Şimdi Ara

bayramda uzun yola gidecekler (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
94
Cevap
0
Favori
3.072
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: suicide

quote:

Orijinalden alıntı: zugasi_berepe
    Valla suicide;evin önünden sıfırlıyorum sayacı kalkmadan köye gelince evin önünde inerken bakıyorum 850 km yazıyor eve gelince gerçi son gittiğimde yeni açılan tünellerden dolayı biraz daha kısalmıştı

valla karayollarından bakıyorum 750 km diyor, şimdi keçiörenden köydeki evin önüne rota hesaplattım navigasyon cihazına tam olarak 757 km diyor (köy şehir merkezine 11 km sizinki uzak olsa diyeceğim ama trabzon zaten kıç içi kadar yer okadar fark yaratacak uzaklıkta köyü mü var), babam 40 yıldır bursa - ankara - trabzon arasında dolaşır ona soruyorum oda 750-760 arası birşey diyor. kendim de 3 senedir aracımla gidip geliyorum benim bildiğimde 750 km, acaba rotalarımız da mi bir fark var benim gideceğim yol şu şekilde;

bayramda uzun yola gidecekler

bu sefer arabanın sayacından da özellikle kontrol edeceğim yalnız, kafama takıldı bu iş

Tamam sen kontrol et bende ederim güzergahalarımız aynı ..En son gittiğimde daha azdı ama kaçtı hatırlamıyorum yalnışlık olabilir ama trabzondan köy 30 km sürüyor çünkü erzurum gümüşhane torul tarafına gidiyorum..Dönüşte km sayacına bakar yazarım burdan tam olarak kaç km olduğunu..Dediğim gibi son gidişimde tüneller açılmıştı ve yol kısalmıştı ama km hatırlamıyorum ama ankaradanda km farkımız olabilir kaba hesap 800 km oluyor yinede

EDİT:

Haa bak şimdi aklıma geldi 800 ve üstü olmasının sebebi samsunda akrabalar var ben giderken mutlaka samsuna uğruyorum 1-2 saat kalıp gidiyorum köyünde 30 km fark yarattığını düşünürsek fark oradan doğuyor unutmuşum ben onu tabi direk sayaca bakıyorum gidince ondan hata

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zugasi_berepe -- 11 Kasım 2010; 16:08:01 >

• quote:

Haa bak şimdi aklıma geldi 800 ve üstü olmasının sebebi samsunda akrabalar var ben giderken mutlaka samsuna uğruyorum 1-2 saat kalıp gidiyorum fark oradan doğuyor unutmuşum ben onu tabi direk sayaca bakıyorum gidince ondan hata

haritada canik yazan yer samsun, bende geçiyorum samsundan ama tabi transit olarak içinde falan dolaşmadan
    hem köyün 20 km farkı hem samsun içinde dolaşma fark yaratıyor demek ki

• quote:

Orijinalden alıntı: suicide

quote:

Haa bak şimdi aklıma geldi 800 ve üstü olmasının sebebi samsunda akrabalar var ben giderken mutlaka samsuna uğruyorum 1-2 saat kalıp gidiyorum fark oradan doğuyor unutmuşum ben onu tabi direk sayaca bakıyorum gidince ondan hata

haritada canik yazan yer samsun, bende geçiyorum samsundan ama tabi transit olarak içinde falan dolaşmadan
    hem köyün 20 km farkı hem samsun içinde dolaşma fark yaratıyor demek ki

Aynen öle dostum ben transit geçmiyorum baya bi dolaşıyorum samsunda hatta geçen sefer metro çalışmaları vardı bildiğim tüm yollar kapalıydı kayboldum kazayla samsunun diğer ucuna gitmişim geriye kalan farkta dediğim gibi köyün uzak olmasından..Bu sefer giderken samsuna uğramayı düşünmüyorum bende transit geçicem toplam km yazıcam dönünce

Bu arada caniği iyi bilirim kaç senedir belki 100 sefer gitmişimdir trabzona, belediyesinin önünden geçiyoruz zaten canik yolun yarısı demek ve canikten sonra trafik orduya kadar rahat orduda bir sıkışıyor tıkanıyor sonra yine rahatlıyor ama sıkışıkta olsa bizim gibi deniz fakirleri için orduda sahil yolundan gitmek yinede yorucu olmuyor

• quote:

Orijinalden alıntı: stilll

quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

quote:

biz de Allah kısmet ederse izmir adana yapacağız.yollar nasıl acaba?çalışma falan var mıdır?
    bir de bölünmüş yollarda hız limiti ne kadardı?geçen uzun yola çıktık, acelemiz olmasına rağmen 100ü geçemedim.haliyle yol çok sürdü.

Arkadaşlar gelin bi yarışma düzenleyelim.
    Herkes bayram boyunca yapılan yolculuklarda en az ne kadar yakacağını yazsın?
    Herkes hedefini yazsın, daha sonra da yakalağı değeriBöylece hem tasarruf yaparız hem de yavaş gitmiş oluruz.

Ne dersiniz?

İzmir'den Adana'ya muhtemelen Uşak-Afyon-Akşehir-Konya üzerinden gideceksiniz. Bu istikamette Afyon'un Çay ilçesi ile Akşehir arasındaki yaklaşık 45 km lik kısımda yer yer yol genişletme çalışmaları vardı 3 ay önce. Ama çalışmaların bitmediğine adım gibi eminim. Çünkü geçen sene de o kısımda çalışmalar sürüyordu. Yol bariyerler ile bir sağa bir sola geçiyordu.

Bilginiz olsun.

evet söylediğiniz güzergahtan gideceğiz.o bölgelerde daha dikkatli olayım o halde.teşekkürler

Yazmayı unutmuşum. Bölünmüş yolda otomobiller için hız sınırı 110 km +%10=121 km. Ame ben iki senedir İstanbul'dan Konya'ya giderken o yolu kullanıyorum. Sizi ilgilendiren kısmını söyliyim. Afyon-Kütahya-Uşak kavşağından itibaren Konya'ya kadar 225 km'lik yolda hiç radar yok. Tabi bayramda hiç gitmedim. Belki bayramda koyarlar.

Siz yine tedbirli olun. Zaten bayram trafiği olacak. Pek hızlı gidebileceğinizi zannetmiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: cobra41

quote:

Orijinalden alıntı: Darkimore
    Cumartesi

İstanbul mecidiyeköyden kalkış- Silivri, Marmara Ereğlisi, Tekirdağ, Malkara,Keşan,İpsala, Dedeağaç,Gümülcine,iskeçe,kavala, Sonundada Selanik yapacaz. Esasında Larissa, Athinada yapılabilir ama baya uzun olur yunan memleketinde. Yolda kalırsak Rumlardan yardım isteriz artık.

Darkimore bende cumartesi kocaelinden yola cikacagim ve senin guzargahla ayni sekilde iskeceye kadar pesindeyim haberin olsun suyun obur tarafinda gorusuruz :-) tekirdagda kofte yemeyi unutma ayrica kinali-kesan arasindaki radarlara dikkat et bu arada sehirlerarasi yollarda hiz siniri 90 mi 110 mu

Ayrica tuketim olarak 500 km yolu lacetti yle gidersek 130-140 liralik benzinle 207 yle gidersek 60 liralik mazotla gitmeyi dusunuyorum

Keşanın girişindeki Çamlıbel Restorantta güzel bir yer orda satır et yemeyi düşünüyorum. bende sana orayı tavsiye ederim.

• Bütçe açık verdi cezalar ile kapamaya çalışıcaklar ,dikkatli olun.
  • Bütün dostlara hayırlı yolculuklar ...

Bende nasipse yarın gece saat 00.00 gibi Yalova- Bursa- Bozüyük- Çifteler - Çay - Akşehir - Konya yapacağım . Sanırım 560 km , İlk mola Akşehir Kirazlıbahçe olacak sonrada evde olurum . Gece çıkmamın nedeni ise hem trafik yoğunluğu hemde bugün öğr. arkadaşım yalova şehir içinde hız sınırı 50-55 olan yolda 67 ile 270 tl ceza yedi . İnanın çok sinirlendim gece biraz rahat olurum diye düşünüyorum Bu arada gece radarları konya ve bursa girişinde var diye biliyorum ,eğer yol üzerinde başka varsa bakalım şansımıza...

Eskiden ne güzel bozüyük Ömür de mola verirdim şimdi kapanmış orası , şöyle doğru dürüst bir yer bilmiyorum o civarda olsa çok iyi olurdu ama sanırım yok...

• quote:

quote:

quote:

quote:

biz de Allah kısmet ederse izmir adana yapacağız.yollar nasıl acaba?çalışma falan var mıdır?
    bir de bölünmüş yollarda hız limiti ne kadardı?geçen uzun yola çıktık, acelemiz olmasına rağmen 100ü geçemedim.haliyle yol çok sürdü.

Arkadaşlar gelin bi yarışma düzenleyelim.
    Herkes bayram boyunca yapılan yolculuklarda en az ne kadar yakacağını yazsın?
    Herkes hedefini yazsın, daha sonra da yakalağı değeriBöylece hem tasarruf yaparız hem de yavaş gitmiş oluruz.

Ne dersiniz?

İzmir'den Adana'ya muhtemelen Uşak-Afyon-Akşehir-Konya üzerinden gideceksiniz. Bu istikamette Afyon'un Çay ilçesi ile Akşehir arasındaki yaklaşık 45 km lik kısımda yer yer yol genişletme çalışmaları vardı 3 ay önce. Ama çalışmaların bitmediğine adım gibi eminim. Çünkü geçen sene de o kısımda çalışmalar sürüyordu. Yol bariyerler ile bir sağa bir sola geçiyordu.

Bilginiz olsun.

evet söylediğiniz güzergahtan gideceğiz.o bölgelerde daha dikkatli olayım o halde.teşekkürler

Yazmayı unutmuşum. Bölünmüş yolda otomobiller için hız sınırı 110 km +%10=121 km. Ame ben iki senedir İstanbul'dan Konya'ya giderken o yolu kullanıyorum. Sizi ilgilendiren kısmını söyliyim. Afyon-Kütahya-Uşak kavşağından itibaren Konya'ya kadar 225 km'lik yolda hiç radar yok. Tabi bayramda hiç gitmedim. Belki bayramda koyarlar.

Siz yine tedbirli olun. Zaten bayram trafiği olacak. Pek hızlı gidebileceğinizi zannetmiyorum.

O yol çalışmaları senelerdir var , daha sene de bitmez bence , radar konusuna gelince Akşehir çıkışı ve ılgın sonrasındaki Kadınhanı girişi ve Ladik te Ankara ayrımındaki ışıklara dikkat edin . Konya da çalışırken radarlar hep buralarda olurdu.

• quote:

Orijinalden alıntı: sekoya81

Bütçe açık verdi cezalar ile kapamaya çalışıcaklar ,dikkatli olun.

İstediğiniz kadar dikkatli olun. Olay hız yapmakla, hatalı araç sollamakla veya kemer takıp takmamak ile kalmıyor ki. Yeni bir şey daha var. Çocuk koltuğu. Mesela benim iki tane çocuk var. Biri daha 5 yaşında. Ama arabaya koltuk koyamıyorum. Çünkü arabada ben dahil 6 kişi olacağız. Koltuk koyarsam bir veya iki kişi arabaya giremiyor. Koltuk bayağı yer kaplıyor. Dua ede ede gidecem artık.

İnşallah sorun olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: set

quote:

Orijinalden alıntı: newmonarch

quote:

Orijinalden alıntı: fatallione

quote:

Orijinalden alıntı: EXCALIBUR

...

.....

Biz Antep'e gittik 29 Ekim'de, giderken sorun yoktu aslında, özellikle Adana-Antep arası 160-180 km/s felan bastık. Ama dönüş yolunda Pozantı'da ceza kestiler bize, 120 km/s maksimum hızmış, %10 tölerans ile 132 km oluyor ama biz 139 yapıyormuşuz. 7 km için ceza kestiler. İşin ilginç tarafı ( ve benim kafamın basmadığı mevzu ) , duble yol ile otoyol aynı kalitede yolmu? Yani biz Pozantı'da otobanda yapıyorduk bu hızı, bölünmüş ( duble ) yol değil. Duble yol ile otoyolun maks. hız sınırı aynı olabilirmi? Arada çok ciddi kalite farkı var ...Haksız yere ceza kestiler bize, 130 TL kadar. O olaydan sonra bütün sinirimiz bozuldu zaten seyahatin içine edildi resmen.

Ama 180 azda değil...

Biliyorum az değil ama neticede 140 km/s'de otoban için kesinlikle fazla bir hız değil bence. ( Eğer 120 km/s'yi duble yol gibi daha KALİTESİZ bir yola veriyorsan ), 130 olsa %10'da tölerans 143 km/s olurdu ve ceza yemezdik.

Anlamadım gerçektende bu işi, ya Duble yollardaki hız sınırını azaltsınlar eski haline getirsinler yada otoyol için daha fazla hızlara müsade etsinler.

Ayrıca 180 yaptığımız yoldada ( Adana-Antep arası ), pek araba yoktu , boş sayılırdı yol ki zaten hep 180 gitmedik 160'lada gittiğimiz oldu.

• Herkese keyifli,Kazasıs belasıs yolculuklar diliyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi By Salus -- 11 Kasım 2010; 18:04:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: set

quote:

quote:

quote:

Bende bayramın 2. günü İstanbuldan Gaziantepe gidiceğim yaklaşık 1200 km felan uzun yolda genelde hızlı kullanırım ama bu sefer 120 yi geçmiyiceğim bide Sonrada Hataya geçmeyi planlıyorum. Bilenler varsa Hatayda Ottoman oteli ve Gaziantepteki Novoteli tavsiye edermisiniz. Ve rica edicem hatay ve antep çevresindeki tavsiye edeceğiniz gidilecek yerler varmıdır?

ottoman güzel bir otel dünyadaki kaplıcalar sıralamasında su kalitesinde 1. sınıf, antepte Halil usta yı tavsiye ederim, novoteli bilmiyorum, uğur plaza oteli tavsiye ederim, gezilecek yerleri daha iyi bilenler yanıtlar zaten be halep'e geçmeni isterdim, ben daha yapamadım, belki gelince gördüklerini anlatırsın

Biz Antep'e gittik 29 Ekim'de, giderken sorun yoktu aslında, özellikle Adana-Antep arası 160-180 km/s felan bastık. Ama dönüş yolunda Pozantı'da ceza kestiler bize, 120 km/s maksimum hızmış, %10 tölerans ile 132 km oluyor ama biz 139 yapıyormuşuz. 7 km için ceza kestiler. İşin ilginç tarafı ( ve benim kafamın basmadığı mevzu ) , duble yol ile otoyol aynı kalitede yolmu? Yani biz Pozantı'da otobanda yapıyorduk bu hızı, bölünmüş ( duble ) yol değil. Duble yol ile otoyolun maks. hız sınırı aynı olabilirmi? Arada çok ciddi kalite farkı var ...Haksız yere ceza kestiler bize, 130 TL kadar. O olaydan sonra bütün sinirimiz bozuldu zaten seyahatin içine edildi resmen.

Ama 180 azda değil...

@fatallione teşekkürler bilgilendirme için aslında amacımız halep-şam yapmaktı ama tur 20 kişi istedi minimum bizde hiç yoktan antep-antakya felan yapalım dedik.

@newmonarch bende birkez antep-ankara ve erzurum bingöl diyarbakır üzerinden rizeden antepe gitmiştim ankara antep gayet iyidide erzurum bingöl güzergahından gitmenizi tavsiye etmiyorum bingölde yol yapımı vardı 40-50 km yi 2 saatte gittik ayrıca gece gidilmesi pekte iç açan bir güzargah olmadı bizim için herhan önümüze atlıyacak birileri diye dağlara baka baka gittik şahsen yola daha az bakmışımdır. cezana gelincede %10 tolerans göstermiyede bilirlerdi hocam ona göre hesap yapmak bence yanlış kural kuraldır

• Istanbul - Iskenderun 1100 km (iki ev arasi)

Ankara'ya kadar otoyol , Ankara- Pozanti duble yol, Pozanti- Iskenderun otoyol. Rahat bir yolculuk olacak insallah; daha once 13-14 saat suruyordu yol; bu sefer cumartesi cikacagim icin belki biraz sure artar.

Herkese iyi yolculuklar..
  • Cuma gunu ankara istanbul 450 km bayramin 2.gunu istanbul zonguldak yaklasik 340 km en sonunda zonguldak ankara 250 km bayram gezisi sehir ici seyahatleri yaklasik 150 km toplamda 1140 km butun herkese kazasiz belasiz mutlu bayramlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: yapici

Yola çıkacak arkadaşlar PUSUCU TRAFİK POLİSLERİNE dikkat etsin, sonra tühlenmesinler.

imzanızla ters düşmüyor musunuz?

Yola çıkacak arkadaşlar TRAFİK KURALLARINA dikkat etsin, sonra tühlenmesinler.
  • quote:

quote:

quote:

Bende bayramın 2. günü İstanbuldan Gaziantepe gidiceğim yaklaşık 1200 km felan uzun yolda genelde hızlı kullanırım ama bu sefer 120 yi geçmiyiceğim bide Sonrada Hataya geçmeyi planlıyorum. Bilenler varsa Hatayda Ottoman oteli ve Gaziantepteki Novoteli tavsiye edermisiniz. Ve rica edicem hatay ve antep çevresindeki tavsiye edeceğiniz gidilecek yerler varmıdır?

ottoman güzel bir otel dünyadaki kaplıcalar sıralamasında su kalitesinde 1. sınıf, antepte Halil usta yı tavsiye ederim, novoteli bilmiyorum, uğur plaza oteli tavsiye ederim, gezilecek yerleri daha iyi bilenler yanıtlar zaten be halep'e geçmeni isterdim, ben daha yapamadım, belki gelince gördüklerini anlatırsın

tüüüü... allah cezalarını versin o polislerin, getir onları da ben bir kızayım onlara bir daha yapmasınlar, babalarıyla da konuşacam bir daha ceza yazmasınlar size, seyehatinizin de içine etmişler bütün siniriniz bozulmuş yazık yaaa üzüldüm bak şimdi

şaka mısın nesin arkadaşım, duble yolda 110 otoyolda 120 hız sınırı neyi tartışıyorsun, 139 ile radara girmişsiniz bir de utanmadan haksız yere ceza yazmışlar mı diyorsun, allah sizin gibilerden korusun hepimizi

o ceza 7 km için değil 19 km için kesilmiş toplama çıkarma yapmayı da mı bilmiyorsun (hız sınırı 120, sizin hızınız 139) sonra gelip burada ileri geri konuşuyorsunuz yaa, duble yolla otoyolun hız sınırının da aynı olduğunu söylemişsin pes artık

quote:

quote:

İstediğiniz kadar dikkatli olun. Olay hız yapmakla, hatalı araç sollamakla veya kemer takıp takmamak ile kalmıyor ki. Yeni bir şey daha var. Çocuk koltuğu. Mesela benim iki tane çocuk var. Biri daha 5 yaşında. Ama arabaya koltuk koyamıyorum. Çünkü arabada ben dahil 6 kişi olacağız. Koltuk koyarsam bir veya iki kişi arabaya giremiyor. Koltuk bayağı yer kaplıyor. Dua ede ede gidecem artık.

İnşallah sorun olmaz.

o kurallar çocuklarınızı düşündükleri için konuluyor ama yaramaz bizim insanımıza, avrupa'nın ahlaksızlığını alıyoruz diyorlar, aynen işte, eğitim kültür hak getire...

2 çocuk yapıyorsanız arabanızı değiştireceksiniz, avrupa'lı boşuna 7 koltuklu zafira'ya grand scenic'lere ya da viano minibüslere binmiyor,

dua ede ede gidecekmişsiniz, buradan kastınız sanırım polis görmesin, çakmasın durumu... keşke çocuklarımızın başına bişey gelmese diye dua etseniz

ayrıca 6 kişi seyahat etmeniz de ne kadar doğru, araçta 5 emniyet kemeri var, dikkat edin de 6. kişiden de ceza yemeyin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arif -- 11 Kasım 2010; 23:52:51 >

• c.tesi günü istanbul-antalya yapacağım. aracımın bakımını yaptırdım, yarın lastik basınçlarını kontrol edip, iç-dış temizlik yaptıracağım. konusu geçti diye söylüyorum, kurban için babama vekalet verdim, o kestircek benim adıma. çarşamba günü antalya-kocaeli yapacağım. c.tesi günü de kocaeli-istanbul. bu arada antalya'ya hiç giden olmamasına da sevindim. inşallah yol dolu olmaz. beni düşündüren tek şey, iki çocukla gideceğim için çocuklar sıkılırsa onları nasıl oyalayacağımız konusu. çok uzun yola giden birisiyim, yol beni çok şükür yormuyor pek ama çocuklar yoruyor. en son 2010 yazında çeşme'ye gitmiştik ve son bir saat kabus gibi geçmişti. inşallah bu sefer çocukları daha iyi arabada oyalarız. cep telefonlarına çizgi filmler yükledim, iki-üç tanede oyuncak aldım, bakalım artık.
    inşallah herkes kazasız belasız gider tatiline ve döner.

• bugün bende yaptım ufak bir uzun yol sayılır
    90 -110 arası gittim gayette keyifliydi ve az yaktım
    ortalama 4.3 de kaldı :)
  • Öncelikle herkese kazasız belasız yolculuklar diliyorum.

Bende pazar sabahı yola çıkıyorum. Güzergah erzurum-erzincan-sivas-kayseri-aksaray-konya-ısparta-denizli olacak Toplam 1350 km. Dönüş 21 kasım sabahı olacak.
    Aracın kışlık bakımı yapıldı. Kış lastikleri takıldı. Umarım keyifli bir yolculuk olacak. Acelemiz yok tatil 9gün. iyi yolculuklar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: crazyarif

quote:

quote:

quote:

tüüüü... allah cezalarını versin o polislerin, getir onları da ben bir kızayım onlara bir daha yapmasınlar, babalarıyla da konuşacam bir daha ceza yazmasınlar size, seyehatinizin de içine etmişler bütün siniriniz bozulmuş yazık yaaa üzüldüm bak şimdi

şaka mısın nesin arkadaşım, duble yolda 110 otoyolda 120 hız sınırı neyi tartışıyorsun, 139 ile radara girmişsiniz bir de utanmadan haksız yere ceza yazmışlar mı diyorsun, allah sizin gibilerden korusun hepimizi

o ceza 7 km için değil 19 km için kesilmiş toplama çıkarma yapmayı da mı bilmiyorsun (hız sınırı 120, sizin hızınız 139) sonra gelip burada ileri geri konuşuyorsunuz yaa, duble yolla otoyolun hız sınırının da aynı olduğunu söylemişsin pes artık

quote:

quote:

İnşallah sorun olmaz.

o kurallar çocuklarınızı düşündükleri için konuluyor ama yaramaz bizim insanımıza, avrupa'nın ahlaksızlığını alıyoruz diyorlar, aynen işte, eğitim kültür hak getire...

2 çocuk yapıyorsanız arabanızı değiştireceksiniz, avrupa'lı boşuna 7 koltuklu zafira'ya grand scenic'lere ya da viano minibüslere binmiyor,

dua ede ede gidecekmişsiniz, buradan kastınız sanırım polis görmesin, çakmasın durumu... keşke çocuklarımızın başına bişey gelmese diye dua etseniz

ayrıca 6 kişi seyahat etmeniz de ne kadar doğru, araçta 5 emniyet kemeri var, dikkat edin de 6. kişiden de ceza yemeyin

Öyle bir mesaj yazmışsınız ki. Bari dövseydiniz. Hatta arabanın plakasını vereyim. İhbar edin. Ne dersiniz beyefendi. Vereyim mi. Evet. 6 kişi gidecem. Oldu mu. İşinize bakın siz.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.