Şimdi Ara

Bedelli ödemesini zamlardan önce erken yatırıp askerliği daha sonra yapmak mümkün mü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
355
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Lisans mezuniyetimden dolayı Temmuz 2023'e kadar tecilim var. Ayrıca 2023 Bahar Dönemi yüksek lisans yapmayı düşünüyorum.

Geçtiğimiz günler bir arkadaş ile konuşurken;

Alıntı

metni:
    Bedelli ödemesini fiyatlara zam gelmeden önceden yatır sonra gitmek istediğinde başvurunu yapar askere gidersin.

gibi bir cümle ile bana fikir verdi. Daha sonra konuyu aile büyüklerine söylediğimde onlar da eş dosta söylemiş. Bu sefer de onlara

Alıntı

metni:
    Biz de öyle yaptık 37 bin ödeyip zam gelmeden erken yatırdık. Şimdi yakında gidip askerliğini yapacak.

demişler. Aile büyüklerim de bunu duyunca şimdi tutturdular zam gelmeden biz de yatıralım sonra askerliğe gidersin diyorlar. Sizce bu bilgiler ne kadar doğru?

Açıkçası bu bilgilerde bir yanlışlık var gibi çünkü bedelli ödemesi yapabilmek için tecilimi bozdurmam gerekiyor diye biliyorum. Hadi zamlardan etkilenmemek için bozdurdum ve yatırdım. Bu sefer yüksek lisans eğitiminden önce askere çağırılırsam tüm planlarımı değiştirmem gerekecek. İkincisi 37 bin ödendiği dönem 2020 yılına denk geliyor. Yani 2 yıl önceden ödeme yapmak devlet işlerinde pek mümkün değil gibi. Bu konu hakkında bir tavsiyeniz veya yönlendirmeniz var mıdır? Teşekkürler.

• Bedelli askerlikte uygulanan sistem amiyane tabirle bu yıl ödersin seneye gidersin şeklinde.

1 ocak 31 aralık arası başvurular alınır. Ertesi yıl ocak ayında hangi birliğe hangi tarihte gideceğiniz açıklanır. O tarihte gidip 26-27 gün askerlik yapar, tezkereni alır dönersin. Sistem bu şekilde.

Celp tercihinde okulun tatil olduğu dönemi başa alırsınız (mesela temmuz - ağustos... gibi). Zaten ilk baştaki o 2-3 aydan biri çıkacaktır. Yeterki ocak ayını başa almayın, o ay bedelli celbi olmadığı için rastgele bir aya atabilir. Bu sene gördük bunu.

Şimdi başvurup 2-3 sene sonra gitme durumu yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.