Şimdi Ara

#BEDELLİAFFI BEDELLİ ASKERLİK HERKESİN HAKKI ! (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
506
Cevap
19
Favori
27.349
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
210 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Tt1995 T kullanıcısına yanıt

Hocam zaten gidip geri dönmeyi düşünmüyorum. Corona dan dolayi pek işler aksıyor. Kısmet olursa gideceğiz bakalım :).. Tr de kalıp daha çok stresli oluyorum orası ayrı tabi.. umarım sorun çıkmazda havaalanından rahat gideriz 

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bedelli de 21 gun kaldirilmadikca bedelliden faydalanmam

• quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

Bu mesaj silindi.

2015'de değil, bedelli 2014 yılında çıkmıştı.

• 97 haziran dogumluyum 2019da acikogretim uniye girdim ve tecilimi 2019 eylul ayinda yapmistim hala 2026 ya kadar tecilli gozukuyorum sizde neden boyle bisey oldu onu anlayamadim

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-69A78DD4E

Hocam aradım askerlik şubesini açıköğretim okuyan biri 28 yaşına kadar tecillidir denildi. Üniversiteyi kastediyorum bu arada. Yani siz açıköğretim liseden dolayı mağdursanız onu bilmiyorum üniversiteden yana problem gözükmüyor. Öğrenci işleri de bunu doğruladı.

30 değil mi

• bedelli affı nedir arkadaşlar ya. bedelli fiyatı da düşürülsün. daha geçen dönem 15bin'e yapılmadı mı bu iş. yine de keyfiniz bilir tabiki.

• 25 yaşındayım okulda son senem hatta 2 aya 26 yaşımı doldurucam edevletten baktım 2024 sonuna kadar tecilli diyor.

Nasıl oluyor bu olay şimdi anlayamadım

• Üniversite okuyanlar 28 yaşı doldurasıya kadar (Daha önceki askerlik kanununda 29'dan 28'e düştü haberiniz olsun) ,

Açık lise okuyanları kapsıyor bu yasa öncesi zaten 12 dönem hak veriyordu.

12 dönemde bitiremezsen öğrenci hakkın kalmıyordu bunu 22 yaş yapmışlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reDsbLacKSK -- 9 Şubat 2021; 6:14:41 >
  • Biz 18 ay askerlik yaptık. Bedelli haksızlık oluyor. Tamamen kaldırılmalı.

• 40 Ay askerlik yapanlarda vardı, 24 ay yapanlarda. Saygısızlık etmek istemem ancak benim ağzım yandı diye bir başkasınınkinin yanmasını istemedim hiç bir zaman. Ben gidemiyorsam da gidebilen gitsin. Kyk borcumu bitirdim, af çalışması mı olacak ? Olsun. Vergi borcumu ödedim ? Vatandaşa vergi indirimi mi gelecek, gelsin. Ben gittikten sonra 3 ay mı olacak askerlik ? Olsun. Hayat zor, kolaylıklar olsun hiç bir zaman aksini düşünmedim ve düşünmeyeceğimde

• evet bu askerlik işleri ülkemizde biraz sorunlu işliyor

10,15 sene önce olsa 6 ay gidilirdi ama şu dönemde 6 ay askere gitmek demek; hayattan 2 sene kaybetmek demek

ülkede zaten gençlik yaşanmıyor, 20 yaşından sonra iş hayatına atılıyosun ama hala önünde askerlik gibi bi engel var

• bu yasa açık lise okuyanları kapsıyor. aöf'lülerin 28 yaşına kadar hakkı var.

• 40ı vermekte yetmiyo demekki
  • Ne yapalım sen yaptın diye ? şu kafa yapsını bırakın senin yaşadığın hayatı kimse yaşamak veya yaşamak zorunda değil.

• bedellinin affı bile çok saçma.

doğru düzgün şartlar koyarsın işi eğitimi olan faydalı kişileri askerlikten muaf kılabilirsin illa para götürmeye de gerek yok, adam yıllarını eğitime harcamış devlet askerlik yapmazsan para ver yoksa yap diyor.

eğitim düzgün bi iş olmayan ahmak ahmak gezenlere de bedelli medelli hakkı vermeyip alacaksın askere. düzgün adamdan da para mara almayacaksın. çok mu gerekli ona ipi kopuk adamlar yüzünden sürekli ceza yiyerek aylarca koşma

• 29 yaş hakkını sonuna kadar kullanmış ve daha sonra 2015 bedellisinden yararlanmış biri olarak askerliğin 23 yaş sınırına indirilip bir de üzerine bedelli hakkının verilmemesi düpedüz adaletsizliktir. Bizler yaptık onlar da paşa paşa yapacaklar diyen güruhun ağzına bir parmak bal çalınmış bu karar ile.

Yani üniversite sonrası Master falan hayal oldu bu karar ile.. Bitti okul gel bakalım diyor..

Edit : yukarıda yazılanları daha sonra gördüm açık lise okuyanları kapsıyormuş.

Ancak ne olursa olsun eğitim hakkı da gaspedilemez.. Açık lise üniversite açık öğretim hepsinin tecil süreleri denk olmalı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Makale_Helvetia -- 9 Şubat 2021; 10:4:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-3645D418B

bedelli de 21 gun kaldirilmadikca bedelliden faydalanmam

21 değil bu arada 28 gün ben tam 28 gün yaptım

• Konu o kadar karışık ki 15 ay Tunceli'de askerlik yapmış olan ben bile şuan asker kaçağıyım sanırım  

Konuyu ve ilgili kanun maddelerini inceledim olayı özetliyorum.

Açık/Örgün Lise'ye devam eden veya mezun olanlar = 22 yaşının dolduğu yılın sonuna kadar gidip tekrar tecil talebinde bulunmalı.

Açık/Örgün 2 yıllık üniversite okuyanlar veya mezun olanlar = 22 yaşının dolduğu yılın sonuna kadar gidip tekrar tecil talebinde bulunmalı

Açık/Örgün 4 yıllık üniversite okuyanlar = 28 yaşının dolduğu yıl sonuna kadar tecil hakları var bu kanun onlarla alakalı değil

Liseden mezun olmuş ama üniversiteye hazırlanan veya 2 yıllık üniversite mezunu olup 4 yıllığa tamamlamaya hazırlanan kardeşlerimiz önce askerliğini tecil ettirmek zorundalar aksi halde YILLARDIR VAROLAN 2 yıllık tecil haklarının sonunda kaçak durumuna düşüp, ne bedelliden faydalanabilirler nede herhangi bir okula kayıt yaptırabilirler.

Misal yukarı da yazılmış ; 2+2 yıl üniversite okumak isteyen ilgili sınava hazırlanırken yoklama kaçağı olan kişiler bir şekilde sınava girip kazansa dahi kayıtları yapılmıyor denmiş. Bu yıllardır var olan bir durum. Konuyu çarpıtmamanız gerekir.

ÖZETLE 22 YAŞINI DOLDURMUŞ KARDEŞLERİMİZ TAKİBİ YILIN SON GÜNÜNE KADAR MİSAL ( 1 TEMMUZ DOĞUM GÜNÜNÜZ 31 ARALIĞA KADAR ) MUTLAKA GİDİP ASKERLİK ŞUBESİNDEN TEKRAR TECİL YAPTIRMALILAR AKSİ TAKDİRDE BEDELLİ HAKLARI VE ÜNİVERSİTE KAYIT HAKLARI YANIYOR VE ARAF BİR BÖLGEDE KALIYORSUNUZ.

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.