Merhaba arkadaşlar bende 90 model doğan var. Araba benzinde çalışmıyordu birgün yokuş aşağı giderken benzine aldım ve benzinde çalıştı. çalıştı ama boğularak falan. sonra stop etti ve birdaha çalışmadı bende gaza geçirip çalıştırdım fakat eve geldiğimde rolanti yükselmişti. sonra rolantiyi ayarlayarak düşürdüm ama rolantide dalgalanmalar olmaya başladı. ve araba çok yakmaya başladı galiba son 2 gündür yollarda kalmaya başladım.
1 soru; bu araba neden benzinde çlaışmıyor? 2. bu arabanın rolantisi neden böyle oldu nasıl düzelir? 3. bu arabada açık egzoz ve açık orta susturucusu var. normal kullanımda yakıtı etkiler mi?
quote:
Orijinalden alıntı: Hyundai Motor Company
Merhaba arkadaşlar bende 90 model doğan var. Araba benzinde çalışmıyordu birgün yokuş aşağı giderken benzine aldım ve benzinde çalıştı. çalıştı ama boğularak falan. sonra stop etti ve birdaha çalışmadı bende gaza geçirip çalıştırdım fakat eve geldiğimde rolanti yükselmişti. sonra rolantiyi ayarlayarak düşürdüm ama rolantide dalgalanmalar olmaya başladı. ve araba çok yakmaya başladı galiba son 2 gündür yollarda kalmaya başladım.
1 soru; bu araba neden benzinde çlaışmıyor? 2. bu arabanın rolantisi neden böyle oldu nasıl düzelir? 3. bu arabada açık egzoz ve açık orta susturucusu var. normal kullanımda yakıtı etkiler mi?
kardeşim bizdede benzer b sorun oldu. bizde 131 şahin 87 model var. babam bir kere benzinde çalıştıram dedi çalıştı ama stop etti sonra bidaha gaza atmadı. benzincilerde lpg tamir yeri oluo ya oraya gittik oraya giderken hiç gaz düğmesini ne benzine ne lpgye aldık yani ortada 0 da durdu ve gazda çalıştı. sonra arabanın kaputunun sol tarafında ve aşağısında geçirici bozulmuş. yani lpgden benzine geçriici bozulmus ondan aldık düzeldi. bence sende benzin istasyonlarındaki lpg tamircilerine gotur onalr ehr turlu sorunu hallediolar. biz reklam yapmak gibi olmasın ama hep P.O. gttik.her sorunu halleti adam