Şimdi Ara

BAZ ISTASYONU FOTOĞRAFLARI (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
4
Favori
6.394
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bunu tek bir uygulama ile ölçmek etkisi olan pek çok parametreden dolayı mümkün değil. Ancak CellMapper uygulamasını açıp bölgenizde biraz yürüyüş yapar ya da araçla vs. turlarsanız baz istassyonunun yaklaşık konumunu oldukça başarılı verebiliyor. Yine de -RSSI değerine bakabilirsiniz. Baz istasyonuna yaklaştıkça değer -50'lere doğru yaklaşır ve geçer bile, uzaklaştıkça da -100 - 110'lara gider. 4G'de ise RSRP, RSRQ ve SNR değerlerinden bunu anlayamazsınız tabi, RSSI değerine bakmanız gerek onda da.
  • Telefonu rootlamamdaki tek sebep buydu aslında. Yoksa öyle bir güvenlik açığına gerek yok pek. :D
  • 1. Fotoğraf Türk Telekom 4.5G, Band 20 aracılığıyla yayın yapıyor. En düşük hızı sağlayan frekansı kullanmasına rağmen fiber ile iyi beslenmiş 50 - 60 mbit gördüm. Hemen arkasında görünen yanılmıyorsam Turkcell, Hizmeti hakkında bilgim yok.

BAZ ISTASYONU FOTOĞRAFLARI

2. Fotoğraf Yine Türk Telekom 4.5G. Band 3 kullanıyor ama aldığım hız çok düşük sadece 4.5G aktif edilmiş 3G altyapısını 4.5G'ye uyarlamışlar ekstra yatırım yapılmamış.

Şehrin en hızlı gelişen bölgesi olduğu için operatörler inanılmaz bir yarışa girmiş adım başı baz istasyonu var :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Vodafone

Turkcell

• 4 fotoğrafta aynı istasyonlar arkadaşlar.Hangisi hangi operatör 4.5g varmı bilen aydınlatsın lütfen :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• onur0159 O kullanıcısına yanıt
    Görüntüleri sanırım Google StreetView ile almışsınız. O fotoğrafların çekildiği dönemde ülkede 4G yoktu, yani hepsi 3G fotoğrafı olmalı. Daha yeni çekilmiş olsa bile görüntülerin netliğinden dolayı bir şey söyleyemeyiz.
  • BAZ ISTASYONU FOTOĞRAFLARIBAZ ISTASYONU FOTOĞRAFLARI

Bursa Mudanya delirmiş bunlar

çıkmışken bi hız testi yapsalarmış
    Türk Telekom kulesi

• krkmz1666 kullanıcısına yanıt
    Kulelerin etrafında tel avlu olmasa ben de çıkarım ki. :D
    Elektriksiz OG direklerine çıktığım vardı eskiden. :)
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    Ben 20 metreden sonra çıkamadım yemedi

Biz şartalleri attırıyorduk telefon çekiyor görünüyor arama yapmıyordu

• Tekirdağ, Kapaklı, Büyükyoncalı köyü/mahallesi. Geçen haftalarda Turkcell bir istasyonunu 4G'ye çevirmişti, yanında test yaptım. Görünen yüksek hızlar istasyondan 1800 MHz bandından aldığım 4x2 mimo 20 MHz bant genişliğindeki hızlar. Düşük hızlar ise 800 MHz bandındaki 2x2 mimo 10 MHZ bant genişliğinden sonuçlar.
    İstasyon geniş bir alanı gördüğü için muhtemelen 800 MHz bandı çok geniş bir alandaki kullanıcıları kendisine toplayıp hız düşümüne uğruyor. 1800 MHz bandı ise yakın civar ve Kapaklı'nın biraz yükünü aldığı için 100 Mbit'e yakın hızlar verebiliyor. Ya da istasyonda fiber olmadığı için 1800 MHz frekansa daha fazla öncelik verilmiş durumda, 800'ün vanası tıkalı. :)

Söz konusu istasyon:

Vodafone 2600 d 15mhz

TÜrkcell 2600 d20 mhz görünüyor neden acaba

• TURKCELL GEMLİK SAHİL YOLU BAŞINDAKİ BAZ İSTASYONU DİYE TAHMBAZ ISTASYONU FOTOĞRAFLARIİN EDİYORUM BİLGİSİ OLAN ARKADAŞLAYORUM YAPSINLAR BU BAZ KİME AİT KAÇ MHZ
    Turkcell 2600 E lisanslarında 2x25 MHz satın aldı, Vodafone ise 2x15 MHz satın aldı. Bundan dolayı da 15 MHz bant genişliği kullandığı görülüyor olmalı.
  • m398 M kullanıcısına yanıt
    Üstteki 3G RRU'lar Turkcell ve TT'nin 3G için kullandığı RRU'lar ama TT hala kullanıyormu bilmiyorum, çoğunu Huawei ve yeni Ericsson RRU'lar ile değiştirdiler sanırım. Hani dediğiniz gibi Turkcell olabilir, diğer ekipmanlar da direk üzeri BTS ekipmanları falan herhalde. Turkcell 3G istasyonu herhalde.
    bu durumda da Türkcell'de 25 mhz yazması gerekmez mi
    Aldığı frekans 25 MHz, kullandığı 20 MHz. 5 MHz boşta duruyor herhalde. Ama Vodafone istese de 15'in üstüne çıkamaz, hani o kadar frekansı yok elinde.
    rss degeri -90 gibi dolasiyor hocam 3g bagliyim 4 disten 3 ile 4 arasinda gidiyor cekim gücü (umts) h+ olunca full 4 dis cekiyor ama beklemede sarji bekleme baya goturuyor sizce sorun baz istasyonuna uzak olmasından kaynaklanabilir mi?

• Crazy Goat kullanıcısına yanıt
    O sinyal gücü ile o kadar da kötü bir bekleme performansı vermemesi gerek bence. Tabi sorun beklemede modemin harcadığı enerjiden başka arkaplanda çalışıp cihazı uyandıran uygulamalardır bence. Facebook vs. sosyal iletişim uygulamaları, farklı veri alıp gönderen uygulamalar vs.
    android os ve bekleme en üst sıralarda hep ne yaptıysam değişmedi en fazla chroma kullanıyorum bir de 1 gün içerisinde 10 dk anca twitter biraz da youtube arkada whatsapp açık kullanmadıgım zamanlarda da internet- gps her sey kapalı ama hala aynı
  • Vodafone baz istasyonu

Bilgili arkadaşlar yorumlasın

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.