Şimdi Ara

BD ISO

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
956
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • En baştan, "Forumda ara tembellik etme" gibisinden beklenti halinde olanlara "sadece burada değil -saatlerce- yabancı forumlarda da aradığımı" söyleyeyim.

Elimde tipik bir "ISO yapılmış BluRay" var.
    Alıntı görüntüden de görüleceği üzere ISO dosyası 23,3 Gb. Açık halde ise 42,2 Gb.
    Bu nasıl oluyor?

1- Alelade bir ripping neticesinde mi?
    2- ISO´ya sıkıştırma ile mi?

( Görüntüyü de ekledim ki, "264´e / 265´e / MKV´ye çevir olur" gibisinden gevezelikler olmasın ).

Şimdiden teşekkür ederim.

BD ISO

• -İtimat edemeyenler için- torrent orada duruyor:

The Universe- A Whole New Dimension (2011)

https://kickass.so/the-universe-a-whole-new-dimension-2011-2d-3d-1080p-blu-ray-iso-3dbd25-t8805047.html

Esasen mantıksız geliyor fakat bu durumun Blu Ray´in 3D olması ile alakası olabilir mi?

Cevap, elbette, "olabilir" değil.
    ("Konuşan Türkiye"de bu gibi cevaplar aldı başını gitti).

Fakat asıl cevap, "olabilir"den sonraki iki nokta üst üste´den sonra gelen kısım olmalı.

• Hayırdır, "bilenler", HDD market zora girmesin diye tenezzül mü buyurmuyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: metinfe

Hayırdır, "bilenler", HDD market zora girmesin diye tenezzül mü buyurmuyor?

Üslubunuzdan dolayı olabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir insan anca bu kadar cevap vermek isteyip yardımcı olma hevesi içinde olanlara keyif kaçırtabilir yani
  • Yani, cevaplamak için "yanıp tutuşuyorsunuz" (maşallah), fakat, üslup elvermiyor öyle mi k-anca? (yoksa "k" sona mı gelecekti...)

Cehaleti bahane-i üslubundan ibaret memleket ahalisinin nasıl da bahane-i bağcı aradığını en iyi bilenlerdenim.
    Biliyorsanız yazarasınız, bilmiyorsanız ise ağzınıza k-anca-yı takarsınız...

Oldu mu?

Dediğim gibi torrent orada. Açık hali 44 Gb, kapalı hali 22 Gb.

Burada şuku - muku imkanımız olmamasına rağmen (ki, o işlerden hiç anlamam) konu açıktır.

Cevaplayabilenler, kahrolası emperyalizmin (!) hdd pazarını kırmış prolaterler olmaları vesilesiyle, üstlerine fazladan bir kat daha fazla bluejeans giyebilirler.
  • Yurtdışı forumlarında bu konu hakkında pek sorgulamıyorlar ama bir yerde bu fazla dosyaların windows tarafından oluşturuldugunu soyluyorlar.
    44GB lik dosyayı tekrardan iso yapmayı denedınız mı ne kadar boyutta iso oluşuyor? Ayrıca deamon tool üzerinden iso içerisindeki dosyaların boyutları ıle 44gb lık fılmın ııcndekı dosyaları karsılastırıp ozellıkle hangı dosyanın buyuk olduguna bakabıldınızmı?
  • İlginiz için teşekkür ederim ediz70.

Haklısınız, "windows" ile ilgili malumata bir yerde ben de tesadüf etmiştim.

Fakat açık paketi enaz 3-4 bilinen programla üşenmeden ISO yaptığımda (elbette sıkıştırma opsiyonlarıyla) her defasında 40 Gb´ın altına düşmeyen sonuçlarla karşılaştım
    Böyle olunca window ile denemeye motivasyonum kalmamıştı.

Siz ( ediz70 ) öyle deyince, şimdi bir de treesize ile baktım ve paket içindeki 3D SSIF dosyalarının fazladan tam 22Gb tuttuğunu gördüm.

Yine de, birilerinin total paket büyüklüğünü 22Gb´a düşürebilmiş olması başarı değil mi?

Bu işlem sadece 3D Blu-Ray´lere uygulanabiliyor olsa bile elimizdeki açık paketlerden ciddi bir yer kazanmak mümkün olurdu (SSIF´leri silmeden ).

• Bu konularda tecrubelı bır arkadasımın dedıgıne gore bu olay sadece 3D ıso larda meydana gelıyormus.
    Tahmın ettıgım kadarı ıle bu tıp korsan işi yapan elemanların elındekı program orjınal blurayden iso yaparken dosyayı bır sekılde sıkıstırarak bu boyutlara getırıyor kı download yapacak kullanıcılar acısından daha hızlı olsun. Sanırım nette butun bluray download formatları iso ya donuyor yavaş yavaş.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.