|
BDDK açıkladı: Kredi kartlarında birikmiş borçlara 60 ay vade imkanı getirildi (3. sayfa)
-
-
borç borçla kapanmasın diye eldeki borcu taksitlendiriyorlar sadece. yeni birşey de değil 36 veya 48 aya kadar zaten bankalar yapılandırmaya gidip borcu tahsil ediyorlardı. şimdi 60 ay oldu. zaten o süreçte de banka sana birdaha ne kredikartı ne kredi hiçbirşey kullandırmıyor.
-
şuan türkiyede 26milyon hane var. nüfusa bölersen hane başına 3 kişi ortalamada yaşanıyor. yani o bekar tek bşaına kira fatura ödeyip yaşamaya çalışmıyor. ikincisi asgari ücret tembel yeteneksiz insan maaşı. kimse kendini bir gıdım ileri götürmek istemiyor. oturup rahat iş yapayım kendimi yormadan maaş alayım derdindeler. bir çıraklık okuluna bile gitseler 1-2 seneye o maaşı ikiye katlayacak beceride olurlar ama kimin umurunda. kalitesiz iş gücüyle çok da birşey beklemeyin gelecektede ülkenin durumu bundan farksız olmaz. maaşı yetmiyor diye kredi kartına yönelenen de enayidir. zaten yetmiyorsa o kart borcu nasıl kapanacak. sonra köye kaçıp bankalar bulamasın diye domates soğanla uğraşıyorlar.
-
%20 asgari olayını 25 binden 50 bine çıkartmaları az olmuş.
-
Benim 7 Ekim son ödeme tarihli bir kredi kartı borcum var, oldukça da yüklü bir meblağ. Ben şimdi bu 60 ay vade imkanından yararlanabiliyor muyum?
İnternette "1 Kasım'da yürürlüğe girecek" gibi bir şey okudum. Ama BDDK'nın resmi sitesinde de "işbu karar tarihi itibarıyla" diyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazzaro -- 28 Eylül 2024; 13:29:33 > -
60 ay vade ama ödeyeceğin para kaça katlanıyor...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 28 Eylül 2024; 13:31:44 >
-
Herkesi genelleyelim ondan sonra ne güzel hayat.
Çevremdeki tüm arkadaşlarımdan %90ı bekar ve maksimum 20-22bin lira alıyor. Sence sorun nerede?
-60 ay vade anlamsızlaşıyor. Kredi kartı borcuna hapis yok. Bu insanların bir çoğu emekli. Emekli'ye de ihtar konulamıyor. Öyle işte. Bankalar gereksiz para kazanıyor zaten bizim sırtımızdan. Bunların ödemesi kimsenin umrunda değil.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reborned -- 28 Eylül 2024; 17:6:19 > -
50 kişinin borcu varsa zaten o 20 kişi o borcu ödüyor bankaya. ama banka bu zaten ne payacaktı hayrına iş yapacak değil ya. birçoğu emekli diyerek de sen genelledin ama neyse.
-
Aramızdaki fark ben bir genellemeyi yaparken diğerlerini yok saymadım :) Senin hipotezine göre yalnız asgariyle yaşayan yok.
-
aynı durumdayım zar zor ödüyorum zaten bilsem ödemezdim 2 aydır
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Yapılandırma ödenmezse hapis yolu gözükür.
Yok öyle bişey ...yapılandırmada normal kredi şartları geçerli .hapis ancak avukatla yapılan ödeme sözü anlaşmasında var.yapilandirilan ödemelerde 91.gun icra yoluna gidilir
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
vasıfsız işçi duyarınızı kasmadan olmuyor mu bu işler ? E bi zahmet vasıfsız işçi kendini geliştirip meslek öğrensin. Çaycıya 50bin tl maaş mı istiyorsunuz ?
-
benim hipotezime göre yaşayan yok evet. çünkü yaşanılacak bir para değil. ona yaşamak demiyorum ben. sürünmek o.
-
o rakamı alan var mühendis bey merak etmeyin
(belediyede çaycı)
edit: biz de mimar mühendis o kadar almıyor ücret sabit ve her ay 3-4 ayda 1 ikramiye alıyor bunlar devletten
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darius Widdershins -- 29 Eylül 2024; 11:37:33 >
bankalar birikmiş borçları alamayacağını anladı böyle bir yola gitti çok mantıklı
-
benim gibi zar zor ödeyen salaklar ödediğiyle kaldı sanırım
Miktar küçükse Avukat= maaşın 4te 1i Haciz.
Miktar büyükse Varlık yonetim şirketine düşük fiyat satıyor banka.
500.000 borcu 150-200.00 gibi.
O sirket size gel 250 kapatalım diyor.!
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Özellikle son 3 yılda asgari ücrete yapılan yüksek zamlar neticesinde, ortaya bu tarz sonuçlar çıkmadı mı ?
Asgari ücretli enflasyonun çok çok üzerinde zamlar aldı, ee kamu çalışanı da aldı. Olan kime oldu ? Asgari ücretten fazla ücretten fazla alan özel sektör çalışanına ve emeklilere oldu.
2020 asgari ücret 2324tl, 2024 17002tl. artış oranı: % 631 .
Özel sektörde böyle bir zam var mı ? Ve hala asgari ücret duyarı kasılıyor.
Asgari ücret yüzdesel olarak senden fazla zam alırsa, senin maaşın asgari ücrete yaklaşır. Bunun aksini iddia etmek, matematiği yok saymaktır.
Finansal okuryazarlığım olduğu için, yolun buraya çıkacağını tahmin edip, önceden önlemimi almaya başladım şahsen.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AÇILIN-BEN-MÜHENDİSİM -- 29 Eylül 2024; 15:58:2 > -
aynen hocam haklısın kamu çalışanı da asgari ücretten kat kat %olarak fazla zam aldı.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X