|
BDDK açıkladı: Kredi kartlarında birikmiş borçlara 60 ay vade imkanı getirildi (2. sayfa)
-
-
Bazı arkadaşlar hemen gene '' YAW KART KULLANMAYIVERİN YAW KREDİ KARTI GEREKSİZ BİRŞEY BORÇ BU KULLANMAYIN İŞTE AYAĞINIZI YORGANINIUZA GÖRE UZATIN '' diye gene yazıp duruyor.
Arkadaşlar ülkede resmi verilerle 15 milyon çalışan var, bunun 6 küsür milyonu '' ASGARİ ÜCRETLİ '' çalışan. 6 milyon adam 1 ay çalışıyor aldığı para 17002 lira. Bakın yazı ile de yazıyorum anlayamıyorsanız ONYEDİBİNİKİLİRA
Şimdi bekar bile olsa 17002 lira ile bu insan evinin kirasını mı ödeyecek ? gıdasını yemeğini mi alacak ? evinin elektrik su telefon internet faturasını mı ödeyecek ? ne yapacak ? mecburen işte kredi kartına istemeye istemeye bulaşıyor. Yoksa kimse geliri iyi bir birey rahattayken niye kredi kartına bulaşsın ? akıl var mantık var. Kredi kartına bulaşmasının sebebi de bu zaten maaşı hiçbirşeye yetmiyor o yüzden kredi kartına bulaşıyor. Yani şunu bir zahmet anlayıverin arkadaşlar.
Ne yapacak yani ? kartının limiti sallıyorum 50 bin lira olsun. Maaşının çoğu zaten kiradır, 17 bin liraya kiralık ev tabi varsa bu devirde diye konuşuyorum hadi 12 13 bin lira kira olsun. Elektrik su telefon ve internet cep telefonu da 1500 lira diyelim. Eeee kalan parayla gıdasını nasıl alacak ? evinin başka ihtiyacını nasıl karşılayacak ? birde ilerde lazım olur diye kenarı para atması lazım de mi ? e atamıyor bu hesapta ? ne yapacak eli mahkum kredi kartı belasına bulaşacak işte, karnı açken işte bir ihtiyacı varken o adamın cebinde 50 bin lira kredi kartı limitiyle boş boş durması imkansız arkadaşlar. İnsanız ya hayvan değiliz önümüze geleni kemirelim yiyelim vs. insanın canı döner çekiyor et çekiyor işte bir yemek çekiyor vs dahası insansın ya sosyal canlısın hiç mi arkadaşın olmayacak ? hiç mi hafta sonları ya bizim kankilerle gittik sinemaya diyemeyeceksiniz ? bunlar bedava mı ? hepsi parayla oluyor. Hiç mi sevgilin kız arkadaşın olmasın ? onla bir sabah hafta sonu kahvaltıya gitmeyeceksiniz ? yapmayın ya bu kadarda kötü insan olmayın.
Bu ülkede 6 küsür milyon insan 17002 lira içe yaşamaya çalışıyor, bu kadar insanın ahını bedduasını haklarına girip girip almayın. yazık günah.
-
4 Eylül 2024 tarihinde çektiğim kredimi Allah göstermesin zorda kalıp olur da ödeyemeyecek duruma gelirsem bu yapılandırma hakkından ben de faydalanabilecek miyim?
-
hayır.
borçların
bugün itibari ile gecikmede olması lazım
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Keşke bu ay kredi kartı borcumu ödemeseydim.
Önümüzdeki ay ödemesem 60 aya bölebiliyor muyum acaba
-
Eskiler satin alacak seyler bulamiyorlardi ki.. Simdi milleti envai cesit ivir zivirla kandirip, kendilerine cekip, yerli adasina dusen robinson'a benzetiyorlar.. Icra mudurlugunun kapisinda iphone ile oturan cok adam gorursunuz..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 27 Eylül 2024; 12:48:43 >
Kesin bilgi mi bu konuyu teyit ettiniz mi ?
Peki 1 yıl içinde yapılandırma yapabilir niye yazıyor öyleyse?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Düşürdükten sonra, düzenli bir gelirin yoksa geri artırmak sıkıntı olabilir. Özellikle kamu bankalarındansa yedi ceddine kadar incelerler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 27 Eylül 2024; 12:53:39 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Taksitli alışverişi açın önce Allah'ın işbilmezleri
Bu ülkede tüm ticaret taksit ve senetli vade ile döndü ömrü boyunca...
İngiliz vatandaşını bakan yapıp halkın ümüğünü sıkınca enflasyonu düşüreceğini sanan iş bilmezler sizi...
Bu ülkenin derdi enflasyon değil, kamu ve belediyelerin yani tüm partilerin ve bürokrasinin yamyamlığı
Enflasyonun çözümü de halkın ümüğünü sıkmak hiç değil, aksine kamuyu aç bırakıp bireysel/aile işletmelerin gelirini arttırmak. En başta gıda, barınma ve giyimde üreticileri mutlu etmek
Aradaki tüccar yamyam sürükerine terkettiniz tüm ülkeyi. İş bilmezler sizi...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doruhüso -- 27 Eylül 2024; 13:16:41 >
-
Zaten düzenli geliri olmayan, ekstreyi her ay düzenli olarak ödemeyi taahhüt edemeyecek güçte olan bir kimsenin kredi kartı limitini arttırmasında bir mantık yok. Bankalar bu mantıksızlıktan faydalanıp kredi kartı verdiği tüm müşterilerine düzenli limit artışı dayatıyor. Bilinçsiz ve sorumsuz müşteriler de bankaların attığı bu oltaya takılıp kurtulması gittikçe imkânsızlaşan bir borç batağına sürükleniyor.
-
"Karar tarihi itibarıyla anapara
ve/veya faiz ödemelerinin tahsili 30 günden fazla geciken ihtiyaç kredilerinin..."
borcunu doğru düzgün ödeyenleri ilgilendiren bir konu değil
-
Ödedik ama bu ay dokezledik bu haksızlık değil mi faydalanmak istiyoruz bankacı birisi var mı bu konuyu bilen
Amin 🤲
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
şimdi benim ekim 15 te kredi ödemem var bu gecikmeye girerse yararlanamıyo muyum
ulan bilsem 3 ay ödemezdim kredi falan :d
Benim de iki gün sonra var belirsiz
Ödenmeyen ödenemeyen Kredi Kartı borcunun 60 taksite kadar bölünüp ertelenmesi öyle az faiz oranı ile olmaz.Bankalara iyi kazanç sağlamayacak yapılandırma imkanı vermezler.
Sanırım mesela 20 bin tl borcu olanın borcu 24 aya bölüp ödeme imkanı verilse 20 bin tl borç olur 60 bin tl.
10 borçludan 5`i borcunu yapılandırsa ödese bankalar ve devlet için zarar karşılanmış oluyor,hatta kazanç sağlanıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OkumadanAlma -- 28 Eylül 2024; 23:46:28 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X