Şimdi Ara

BAZ ISTASYONU FOTOĞRAFLARI (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
4
Favori
6.394
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar 2011 den beri bu gsm sektöründeyim montajda yaptım keşifte yaptım çizimde yaptım montaj sonrası emr yani manyetik alan ölçümüde yaptım btk ölçüm sertifikamda var hatta şuanda bile saha çizimi yapıyorm evde Sormak istedikleriniz varsa bu konu altında sorabilirsiniz toplam 73 tane ile gidip çok fazla nokta ölçüm ve keşifler yaptım :) Bi kaç mesaj önceki fotoğraflardakilern hepsi yakalama çubuğu yani paratoner. Öyle bi anten çıksa şehir içinde yayın yapacak güçte zaten herkes onu kullanır. Şuan sanırım Turkcell özellkle outdoor antenlerde aselsana dönüyor yavaştan. İlk 5G servisinin verileceği yeride biliyorm tabiki ama onu diyemem keşfini ben yaptım montaj izin ihale test vs sonrası size değerlerini verirm. :) şuan bazı turkcell tim lerde mimo antenleri turkcell istasyonları var internet hızları 100 - 300 mpbs arasında. Turkcell hattı olanlar turkell wifi ile bağlanabliyor aynı telekom wifi gibi. Bunlardan birisi maltepe bağdatta bitanede akasya avm de var epey varda pek bilmiyorm :) son 2 yıldır indoor departmanında çalışıyorm AVM Hastane iş merkezi gibi yerlerin bina içi sistemlerine bakıyorum.

Edit: E devlet üzrinden baz istasyonu ölçümleri var adres ve lokasyon girip o konumda yapılan ölçümün değerlerini görebiliyorsunuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metin* -- 21 Şubat 2020; 19:40:55 >

• Metin* kullanıcısına yanıt
    Hocam bu Vodafone istasyonlarda fiber mi yok yoksa frekans band eksikliğimi var hızlar 1800 mhz de band birleştirme de bile çok düşük çıkıyor sebebi nedir bir istasyonda veya lokasyonda kapasite arttırmak için veya çalışma yaptırmak için ne yapmak lazım.Siirt merkezde böyle bir sorun yaşıyoruz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • m398 M kullanıcısına yanıt
    Siirt merkez değil, Türkiye geneli sorun o. Vodafone ihalede en düşük frekanslı bantları aldı. Baz istasyonu yoğunluğunun az olduğu yerde kullanım yoğunluğu da yüksek olunca hızlar dipte oluyor. Ucuza Youtube paketleri falan var mesela sınırsız. İster istemez düşüyor hızlar. Turkcell de son zamanlarda aynı akıma SuperBox ile daldı ama hem daha karlı hem de hızlar o kadar dibe vurmuyor henüz.
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    Superbox cidden etkilemiş telekomdan tekrar turkcell e döndüm eskiden 160-170 gördüğüm yerler şuan 50-80 veriyor ama baz istasyonunda 2600 yok 1800 30mhz 800 10mhz yayın yapıyorlar. Şikayetle 2600 kurdururum ben bu baz istasyonuna o zaman düzelir
  • quote:

Orijinalden alıntı: m398

Hocam bu Vodafone istasyonlarda fiber mi yok yoksa frekans band eksikliğimi var hızlar 1800 mhz de band birleştirme de bile çok düşük çıkıyor sebebi nedir bir istasyonda veya lokasyonda kapasite arttırmak için veya çalışma yaptırmak için ne yapmak lazım.Siirt merkezde böyle bir sorun yaşıyoruz
    aslnda 2side var cnku Vodafone fiber transmisyon sayisi dogal olarak superonline ve tt nin cok gerisinde. Ama bnce asil sorun o degil asil sorun yatırım. Istasyon sayısı ile alakali cnku lte ler 2g ve 3g gibi kapsama alani genis degil. Oyuzden bi istasyon başına dusen kullanıcı sayısı lte lerde fazla. Turkcell genelde 800+1800 yaptıgı icin kapasite dogal olarak single 1800e gore 2katina çıkıyor. Hem istasyon sayısı azlığı hemde tek band olmasi lte kalitesini düşürüyor . Sonuçta ekipman olarak hemen hemen hepsi o bolgede huawei kullaniyor antenler rru lar vs genelde ayni demekki ekipmanla alakali degil. Geriye bir tek kapasite düşüklüğü kalıyor

• Yaptırabileceğimiz bir şey var mı bölge için oturduğumuz nereye başvuralım

• quote:

Orijinalden alıntı: Metin*

Arkadaşlar 2011 den beri bu gsm sektöründeyim montajda yaptım keşifte yaptım çizimde yaptım montaj sonrası emr yani manyetik alan ölçümüde yaptım btk ölçüm sertifikamda var hatta şuanda bile saha çizimi yapıyorm evde Sormak istedikleriniz varsa bu konu altında sorabilirsiniz toplam 73 tane ile gidip çok fazla nokta ölçüm ve keşifler yaptım :) Bi kaç mesaj önceki fotoğraflardakilern hepsi yakalama çubuğu yani paratoner. Öyle bi anten çıksa şehir içinde yayın yapacak güçte zaten herkes onu kullanır. Şuan sanırım Turkcell özellkle outdoor antenlerde aselsana dönüyor yavaştan. İlk 5G servisinin verileceği yeride biliyorm tabiki ama onu diyemem keşfini ben yaptım montaj izin ihale test vs sonrası size değerlerini verirm. :) şuan bazı turkcell tim lerde mimo antenleri turkcell istasyonları var internet hızları 100 - 300 mpbs arasında. Turkcell hattı olanlar turkell wifi ile bağlanabliyor aynı telekom wifi gibi. Bunlardan birisi maltepe bağdatta bitanede akasya avm de var epey varda pek bilmiyorm :) son 2 yıldır indoor departmanında çalışıyorm AVM Hastane iş merkezi gibi yerlerin bina içi sistemlerine bakıyorum.

Edit: E devlet üzrinden baz istasyonu ölçümleri var adres ve lokasyon girip o konumda yapılan ölçümün değerlerini görebiliyorsunuz
    Türkcell mi daha iyi çeker tt mı vodofone mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emirhan Terzi -- 23 Şubat 2020; 21:22:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Emirhan Terzi

Türkcell mi daha iyi çeker tt mı vodofone mu?

Alıntıları Göster
    Değişebilir oturduğn yerde vdfn istayonu yakından iyi çeker turkcell yoktur çekmez vs ama genele vurursak değişmez bir gerçek maalesef turkcell = telekom + vodafone
    Vodefone bir çok istasyonunda 4g var ki
    900 den ve 800 mhz den mevcut istasyonlarından yayın veriyor.en geniş kapsama bizde diye boy göstermeye çalışıyor
    Hocam oparatörler bir birinin baz istasyonlarını kiralayabiliyorlar mı ?
    Bildiğim band 1 sadece türkcell satın almıstı fakat son zamanlarda vodafoneninde band 1 den yayın yaptığını görüyorum..
    Birde vodafone olsun türkcell olsun hem evimde hem işyerimde (gebze-kurtköy) 4 5 mb download hızı. Sanırım kullanıcı yükü epey fazlalaşıyor ki veri dağıtma kişisel olarakda azalıyor

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: krkmz1666

Vodefone bir çok istasyonunda 4g var ki
    900 den ve 800 mhz den mevcut istasyonlarından yayın veriyor.en geniş kapsama bizde diye boy göstermeye çalışıyor
    Evet LTE 900 verdiği icin mevut 2g sahayi cok kolay sekilde L900 olarak çalıştırıyor fakat L900 bandi kalite degil kapsama bandı. Yani çeker tabi ama 80mbps veren diğer operatorlar yanina 20,30,40 lari anca veriyor

@ByÇINAR

Hocam ortak kullanimlar genelde avm hastane vs gibi indoorlarda oluyor. Hepsi 900 1800 2100 2600 bandlarina sahipler. Sahip olduklari sey bu bantlarin belli aralığı ama normal telefonda o detayı göremiyoruz.

Vodafone için lte geniş değil az demişsin ben onun için yazdım

• quote:

Vodafone için lte geniş değil az demişsin ben onun için yazdım
    Ben şunu demek istiyorum hali hazırda saha sayıları 2sinin toplamı turkcell etmiyor zaten kafadan kalite ve kapsama olarak 3-4 sıfır geriden geliyorlar Turkcellden. Turkcellin fiyatlarının da diğerlerinden fazla olmasının sebebide rekabet kurumu aslında. Çünkü onların ortalamasında bi fiyatlandırmada diğer operatörde kullanıcı kalmaz. Operatör tercihinde şahsi fikrim iş okul ev güzergahında testler yapmak .Misal TT çekiyorsa lte vs sorunsuzsa boşunaTurkcell geçmeye gerek yok yada vodafone iyiyse onda kalınabilir. Ben işim gereği ilk il dolaşıyorum Turkcellden başka çarem yok maalsef 2 kat para ödesemde. Bu ortak kullanmayada şöyle sonlandırayım demiştimya indoorlarda ortaklar outdoor sahalarda değiller. Aslında isterlerse oda mümkün ama Turkcell sıcak bakmıyor çünkü bakış açısı " turkcell olark benm buna ihtiyacım yok , rakiplermin yararına olcak birşeyi yapamam gibi ".

Network guru uygulamasında görünüyor hangi bandlardan yayın aldığı.
    Fakat cihaz rootlu olması gerekli.

2 operatörüm toplam istasyon sayıları ne kadar ki etmiyor peki ? Rakamlarla açıklarmısın?

Nerede paylaşıldı

• quote:

2 operatörüm toplam istasyon sayıları ne kadar ki etmiyor peki ? Rakamlarla açıklarmısın?

Nerede paylaşıldı
    Böyle bi sayı vermem olanaksız tabiki yani zaten resmi olarak paylaşıyorlarmi sanmıyorum. Ama şöyle bi ornek vereyim gecen sene giresunda biyere tt baz talep etmiştim. Adamlar bana o yil giresun icin 1 tane yeni saha açacaklarını oda daha önemli konum olacagini söylemişti. Yani 1 tane il için 12 ay boyunca yaptigi plan 1 saha. Zaten Sehir merkezlernde operator farklarini anlamak pek olasi degil hepsi bi sekilde merkezi yerlerde varlar ki bence cok seyahat eden arkadaslar farkedebilir farkı ancak.

Böyle bir sayı veremiyorsunuz da 2 operatörün baz sayıları toplamı bile Turkcell etmiyor diye nasıl yorum yazabiliyorsunuz peki ?

Bunu yazabiliyorsanız istasyon sayılarını biliyor olmanız gerekirdi

• Samsung telefonlarda bir uygulamaya gerek yok. *#0011# kodlaması şebeke menüsünü açıyor ve bağlanılan ana bant ve ek taşıyıcılar ve bant genişlikleri dahil hemen hemen tüm şebeke bilgilerini gösteriyor. Ha MIMO ve QAM değerlerini göstermiyor ama belki gösteriyordur bir şekilde de biz anlamıyoruz.
  • quote:

Böyle bir sayı veremiyorsunuz da 2 operatörün baz sayıları toplamı bile Turkcell etmiyor diye nasıl yorum yazabiliyorsunuz peki ?

Bunu yazabiliyorsanız istasyon sayılarını biliyor olmanız gerekirdi
    Veremem dedim bilmiyorum demedimki hocam. Ama dediğim şeyde bence çok şaşılacak bi durum yok. Bu zaten teknoloji ile uğraşan herkesin bildiği bi gerçek.

Merhaba.
    Ulak projesi hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.