Şimdi Ara

Bazen üniversiteyi bitiremeyeceğimi düşünüyorum. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
1
Favori
1.517
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ulan lisedeyken her sene 3-4 ders kalırdı bitiremicem bu okulu diye diye saçlarım ağırdı lise sorunsuz bitti üniversiteye geldik alttan ders kalmıyo ama kardeşim sınavlar yüzünden sacımda 100 tel beyaz varsa 300 e çıkıyor nasıl bir eğitim sistemi varsa
  • Sağ olun arkadaşlar, bir süre daha çabalayacağım.
  • Ben de ytü makinada okuyorum. Bir süredir doğru düzgün ders çalıştığım söylenemez, hadi hayırlısı bakalım
  • Derslere kavrama odaklı çalışırsan daha verimli olacaktır.Konuyu gözden geçirip,örnek soruları inceleyip,çözmeye kalkışınca olay ezber mantığından farklı olmuyor.

Mesela üç farklı tipte transistörle oluşturulmuş katlı bir devre verilmiş,akım analizi isteniyor.Bu analizi yapmak zor bişey deşil ama devreyi indirgeme olayı ciddi bir kavram bilgisi gerektiriyor.Bu da devreleri inceleyerek,mantığını oturtarak mümkün oluyor.Bunu başarmak için çalışmayı geniş bir zamana yaymak lazım.Sınavdan iki hafta önce günde 6 saat çalışarak değil de,dersin başladığı zamandan itibaren hafta da 3 saat olarak mesela.Bu şekilde mantık oturacaktır.

Öğrencilerin başarısızlıklarının en büyük sebebi mantık temelini oluşturamamaları.Konular en baştan teker teker sindirilerek takip edilirse,başarısızlık mümkün değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Runaway  -- 15 Aralık 2014; 13:45:55 >
  • aslında konu çok güzel arkadaşlar bende hep zayıf aldım vizelerden nasil geçicem okulumu biraksam ? comu coğrafya okuyorum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam ben de YTÜ'de elektrik mühendisliği okuyorum. Aynı fakültedeyiz. :) Daha ilk senem benim de ama bazen yapamayacağımı düşündüğüm olmuyor değil, ne yapman gerektiğini yazmışsın. Bunları uygulamaya çalış mümkün olduğunca.
  • Ya bu nalet mühendislikler 5 yıl çürümeden bitmiyor mu? Kime sorsam 5 yıl 6 yıl. Bari o kadar seneye değse sonunda

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ShawShank97

2.sınıfım, biraz senin bu hallerinden var bende de. TDE bölümünü 4 senede bitiririm umarım.
    Plan yap ve o dersleri geç. Başka bir şey yapmasan da olur.

Saygılar

Aynı ben.
  • 4.sınıfım 1.dönem de bitiyor, 4 senede bitiricem okulu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Unreachable Dreams

5.5 sene bitecek ve derslerin de muhtemelen yarısı bitecek. 11 senede bitirirsin gibi şakalara lüzum yok. Bölüm: Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Okul: YTÜ.

Bu tarz konuları daha önce de açtım ama bugün farklı bir şeyden bahsetmek istiyorum.

Ben artık bazı dersleri anlamadığımı düşünmeye başladım ama anlayamayacak kapasitede biri olduğuma da inanmıyorum. Bu ikilem beni ne yapacağımda kararsız bir hale sokuyor. Okulu bıraksam zaten hiçbir işte yükselemem ama okulu bırakmazsam ne kadar sürede bitecek, mesele bu.

Anlamayarak geçtiğim dersler oldu, o da çıkmış soruları ezberleyerek yapabildiğim bir şeydi. Anlamadan mezun olmak ise ne kadar doğru? Ayrıca her dersi de anlamadan geçemem. O anlamadığım bazı dersleri anlamak için ne yapmak gerekir sorusu kafamda deli deli dönüyor. Derslere gitmiyorum, sanırsam gitmek ve dinlemek gerekir. Gerekirse not almak gerekir. (Bu dönem hiç not almadım) Dersten sonra dersleri tekrar etmek gerekir ve en önemlisi "anlamış halde" sınavdan önce 2 saat çalışarak konuyu zihne kazımak gerekir. Bu yollardan geçen biri sanırsam başarısız olmaz. (İsterse normal zeka skalasının en alt sınırında olsun) Da şu var, bunları yapmak bana artık zor geliyor. Sanırsam bu yüzden başarısız oluyorum.

Ortalamam şu anda 2.31. (Ve kaldığım bir sürü ders varken böyle) (Usis'te (Öğrenci Arayüzü) Bologna saçmalığının henüz düzeltilmemiş problemlerinden dolayı 2.08 gözüküyor) Bundan sonra gelecek derslerin hepsi CC ve Bitirme Tezim CB bile gelse, ortalamam 2.40 yapıyor. Benim ortalamayla bir derdim yok. 2.50+ bana yeter. Öyle Yüksek yapayım, şu özel sektörlere gireyim diyenlerden de değilim.

Sanırsam size içimi döktüm.

Lisede matematik hocam vardı. Üniversiteye eşeği bağlasan yine mezun olur derdi. Adamın demek istediği, bu 4-5 senede kendini ne kadar geliştirdiğin önemli olandır. Diplomayı herkes alır.

Bu sene mezun oldum. Gerçekten de adam haklıymış diyorum. Çevremdeki herkes öyle ya da böyle mezun oldu. Kimi zar zor mezun oldu, kimi her gün hoca poposu yaladı, 3.5+ ile mezun oldu. Ama oldu.

Ha, şu gerçeği de unutmamak gerek; herkes üniversite mezunu olacak diye bir şey de yok

• quote:

Herkes kazandıysan hakkını vereceksin diyor ama bazen insan faktörü de çok etkili oluyor. Şöyle ki, doğru düzgün bir arkadaş ortamı yapamadım. Hocalarla tanışamadım. Hep tek takıldım ve yalnız gezdim. Nadiren bir kaç arkadaş yanaştı. Tabii sadece insan faktörü de değil, psikolojik/ruhsal rahatsızlıklar da etkili olabiliyor. Ben ruhsal açıdan çok mükemmel biri değilim, onun da etkisi oldu.

Benim su an hic alttan dersim yok hatta yarım donem erken bile bitirebilirim bu tempoda ancak ben de düzgün muhendis olacağımı pek sanmıyorum .

Sayısali babam yuzunden sectim derslerim hep iyiydi ama ben de ezber kafası var mesela ilgimi çeken konular disında fizikte cok mantık yürütemem veya geometri de ama bazıları vardır kalem oynatmadan sonucu bulmasa bile soruyu yarılar veya 3 boyutlu bir sekli gorur hemen . Ben de bunlar yok gibi br sey .

Aslında siyaset veya tarih okumak isterdim ki hala yapabilirim ama su an iyi gidiyor bakalım iyice bolum dersleri girdiğinde seneye yani 3. Sınıfta ne olacak .

Gecen sene ben de cok dıyordum yanlis yerdeyim bu sıralar da olmamam gerekiyor ama ne bileyim derslerim iyi diye de arkadaslarım kızıyor boyle konuşma biz ne yapalım diye . Dediğiniz gibi insan kapasitesini bilmeli baskası anlamaz ama hep içten ice yanlis yerdeyim diyorum .

Universite ye eşeği bağlasan diyenler o eşeği Makine - mekatronik - otomotiv tarzı bölümlere bağlayın bakalım ne olacak zaten geçme notu 40 bolum derslerinde 31 kisilik sınıftan su an 8 kisi zor geciyor . Kimse alınmasın da mühendislik bölümleri zor ya valla zor Tarih mühendisligi bile olsa gelmeyin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 15 Aralık 2014; 13:46:57 >

• Aynı üniversite ve aynı bölüm tek farkımız ben hazırlığım :D bu arada pes etme çalış kardeşim bence.
  • zihinsel olarak kendini toparlaman lazım yoksa ders çalışma istediği hiç olmaz

• mezun ol geç ister kopya ister ezber senin icin onemli olan stajda ogrendiklerin ve ise yeni basladigin yerde ogrenceklerin teorik bilgilerin o kadarda onemi yok ki zaten 5.5 gormussun yeter de artar bile.

• Ben de bırakma aşamasına gelmiştim çünkü hedefim net değildi. Daha doğrusu hedefim yoktu gibi bir şey. Bir gün bir iş fırsatı denk geldi o zaman kafamda ampüller yandı. Ki semineri dinleyne öğrencilerin %95'inin kafasına yatmamıştı fikir (neymiş efendim maaşı öğretmenlikten azmışta gidermiş öğretmenlik yaparmışta. Vizyon özürlüler). Hiç biri 5-10 sene sonra nerede olacağını düşünmeden hesap yaptılar. Ama benim gözlerim parladı.

Durum tam olarak şöyleydi; 4. sınıfa geçmiştim ve alttan gelen 17 adet ders nedeniyle bazı yeni dersleri alamamıştım bile. Bu iş fırsatını öğrenince hevesli bir biçimde çalışmaya başladım ve 1.5 sene içinde ne var ne yok temizledim. Uyuz, haysiyetsiz hoca olmasaydı 5.5 değil 5 senede bitirmiş olacaktım (yaz okulunda da en zor gördüğüm 2 dersi verdim).

Şu anda hayalimdeki işin eğitimindeyim; toplamda 6 ay sürecek. Bu esnada işkur cep harçlığı veriyor vs. idare ediyorum. Düşünün; bu işin başvurusunun açılmasını beklerken alanımdaki bir firmaya girip emeklerini ziyan etmiyim diye alakasız, rahatça ayrılabileceğim bir işe, kuryeliğe başladım ve ve yaklaşık 7 ay kuryelik yaptım :) Ama sonunda muradımın yarısına erdim. İnş. eğitimi başarıyla tamamlar işbaşı yaparım.

Üşenenlere ÖZET: hedef belirle.

• O eşşeği bağlasan bitirir diyenleri Makine Mühendisliğine bekleriz.

Mukavemet
    Dinamik
    Bir hayat dersi olarak Termodinamik
    Ve makine elemanları.

Geçmiş olsun giden gençliğinizle vedalaşın.
  • @Runaway, öğrenme hususundaki güzel tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.

@ToffieBoi, ben mezun olanlardan olmak istiyorum, kararımı verdim ama dilerim en fazla 2 sene daha uzar. :)

@TheCaliph_, tebrik ederim. :)

Herkesin yorumunu okudum arkadaşlar, çok sağ olun. Faydalı bir başlık oldu. :)
  • Nick-konu

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheCaliph_

quote:

Herkes kazandıysan hakkını vereceksin diyor ama bazen insan faktörü de çok etkili oluyor. Şöyle ki, doğru düzgün bir arkadaş ortamı yapamadım. Hocalarla tanışamadım. Hep tek takıldım ve yalnız gezdim. Nadiren bir kaç arkadaş yanaştı. Tabii sadece insan faktörü de değil, psikolojik/ruhsal rahatsızlıklar da etkili olabiliyor. Ben ruhsal açıdan çok mükemmel biri değilim, onun da etkisi oldu.

Benim su an hic alttan dersim yok hatta yarım donem erken bile bitirebilirim bu tempoda ancak ben de düzgün muhendis olacağımı pek sanmıyorum .

Sayısali babam yuzunden sectim derslerim hep iyiydi ama ben de ezber kafası var mesela ilgimi çeken konular disında fizikte cok mantık yürütemem veya geometri de ama bazıları vardır kalem oynatmadan sonucu bulmasa bile soruyu yarılar veya 3 boyutlu bir sekli gorur hemen . Ben de bunlar yok gibi br sey .

Aslında siyaset veya tarih okumak isterdim ki hala yapabilirim ama su an iyi gidiyor bakalım iyice bolum dersleri girdiğinde seneye yani 3. Sınıfta ne olacak .

Gecen sene ben de cok dıyordum yanlis yerdeyim bu sıralar da olmamam gerekiyor ama ne bileyim derslerim iyi diye de arkadaslarım kızıyor boyle konuşma biz ne yapalım diye . Dediğiniz gibi insan kapasitesini bilmeli baskası anlamaz ama hep içten ice yanlis yerdeyim diyorum .

Universite ye eşeği bağlasan diyenler o eşeği Makine - mekatronik - otomotiv tarzı bölümlere bağlayın bakalım ne olacak zaten geçme notu 40 bolum derslerinde 31 kisilik sınıftan su an 8 kisi zor geciyor . Kimse alınmasın da mühendislik bölümleri zor ya valla zor Tarih mühendisligi bile olsa gelmeyin

yahu zor ayrı bi kelime her gün tekrar edipte kim geçememiş allah aşkına

• quote:

Orijinalden alıntı: talha-25

Ya bu nalet mühendislikler 5 yıl çürümeden bitmiyor mu? Kime sorsam 5 yıl 6 yıl. Bari o kadar seneye değse sonunda

İşin kötü tarafı mezun olduktan sonrası.Artık iibf mezunu kadar mühendis var nerdeyse.

İibf okumak daha mantıklı geliyor.Hiç değilse okuması zor değil.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.