Bedelli affı istiyoruz #bedelliaffı < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
#BEDELLİAFFI BEDELLİ ASKERLİK HERKESİN HAKKI ! (14. sayfa)
-
-
Bakaya ve yoklama kaçaklarına bedelli affı istiyoruz #bedelliaffı
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Eğer akıllı bir adamsanız askerlik size göre değil. Eğer elinde müptezel gibi gezip sigara içen yandan façalı bir tipseniz tam size göre.
-
Yasaya göre verilmiş hak geri alınamaz diye bir şey var ama nasıl oluyor bilemedim. Mesala suçlulara yasa değişip daha az ceza alma durumu olduğu zaman sanırım geçmişi kapsıyor ama yasa değişip bir suçun cezası artarsa geçmişe yansımaz. Sadece suç değil tabi imarda falan da bu böyle.
Tabi vatani görevin kapsamına giriyor mu bilmem de garip karar.
-
7179 sayılı Askeralma Kanunu’nun 9.maddesinin 6.fıkrasındaki ;"Bedelli askerlik hizmetinden ; fiili askerlik hizmetine başlayanlar, bakaya durumunda bulunanlar ve yoklamasının yapıldığı tarihte yoklama kaçağı veya saklı olanlar yararlanamazlar" hükmü gereği, sayıları resmi rakamlar ile 500 bine yaklaşan yoklama kaçağı ve bakaya gençlerin bedelli askerlik hakkı bulunmaması.
Bazılarımız "bedelli askerlik kalıcı ve herkes içindir" düşüncesiyle hayat planlarını bedelli askerliğe göre yaptı; bazılarımız ise tecil yaşının, lise ve dengi okullar için 29'dan 22'ye düşürülmesiyle haberi olmadan yoklama kaçağı durumuna düştü ve bedelli hakkını kaybetmekle birlikte eğitim hayatlarına da devam edemez oldular.
Evli olan,
Ailesine bakmak zorunda olan,
Hasta anne babası olan,
Kendi işi olup işini kaybetme riski olan,
Yoklama kaçağı ve bakaya durumunda olduğu için sigortalı işe giremeyen,
Kredi borcu olan,
Okuyan veya hasta çocuğu olan,
Eğitim hayatına devam etmek isteyen,
Ve daha birçok sebepten dolayı 6-12 ay askere gidemeyecek olan birçok vatandaşımız var.
Bizler de bedelli askerlikten faydalanmak, özellikle pandemi sürecinde devletimize ekonomik katkı sağlamak ve kurmuş olduğumuz hayat düzenimizi devam ettirmek istiyoruz.
7179 sayılı kanunun 9/6 maddesi revize edilirse, istemeyerek düştüğümüz bu durumda, binlerce genç mağdur olmaktan kurtulacaktır.
psikolojiler bozuldu iyice aile ortamı bozuluyor insanların saçları dökülüyor işinden olacak insanlar var devlet büyüklerimizin bizi duyması bize umut ve ilaç olacaktır.
-
mağdur sayısı var herkesin bir işi var düzeni var psikolojik olarak ağır yıpranma var ağır borçları var insanların devletimiz talebimize destek verir ise bizde bedelliden faydalanarak devletimize destek vereceğiz
-
Aynen öyle maalesef 😔
Burasi tc kardesim,
Burada erkek adama bile dogurturlar😔 -
quote:
Orijinalden alıntı: nexus canEğer akıllı bir adamsanız askerlik size göre değil. Eğer elinde müptezel gibi gezip sigara içen yandan façalı bir tipseniz tam size göre.
katma değer üreteceğiz de fırsat verilmiyor ki
-
Aynen oyle maalesef.
Yuzbasida bizim mahallede oturuyordu.
Hatta biraderle muhabbeti vardi.
Beni de 3 ay gec gonderdi.
-sakat bolgeye gidersin die..
Hem sakat bolgeye gittik hem de 4 ay fazla yaptik ak. -
Alnından öpmek istiyorum -
bu konuda oldukça fazla yeni açılmış ve spam yorum yapan üye yoğunluğu var. yöneticilerin göz atması lazım ya da yeni gelen arkadaşlar forum kültüründen bihaber burayı mikroblog tarzı spamlıyor
-
Twitter da konu açın insanlar destek olsun , gerçekten ciddi zorunluluğu olan ve sıkıntı yaşayan çok insan var. Umuyorum düzenleme gelir -
ne zaman düştü yaş
-
Bu olay tam olarak kimleri vurdu? Bilen bir arkadaş bilgilendirebilir mi lütfen?
Kardeşim 1995 doğumlu ve açık öğretim yüksek okul okuyor. Herhangi bir bilgilendirme yapılmadı ve 2023’e kadar tecilli gözüküyor.
bence er geç af gelir, nitekim gelmek zorunda..
suçlulara bile af çıkıyorsa, yaştan dolayı mağdur olanlara da bedelli askerlik imkanı sunulması gerek.
2011'de 2014'te ve 2018'de bedelli askerlik çıktı sonrasında ise bedelli askerlik kalıcı hale geldi ama kalıcı olan bedelli askerlik yasası bazı kişiler için mağduriyete sebep oldu.
bence 1-2 sene daha sabredin, er geç bedelli affı çıkar gibi geliyor bana. 2018'deki bedelli askerlikte twitter'da defalarca gündem olduktan çıkmıştı, bu af olayı da baştan olmaz mümkün değil vs. derler ama sonunda çıkar, yeter ki ciddi bir kamuoyu desteği olsun.
O değil de DonanımHaber mi yapıyor affı ? Burdan ne istiyorsunuz :)
Bu arada sonuna kadar destekliyorum, askerlik 18 gün bile eziyetti. 50 bin olsa 50 verirdim. Bedelli yapamiyorsaniz şuan sonuna kadar tecil ettirin illa bir şey çıkar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Raven~ -- 9 Şubat 2021; 0:35:56 >
Af çıkacak ama şu paraya ses çıkarmıyor ya millet o acayip. Neden ilk çıkanlara 15 bin gibi fiyata sunulan şey bize 40 bin oldu ? Sabit fiyat belirlenmeli -
Afet eğitimi verilse daha mantıklı gibi
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X