Şimdi Ara

Bazen üniversiteyi bitiremeyeceğimi düşünüyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
1
Favori
1.517
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 5.5 sene bitecek ve derslerin de muhtemelen yarısı bitecek. 11 senede bitirirsin gibi şakalara lüzum yok. Bölüm: Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Okul: YTÜ.

Bu tarz konuları daha önce de açtım ama bugün farklı bir şeyden bahsetmek istiyorum.

Ben artık bazı dersleri anlamadığımı düşünmeye başladım ama anlayamayacak kapasitede biri olduğuma da inanmıyorum. Bu ikilem beni ne yapacağımda kararsız bir hale sokuyor. Okulu bıraksam zaten hiçbir işte yükselemem ama okulu bırakmazsam ne kadar sürede bitecek, mesele bu.

Anlamayarak geçtiğim dersler oldu, o da çıkmış soruları ezberleyerek yapabildiğim bir şeydi. Anlamadan mezun olmak ise ne kadar doğru? Ayrıca her dersi de anlamadan geçemem. O anlamadığım bazı dersleri anlamak için ne yapmak gerekir sorusu kafamda deli deli dönüyor. Derslere gitmiyorum, sanırsam gitmek ve dinlemek gerekir. Gerekirse not almak gerekir. (Bu dönem hiç not almadım) Dersten sonra dersleri tekrar etmek gerekir ve en önemlisi "anlamış halde" sınavdan önce 2 saat çalışarak konuyu zihne kazımak gerekir. Bu yollardan geçen biri sanırsam başarısız olmaz. (İsterse normal zeka skalasının en alt sınırında olsun) Da şu var, bunları yapmak bana artık zor geliyor. Sanırsam bu yüzden başarısız oluyorum.

Ortalamam şu anda 2.31. (Ve kaldığım bir sürü ders varken böyle) (Usis'te (Öğrenci Arayüzü) Bologna saçmalığının henüz düzeltilmemiş problemlerinden dolayı 2.08 gözüküyor) Bundan sonra gelecek derslerin hepsi CC ve Bitirme Tezim CB bile gelse, ortalamam 2.40 yapıyor. Benim ortalamayla bir derdim yok. 2.50+ bana yeter. Öyle Yüksek yapayım, şu özel sektörlere gireyim diyenlerden de değilim.

Sanırsam size içimi döktüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Unreachable Dreams -- 15 Aralık 2014; 0:24:53 >

• Hocam potansiyeliniz var ki YTÜ gibi bir okulda okuyorsunuz ama haklılık payıda var biraz kaç senedir okuyoruz insanda bıkkınlık oluyo o cok sevdigimiz üniversite ortamı bile bi ara sonra baygınlık veriyor artık bazen düşünüyorumda yaşım geldi 19a bugün ölüp gitsek hayatımın yarısından çoğu okulda geçmiş olacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rockyin -- 15 Aralık 2014; 0:25:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşım üniversitede olmanın değerini bil. Ona göre hareket et. Ben çok uğraştım kısmet değilmiş ne var ne yok beni buldu. Hep özeniyorum.

Git okuluna derslerini dinle çalış çabala. Senin yerinde olmak isteyen çok kişi var.

Madem kazandın hakkını ver.
  • Hocam siz YTÜ yü açıktan bitirmeye çalışıyorsunuz resmen :D Derslere girin en azından ne işlediğinizi konunun özünü öğrenirsiniz.
  • Herkes kazandıysan hakkını vereceksin diyor ama bazen insan faktörü de çok etkili oluyor. Şöyle ki, doğru düzgün bir arkadaş ortamı yapamadım. Hocalarla tanışamadım. Hep tek takıldım ve yalnız gezdim. Nadiren bir kaç arkadaş yanaştı. Tabii sadece insan faktörü de değil, psikolojik/ruhsal rahatsızlıklar da etkili olabiliyor. Ben ruhsal açıdan çok mükemmel biri değilim, onun da etkisi oldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: umu7CskN

Hocam siz YTÜ yü açıktan bitirmeye çalışıyorsunuz resmen :D Derslere girin en azından ne işlediğinizi konunun özünü öğrenirsiniz.

Bakalım, denemeye çalışacağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-B076F42F8

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    @RancStone;

Iste tüm mesele bu. Özgüven.

Her seyi özetlemissiniz, tesekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Unreachable Dreams -- 15 Aralık 2014; 1:46:26 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Benim de 6. senem bitiyor bu sene ve fena halde bunalmış durumdayım. 4 senelik bir yatıştan sonra okula başlamak zor geldi. Bu sene de bitmeyebilir, 2 3 ders kalabilir ne yapacağım bilmiyorum. Sana tavsiyem derslere gir, güzelce dinle ve kendi notunu tut. Ama bunlardan önce bölümünü, işini sevmeye bak. Yeni şeyler öğrenmeye istekli ol. 3 idiots filmini izle, oradaki eleman beni gerçekten etkilemişti. Sevmeden, öğrenme isteği olmadan olmuyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • aynı ben la
  • kendimi gördüm resmen sende
  • aynı ben
  • Inanalim mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: fatihhilal

Benim de 6. senem bitiyor bu sene ve fena halde bunalmış durumdayım. 4 senelik bir yatıştan sonra okula başlamak zor geldi. Bu sene de bitmeyebilir, 2 3 ders kalabilir ne yapacağım bilmiyorum. Sana tavsiyem derslere gir, güzelce dinle ve kendi notunu tut. Ama bunlardan önce bölümünü, işini sevmeye bak. Yeni şeyler öğrenmeye istekli ol. 3 idiots filmini izle, oradaki eleman beni gerçekten etkilemişti. Sevmeden, öğrenme isteği olmadan olmuyor.

Sağ olun.
  • Ulan olm birine soz mu verdin senet mi imzaladin su kadar zamanda bitircem diye , biraz asil halledersin potansiyel var demekki , biraz fazla gevsetmissin sik biraz ipleri , seninle az cok benzer durumlardayiz dertlesmek istersen pm gel bro

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kafan basıyorsa elektronik ve yazılım derslerini tek başına becerebiliyorsan okula gitmen hamallık.Onun dışında herşey halledilir.Ama elektronik ile bağdaşamadım ve en basit devre analizi bile yapıcak seviyede değilim diyorsan 2 yıl elektronik bölümü bile bitmez.Çalışırsan dağıtırsın ama bunu da unutma.Okulu bitir işini al eline çekemiyorsanda yol yakınken hemen vazgeç.

• Hukuk 1. Sınıfım. Hukuka giriş dersinden 05 alanayacağıma eminim. 10 15 alıyorum hep. Bitmez bu okul

• Anlamadan mezun olmak çok doğru kardeşim buna takılma nasıl geçiyorsan geç meslek hayatında o öğretilenlerin çok az kısmı işine yarayacak.

..
  • Ben de bazen okuduğum bölüm için geleceğimin böyle olacağını düşünüyorum.
  • Bende kim bu diyorum bizim kayraymış. Hangi kampüstesin?
  • 2.sınıfım, biraz senin bu hallerinden var bende de. TDE bölümünü 4 senede bitiririm umarım.
    Plan yap ve o dersleri geç. Başka bir şey yapmasan da olur.

Saygılar

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.