Şimdi Ara

BBC2 de Max kac fsp alıyorsunuz ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
96
Cevap
0
Favori
1.435
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Riqimaru

Madem şans eseri overclock işine giriştin. Sıcaklık boşta 45, yükte 70'i geçmeyecek şekilde çarpanı daha da arttırabilirsin. O işlemci çok yatkın hız aşırtma olayına.

Nası artttırcam kardes daha fazla artmıyor biostan. Bi program varmı ?
  • birincisi ekran kartın baya düşük rahat oynayabilmek için en az gtx 260 seviyesinde kart olması lazım ikincisi bu oyun gta 4 gibi multi core destekli yani mümkünse 4 çekirdekli işlemci kullanmakta yarar var gerçi çift çekirdekli işlemciyle bile yeterince rahat oynanabiliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muvaZaa xD -- 30 Temmuz 2010; 14:11:10 >
  • Arttırdım galiba biseyler yaptım ama naptımı bilmiyorum.Birde bunu yamak icin biosdan bus sppedi arttırdım bunu arttırmak icinde bi özelligi enable ettim ve enable edince kırmızı biseyler yanıp sönmeye basladı bi zararı yoktur umarım ? Birde işlemci artık 3.2 ghz de calısmasına ragmen bilgisayarımda neden 2.8 gösteriyor. Umarım yanlıs birseyler yapmamısımdır acil cevap veerirseniz iyi olur

Bu ss:http://img837.imageshack.us/i/adszia.png/ Voltaj vs hersey normalmi ?
  • Ya bukadar overlockdan anlayan adam var biriniz cevap yazsanız ölürmüsünüz
  • 3GHz iyi kırmızı yanıp sönme üretici sınırlarını geçtiğini gösterir. iyi bir kasa içi havalandırma ve cpu soğutucu varsa kafaya takmaya gerek yok. ancak sende yok galiba işlemci sıcaklığı fazla daha üste çıkma istersen.
  • Yanıp sönen ısıkları çözdüm voltaj degerlerini auto yaptıgım zaman söndü . Öbürüde işlemci bilmemnesi turbo daydı onu standarta aldım oda söndü. Bu arada voltaj 1.344V cok degil dimi ? Simdi bu degerlerde kalsınmı yoksa geri aliymmi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: EagLeNonSteam

Arttırdım galiba biseyler yaptım ama naptımı bilmiyorum.Birde bunu yamak icin biosdan bus sppedi arttırdım bunu arttırmak icinde bi özelligi enable ettim ve enable edince kırmızı biseyler yanıp sönmeye basladı bi zararı yoktur umarım ? Birde işlemci artık 3.2 ghz de calısmasına ragmen bilgisayarımda neden 2.8 gösteriyor. Umarım yanlıs birseyler yapmamısımdır acil cevap veerirseniz iyi olur

Bu ss:http://img837.imageshack.us/i/adszia.png/ Voltaj vs hersey normalmi ?

Windows'un gösterdiğine bakma sen CPU-Z'nin dediği doğrudur. Windows işlemcinin standart hızlarını gösteriyor.

Voltajda falan sorun yok ancak o sıcaklıklar yük altında değilken fazla... Bus speed ile ayarları eski haline getirirsen daha iyi olur 2.8'de kalsın.

Ayrıca üstte yanlış bilgi verdim, sendeki işlemci için normal çarpan 9 değil 10.5'miş zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dovahkiin -- 30 Temmuz 2010; 15:34:13 >

• Yok kardesim o sıcaklıklar yük altındayken gösterilen sıcaklıklar. Yani %100 yükleniliyor o sıra işlemciye
    Kalsınmı eski halinemi cevireyim ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HerteZ -- 30 Temmuz 2010; 15:36:42 >
  • dur ben biraz daha karıstırıym sunları sarmaya basladı :D
  • @El Mukteda sanırım hız aşırtma manyağı yaptık adamı istemeden

@Eagle yük altında öyleyse durmak yok yola devam daha da gidersin. Ama dram/fsb oranını ve ne işe yaradığını öğrenmen gerekli, bellekler bir noktadan sonra engel olacak hız aşırtmana
  • Doru dedin dostum ya 3.2 ghz de kaldım yukarısına cıktıgımda mavi ekran hatası veriyor yada pc restart atıp default ayarlara dönüyor..
    Simdi bikac yerde ramlerin oranını 800 mhz yap gibi seyler gördüm onları nası yapıcaz :S
    Bide su ayarlar ne ise yarıyor:
    Sytem Memory Multiplier
    PCI Express Freguency

galiba bunalrda bi deişiklik yapılcak bide voltaf ayarlarını falan ayarlamayı sölemisler ama köprü voltajı falan anlamadım onları. auto yapıyorum voltajı belkide ondan yemiyo
  • PCI Express Frequency onu 100 yap sabit kalsın.
    System Memory Multiplier bunu bilmiyorum hiç buraya girdiğinde nasıl bir ayar çıkıyor?
  • quote:

@El Mukteda sanırım hız aşırtma manyağı yaptık adamı istemeden

@EagLeNonSteam sakın pci express frekansına dokunma.
  • Hız aşırtma için onu minimum değere sabitlemek (sanırım 100) gerekmiyor mu sakın dokunma niye dedin şimdi?
  • System Memory Multipler girince
    2.0
    2.5
    3.0
    4.0+
    Bunlar cıkıyor

Birde voltajlar var
    DDR2 OverVoltage Control
    PCI OverVoltage Control
    FSB OverVoltage Control
    CPU Voltage Control

Bunları kac yapmalıyım?
  • quote:

PCI Express Frequency onu 100 yap sabit kalsın.
    System Memory Multiplier bunu bilmiyorum hiç buraya girdiğinde nasıl bir ayar çıkıyor?

bu ayar ram çarpanı kasa içi soğutman iyi değilse bu ayara dokunma.
  • quote:

Hız aşırtma için onu minimum değere sabitlemek (sanırım 100) gerekmiyor mu sakın dokunma niye dedin şimdi?

ben 90 diye biliyorum ve değiştirmeden de hız aşırtma yapılıyor diye biliyorum ama yanlış biliyor da olabilirim.
  • Su e7400 oc icin yardım etcek yokmu ya bazı adamlar 5 ghz görmüsler ben 3.2 den yukarı cıkamıyorum :S
  • Biosu resetledim ondan sora bikere daha yaptm 3.2 iyi suanda bence..
    Ama C klosorune disket sürücüsü yüklendi one alaka onu anlamadım benim pcde disket takma yeri bile yok :S
  • quote:

Orijinalden alıntı: El Mukteda

quote:

@El Mukteda sanırım hız aşırtma manyağı yaptık adamı istemeden

@EagLeNonSteam sakın pci express frekansına dokunma.

Aynen karışma zaten max 115e kadar çıkıyosn ötesinde sistemi açmıo ben bi ara merak edip denemiştim hem 100 mhz hem 115 pc mark vantage (p) puanı 3 artmıştı

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.