Şimdi Ara

BEBEK için ODA nemlendirici

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
22.419
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba forumda azçok okudum bu konuyu daikin marka klimam mevcut izmirdeyim

bebeğimiz için hangi oda nemlendirici almalııyım soğuk buharmı sıcak buharmı birde nem ölçerli olmasını istiyorum cihazın ayrıca ona para vermek istemiyorum

hangi cihazı tavsiye edersiniz önce nem ölçer alıp evimin nemini ölçmelimiyim bir evin nemi kaç olmadlır makul değerler nelerdir tşkler

• merhabalar

öncelikle soguk buhar teknolojili nemlendirici almalısın. pahalı ürünler istiyorum diyorsan tefal ve fakir in güzel modelleri var. ancak aynı özelliklerde ekonomik olsun istiyorsan sinbo nun digital olarak nem ölçeri nem ayarı sıcaklık ayarı yapılabilen led ekranlı soguk nem iyon teknolojili bir modeli var. model ismini hatırlayamadım ama fiyatı da 50 tl civarlarındaydı. netten yada elektronik magazalarında bulabilirsin. yardımcı olabilmişimdir umarım.

saygılar
  • Bu cihazların saatlerce çalışıpta odanın nemini %1 bile artıramadığı yönünde yorumlar vardı. Küçük odalarda kapı kapalı tutulursa işe yarar belki ama salon vs. gibi yerlerde işe yaracağını sanmıyorum. İkinci önemli noktada bu cihazlar odanın nemini belirli bir aralıkta tutacak şekilde dizayn edilmemişler. Eğer cihaz fazla çalışırsa bu seferde oda fazla nemli olabilir ki bu da zararlıdır. Yani sürekli takip etmek gerekir.
  • soruma tam cevap alamadım başka tavsiyesi olan varmı
  • Yaklaşık 1-2 ay önce bu konuyu oldukça araştırdım, yeni doğan oğlumun burnu tıkanıyordu, sprey de kullanmak istemedim. ( ben de İzmirdeyim)
    Bu iş için 150 TL'yi gözden çıkarmıştım, oğlumun burnu tıkanıp gece uyanınca almak farz oldu.
    Önce Chicco'nun bikaç modelini inceledim, 100 civarına bulunabiliyor, sonra forumda bi başlık vardı (aratnca bulursunuz) orda genelde hepsinin aynı işi yaptığı yazılmış.
    Carrefourda gezerken Premier'in buhar makinesini gördüm, 39 TL'ye aldım, ucuz olunca riske ettim, kullanamazsak da önemli değil dedim.
    Evde Arzum'un dijital nem ve ısı göstergesi var, cihazın kendi üzerinde de var, ilk denemede 3-4 saatte odanın nem oranını %10 oranında yükseltti. (oda 12 m2)
    Sabaha kadar çalıştırınca %15-20 civarına çıkarabiliyor.
    Kısaca tavsiye ederim, hemen hemen hepsi aynı işi yapıyor.
    Aldığım model bu:

Bu başlığı da bir incele.
    http://forum.donanimhaber.com/m_19203119/tm.htm

• aynı geçen hafta tansasda 39.90 dı biraz ıncedım yakındna görünce biraz basit bir cihaz gibi geldı hala araış içersindeyim önce odama nem ölçer alığ nemi yeterlimi değilmi diye bakmak istiyorum
  • Odanız benimkinden çok büyük değilse hiç düşünmeyin, basit göründüğüne bakmayın işinizi gayet güzel görüyor.
    Bİz hergün en az 9-10 saat çalıştırıyoruz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • tşkler araştırmam dava ediyor başka öneri olan varmı
  • kesinlikle fakir rigo alın derim,
    almadan önce ben de çok araştırdım hatta bu süreç bir kaç yıl sürdü, çünkü benim aradığım cihazda nem oranını istediğim değere ayarlayabilmeliyim ve cihaz o değere gelince otomatik olarak durmalı sonra değer düşünce tekrar başlayabilmeliydi. Böyle bir cihaz yoktu, ama birkaç ay önce fakir rigoyu görünce aradığımı buldum. cihazın üzerinde digital olarak, nem yüzdesi ve sıcaklı değeri var, istediğin nem miktarını digital olarak ayarlayıp herşeyi ona bırakıyorsun, negatif iyon teknolojisi de var, ayrıca istersen ayarladığın bir zamanda kapanmasını set edebilirsin. Bir de istersen 3 kademe buhar ayarı var, sadece onu da kullanabilirsin. Ayrıca uzaktan kumandası olduğunu da söylemeliyim. evet dediğim gibi ne ararsam bunda vardı. Ve de özelliklerine göre bence ucuz bir ürün, en ucuz denen ürünün 2 katı fiyata almıştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maydin76 -- 8 Şubat 2010; 12:15:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: maydin76

kesinlikle fakir rigo alın derim,
    almadan önce ben de çok araştırdım hatta bu süreç bir kaç yıl sürdü, çünkü benim aradığım cihazda nem oranını istediğim değere ayarlayabilmeliyim ve cihaz o değere gelince otomatik olarak durmalı sonra değer düşünce tekrar başlayabilmeliydi. Böyle bir cihaz yoktu, ama birkaç ay önce fakir rigoyu görünce aradığımı buldum. cihazın üzerinde digital olarak, nem yüzdesi ve sıcaklı değeri var, istediğin nem miktarını digital olarak ayarlayıp herşeyi ona bırakıyorsun, negatif iyon teknolojisi de var, ayrıca istersen ayarladığın bir zamanda kapanmasını set edebilirsin. Bir de istersen 3 kademe buhar ayarı var, sadece onu da kullanabilirsin. Ayrıca uzaktan kumandası olduğunu da söylemeliyim. evet dediğim gibi ne ararsam bunda vardı. Ve de özelliklerine göre bence ucuz bir ürün, en ucuz denen ürünün 2 katı fiyata almıştım.

Fakir genel olarak fiyatlarını epeyce aşağı çekti ama kaliteyi çok fazla düşürmedi,ben de beğeniyorum.
    Hem de bir kısım ürünü direkt "Made in Turkey"

• bense sıcak buhar tavsiye ederim daha etkili oluyor ve ayrıca soğuk buhar gibi duvarlarınızda tebeşir tozu gibi beyaz bir tabaka olmuyor
  • 105 TL buda baya pahalımış

• bu cihaz çok güzel bence kıyın paraya alın bari geçer karşısına seyreder böyle bir alete sahip omanın tadına avrırsınız, basit plastik aletler 100 tl civarında, bu ise mercedes gibi :)

• mesajım bulunsun
  • Sayın albati ve premier kullanan diğer arkadaşlar. Bu cihaz benim de dikkatimi çekmişti ama aklıma üç soru takıldı:
    1- Cihazı satan bir internet sitesinde olumlu olumsuz bir sürü yorum var ve olumsuz yorumlar azımsanacak gibi değil. Bende ses olayından endişe ettiğimden kullananlara sormak istedim. Bu cihazı kullananlar başka buhar makinelerinin sesi duymuş ise karşılaştırma yapabilir mi? Karşılaştırma şansı olmamışsa da sesin yüksekliğini neye benzetebiliriz?
    2- Rowentada nem ayarı özelliği var. Yani %50 oranında buharı kendisi ayarlıyor (kullanmadım ama ürün öyle tanıtılıyor). Benim de aradığım bir özellik. Çünki her daim nem ölçere bakıp buharı azalt, arttır, cihazı kapat gibi işlerle uğraşmak çocuğu olan birisi için çok zor. Bu cihazın açıklamasında da otomatik nem seviyesi ayarı gibi ifadeler algılıyorum ama emin değilim. Premier de de mesela % 60 a kadar buhar versin dediğimizde cihaz o seviyede otomatik kapanıyor mu? Zaten öyle ise sesi katlanılır olacaktır çünki istediğim seviyeye gelince kapanacak. (Rowenta almak istiyorum aslında ama takistle en ucuz 135 tl ve premier ise 45 tl. Yani 3-4 kat fazla vermek fikrini şimdilik bir yana atmak istiyorum.
    3- Sinbonun hava nemlendirmesini denemiştim ve maksimum seviyede müthiş bir buhar veriyordu. Bu cihaz da başarılı bir buhar verme performansına sahip mi?

Yanıtlar için şimdiden tşk ler.

quote:

Orijinalden alıntı: albati

Yaklaşık 1-2 ay önce bu konuyu oldukça araştırdım, yeni doğan oğlumun burnu tıkanıyordu, sprey de kullanmak istemedim. ( ben de İzmirdeyim)
    Bu iş için 150 TL'yi gözden çıkarmıştım, oğlumun burnu tıkanıp gece uyanınca almak farz oldu.
    Önce Chicco'nun bikaç modelini inceledim, 100 civarına bulunabiliyor, sonra forumda bi başlık vardı (aratnca bulursunuz) orda genelde hepsinin aynı işi yaptığı yazılmış.
    Carrefourda gezerken Premier'in buhar makinesini gördüm, 39 TL'ye aldım, ucuz olunca riske ettim, kullanamazsak da önemli değil dedim.
    Evde Arzum'un dijital nem ve ısı göstergesi var, cihazın kendi üzerinde de var, ilk denemede 3-4 saatte odanın nem oranını %10 oranında yükseltti. (oda 12 m2)
    Sabaha kadar çalıştırınca %15-20 civarına çıkarabiliyor.
    Kısaca tavsiye ederim, hemen hemen hepsi aynı işi yapıyor.
    Aldığım model bu:

Bu başlığı da bir incele.
    http://forum.donanimhaber.com/m_19203119/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chips -- 22 Ekim 2010; 12:12:11 >

• sağlık açısından nasıl acaba bu ürünler?
  • Chicco'nun Soğuk Buhar Makinesi'ni tavsiye ederim. Verdiğiniz paraya değecek bir ürün.

http://www.bebeksepeti.com.tr/Chicco-Soguk-Buhar-Makinesi,PR-15453.html
  • Sitede sorduğu sorulara yanıt bulamayan ve forum dışındaki araştırmaları ile çözüm bulan üyeler arasında olduğum için çok mutluyum.
    Herşeyin ilki bana nasip oluyor... Yani hem ürünü alıp kullanmak hem de görüş bildirmek adına...
    Bu cihaza ait sorularımın cevabını alamadım ve elimi cebimin biraz daha derinlerine atarak Rowenta aldım.
    Güle güle kullanayım inşallah :)
  • herşey iyi güzel de, odanın nem oranı hangi civarlarda olmalı.. net bir bilgi bulamadım hiç bir yerde.
  • Güncel
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.