Şimdi Ara

BDDK açıkladı: Kredi kartlarında birikmiş borçlara 60 ay vade imkanı getirildi (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
126
Cevap
2
Favori
6.313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kumarda batanları biraz daha batırma projesi. Bunlar akıllanmaz, hepsi boşa. Bu tür yapılandırmaya giren kim varsa 20 sene kredili ürün yasağı gelmeli ki bir daha enflasyon hayvan gibi yükselmesin.

Yapılandırmadakilerin 3te 2si ya kumarda batmıştır ya da sigaraya, telefona ayırdığı parayı borçlarına ayırmamıştır.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • OrcunFix kullanıcısına yanıt
    Helal olsun 👏

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bu imkandan yararlanmak için bankamı arıyorum, "henüz BDDK'dan bize bilgi gelmedi" diyorlar.

Bu işlem için başvuran ve kredi kartı borcunu yapılandırabilen var mı?

• lazzaro L kullanıcısına yanıt
    yürürlüğe 1 kasımda girecek falan diyorlar onla alakalı olabilir mi hocam?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Darius Widdershins kullanıcısına yanıt

BDDK'yı aradım. "Düzenleme yürürlüğe girdi, bankanızın yararlandırması lazım" diyorlar.

Genel bir bilgi karmaşası var bu konuda.

• Referans oranın aynı kalması halinde azami akdi faiz oranları; dönem borcu 25 bin liranın altında olan kredi kartları için yüzde 3,50, 25 bin-150 bin lira olan kredi kartlarında yüzde 4,25 ve 150 bin liranın üzerinde olan kredi kartlarında yüzde 4,75 olacak.

Kredi kartları vasıtasıyla nakit çekim/kullanım azami akdi faiz oranı ise yüzde 5 seviyesinde korundu.

50.000 TL'ye kadar olan krediler için 36 aya kadar,
    50.001 TL ve üzeri ile 100.000 TL arası krediler için 24 aya kadar
    100.001 TL ve üzeri olan krediler için ise 12 aya kadar vade imkânı bulunuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibo83 -- 2 Ekim 2024; 19:38:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kredi kartına 200 bin lira borcu olan birisi borcunu taksitlendirmek istediğinde
    60 ay vade seçeneğini kullanırsa aylık taksit ödemesi 9 bin lira civarında gerçekleşiyor.
    200 bin liralık borcun geri ödemesi 535 bin liraya yaklaşıyor.

24 ay seçeneğini kullanırsa aylık taksitleri 13 bin 200 lira civarında gerçekleşiyor ve toplam geri ödemesi 316 bin lira seviyesinde oluşuyor.

(Not: Yapılandırma hesaplamasına

• lazzaro L kullanıcısına yanıt

Bankalar BDDK'ya daha net bilgilendirme talep etmiş. Anlaşılamayan,uygulamada belirsiz olan durumlar varmış. BDDK bankalara talep ile ilgili dönüş yapacakmış. Sektörel haberlerden okuduğum kadarıyla bankalar haklı. Aceleye getirilmiş bir yapılandırma ilanı olmuş. BDDK'nın yazıya döküp onaylayıp duyurması gereken detaylar çok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OkumadanAlma -- 4 Ekim 2024; 0:8:54 >
  • https://forum.donanimhaber.com/kredi-karti-ve-ihtiyac-kredisi-borclarina-60-aya-kadar-yapilandirma--159665909

• Arkadaşlar Tebi ve Enparayla görüştüm. Hiçbir bilgileri yok. Çalıştığınız bankalarla ilgili bu haktan faydalanan oldu mu ?

• hidensa H kullanıcısına yanıt

ben de enpara'daki borcu yapılandırmak istiyordum ama siz de sormuş ve bilgimiz yok cevabını almışsınız. Benim de üstüne sormam abes olur :) biraz daha bekleyeceğiz demektir. En azından 1 kasım tarihine kadar

• Makale_Helvetia kullanıcısına yanıt

Hocam dünkü görüşmeye istinaden bugün tekrardan dönüş yaptılar. Canımı sıktılar. Dedikleri şey siz faydalanamıyorsunuz dedi. 26 eylül kanunda önce 30 gün süre zarfında geçen bir borcunuz olmadığından dolayı işlem olamaz kapsam dışısınız dedi. borçlarım ise 2 3 gün gecikti. Bende kredilerimi ve diğer borçlarımı 26 eylülden önce çektiğimi söyledim. Lakin ısrarla faydalanamayacaksınız diyor. Kanun maddesinde ki 1 sene içerisinde başvuru yapılabilecektir maddesini sundum ayrıca 90 günlük icradan bahsettim. Yani 90. gününde icraya veriliyor ama maddede 1 sene içerisinde başvurular kabul ediliyor bu insanlar 6. ayında mı başvuracak dediğimde kemküm edildi. Bende o zaman 1 ay daha bekleyeceğim dedim. Sonra bekleseniz de faydalanma olmayacak dedi kapadı. Bu ne saçma şey böyle ya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hidensa -- 11 Ekim 2024; 11:47:11 >
  • OrcunFix kullanıcısına yanıt

Sıkıntı aslında vasıfsız çalışanın İstanbul'da yaşamaya devam etmesi, veya diğer illerde iş bulunamadığı için buna zorlanması.

İstanbul 17k maaş ile yaşamak için uygun bir yer değil. Bunun yerine Karaman, Afyon vb. ufak şehirlerde giderler daha düşük olacağından idare edebilir.

Ufak anadolu şehirlerinde kiralar ve pazar fiyatları uygun baya gerçekten. İstanbul'un 1/3'ü fiyatlar var. İstanbul'a toplanma politikasının değişmesi lazım.

Şu an İstanbul'da ev kirası da ödeniyorsa düzgün yaşayabilmek için en az 100k gelir lazım yoksa hayattaki zevklerden kısma başlıyor.

O yüzden "düzgün yaşama" sınıfına alamıyorsun.

Öbür türlü noluyor, adam 15.000tl'ye kirasını zar zor ödüyor, faturayı yeme içmeyi karta yüklüyor hep asgari tutarı ödeye ödeye günü çıkarmaya

çalışıyor. Kredi kartında da borç birikiyor birikiyor ödenemeyecek kıvama geliyor. Şu enflasyonist ortamda asgarinin 17000tl olması büyükşehirlerde

yaşamak için yetersiz. Artık 3 harfli marketler bile asgarinin bir işe yaramadığını bildiğinden 22-25k veriyor kasiyerlere. Büyükşehirlerdeki iş yerlerinin de

gidip insaflı olması, asgari 25k-30k vermesi lazım. Devlet 17k belirledi diye gidip İstanbul'da yaşayan adama 17k verilmez. Avrupa'da asgari tutar alan oranı çok düşük.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vain -- 11 Ekim 2024; 12:11:18 >

Hocam sizin gecikmiş borcunuz var mıydı ?

Valla hocam benim gecikmeler Haziran'da başladı. Yapılandırma yaptım ama onları da ödeyemedim. Yeni kredili ürün açılışı gibi olduğu için aradaki süreci sıfırladı. Şimdi 90. Güne doğru yaklaşıyorum parça parça krediler. Kart ve ekpara borcu var. Toplamı 800k civarını buluyor. Yeniden yapılandırma talep etsem ve onu da ödeyemezsem benim için daha zor bir süreç olabilir diye düşünüyorum. Normal şartlarda zaten zorlanıyordum yapılandırılmış hali de zora sokar beni. Bir tarafım da icraya bırak diyor inceldiği yerden kopsun misali.. Kafam çok karışık hocam..

Hocam bir arayın. Hem sonuçtan bizi de bilgilendirirsiniz hem de en azında olursa faiz oranlarına göre yol çizersiniz. Bu işler beni de yordu. Yakında conta yakacağım az kaldı.

Maasla orantılı borç 400-500k.

Kira 10.000

Yapılandırma icin söz versem imza atsam ödeyemezsem sonu hapise kadar gidiyor..

Maaştan kessinler (4te 1i) dedim

• ibo83 kullanıcısına yanıt

İcrada mısınız hocam siz ?

• ibo83 kullanıcısına yanıt

en mantıklısı aslında o hocam..yapılandırma da bir nevi ödeme sözü oluyor..şu an bende maaş'da yok..üzerime kayıtlı ev yok araba yok..ne yapabilirler bu durumda merak ediyorum..

iyice bir öğrenmem lazım ama ödeme sözü yerine geçip geçmediğini..yarın öbür gün taksitler aksarsa kodesin yolunu tutmayalım :)

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.