Şimdi Ara

BAZ ISTASYONU FOTOĞRAFLARI (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
4
Favori
6.394
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Metin*

Arkadaşlar 2011 den beri bu gsm sektöründeyim montajda yaptım keşifte yaptım çizimde yaptım montaj sonrası emr yani manyetik alan ölçümüde yaptım btk ölçüm sertifikamda var hatta şuanda bile saha çizimi yapıyorm evde Sormak istedikleriniz varsa bu konu altında sorabilirsiniz toplam 73 tane ile gidip çok fazla nokta ölçüm ve keşifler yaptım :) Bi kaç mesaj önceki fotoğraflardakilern hepsi yakalama çubuğu yani paratoner. Öyle bi anten çıksa şehir içinde yayın yapacak güçte zaten herkes onu kullanır. Şuan sanırım Turkcell özellkle outdoor antenlerde aselsana dönüyor yavaştan. İlk 5G servisinin verileceği yeride biliyorm tabiki ama onu diyemem keşfini ben yaptım montaj izin ihale test vs sonrası size değerlerini verirm. :) şuan bazı turkcell tim lerde mimo antenleri turkcell istasyonları var internet hızları 100 - 300 mpbs arasında. Turkcell hattı olanlar turkell wifi ile bağlanabliyor aynı telekom wifi gibi. Bunlardan birisi maltepe bağdatta bitanede akasya avm de var epey varda pek bilmiyorm :) son 2 yıldır indoor departmanında çalışıyorm AVM Hastane iş merkezi gibi yerlerin bina içi sistemlerine bakıyorum.

Edit: E devlet üzrinden baz istasyonu ölçümleri var adres ve lokasyon girip o konumda yapılan ölçümün değerlerini görebiliyorsunuz
    merhaba
    ilk 5G yi istanbul havalimanında kullanıma açılacak diye açıklamışlardı :)

turkcell timlerdeki wifilere otomatik mi bağlanıyor telefon ?
    taylandta truemove hat kullanmıştım. 7eleven lardaki wifi noktalarına otomatik bağlanıyordu.(havalimanlarında vs de vardı.)
    turkcell a101 lerle anlaşsa süper olur ama ülkede internet altyapısı kötü :(

turkcellde son zamanlarda 4g de 2100mhz kullanılıyor. (kapsama alanı çok iyi 3g gibi)
    2100mhz de 3G ve 4G yayımları aynı anteni mi kullanıyor ?paylaşım nasıl yapılıyor ?

• quote:

Orijinalden alıntı: e_capkan

merhaba
    ilk 5G yi istanbul havalimanında kullanıma açılacak diye açıklamışlardı :)

turkcell timlerdeki wifilere otomatik mi bağlanıyor telefon ?
    taylandta truemove hat kullanmıştım. 7eleven lardaki wifi noktalarına otomatik bağlanıyordu.(havalimanlarında vs de vardı.)
    turkcell a101 lerle anlaşsa süper olur ama ülkede internet altyapısı kötü :(

turkcellde son zamanlarda 4g de 2100mhz kullanılıyor. (kapsama alanı çok iyi 3g gibi)
    2100mhz de 3G ve 4G yayımları aynı anteni mi kullanıyor ?paylaşım nasıl yapılıyor ?

Alıntıları Göster
    Selamlar hocam. Anlık değiştirmiş olabilirler 5g lokasyonunu fakat galataport projesinde kiralık ofislerde facebook google gibi firmaların olacağı söylenmişti o yüzden orda 5g yönelik karar alınmıştı. Sonradan değiştimi bilmiyorum ben okumayı seçtiğim için işi bırakıp mühendisliğie geçtim öğrenci olduk bu yaştan sonra :)

Öcelikle şunu söylim. Piyasada artık 4x 6x 8x antenler var yani 1 anten ile tüm teknolojilerin sinyallerini verebiliyorsun. Şimdi bir operatör 3g de 2100 ve lte de 2100 kullanacaksa gidip sahaya 2 tane anten takmaz çünkü maaliyet ekipman vs. Çok vip noktalarda mesela boğaz köprüsü girişleri üsküdar bağlantısı yada kadiköy iskele taksim meydan vs vs gibi alanlarda nerdeyse her frekansa ayrı anten bağlanıyor..Turkcellın azda olsa sahada lte için 800 1800 2100 2600 kullandığnı görmüştüm.Lokasyona göre değişiyordur elbet onlarında hesabı kitabı vardır sonuçta hepsi ticari firmalar. kar getirmeyecek yere gidip 2600 kurmaz. Ben pek şehir içlerinde 2100 lte görmemiştim yani 800 + 1800 açılıyor güzelse birde 2600 geliyor. Ama ilginç olan şey illere göre değişik planlar oluyor. Karadeniz bölgesinde başka strateji yapılıyor istanbulda başka . Bununda sebebi her bölgenin montaj firmasının farklı olması misal istanbulda ericcsondur ankarada huaweidir diyarbakırda nokia dır.

Tim lerde wifilere manuel bağlanıyorsun ama basit yani sim kartını otomatik tanıyor numara sms vs yapmana gerek kalmıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Metin*

Selamlar hocam. Anlık değiştirmiş olabilirler 5g lokasyonunu fakat galataport projesinde kiralık ofislerde facebook google gibi firmaların olacağı söylenmişti o yüzden orda 5g yönelik karar alınmıştı. Sonradan değiştimi bilmiyorum ben okumayı seçtiğim için işi bırakıp mühendisliğie geçtim öğrenci olduk bu yaştan sonra :)

Öcelikle şunu söylim. Piyasada artık 4x 6x 8x antenler var yani 1 anten ile tüm teknolojilerin sinyallerini verebiliyorsun. Şimdi bir operatör 3g de 2100 ve lte de 2100 kullanacaksa gidip sahaya 2 tane anten takmaz çünkü maaliyet ekipman vs. Çok vip noktalarda mesela boğaz köprüsü girişleri üsküdar bağlantısı yada kadiköy iskele taksim meydan vs vs gibi alanlarda nerdeyse her frekansa ayrı anten bağlanıyor..Turkcellın azda olsa sahada lte için 800 1800 2100 2600 kullandığnı görmüştüm.Lokasyona göre değişiyordur elbet onlarında hesabı kitabı vardır sonuçta hepsi ticari firmalar. kar getirmeyecek yere gidip 2600 kurmaz. Ben pek şehir içlerinde 2100 lte görmemiştim yani 800 + 1800 açılıyor güzelse birde 2600 geliyor. Ama ilginç olan şey illere göre değişik planlar oluyor. Karadeniz bölgesinde başka strateji yapılıyor istanbulda başka . Bununda sebebi her bölgenin montaj firmasının farklı olması misal istanbulda ericcsondur ankarada huaweidir diyarbakırda nokia dır.

Tim lerde wifilere manuel bağlanıyorsun ama basit yani sim kartını otomatik tanıyor numara sms vs yapmana gerek kalmıyor.

Alıntıları Göster
    çanakkale merkezde turkcell lte de tüm bandları kullanıyor 900mhz hariç.

vodafone 900mhz i bile kullanıyor lte için:)

• quote:

Orijinalden alıntı: e_capkan

çanakkale merkezde turkcell lte de tüm bandları kullanıyor 900mhz hariç.

vodafone 900mhz i bile kullanıyor lte için:)

Alıntıları Göster
    Vodafonun LTE 900 kullanmasının en büyük sebebi 2g sininde 900 olması :)
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.