Şimdi Ara

Bedelli Askerliği Ertelemek mümkün mü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
98
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar normalde 31.12.2025 e kadar tecilliydim ancak bedelli askerliğe başvurabilmek için eğitim durumundan olan tecilimi bozdum. Aralık ayında gideceğim görünüyor ancak şöyle bir bilgi var: Yükümlüler e-Devlet “Askerliğim” uygulaması üzerinden veya ikametine en yakın askerlik şubesi üzerinden sevke tabi tutulacakları tarihten 10 gün öncesine kadar ve en fazla 3 defa yapabilecektir.

Şimdi normalde bir yılın 12 ayından birini seçme hakkımız var ancak Malum aralık ayı benim eğitim durumundan tecil hakkım hali hazırda zaten mevcut bunu erteletmem mümkün müdür ?

• Tecili ne zaman bozdun?tecili bu sene icinde bozup basvurduysan zaten bu aralikta gidemezsin ,tercihlerine gore en erken subat 2025 de gidersin.
    O 3 kere olayi farkli gidecegin ayi degistirmek icin o.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi n201 -- 20 Kasım 2024; 8:14:15 >
  • n201 kullanıcısına yanıt

Hayır hocam bakın benim gideceğim yer zaten belli Aralık celpiyim. Siz başka bir şeyden bahsediyorsunuz ben eğitim durumuyla Aralık 2024 te çıkan askerliğimi erteleyebilir miyim diye soruyorum

• yatutarsa12 Y kullanıcısına yanıt
    www.msb.gov.tr
    Bedelli Askerlik MSB | T.C. Millî Savunma Bakanlığı
    https://www.msb.gov.tr/Askeralma/icerik/bedelli-askerlik
    burda senin sorunun cevabı var.
    Bedelin ödendiği tarihten kura veya sınıflandırma tarihine kadar vazgeçenlere, müracaat şartlarını taşımaları halinde bedelli askerlikten yararlanması için yeni bir hak verilecektir.
    c. Kura veya sınıflandırma tarihinden sonra vazgeçmeleri durumunda bedelli askerlikten yararlanması için yeni bir hak verilmeyecektir.
    ç. Vazgeçenlerin işlemleri bedelli askerlik müracaatından önceki durumlarına göre yürütülecektir. Talep etmeleri halinde erteleme hakları varsa ertelemeleri yapılacaktır.

11 ay vardı yapabılcegın herseyı nıye son celp donemı olan aralıga bıraktın orayı anlamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi n201 -- 20 Kasım 2024; 11:35:44 >

• n201 kullanıcısına yanıt

Ekimde sınavım vardı mecburen Aralık ve Kasım kaldı ilk tercihim olan Aralıkta geldi. Zaten şöyle bir durum var ocaktan hemen sonra yerim ve ayım belli oldu. Yine de ne olacak hala çözebilmiş değilim

• yatutarsa12 Y kullanıcısına yanıt
    ilk tercihin gelmişte onu 3 kere degıstırebilme hakkın vardı ,yazın falan gıderdın ,
    bak e devlet askerlıgım kısmından tecıl etmeyle ılgılı bısey yazıyorsa tecıl edersın dıger turlu sımdıden subeye gıt tecıl ettır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.