yükleniyormuş. jpeg mi, png mi?
|
O yerli ihalarımızı yok alman yok bae prototipi yok gps i amerikan diyen arkadaşım ataletsel seyrüsefer pasif navigasyon çevrimdışı haritasından kendini idame edebilme özellikleri nereden gelmiş onu da yazsaydın ya o kadar sıkmışsın gps amerikanmış türksat 4-5 sen hd magazin programı izleyesin diye mi fırlatıldı makine yukarıda sam füzesini yiyip nasıl geri dönebiliyor o kadar bilgi birikimin var madem ki bunları da açıkla akıncının bae prototipi olduğunu nereden öğrendin bilgi belge koy şuraya görelim o makina ilk kez bu memleketin sınırları içinde havalandı şimdi kimseye sormadan istediğimiz yere bombayı bırakıyormu o önemli sevineceğin yerde bu neyin algısı böyle..
|
anlamadığım konu böyle stratejik bir konuda neden ukrayna seçildi neticede ukrayna çok güçlü bir ülke değil ve ukrayna ile olan yakınlık rusya ile aramıza da mesafe koyuyor. ukrayna neden bu kadar önemli.
|
Benzer içerikler
- spotify ne kadar internet yer
- kalplerin anlamı
- play protect nedir
- internet tarayıcıları
- aşko kuşko priv isimleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X