Şimdi Ara

bayramda uzun yola gidecekler (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
94
Cevap
0
Favori
3.072
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: muratt45

cumartesi günü : adıyaman- manisa (yaklaşık 1260km. adıyaman,kahramanmaraş, adana, konya, afyon, uşak, manisa)

bayram haftası : manisa- eskişehir; eskişehir-manisa

bayram tatili bitmeye yakın : manisa-adıyaman

sileceklerimi (bosch aerotwin), lastiklerimi( bridgestone turanza er300), farlarımı (bosch plus 90) değiştirdim. aracımın genel bakımını( filtereler ve yağ vs) yaptırdım. redbull, ice tea, çerez ve çikolataları aldım. oğlumun çilekli sütünü, balık krakerleri , konfeti kekini de almayı ihmal etmedim. aracımı da cuma günü yıkatıp içini hazırlayacağım( çocuk koltuğu, yiyecekler , çantalar vs.)

uzun yolu seviyorum

dostum sen bu ısı bılıyorsun

• quote:

Orijinalden alıntı: muratt45

gaziantep : imam çağdaş

Aşiyanı da tavsiye ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: trust_company

istanbul-izmir gideceğim cumartesi günü. 13:30 da yenikapı-yalova feribot sonrası karayolu.

kemalpaşa tarafındaki trafikten korkuyorum devamlı yol çalışması oluyor o noktada.

aynı tarihte o yöne bende yola çıkmayı düşünüyorum. Yenikapı yalova(online bilet alınabiliyordu sanırım) daha mantıklı fakat eskihisar topçular daha rahat geliyor yoğunluk açısından. belki yolda karşılarız
  • Cumartesi

İstanbul mecidiyeköyden kalkış- Silivri, Marmara Ereğlisi, Tekirdağ, Malkara,Keşan,İpsala, Dedeağaç,Gümülcine,iskeçe,kavala, Sonundada Selanik yapacaz. Esasında Larissa, Athinada yapılabilir ama baya uzun olur yunan memleketinde. Yolda kalırsak Rumlardan yardım isteriz artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darkimore -- 11 Kasım 2010; 10:48:40 >
  • iyi yolculuklar Darkimore . aracın bakımını yaptırmadan yola çıkma sakın.
  • Lastik basınçlarımı, farlarımı, sinyalimi, arka stop park vs kontrol ederim. Yola çıkmadan önce kaputu açıp sıvıların seviyelerini kontrol ederim, yağ seviyesine mutlaka bakarım. Birde yola çıkmadan arabayı şöyle güzelce iç dış detaylı yıkamaya veririm...

Sonra besmelemi çeker, basarım gaza...

Ha bu arada yolda mola verdiğinizde dinlenme yerindeki yıkamacılara dikkat edin, disklere su tutmasınlar... Çoğu kez görüyorum, özellikle disklere su tutuyorlar, disklerden çıkan buhar hoşlarına gidiyor sanırım. Benim başım ağrıdı, diski defalarca tornaya verdim ayar tutmadı, en sonunda yenilemek zorunda kaldım, sizinde başınız ağrımasın... Birde dinlenme tesisinde yıkmacıların kullandığı su kireçli olabiliyor, o lekeler çok zor çıkıyor sonra, benden söylemesi.

Son bir hatırlatma eklemek isterim, yolda yavaş gidiniz, yolunuza firar etmiş kurbanlıklar çıkabilir! Türkiyede yaşıyoruz...

Kazasız belasız yolculuklar diliyorum...

Hepinize tüm samimiyetimle mutlu, huzurlu, sağlık dolu, neşe dolu bayramlar diliyorum, bayramınızı kutluyorum.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• quote:

Orijinalden alıntı: güllaççı

iyi yolculuklar Darkimore . aracın bakımını yaptırmadan yola çıkma sakın.

iki hafta önce ücretsiz check up yaptırmıştım araca, check uptan sonra 30 km yapmamışımdır bile, o yüzden şimdi tekrar götürmeyim diyorum. Check up ta Aracın lastik basınçları kontrol edildi, filtreler kontrol edildi, temizlendi, Motor kontrol edildi sağına soluna baktılar, yağ seviyesi, soğutma suyu camsuyu vs. kontrol edildi. İç dış temizliği yapıldı. Önceden iç temizlik yapılmıyordu elektrikli süpürgeyel bu sefer onuda eklemiş servis, ama ben yetmez bu dedim, içerisini camları konsoluda bezle silmeniz, arabanın dışınıda kurulamanız lazım dedim. Silelim abi dediler, yok işim var yeter ama uyarayım dedim yinede. Yapıyorlarsa işi tam yapsınlar. Tam not alsınlar.

• herşeyi yaptırmışsın zaten. hayırlı yolculuklar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: set

Lastik basınçlarımı, farlarımı, sinyalimi, arka stop park vs kontrol ederim. Yola çıkmadan önce kaputu açıp sıvıların seviyelerini kontrol ederim, yağ seviyesine mutlaka bakarım. Birde yola çıkmadan arabayı şöyle güzelce iç dış detaylı yıkamaya veririm...

Ha bu arada yolda mola verdiğinizde dinlenme yerindeki yıkamacılara dikkat edin, disklere su tutmasınlar... Çoğu kez görüyorum, özellikle disklere su tutuyorlar, disklerden çıkan buhar hoşlarına gidiyor sanırım. Benim başım ağrıdı, diski defalarca tornaya verdim ayar tutmadı, en sonunda yenilemek zorunda kaldım, sizinde başınız ağrımasın... Birde dinlenme tesisinde yıkmacıların kullandığı su kireçli olabiliyor, o lekeler çok zor çıkıyor sonra, benden söylemesi.

Son bir hatırlatma eklemek isterim, yolda yavaş gidiniz, yolunuza firar etmiş kurbanlıklar çıkabilir! Türkiyede yaşıyoruz...

Hepinize tüm samimiyetimle mutlu, huzurlu, sağlık dolu, neşe dolu bayramlar diliyorum, bayramınızı kutluyorum.

Yolda kurbanlıktan öte köpek çok çıkıyor. Köpek ölüsü dolu yol kenarları. Tabi Attan, eşekten,inekten, geyikten iyidir yine köpek. Köpekte tampon ve ön kaporta gider, diğerlerinde araba, sürücü, hayvan komple öbür tarafa yolculuğa çıkarız.

• herkes gitsinde şu istanbulun tadını çıkaralım.bende 1.gün 2.köprüden karşıya geçeceğim,sizden daha çok endişeleniyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Darkimore

quote:

Orijinalden alıntı: set

Lastik basınçlarımı, farlarımı, sinyalimi, arka stop park vs kontrol ederim. Yola çıkmadan önce kaputu açıp sıvıların seviyelerini kontrol ederim, yağ seviyesine mutlaka bakarım. Birde yola çıkmadan arabayı şöyle güzelce iç dış detaylı yıkamaya veririm...

Yolda kurbanlıktan öte köpek çok çıkıyor. Köpek ölüsü dolu yol kenarları. Tabi Attan, eşekten,inekten, geyikten iyidir yine köpek. Köpekte tampon ve ön kaporta gider, diğerlerinde araba, sürücü, hayvan komple öbür tarafa yolculuğa çıkarız.

Evet büyük baş sakat. 200-300 kg varmış onlar birde 2 tanesine felan çarpsan arabayı harbi hırpalar. Kemer takmayı unutmasın kimse...

• quote:

Orijinalden alıntı: EXCALIBUR

Bende bayramın 2. günü İstanbuldan Gaziantepe gidiceğim yaklaşık 1200 km felan uzun yolda genelde hızlı kullanırım ama bu sefer 120 yi geçmiyiceğim bide Sonrada Hataya geçmeyi planlıyorum. Bilenler varsa Hatayda Ottoman oteli ve Gaziantepteki Novoteli tavsiye edermisiniz. Ve rica edicem hatay ve antep çevresindeki tavsiye edeceğiniz gidilecek yerler varmıdır?

ottoman güzel bir otel dünyadaki kaplıcalar sıralamasında su kalitesinde 1. sınıf, antepte Halil usta yı tavsiye ederim, novoteli bilmiyorum, uğur plaza oteli tavsiye ederim, gezilecek yerleri daha iyi bilenler yanıtlar zaten be halep'e geçmeni isterdim, ben daha yapamadım, belki gelince gördüklerini anlatırsın

• quote:

Orijinalden alıntı: fatallione

quote:

Bende bayramın 2. günü İstanbuldan Gaziantepe gidiceğim yaklaşık 1200 km felan uzun yolda genelde hızlı kullanırım ama bu sefer 120 yi geçmiyiceğim bide Sonrada Hataya geçmeyi planlıyorum. Bilenler varsa Hatayda Ottoman oteli ve Gaziantepteki Novoteli tavsiye edermisiniz. Ve rica edicem hatay ve antep çevresindeki tavsiye edeceğiniz gidilecek yerler varmıdır?

ottoman güzel bir otel dünyadaki kaplıcalar sıralamasında su kalitesinde 1. sınıf, antepte Halil usta yı tavsiye ederim, novoteli bilmiyorum, uğur plaza oteli tavsiye ederim, gezilecek yerleri daha iyi bilenler yanıtlar zaten be halep'e geçmeni isterdim, ben daha yapamadım, belki gelince gördüklerini anlatırsın

Biz Antep'e gittik 29 Ekim'de, giderken sorun yoktu aslında, özellikle Adana-Antep arası 160-180 km/s felan bastık. Ama dönüş yolunda Pozantı'da ceza kestiler bize, 120 km/s maksimum hızmış, %10 tölerans ile 132 km oluyor ama biz 139 yapıyormuşuz. 7 km için ceza kestiler. İşin ilginç tarafı ( ve benim kafamın basmadığı mevzu ) , duble yol ile otoyol aynı kalitede yolmu? Yani biz Pozantı'da otobanda yapıyorduk bu hızı, bölünmüş ( duble ) yol değil. Duble yol ile otoyolun maks. hız sınırı aynı olabilirmi? Arada çok ciddi kalite farkı var ...Haksız yere ceza kestiler bize, 130 TL kadar. O olaydan sonra bütün sinirimiz bozuldu zaten seyahatin içine edildi resmen.

• quote:

Orijinalden alıntı: newmonarch

quote:

Orijinalden alıntı: fatallione

quote:

Biz Antep'e gittik 29 Ekim'de, giderken sorun yoktu aslında, özellikle Adana-Antep arası 160-180 km/s felan bastık. Ama dönüş yolunda Pozantı'da ceza kestiler bize, 120 km/s maksimum hızmış, %10 tölerans ile 132 km oluyor ama biz 139 yapıyormuşuz. 7 km için ceza kestiler. İşin ilginç tarafı ( ve benim kafamın basmadığı mevzu ) , duble yol ile otoyol aynı kalitede yolmu? Yani biz Pozantı'da otobanda yapıyorduk bu hızı, bölünmüş ( duble ) yol değil. Duble yol ile otoyolun maks. hız sınırı aynı olabilirmi? Arada çok ciddi kalite farkı var ...Haksız yere ceza kestiler bize, 130 TL kadar. O olaydan sonra bütün sinirimiz bozuldu zaten seyahatin içine edildi resmen.

Ama 180 azda değil...

• quote:

Orijinalden alıntı: sharkemre

anlaşılan hiç kurban kesen yok herkes tatil amaçlı yaklaşıyor bayrama

LÖSEV
  • quote:

Orijinalden alıntı: stilll

biz de Allah kısmet ederse izmir adana yapacağız.yollar nasıl acaba?çalışma falan var mıdır?
    bir de bölünmüş yollarda hız limiti ne kadardı?geçen uzun yola çıktık, acelemiz olmasına rağmen 100ü geçemedim.haliyle yol çok sürdü.

Arkadaşlar gelin bi yarışma düzenleyelim.
    Herkes bayram boyunca yapılan yolculuklarda en az ne kadar yakacağını yazsın?
    Herkes hedefini yazsın, daha sonra da yakalağı değeriBöylece hem tasarruf yaparız hem de yavaş gitmiş oluruz.

Ne dersiniz?

İzmir'den Adana'ya muhtemelen Uşak-Afyon-Akşehir-Konya üzerinden gideceksiniz. Bu istikamette Afyon'un Çay ilçesi ile Akşehir arasındaki yaklaşık 45 km lik kısımda yer yer yol genişletme çalışmaları vardı 3 ay önce. Ama çalışmaların bitmediğine adım gibi eminim. Çünkü geçen sene de o kısımda çalışmalar sürüyordu. Yol bariyerler ile bir sağa bir sola geçiyordu.

Bilginiz olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: zugasi_berepe
    Valla suicide;evin önünden sıfırlıyorum sayacı kalkmadan köye gelince evin önünde inerken bakıyorum 850 km yazıyor eve gelince gerçi son gittiğimde yeni açılan tünellerden dolayı biraz daha kısalmıştı

valla karayollarından bakıyorum 750 km diyor, şimdi keçiörenden köydeki evin önüne rota hesaplattım navigasyon cihazına tam olarak 757 km diyor (köy şehir merkezine 11 km sizinki uzak olsa diyeceğim ama trabzon zaten kıç içi kadar yer okadar fark yaratacak uzaklıkta köyü mü var), babam 40 yıldır bursa - ankara - trabzon arasında dolaşır ona soruyorum oda 750-760 arası birşey diyor. kendim de 3 senedir aracımla gidip geliyorum benim bildiğimde 750 km, acaba rotalarımız da mi bir fark var benim gideceğim yol şu şekilde;

bayramda uzun yola gidecekler

bu sefer arabanın sayacından da özellikle kontrol edeceğim yalnız, kafama takıldı bu iş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suicide -- 11 Kasım 2010; 13:47:48 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Darkimore
    Cumartesi

İstanbul mecidiyeköyden kalkış- Silivri, Marmara Ereğlisi, Tekirdağ, Malkara,Keşan,İpsala, Dedeağaç,Gümülcine,iskeçe,kavala, Sonundada Selanik yapacaz. Esasında Larissa, Athinada yapılabilir ama baya uzun olur yunan memleketinde. Yolda kalırsak Rumlardan yardım isteriz artık.

Darkimore bende cumartesi kocaelinden yola cikacagim ve senin guzargahla ayni sekilde iskeceye kadar pesindeyim haberin olsun suyun obur tarafinda gorusuruz :-) tekirdagda kofte yemeyi unutma ayrica kinali-kesan arasindaki radarlara dikkat et bu arada sehirlerarasi yollarda hiz siniri 90 mi 110 mu

Ayrica tuketim olarak 500 km yolu lacetti yle gidersek 130-140 liralik benzinle 207 yle gidersek 60 liralik mazotla gitmeyi dusunuyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

quote:

Orijinalden alıntı: stilll

biz de Allah kısmet ederse izmir adana yapacağız.yollar nasıl acaba?çalışma falan var mıdır?
    bir de bölünmüş yollarda hız limiti ne kadardı?geçen uzun yola çıktık, acelemiz olmasına rağmen 100ü geçemedim.haliyle yol çok sürdü.

Arkadaşlar gelin bi yarışma düzenleyelim.
    Herkes bayram boyunca yapılan yolculuklarda en az ne kadar yakacağını yazsın?
    Herkes hedefini yazsın, daha sonra da yakalağı değeriBöylece hem tasarruf yaparız hem de yavaş gitmiş oluruz.

Ne dersiniz?

İzmir'den Adana'ya muhtemelen Uşak-Afyon-Akşehir-Konya üzerinden gideceksiniz. Bu istikamette Afyon'un Çay ilçesi ile Akşehir arasındaki yaklaşık 45 km lik kısımda yer yer yol genişletme çalışmaları vardı 3 ay önce. Ama çalışmaların bitmediğine adım gibi eminim. Çünkü geçen sene de o kısımda çalışmalar sürüyordu. Yol bariyerler ile bir sağa bir sola geçiyordu.

Bilginiz olsun.

evet söylediğiniz güzergahtan gideceğiz.o bölgelerde daha dikkatli olayım o halde.teşekkürler

• arkadaşlar dikkat edin sakın ceza yemeyin. trafik polisleri görevleri gereği ve bayram riski nedeniyle hiç olmadık yerlere radarları koymuşlardır. hazırlıklı olun yavaş gidin güvenli varın
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.