Şimdi Ara

bayramda uzun yola gidecekler (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
94
Cevap
0
Favori
3.072
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: wind06

c.tesi günü istanbul-antalya yapacağım. aracımın bakımını yaptırdım, yarın lastik basınçlarını kontrol edip, iç-dış temizlik yaptıracağım. konusu geçti diye söylüyorum, kurban için babama vekalet verdim, o kestircek benim adıma. çarşamba günü antalya-kocaeli yapacağım. c.tesi günü de kocaeli-istanbul. bu arada antalya'ya hiç giden olmamasına da sevindim. inşallah yol dolu olmaz. beni düşündüren tek şey, iki çocukla gideceğim için çocuklar sıkılırsa onları nasıl oyalayacağımız konusu. çok uzun yola giden birisiyim, yol beni çok şükür yormuyor pek ama çocuklar yoruyor. en son 2010 yazında çeşme'ye gitmiştik ve son bir saat kabus gibi geçmişti. inşallah bu sefer çocukları daha iyi arabada oyalarız. cep telefonlarına çizgi filmler yükledim, iki-üç tanede oyuncak aldım, bakalım artık.
    inşallah herkes kazasız belasız gider tatiline ve döner.

Bulantı hapı tavsiye ederim haşereler için ben araba tutan birisi olur diye taşırım arabada hep..Çeyrek bulantı hapı içtilermi uyku basar uyuya uyuya giderler

• quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

quote:

Orijinalden alıntı: crazyarif

quote:

Orijinalden alıntı: newmonarch

quote:

Orijinalden alıntı: fatallione

quote:

Orijinalden alıntı: EXCALIBUR

Bende bayramın 2. günü İstanbuldan Gaziantepe gidiceğim yaklaşık 1200 km felan uzun yolda genelde hızlı kullanırım ama bu sefer 120 yi geçmiyiceğim bide Sonrada Hataya geçmeyi planlıyorum. Bilenler varsa Hatayda Ottoman oteli ve Gaziantepteki Novoteli tavsiye edermisiniz. Ve rica edicem hatay ve antep çevresindeki tavsiye edeceğiniz gidilecek yerler varmıdır?

ottoman güzel bir otel dünyadaki kaplıcalar sıralamasında su kalitesinde 1. sınıf, antepte Halil usta yı tavsiye ederim, novoteli bilmiyorum, uğur plaza oteli tavsiye ederim, gezilecek yerleri daha iyi bilenler yanıtlar zaten be halep'e geçmeni isterdim, ben daha yapamadım, belki gelince gördüklerini anlatırsın

Biz Antep'e gittik 29 Ekim'de, giderken sorun yoktu aslında, özellikle Adana-Antep arası 160-180 km/s felan bastık. Ama dönüş yolunda Pozantı'da ceza kestiler bize, 120 km/s maksimum hızmış, %10 tölerans ile 132 km oluyor ama biz 139 yapıyormuşuz. 7 km için ceza kestiler. İşin ilginç tarafı ( ve benim kafamın basmadığı mevzu ) , duble yol ile otoyol aynı kalitede yolmu? Yani biz Pozantı'da otobanda yapıyorduk bu hızı, bölünmüş ( duble ) yol değil. Duble yol ile otoyolun maks. hız sınırı aynı olabilirmi? Arada çok ciddi kalite farkı var ...Haksız yere ceza kestiler bize, 130 TL kadar. O olaydan sonra bütün sinirimiz bozuldu zaten seyahatin içine edildi resmen.

tüüüü... allah cezalarını versin o polislerin, getir onları da ben bir kızayım onlara bir daha yapmasınlar, babalarıyla da konuşacam bir daha ceza yazmasınlar size, seyehatinizin de içine etmişler bütün siniriniz bozulmuş yazık yaaa üzüldüm bak şimdi

şaka mısın nesin arkadaşım, duble yolda 110 otoyolda 120 hız sınırı neyi tartışıyorsun, 139 ile radara girmişsiniz bir de utanmadan haksız yere ceza yazmışlar mı diyorsun, allah sizin gibilerden korusun hepimizi

o ceza 7 km için değil 19 km için kesilmiş toplama çıkarma yapmayı da mı bilmiyorsun (hız sınırı 120, sizin hızınız 139) sonra gelip burada ileri geri konuşuyorsunuz yaa, duble yolla otoyolun hız sınırının da aynı olduğunu söylemişsin pes artık

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sekoya81

Bütçe açık verdi cezalar ile kapamaya çalışıcaklar ,dikkatli olun.

İstediğiniz kadar dikkatli olun. Olay hız yapmakla, hatalı araç sollamakla veya kemer takıp takmamak ile kalmıyor ki. Yeni bir şey daha var. Çocuk koltuğu. Mesela benim iki tane çocuk var. Biri daha 5 yaşında. Ama arabaya koltuk koyamıyorum. Çünkü arabada ben dahil 6 kişi olacağız. Koltuk koyarsam bir veya iki kişi arabaya giremiyor. Koltuk bayağı yer kaplıyor. Dua ede ede gidecem artık.

İnşallah sorun olmaz.

o kurallar çocuklarınızı düşündükleri için konuluyor ama yaramaz bizim insanımıza, avrupa'nın ahlaksızlığını alıyoruz diyorlar, aynen işte, eğitim kültür hak getire...

2 çocuk yapıyorsanız arabanızı değiştireceksiniz, avrupa'lı boşuna 7 koltuklu zafira'ya grand scenic'lere ya da viano minibüslere binmiyor,

dua ede ede gidecekmişsiniz, buradan kastınız sanırım polis görmesin, çakmasın durumu... keşke çocuklarımızın başına bişey gelmese diye dua etseniz

ayrıca 6 kişi seyahat etmeniz de ne kadar doğru, araçta 5 emniyet kemeri var, dikkat edin de 6. kişiden de ceza yemeyin

Öyle bir mesaj yazmışsınız ki. Bari dövseydiniz. Hatta arabanın plakasını vereyim. İhbar edin. Ne dersiniz beyefendi. Vereyim mi. Evet. 6 kişi gidecem. Oldu mu. İşinize bakın siz.

Benimde iki evladım var. Onlar benim canımdan değerli... Büyük araca biniyorum, çocuk koltuğu koyuyorum, mızmızlansalarda çocukları sıkı sıkı bağlıyorum. Bi arkadaşımız yazmış, hakikaten elin avrupalısı canının kıymetini biliyor. Allah korusun kaza anında çocukların durumu çok riskli. Sizin hava yastığınız, emniyet kemeriniz vs var. Ama onlarda çocuk koltuğu olmassa hiçbişey yok. Son pişmanlık fayda etmez. Siz çok dikkat edersiniz ama Allah korusun birisi hata yapar, gelir size vurur. Duasız olmaz, tamam dua edeceğiz, ama önlem aldıkdan sonra... Elbette bu sizin bileceğiniz iş, bize karışmak düşmez, size ne be, karışmayın benim işime diyebilirsiniz. Bizimkisi arkadaş uyarısı, dost uyarısı... Yoksa sizin önlem alıp almamanız bize yarar sağlamaz, bizi ilgilendirmez. Burada tüm arkadaşlar birbirlerini güzel temennilerde bulunuyorlar, benimde hatalarım var, okuyor, öğreniyor dikkatli olmaya çalışıyorum buradaki yazı yazan arkadaşlar sayesinde...

Hepside sağolsunlar, eksik olmasınlar... İşte bu formu bu yüzden seviyorum...

• zonguldak-ankara-afyon-denizli-afyon-zonguldak 2000 km yol yaparım yine
  • quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: newmonarch

quote:

Orijinalden alıntı: fatallione

quote:

Orijinalden alıntı: EXCALIBUR

Bende bayramın 2. günü İstanbuldan Gaziantepe gidiceğim yaklaşık 1200 km felan uzun yolda genelde hızlı kullanırım ama bu sefer 120 yi geçmiyiceğim bide Sonrada Hataya geçmeyi planlıyorum. Bilenler varsa Hatayda Ottoman oteli ve Gaziantepteki Novoteli tavsiye edermisiniz. Ve rica edicem hatay ve antep çevresindeki tavsiye edeceğiniz gidilecek yerler varmıdır?

ottoman güzel bir otel dünyadaki kaplıcalar sıralamasında su kalitesinde 1. sınıf, antepte Halil usta yı tavsiye ederim, novoteli bilmiyorum, uğur plaza oteli tavsiye ederim, gezilecek yerleri daha iyi bilenler yanıtlar zaten be halep'e geçmeni isterdim, ben daha yapamadım, belki gelince gördüklerini anlatırsın

Biz Antep'e gittik 29 Ekim'de, giderken sorun yoktu aslında, özellikle Adana-Antep arası 160-180 km/s felan bastık. Ama dönüş yolunda Pozantı'da ceza kestiler bize, 120 km/s maksimum hızmış, %10 tölerans ile 132 km oluyor ama biz 139 yapıyormuşuz. 7 km için ceza kestiler. İşin ilginç tarafı ( ve benim kafamın basmadığı mevzu ) , duble yol ile otoyol aynı kalitede yolmu? Yani biz Pozantı'da otobanda yapıyorduk bu hızı, bölünmüş ( duble ) yol değil. Duble yol ile otoyolun maks. hız sınırı aynı olabilirmi? Arada çok ciddi kalite farkı var ...Haksız yere ceza kestiler bize, 130 TL kadar. O olaydan sonra bütün sinirimiz bozuldu zaten seyahatin içine edildi resmen.

tüüüü... allah cezalarını versin o polislerin, getir onları da ben bir kızayım onlara bir daha yapmasınlar, babalarıyla da konuşacam bir daha ceza yazmasınlar size, seyehatinizin de içine etmişler bütün siniriniz bozulmuş yazık yaaa üzüldüm bak şimdi

şaka mısın nesin arkadaşım, duble yolda 110 otoyolda 120 hız sınırı neyi tartışıyorsun, 139 ile radara girmişsiniz bir de utanmadan haksız yere ceza yazmışlar mı diyorsun, allah sizin gibilerden korusun hepimizi

o ceza 7 km için değil 19 km için kesilmiş toplama çıkarma yapmayı da mı bilmiyorsun (hız sınırı 120, sizin hızınız 139) sonra gelip burada ileri geri konuşuyorsunuz yaa, duble yolla otoyolun hız sınırının da aynı olduğunu söylemişsin pes artık

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sekoya81

Bütçe açık verdi cezalar ile kapamaya çalışıcaklar ,dikkatli olun.

İstediğiniz kadar dikkatli olun. Olay hız yapmakla, hatalı araç sollamakla veya kemer takıp takmamak ile kalmıyor ki. Yeni bir şey daha var. Çocuk koltuğu. Mesela benim iki tane çocuk var. Biri daha 5 yaşında. Ama arabaya koltuk koyamıyorum. Çünkü arabada ben dahil 6 kişi olacağız. Koltuk koyarsam bir veya iki kişi arabaya giremiyor. Koltuk bayağı yer kaplıyor. Dua ede ede gidecem artık.

İnşallah sorun olmaz.

o kurallar çocuklarınızı düşündükleri için konuluyor ama yaramaz bizim insanımıza, avrupa'nın ahlaksızlığını alıyoruz diyorlar, aynen işte, eğitim kültür hak getire...

2 çocuk yapıyorsanız arabanızı değiştireceksiniz, avrupa'lı boşuna 7 koltuklu zafira'ya grand scenic'lere ya da viano minibüslere binmiyor,

dua ede ede gidecekmişsiniz, buradan kastınız sanırım polis görmesin, çakmasın durumu... keşke çocuklarımızın başına bişey gelmese diye dua etseniz

ayrıca 6 kişi seyahat etmeniz de ne kadar doğru, araçta 5 emniyet kemeri var, dikkat edin de 6. kişiden de ceza yemeyin

Öyle bir mesaj yazmışsınız ki. Bari dövseydiniz. Hatta arabanın plakasını vereyim. İhbar edin. Ne dersiniz beyefendi. Vereyim mi. Evet. 6 kişi gidecem. Oldu mu. İşinize bakın siz.

walla kusura bakmayın ama öyle sakat yorumlar yapıyorsunuz ki, plakanız ve geçeceğiniz güzergahı bilsem kesinlikle ihbarda bulunurdum, trafik sigortası bile adam yerine koymuyor sizin araca aldığınız fazladan kişileri, dua ede ede gidecem artık derken polis görmemek için dua edeceğinizi kastetmiyor musunuz? önce canını sevdiklerinin kanından olanların canını düşünür insan

yok efendim hava yastığı gereksizmiş, otomatik vites araba kullanılmazmış, konya meram yeni yol'da 50 km/sa hız çok düşükmüş trafikteki ihlallerde 155 aranmazmış , 154'ü aramamız gerekirmiş, radar cihazı hızı geçince kırmızı ışık yakarmış falan... (bu arada 2005'ten beri yok 154, tek numara kullanılıyor) bağnazlık yaa başka bişey değil geçiniz bunları...

bu arada aracınızdaki hava yastığından rahatsız olduğunuzu söylemiştiniz ya çıkma parça satan yerler var oraya satabilirsiniz iyi para verirler

benim derdim sizin ceza yemeniz ya da yememeniz değil, bana ne kimin neye ne ödediğinden, benim derdim elimden geldiğinde dilim döndüğünce doğruları paylaşmak izah etmek, aracınız 5 kişi için tasarlanmış (hatta 4+1) siz 6 kişi yolculuk yapacağız polis görmede bari diyorsunuz, ben hiç mi uzun yolda 6 kişi yolculuk yapmadım (düşündüm bulamadım, mutlaka şehir içi de olsa yapmışımdır) ama yanlış arkadaşım yanlış

bu kadar kaderci olmayın nolur tamam kadere hepimiz inanıyoruz da fatmagül'ün hiç mi suçu yok (hırsız değil miydi o yaa)

zümrüt apartmanı benim evime 200 metre... kader miydi şimdi o? yanındaki apartman yıkılmadı niye? 6 kişilik araçla 5 kişilik aracın eşit şartlar altında kaza yapmasında 6 kişiliktekilerin hayatta kalma olasılığı çok daha az, ama siz diyorsunuz ki kaderde varsa vardır, arabada ölmezsek başımıza taş düşer yine ölürüz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arif -- 12 Kasım 2010; 17:08:50 >

• quote:

walla kusura bakmayın ama öyle sakat yorumlar yapıyorsunuz ki, plakanız ve geçeceğiniz güzergahı bilsem kesinlikle ihbarda bulunurdum, trafik sigortası bile adam yerine koymuyor sizin araca aldığınız fazladan kişileri, dua ede ede gidecem artık derken polis görmemek için dua edeceğinizi kastetmiyor musunuz? önce canını sevdiklerinin kanından olanların canını düşünür insan

yok efendim hava yastığı gereksizmiş, otomatik vites araba kullanılmazmış, konya meram yeni yol'da 50 km/sa hız çok düşükmüş trafikteki ihlallerde 155 aranmazmış , 154'ü aramamız gerekirmiş, radar cihazı hızı geçince kırmızı ışık yakarmış falan... (bu arada 2005'ten beri yok 154, tek numara kullanılıyor) bağnazlık yaa başka bişey değil geçiniz bunları...

bu arada aracınızdaki hava yastığından rahatsız olduğunuzu söylemiştiniz ya çıkma parça satan yerler var oraya satabilirsiniz iyi para verirler

benim derdim sizin ceza yemeniz ya da yememeniz değil, bana ne kimin neye ne ödediğinden, benim derdim elimden geldiğinde dilim döndüğünce doğruları paylaşmak izah etmek, aracınız 5 kişi için tasarlanmış (hatta 4+1) siz 6 kişi yolculuk yapacağız polis görmede bari diyorsunuz, ben hiç mi uzun yolda 6 kişi yolculuk yapmadım (düşündüm bulamadım, mutlaka şehir içi de olsa yapmışımdır) ama yanlış arkadaşım yanlış

bu kadar kaderci olmayın nolur tamam kadere hepimiz inanıyoruz da fatmagül'ün hiç mi suçu yok (hırsız değil miydi o yaa)

zümrüt apartmanı benim evime 200 metre... kader miydi şimdi o? yanındaki apartman yıkılmadı niye? 6 kişilik araçla 5 kişilik aracın eşit şartlar altında kaza yapmasında 6 kişiliktekilerin hayatta kalma olasılığı çok daha az, ama siz diyorsunuz ki kaderde varsa vardır, arabada ölmezsek başımıza taş düşer yine ölürüz

Bayram gezisine gidiyoruz. Zevk için gitmiyoruz. Burda bir sürü insan bayram gezisine gidiyor. Adam 5 kişilik arabasına 8-9 kişiyi bindiriyor. Keyfinden bindirmiyor. Tamam 8-9 kişi çok ama ne yapsın adam. Elindeki tek çözüm o.

Ülkemizde karayolları müdürlüğü kendini düzeltmeden önce insanları düzeltmeye çalışıyor. Bozuk, köstebek gibi yollarda seyahat ettiriyor. otobanda bariyerler eşliğinde yolun bir sağına geçiriyor. Bir soluna geçiriyor. Sonra da önünüze çıkardığı gişede sizden sanki yolu sağlıklı kullandırmış gibi ücret alıyor. benim gideceğim yolda otobüse binen adam koltuk başına 50 TL para ödüyor. 6 kişi 300 TL yapar. Ben altımdaki araba ile 100 TL'ye gidip 100 TL'ye de gelecem. Güzergahı sormuşsun. İşte buraya yazıyorum. İstanbul-Bilecik-Kütahya-Afyon-Konya.

Maliye bakanı uçak yakıtından vergi almıyor. Gemi yakıtından vergi almıyor. Kara taşıtlarının kullandığı yakıttan vergi alıyor. Benim verdiğim vergi ile haksız rekabet oluşturuyor. Neden? herkesi uçağa bindirmek için.

Kısacası demem şu ki: Devlet önce kendini düzeltsin. Sonra benim seyahatime karışsın.

• Pazartesi yola çıkıyorum, gidiş geliş; gezeceğimiz yerlerle yaklaşık 700km.
  • Yola çıkacak herkese şimdiden hayırlı yolculuklar. Allah kazasız belasız bir bayram geçirmemizi nasip eder inşallah.
  • quote:

quote:

Bayram gezisine gidiyoruz. Zevk için gitmiyoruz. Burda bir sürü insan bayram gezisine gidiyor. Adam 5 kişilik arabasına 8-9 kişiyi bindiriyor. Keyfinden bindirmiyor. Tamam 8-9 kişi çok ama ne yapsın adam. Elindeki tek çözüm o.

Ülkemizde karayolları müdürlüğü kendini düzeltmeden önce insanları düzeltmeye çalışıyor. Bozuk, köstebek gibi yollarda seyahat ettiriyor. otobanda bariyerler eşliğinde yolun bir sağına geçiriyor. Bir soluna geçiriyor. Sonra da önünüze çıkardığı gişede sizden sanki yolu sağlıklı kullandırmış gibi ücret alıyor. benim gideceğim yolda otobüse binen adam koltuk başına 50 TL para ödüyor. 6 kişi 300 TL yapar. Ben altımdaki araba ile 100 TL'ye gidip 100 TL'ye de gelecem. Güzergahı sormuşsun. İşte buraya yazıyorum. İstanbul-Bilecik-Kütahya-Afyon-Konya.

Maliye bakanı uçak yakıtından vergi almıyor. Gemi yakıtından vergi almıyor. Kara taşıtlarının kullandığı yakıttan vergi alıyor. Benim verdiğim vergi ile haksız rekabet oluşturuyor. Neden? herkesi uçağa bindirmek için.

Kısacası demem şu ki: Devlet önce kendini düzeltsin. Sonra benim seyahatime karışsın.

mesele devlet polis ceza meselesi değil güzel abim neden anlamak istemiyorsun güvenli değil diyorum risk alıyorsun diyorum bu işin doğrusu budur diyorum sadece uyarıyorum, yaparsınız yapmazsınız tabi ki de size kalmış,

6 ay kadar önce dayı kızının düğünü için konya'dan karaman'a gidecektik, teyze oğlu (41 yaşında benden baya büyük) aradı kaç kişisiniz diye, 5 dedim biz 7 kişiyiz bizden birini sen alabilir misin dedi, abi kusura bakma uzun yolda araçta herkese kemer taktırırım araçta da 5 kemer var dedim baya bozuldu bana düğünde yüzüme bile bakmadı, 2-3 ay aramız sırf bu yüzden soğuktu, pişman mıyım, hayır! kimsenin kalbini kırmak istemem ama sevdiklerimin ailemin canını riske atmam ben, otobüsle gelsin 2 kişi ben karşılarım seve seve...

ülkenin durumu malum da, yanlışa yanlışla cevap verince 2 yanlış bir doğru etmiyor, bu ülkenin düzeni yıllardır bozuk buna zaten lafım yok, ama can güvenliğinden ödün vermem, yukarıda allah var, bir kere polis var diye kemer takmışsam o kemer boynuma dolansın,

emniyet kemeri takmak, hız kurallarına uymak, yorgun araç kullanmamak, takip mesafesine uymak... bunları artık kendimde aramıyorum bile, otomatikleşmiş şeyler umarım trafikteki herkeste de bu bilinç oluşur

herkesin yolu açık olsun, ben de birazdan kamil koç ile konya'ya doğru yola çıkıyorum, otobüs saat 22:00 otobüsü istanbul'dan kaç saatte çıkarız merak ediyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arif -- 12 Kasım 2010; 18:00:55 >

• quote:

quote:

Tabi bizde hiiiiç suç yok, tüm suçlu karayolları... Bravo, kutluyorum sizi...

Her birey önce kendisini düzeltecek, sonra suçlu arayacak, doğru olan budur. Yoksa hatalar hep aynı kalır ve birgün hayatımızı söndürür. Bizim insanımız asla kendisinde kusur bulmaz, hemen karşı tarafı suçlar. Bahaneler her var. E devlette şunu yapmıyor... Mantığa bakarmısınız, kurallara uymuyor devlette şunu yapmıyor. Yahu devlet hata yapıyor tamam, senin kurallara uymamanı gerektirmezki bu... Vatandaşımız radara 140 ile girer, yahu kardeşim kaymak gibi yol yapmışınız, o hızla yol bitermi der, alkışlamak lazım... Düşünmüyor benim güvenliğim açısından bu hız limiti koyulmuş. Düşünmüyor benim güvenliğim açısından kurallar var. Sonra akşam haberleri, bilmem ne yolunda trafik kazası oldu, şu kadar yaralı, şu kadar ölü... Buyurun bakalım!!!!

Olan size olur hız yapar,hatalı sollama yapar kurallara uymazsanız....

Bi tane cenaze aracı gelir, tabudu açar sizi veya sevdiklerinizi içine koyar gider morga atar işine bakar........ Kime ne, kimse umursamaz!

Bunu anlamak çokmu zor, daha nasıl anlatmak gerekli....

Sözüm tüm kurallara uymayan arkadaşlara...
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• quote:

Orijinalden alıntı: set

..........

Tabi bizde hiiiiç suç yok, tüm suçlu karayolları... Bravo, kutluyorum sizi...

Her birey önce kendisini düzeltecek, sonra suçlu arayacak, doğru olan budur. Yoksa hatalar hep aynı kalır ve birgün hayatımızı söndürür. Bizim insanımız asla kendisinde kusur bulmaz, hemen karşı tarafı suçlar. Bahaneler her var. E devlette şunu yapmıyor... Mantığa bakarmısınız, kurallara uymuyor devlette şunu yapmıyor. Yahu devlet hata yapıyor tamam, senin kurallara uymamanı gerektirmezki bu... Vatandaşımız radara 140 ile girer, yahu kardeşim kaymak gibi yol yapmışınız, o hızla yol bitermi der, alkışlamak lazım... Düşünmüyor benim güvenliğim açısından bu hız limiti koyulmuş. Düşünmüyor benim güvenliğim açısından kurallar var. Sonra akşam haberleri, bilmem ne yolunda trafik kazası oldu, şu kadar yaralı, şu kadar ölü... Buyurun bakalım!!!!

Olan size olur hız yapar,hatalı sollama yapar kurallara uymazsanız....

Bi tane cenaze aracı gelir, tabudu açar sizi veya sevdiklerinizi içine koyar gider morga atar işine bakar........ Kime ne, kimse umursamaz!

Bunu anlamak çokmu zor, daha nasıl anlatmak gerekli....

Sözüm tüm kurallara uymayan arkadaşlara...

zaten esas mesele burada, insanlarda şöyle bir bilinç(!) var, "kurallar, ceza yazılsın diye var", "radar, para tuzağı", "polislerin gözü cebimizde"

ya adam kural koymuş sen de bu kurala uymak ZORUNDASIN! o kontağı çevirmekle tüm bu kurallara uyacağını taahhüt etmiş oluyorsun, senin bu kurallara uymamanı denetlemesi neden tuzak gibi görülüyor?

evet radar belki de tuzak, tuzağa kimler düşer, keklik gibi avlananlar düşer, akıllı olun da girmeyin radara, kaldı ki, radara girmemek için değil, güvenliğiniz için uyun kurallara

millet bas bas bağırır benzin şöyle pahalı böyle vergi var, ama hız yapmaya ya da radara gelince herkes erkek herkes delikanlı kesiliyor, sen o hızı yapınca araban 90'da gitmenin kaç katı yakıyor hiç düşünüyor musun peki?

konya'ya sağ salim ulaştım, yolar çok kalabalıktı kulu makas'a kadar, 3 tane de kaza vardı yolda,

Lütfen kurallara uyalım, geç ulaşmak ulaşamamaktan iyidir, emniyet kemeri tekerlekli sandalye kadar rahatsız edici değildir!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arif -- 14 Kasım 2010; 2:48:50 >

• kurallara uyma konusundaki fikirlerimi forumu az buçuk takip edenler bilir. evet kurallara harfiyen uyulması gerekir fakat özellikle radar konusunda bu işin kazaları önlemek için değil de para kazanmak amaçlı yapıldığını, kaza riskli/tehlikeli yollar dururken dümdüz rampaların sonuna radar konulduğunu da kimse inkar edemez malesef.
  • Eğer dediklerini yaparlarsa 30km de bir trafik ekibi lolacak ve aşırı hız, hatallı sollama hatta takip mesafesi kontrolü yapacakmış.Eğer söylediklerini geçekleştrilerse çok iyi olur.Ekiplerin %10 u sivil olarak görev yapacakmış.HErkese iyi bayramlar iyi yolculuklar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi makul -- 14 Kasım 2010; 16:26:44 >
  • şu an konyadayım kocaelinden dün geldim.
    hız sınırlarını sadece otobanda kısa bir süre aştım bunun haricinde duble yollardaki yeni hız sınırlaması çok iyi oldu duble yollarda cruise kontrol ile hızımı 110 km otobandada 125 km ye ayarlıyıp gidiyorum.
    şu ana kadar 660 km yol yaptım aldığım lpg 117 liralık ama deponun yarısı doludur
    bayramda şehir içi gezmeleri ile toplam 1500 km ye yakın yol yaparım tahminimde 200 lira yakıt parası olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: suicide

kurallara uyma konusundaki fikirlerimi forumu az buçuk takip edenler bilir. evet kurallara harfiyen uyulması gerekir fakat özellikle radar konusunda bu işin kazaları önlemek için değil de para kazanmak amaçlı yapıldığını, kaza riskli/tehlikeli yollar dururken dümdüz rampaların sonuna radar konulduğunu da kimse inkar edemez malesef.

rampaların sonunda ya da dümdüz yolda hız sınırları değişmiyor ki, kaldı ki öyle yollarda radarı farketmek çok daha kolaydır gerçi biz onu farketmeden o çoktan bizi farkediyor, ayrıca genelde düz yolda hız sınırları aşılıyor, kimse gidip virajlı yolda hız sınırı aşmaz aşarsa kaza yapması zaten kaçınılmazdır
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.