Şimdi Ara

Bazı Oyunlarda Reset Sorunu ( Isı Sorunu yok , Sistem Yeterli , Mavi Ekran Yok )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.297
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Şöyle bir sorunum var ; Pc'de 2 tane oyun yüklü biri Aion Online , Diğeri Dragon Age 3..

Dragon Age 3 Full Ayarlarda Sorunsuz şekilde oynuyorum bir problem yok.. Yalnız Aion online adlı oyuna girince 5-10 dk içinde pc reset atıyor...Ayarları minimum da yapsam maximum da yapsam aynı..benim naçizane izlenimlerim şunlar ;

1)Mavi ekran yok
    2)Ramlar diğer masaüstü pc'de çalışan sorunsuz ram'lar.. (8GB)
    3) Ekran kartı 1 haftalık daha..Ki zaten dragon age'i sorunsuz çalıştırıyor..
    4)Sıcaklık değerleri normal..(Ki zaten sıcaklık sorunu olsa diğer oyunu da oynatmazdı diye düşünüyorum)
    5) HDD'de sektor durumları yok..(Tarama Yaptım)
    6)Bios Güncel ( P8P67 en son güncellemeyi 2012'de yapmış ne kadar güncel diyebilirsek artık..)
    7)Oyun oynamazsam da pc'de hiçbir hata,kasma,yada performans düşüklüğü yok..
    8) win8.1 işletim sistemi kurulu..(Win 8 de denedim belki işletim sistemidir diye ama aynı )
    9) Power gerçek 500w ( Güç hesaplamasında bilgisayar bileşenleri toplam 450w anca tutuyor )
    10) Pc'de ki oyunu kopyalayıp diğer pc'ye attım o pc'de sorunsuz çalışıyor reset yok..( Acaba oyun dosyaları mı bozuldu dedim ama bu da değil )

Evet buyrun ben çıkamadım işin içinden...Hangi parçada sorun varsa emin olsam da öyle değiştirsem..şimdi gidip alayım herhangibi bir parça yine devam ederse durduk yere pc'yi baştan yaratmayayım. :))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rifatcinaroglu -- 2 Nisan 2015; 21:15:09 >

• rifatcinaroglu R kullanıcısına yanıt
    Çok saçma olmuş gerçekten.

Ram'lerin birini çıkarıp tek tek dene bakalım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MühendisMurat

Çok saçma olmuş gerçekten.

Ram'lerin birini çıkarıp tek tek dene bakalım.

Az önce Ram'leri tek tek denedim SONUÇ : RESET

Üşenmedim Power'ın içini açtım temizliğini yaptım hani belki fan duruyordur tozdan filan dedim,açmışken de toplamadan pc'yi çalıştırdım fan'ı gayet normal dönüyor..Isınma da yapmıyor...Sonuç : RESET

Hani belki Güç çekiminde sorun varsa diye tüm fanları çıkardım,tek ram taktım o şekilde çalıştırdım SONUÇ : RESET

Parçalara takılı olan Power kablolarını yedekleriyle değiştirip öyle taktım belki kabloda sorun vardır diye , Yeni Sata kablolar kullandım , Ram'leri 1333 mhz'ye çektim Ve çalıştırdım SONUÇ :RESET

Ekran Kartının Yuvasını değiştirdim , ramlerin yuvalarını değiştirdim farklı soketlere taktım SONUÇ : RESET

Sanırım tüm İhtimalleri denedim Deli çıkacam sanki pc'nin oyuna karşı garezi var...Pc eskisine göre baya hızlandı geçişler , açılış filan sanki SSD varmış gibi.UEFİ'nin de etkisiyle 7sn'de tamamen açılmış oluyor pc..Gel gelelim LANET OYUNDA YİNE LANET RESET devam ediyor :) :)

Bunları yapmadan önce oyun giriyordum 5 dk içinde reset yiyordum, şimdi kullanıcı adı şifreyi yazarken resetliyor oyuna bile sokmuyor artık :) Şaka gibi...!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rifatcinaroglu -- 3 Nisan 2015; 4:42:55 >

• rifatcinaroglu R kullanıcısına yanıt
    ekran kartın ne bende de aynı sorun var hd 6950 var bende
    ram 8 gb
    i7 860
    750 w power
    bende de aynı sorun var bazı oyunlarda 2 saatte atıyor ama far cry 4 kurdum oyuna girer girmez atıyor. amd kart mı kullanıyorsun ?
  • konuyu hortalıyorum ama bendede birebir aynı sorun var.Sistemim gayet yeterli olmasına rağmen bazı oyunlarda pc reset atıyor.Sorunun çözümü nedir acaba konuyu açan arkadaş çözmüştür sanırım .
  • quote:

Orijinalden alıntı: ulki

konuyu hortalıyorum ama bendede birebir aynı sorun var.Sistemim gayet yeterli olmasına rağmen bazı oyunlarda pc reset atıyor.Sorunun çözümü nedir acaba konuyu açan arkadaş çözmüştür sanırım .
    Hocam uzun süredir girmiyordum yeni gördüm....Düzeltmişsindir büyük ihtimal ama ben o sıralar kavga dövüş kartı iade ettim yenisi geldi üstüne birde Power (600w) aldım sorun düzeldi....Tabi aldığım R7 265 ile olan kronik dalgalanma sorununu saymazsak....:)
  • Ekran kartının ek güç girişlerini bağlıyorsunuz değil mi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ses kartı ve kasma sorunu
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Konuyu hortlatıyorum.
    https://forum.donanimhaber.com/m_120647148//tm.htm#120661130
    aynı sorun bende de var ve çözemedim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.