Şimdi Ara

BB 9900 Sorunlarım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
534
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba herkese blackberry 9900 kullanıyorum bir kaç sorum olucak..
    Öncelikle dün gece sabaha karşı 6 da şarjdan çıkarttım (tam dolu) öğlen 2 de uyandığımda telefonum kapalıydı, anlam veremedim açmaya çalıştım açamadım. Şarja taktım bi süre sonra kendi açıldı, şarjı bitmiş. Nasıl oldu anlamadım. (arka planda sadece viber açıktı)

Neyse şuanda hala şarjda ama mesaj geliyor, telefon kapanıp açıldığında o mesaj gidiyor. Bu sorun ortaya çıktı.
    ve son olarakta telefon maximum %90 şarj doluluk seviyesine çıkıyor.
    versiyon: 7.0.0.585

Bu sorunları çözmek için neler yapmam gerekli?

• öncelikle os 7.1'in son sürümüne yükseltin, birçok yeni özellik geliyor.

ikinci olarak cihazın pilini tamamen bitirin, 30 dakika kadar çıkartın ve yeniden takın, sonra cihazı yeniden full şarj edin.

yazılım güncellemesi en önemli olan ama.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Drq1907

Merhaba herkese blackberry 9900 kullanıyorum bir kaç sorum olucak..
    Öncelikle dün gece sabaha karşı 6 da şarjdan çıkarttım (tam dolu) öğlen 2 de uyandığımda telefonum kapalıydı, anlam veremedim açmaya çalıştım açamadım. Şarja taktım bi süre sonra kendi açıldı, şarjı bitmiş. Nasıl oldu anlamadım. (arka planda sadece viber açıktı)

Neyse şuanda hala şarjda ama mesaj geliyor, telefon kapanıp açıldığında o mesaj gidiyor. Bu sorun ortaya çıktı.
    ve son olarakta telefon maximum %90 şarj doluluk seviyesine çıkıyor.
    versiyon: 7.0.0.585

Bu sorunları çözmek için neler yapmam gerekli?

Güncelleme yapmanı öneriyorum, yazılımsal bir soruna benziyor. Zaten sürüm olarak çok geride kalmışsın. 7.1.0.794 kullanıyorum gayet stabil şarjı süreside tatmin edici tavsiye ederim.

• Format attım olmadı, hafıza kartımı biçimlendirdim olmadı.
    Şimdi dediğiniz yazılımı yapacağım ama okul dolayısıyla Sakarya dayım ve yanımda USB kablosu yok. wifi üzerinden yazılım güncellemesi yapabilirmiyim?
  • O kadar araştırmama rağmen wifi üzerinden güncelleştirmeyi bulamadım. Google vs. her yer de baktım tarif edilen yerde bence cihaz güncellemesi çıkmıyor. Tehlijesi varmış ama riske girmeye değer eğer güncellemem mümkünse yardım ederseniz çok sevinirim.
  • Bu sitede aradığın bilgiler yer alıyor. Nasıl güncelleme yapılır, son çıkan sürümler vs. Ayrıca wifi ile güncelleme yapamazsın.
    http://www.b lackberry.gen.tr/smf/ (boşluğu silersin engelliyor)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NatroTech -- 6 Şubat 2013; 7:58:32 >
  • USB kablo buldum ve uğraştım 7.1. küsür versiyonu yükledim. Şimdi tekrar rehberimi senkronize edeceğim. Bakalım bir sorun oluşacak mı.. 7.1.0.714 yüklemişim.
  • quote:

USB kablo buldum ve uğraştım 7.1. küsür versiyonu yükledim. Şimdi tekrar rehberimi senkronize edeceğim. Bakalım bir sorun oluşacak mı.. 7.1.0.714 yüklemişim.

İyi yapmissin. 7.1'le beraber Wifi hotspot, pil tasarruf modu, acik kalan uygulamalari oto kapatma gibi ekstra ozellikler geliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Avienova

quote:

USB kablo buldum ve uğraştım 7.1. küsür versiyonu yükledim. Şimdi tekrar rehberimi senkronize edeceğim. Bakalım bir sorun oluşacak mı.. 7.1.0.714 yüklemişim.

İyi yapmissin. 7.1'le beraber Wifi hotspot, pil tasarruf modu, acik kalan uygulamalari oto kapatma gibi ekstra ozellikler geliyor.

Yüklediğim yazılım son sürüm mü peki biliyormusun? daha güncelleştirme yok gözüküyor ama yukarıda bir arkadaş benden daha yüksek bir yazılım kullandığını yazmıştı.

Birde merak ettiğim bir şey var; Near Field Communication ne işe yarıyor bağlantılar kısmın da? Teşekkürler.

• temassız özellik diye biliorum ben onu
  • quote:

quote:

quote:

Yüklediğim yazılım son sürüm mü peki biliyormusun? daha güncelleştirme yok gözüküyor ama yukarıda bir arkadaş benden daha yüksek bir yazılım kullandığını yazmıştı.

Birde merak ettiğim bir şey var; Near Field Communication ne işe yarıyor bağlantılar kısmın da? Teşekkürler.

Ben 7.1.0.794 kullanıyorum. Son çıkan sürüm şuanda 7.1.0.861(Dün çıktı) yukarıda arkadaşın verdiği sitede Blackberry Cihaz Yazılımları kısmında var zaten. 861'e bugün geçmeyi düşünüyorum, bir fark görürsem burdan yazarım. NFC ise cihazınıza kredi kartı tanımlamınıza vs. yarıyor. Yani şöyle düşünün cihazınızı kredi kartı, akbil gibi kullanabiliyorsunuz, ama Türkiye'de daha yaygınlaşmadı bildiğim kadarıyla sadece Garanti Bankası'nın NFC desteği var. Ayrıyeten NFC destekleyen başka bir telefonlada o şekilde veri paylaşımında bulunabiliyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NatroTech -- 7 Şubat 2013; 4:26:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: NatroTech

quote:

quote:

quote:

Ben 7.1.0.794 kullanıyorum. Son çıkan sürüm şuanda 7.1.0.861(Dün çıktı) yukarıda arkadaşın verdiği sitede Blackberry Cihaz Yazılımları kısmında var zaten. 861'e bugün geçmeyi düşünüyorum, bir fark görürsem burdan yazarım. NFC ise cihazınıza kredi kartı tanımlamınıza vs. yarıyor. Yani şöyle düşünün cihazınızı kredi kartı, akbil gibi kullanabiliyorsunuz, ama Türkiye'de daha yaygınlaşmadı bildiğim kadarıyla sadece Garanti Bankası'nın NFC desteği var. Ayrıyeten NFC destekleyen başka bir telefonlada o şekilde veri paylaşımında bulunabiliyorsunuz.

Anladım teşekkür ederim, peki bende ki 7.1.0.714 sürümünü daha güncelleyemiyorum sizin dediğiniz sürümü nasıl güncellerim? tekrar bbsak dan telefonun yazılımı silip yeni versiyonu indirip öyle yükleyerek mi?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.