Şimdi Ara

BAZ ISTASYONU FOTOĞRAFLARI (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
4
Favori
6.394
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Baz istasyonu direkleri uzun olması daha iyi cekmesineme sebeb oluyor ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sis651

Görüntüleri sanırım Google StreetView ile almışsınız. O fotoğrafların çekildiği dönemde ülkede 4G yoktu, yani hepsi 3G fotoğrafı olmalı. Daha yeni çekilmiş olsa bile görüntülerin netliğinden dolayı bir şey söyleyemeyiz.
    merhabalar;
    baz istasyonlarıyla ilgili bir araştırma yapıyorum,opensignal uygulamasında haritada gördüğüm baz istasyonu işaretlerinin olduğu yerlerde bina tepesinde böyle antenler gördüm.(vodafone) bunlar baz istasyonu anten midir bilgisi olan yardımcı olabilirse çok memnun olurum

BAZ ISTASYONU FOTOĞRAFLARIBAZ ISTASYONU FOTOĞRAFLARI

• Sayfa geçmişine bakın
    buradaki paratonere benziyor
  • Paratoner olmalı bu. OpenSignal pek güvenilir değildir. Kendiniz haritalama yapacaksanız CellMapper gayet iyi sonuçlar veriyor.
  • Bu noktaların tümünde aynı anten vardı hepsini gezdim birkaçında arazide baz istasyonu vardı, kalanı bina tepesinde bu anten var
    BAZ ISTASYONU FOTOĞRAFLARI

• Bunlar hepsi vodafone, haritada turkcell seçtiğim zaman gösterdiği noktalarda bundan yoktu vodafonelarda vardı bu anten, vodafone İnternet sitesinde görseliğe önem verdiklerini ve baz istasyonlarını çeşitli şekillerde, bayrak direği vs tasarladıkladıklarını yazmışlar. asıl öğrenmek istediğim baz istasyonu yanındayken opensignal de gördüğüm bu sayısal verileri nasıl değerlendirebilirim ben

• Akademik bir çalışma için mi bu uğraş içindesiniz? Öncelikle Vodafone da baz istasyonu dibinde değil içinde de olsanız yüksek hız almanız düşük bir ihtimal olur. Çünkü 4g ihalesinde iyi bir bant alamadı. Bu yüzden çoğu bölgede hızı 1 megabiti geçmez, kendim de kullandım oradan biliyorum.
    Sizin ne tür bilgilere ihtiyacınız var daha detaylı yazarsanız daha iyi yardımcı olabiliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 12 Şubat 2020; 5:5:52 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • çok teşekkür ederim, konu hukuki aslında. Vodafone taahhüt ettiği hizmeti veriyor mu sorusuna cevap arıyorum. Eklediğim fotoların baz istasyonu olduğunu bugün Vodafone teyid etti, opensignal de gördüğüm diğer baz noktaları da teyid ettiler paratonere, bayrak direğine benzer istasyonları çevrede yaşayanlar tedirgin olmasın diye yapıyorlarmış,

• Paratoner'ede , baz istasyonu diyen kişiyi ilk defa görüyorum tebrikler evdekinin de fotoğrafını atayım daha net görür arkadaş.
  • tipik bir erkek cevabı, sen bilmiyorsan öyle birşey yok demek 😏😏

• Her baz istasyonunda bir paratoner vardır (aydınlatma direği gibi alcak olanlar hariç) ama her paratoner de bir baz istasyonu olacak diye bir sey yok

• katılıyorum size her paratoner baz değil tabii ki.konuyu tekrar toparlayalım, opensignal de gördüğüm baz noktalarına gittiğimde hepsinde aynı tip paratoner benzeri direk gördüm yalnız tepesinde paratoner başlığı değil silindirik bir parça var. Vodafone müşteri hizmetlerini aradım açık adres vererek tümünü teyid ettirdim . çevrede yaşayan insanları psikolojik etkilemesinden çekindikleri için anlaşılmaması için artık farklı tasarımlar yapıyorlarmış. bakın bu binada paratoner olabilir mi normal koşullarda, resmi büyütün göreceksiniz paratoner başlığı böyle birşey değil

• quote:

Orijinalden alıntı: abahcivan

katılıyorum size her paratoner baz değil tabii ki.konuyu tekrar toparlayalım, opensignal de gördüğüm baz noktalarına gittiğimde hepsinde aynı tip paratoner benzeri direk gördüm yalnız tepesinde paratoner başlığı değil silindirik bir parça var. Vodafone müşteri hizmetlerini aradım açık adres vererek tümünü teyid ettirdim . çevrede yaşayan insanları psikolojik etkilemesinden çekindikleri için anlaşılmaması için artık farklı tasarımlar yapıyorlarmış. bakın bu binada paratoner olabilir mi normal koşullarda, resmi büyütün göreceksiniz paratoner başlığı böyle birşey değil
    [simage]https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/115669/8e391f8b-b7aa-4f14-afe2-920
    BAZ ISTASYONU FOTOĞRAFLARIe9eb1030b.jpeg[/simage]

• Hukuki derken biraz daha forumumuza bilgi aktarırsanız daha iyi anlayabiliriz.

• Bildiğiniz paratoner bunlar. Baz istasyonu falan da görünmüyor orada. Muhtemelen o adresin yakınlarında baz istasyonu vardır ama o bu metal direk değil. Baz istasyonu yapıları belirgindir. Binaların üzerinde belirgin şekilde yükselirler ve ince bir demir borudan sinyal verilemeyecek kadar karışık yapıdalar. Yüksek olmaları sinyalin binalardan etkilenmeden geniş alanlara yayılabilmesi içindir. Ülkemizde hemen hemen tüm baz istasyonlarında yönlü antenler kullanılır ve bunlar belirgin dikdörtgen şeklinde antenlerdir. Omni antenler yuvarlak boru gibi oluyor ama ülkemizde hiç gördüğümü hatırlamıyorum.

OpenSignal çok kabaca tahmin üreten bir yazılım. Ve haritayı pek çok baz istasyonu işaretleyerek kirletiyor. Bir baz istasyonunun her hücresini çok ayrı yerde işaretleyerek her yerde baz istasyonu var gibi bir görünüm yaratıyor. Tavsiyem CellMapper gibi daha teknik detaya dayanan uygulamalardır. Daha detaylı veri görebilir, bunu haritalayarak haritaya eklenmesini de sağlayabilirsiniz. Bunun için uygulamada veri toplamayı etkinleştirip arabaya atlarsınız ve dolaşmaya başlarsınız. Bu esnada uygulama telefon sinyal seviyesini ve hücre bilgilerini kaydeder. Gezi bittikten sonra yüklendiğinde de bu veri haritaya işlenir ve toplanmış verilere göre baz istasyonu konumu tahmini yapılır. 50 metreden daha az mesafeye kadar istasyon tespit edebildiğini gördüm.

• öncelikle ilginize teşekkür ederim.
    olayın özeti şu;bir firma sözleşmesinde yazan hizmeti alamadığını iddia ederek dava açıyor.Benim de bu konuda bir rapor yazmam gerekiyor.
    Hakim bana iki soru soruyor;firmanın yakınında baz istasyon var mı ve bu istasyon çekim gücü internetteki çekim gücü haritasında yazdığı şekilde mi?

opensignal uygulamayı açarak civardaki tüm baz istasyon görünen noktaların yanlarına kadar gittiğimde birkaçında açık arazide bildiğimiz baz istasyonları çıktı genelinde ise bina tepesinde bu direkler vardı.Yalnız bu sadece vodafone için geçerli Turkcell için gittiğim yerlerde görünürde hiçbir şey yoktu

Vodafone müşteri hizmetlerini arayarak bu noktaların açık adreslerini verdim onlar da bu noktalarda baz olduğunu teyid etti;bunlar paratonere benziyor dedim 'doğrudur' şeklinde cevap verdiler kısaca.İnternet sitelerinde de görüntülü kirlilği yaratmamak için bayrak direği vs şeklinde tasarlıyoruz istasonları diye yazmışlar.

Paratonerlerin kafasında tepesi kubbeli toplar oluyor oysa bu direklerin tepesinde küçük gri renkli silindirik birşey var.

bu arada şikayetçi firmanın en yakınındaki baz noktası ile diğer bazlarda opensignal gösterdiği hız verileri enteresan şekilde farklı çıktı.firma şikayetinde haklı gibi geldi bana.

BAZ ISTASYONU FOTOĞRAFLARIBAZ ISTASYONU FOTOĞRAFLARI

• abahcivan A kullanıcısına yanıt
    Bilirkişi olarak bir rapor yazacaksanız, operatörlerin bölge müdürlükleri olur o istasyonları takip eden. O birimler ile irtibata geçin, size bilgi verirler.

• Opensignal gibi kaynaklar yasal süreçler için nasıl kaynak olarak kullanılır???

• Şaka gibi

• maaart M kullanıcısına yanıt
    kullanılamaz tabii ki,amacım bazların yerini tespit etmek ve o noktalarda ölçüm yapılmasını istemek.Vodafona'dan bu bilgiyi talebettim,bana en yakın baz nerelerde var diye sordum,mailime bu bilgiyi sağlayamayacakları şeklinde dönüş yaptılar.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.