Merhaba, Üniversite mezuniyetimden dolayı 24/07/2025 tarihine kadar tecilim var. Bu tarihten sonrası içinse aklıma takılan bazı hususlar var. Biraz uzun olabilir bilen arkadaşlar cevaplayıp yardımcı olursa çok sevinirim. Soru 1-) Örneğin tecil bitmeden Nisan ayında ücreti yatırdım ve ben 2026 Eylülde bedelliye gitmek istedim. Bu süre zarfında yani Nisan - 2026 Eylül arasında askerlik durumum ne olarak gözüküyor? Kamu için açılan sınavların, alımların çoğunda askerlikle ilişiği bulunmamak şartı mevcut. Bu süre zarfında onlara başvurabiliyor muyum? Kazanırsam göreve başlayabiliyor muyum? Soru 2-) Ücret ödemesi yapmadım 24/07/2025 de tecilim bitti. O tarihten sonra ne oluyor yoklama kaçağı mı oluyorum bakaya mı kalıyorum bedelli hakkım yanıyor mu ne yapmam lazım? 2-3 ay sonra eylül ekimde yüksek lisansa başvuru yapmama engel teşkil ediyor mu? Bu 2-3 aylık sürede askerlikle ilgili bir sıkıntı yaşar mıyım? Bu 2-3 aydan sonra Yüksek lisansa başvurup tekrar tecil ettirebiliyor muyum? Soru 3-) Bir arkadaş ilk tecilim bitmeden yani 24/07/2025 den önce aile hekimine gidip rapor aldıktan sonra istersen 1 yıl tecil ettirebilirsin dedi. Bu söylediği tam olarak nedir böyle bir şey gerçekten var mı? Soru 4-) Yoklama kaçağı olmak , bakaya almak ayrımı tam olarak nedir hangi durumda söz konusu olur bunların olması bedelliye engel teşkil eder mi < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hukukinşallahh -- 23 Ocak 2025; 15:27:44 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim