Şimdi Ara

BBC2 de Max kac fsp alıyorsunuz ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
96
Cevap
0
Favori
1.435
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sagolasın sen elinden geleni yaptın sonucun onemi yok:)
    Yardımlarınızı bekliyorum arkadaslar..
  • arkadaslar lütfen yardım !!!!
  • Arkadaşım sorun speed-step'ten kaynaklanıyor. Görünüşe göre buga girmiş, boştayken x6 çarpanıyla çalışır ama yükte x9 çarpanıyla 2.8 GHz'e çıkması gerekiyor. Sende yükte x7 olarak çalışıyor.

BIOS'tan speed-step ve C1EST ayarlarını devre dışı bırakman "Disable" yapman gerekiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Riqimaru

Arkadaşım sorun speed-step'ten kaynaklanıyor. Görünüşe göre buga girmiş, boştayken x6 çarpanıyla çalışır ama yükte x9 çarpanıyla 2.8 GHz'e çıkması gerekiyor. Sende yükte x7 olarak çalışıyor.

BIOS'tan speed-step ve C1EST ayarlarını devre dışı bırakman "Disable" yapman gerekiyor.

bios resetlemesini söyledim. deaufltken speedstep enable mı oluyor?
  • Evet varsayılan olarak açık olur speed step. Amaç; boştayken voltajı ve frekansı düşürerek güç tüketimi, sıcaklığı ve fan hızını en iyi değerde tutmak.
  • Bunu nasıl yapabilirim bios ayarlarını fazla bilmem ama ufaktan bi anlatırsan anlarım.
    Teşekkürler.
  • dedigin ayarları bulamadım ama Multipler i buldum onu 9x yaptım simdi 2400 mhz de calısıyo yükteyken. 10 xde yapılabiliyo yapayımmı ?
    bide su speedspeed i iptal etmeyide orenırsen cok sevınırım.
  • Evet normal degerlere ugrastım fakat 10.5 Multiplierlle calısıyor bunun bi zararı varmıdır ?

http://img227.imageshack.us/i/sdaur.png/
  • quote:

Orijinalden alıntı: oknnn34

dedigin ayarları bulamadım ama Multipler i buldum onu 9x yaptım simdi 2400 mhz de calısıyo yükteyken. 10 xde yapılabiliyo yapayımmı ?
    bide su speedspeed i iptal etmeyide orenırsen cok sevınırım.

cpu configuration yada cpu features gibi bir menü olması lazım onun altındadır.
  • Ses ayarlarını low yapınca fpsnin arttığını duymuştum.
  • tmm benim orenmek ıstedıgım su 10.5 x multiipler de calısmasının bi sorunu warmı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: oknnn34

tmm benim orenmek ıstedıgım su 10.5 x multiipler de calısmasının bi sorunu warmı ?

sorun olmaz oc yapmayı da öğrenmiş oldun.
  • Yavas yavas orenıyoruz sizler sayesinde. Biseyler biliyorum sayılır ama daha orenıcek cok sey var :D
  • büyük ihtimalle bios güncellemesi sorununu çözebilir
    sabit çarpanda çalışması eğer çok ısınmıyorsa işlemci sorun çıkarmaz belki yılda 1-2 lira faturana ekler
    ama bios uprdate dene
  • windows XP'de daha iyi performans alirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mhamadko -- 28 Temmuz 2010; 20:57:46 >
  • Madem şans eseri overclock işine giriştin. Sıcaklık boşta 45, yükte 70'i geçmeyecek şekilde çarpanı daha da arttırabilirsin. O işlemci çok yatkın hız aşırtma olayına.
  • HBAO - Horizon-Based Ambient Occlusion demek
    gölgelendirme detayı artıyor ve özellikle dinamik gölge detayı yükseliyor mesela bir çukurun içi, ağacın altı daha detaylı biçimde gölgelendiriliyor

Benim Sistem panelde

AMD Phenom II x4 945
    HIS 5850 iCooler V 1 GB

ile 1650*1080 tüm detaylar açık, aa ve af maksimumda, ortalama 45-50 FPS alıyorum, kimi zaman 25 fps düşüyor ama nadiren mesela patlayan bir tankın içinden çıkarken, düşen helikopterden çıkarken bir kaç saniyeliğine fps düşüşü oluyor ki gene oynanışı bozmuyor pek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Temren

HBAO - Horizon-Based Ambient Occlusion demek
    gölgelendirme detayı artıyor ve özellikle dinamik gölge detayı yükseliyor mesela bir çukurun içi, ağacın altı daha detaylı biçimde gölgelendiriliyor

Benim Sistem panelde

AMD Phenom II x4 945
    HIS 5850 iCooler V 1 GB

ile 1650*1080 tüm detaylar açık, aa ve af maksimumda, ortalama 45-50 FPS alıyorum, kimi zaman 25 fps düşüyor ama nadiren mesela patlayan bir tankın içinden çıkarken, düşen helikopterden çıkarken bir kaç saniyeliğine fps düşüşü oluyor ki gene oynanışı bozmuyor pek.

teşekkür ederim hocam bilgilendirme için. hbao gerçekten güzel bir ayar. su görüntüsü filan da daha güzel oldu sanki açınca.

• oyundayken nasıl fps bakıyoruz
  • fraps adlı programı açık bırakıp oyuna girin sol üst köşede sarı renkte görülüyor.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.