< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
#BEDELLİAFFI BEDELLİ ASKERLİK HERKESİN HAKKI ! (16. sayfa)
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: Mixmaster40 Ay askerlik yapanlarda vardı, 24 ay yapanlarda. Saygısızlık etmek istemem ancak benim ağzım yandı diye bir başkasınınkinin yanmasını istemedim hiç bir zaman. Ben gidemiyorsam da gidebilen gitsin. Kyk borcumu bitirdim, af çalışması mı olacak ? Olsun. Vergi borcumu ödedim ? Vatandaşa vergi indirimi mi gelecek, gelsin. Ben gittikten sonra 3 ay mı olacak askerlik ? Olsun. Hayat zor, kolaylıklar olsun hiç bir zaman aksini düşünmedim ve düşünmeyeceğimde
Bir başkasının kötülüğünü istemek değil. Ama bu âdil olmuyor. Hadi adaleti geçelim.
En az 6 ay askerlik yapılmalı. Ben 3 katını yaptım ama temel askeri eğitimi herkesin alması gerekiyor. Bugün en uygar ülkelerde dahi askerlik varken. Bu coğrafyada askeri eğitimi almamış bir millet olumak büyük risk taşır.
Not: 28 gün kesinlikle yeterli değil.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaptanMemo1234 -- 9 Şubat 2021; 11:22:56 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Erkin dedigi gibi "Ticarethane gibi yonetecegim ulkeyi"sonuç bu.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
23 yaşındayım universite hala bitmedi şimdi yararlanamayacak miyim bedelli askerlikten?
Hocam mezun olduktan hemen sonra yoklama yaptırın ve tecil ettirin. Son yoklama tarihini 1 gün bile geçirirseniz yoklama kaçağı olursunuz ve tüm haklarınızı kaybedersiniz.
-
Hocam bugün dünyanın en büyük ordusuna sahip ABD'de bile zorunlu askerlik yok. Tamamen profesyonel ordu. Avrupada sadece İsviçrede var orada da vicdani ret edenleri sivil hizmete veriyorlar. Zorunlu askerlik dünyadaki birçok ülkenin bir kenara koyduğu yöntem.
Biz zaten bizi askere almayın demiyoruz ancak 2 sene önce kalıcı bedelli diye duyurdukları sistemde bir günde gelen sms ile bu haktan mahrum kaldık. Bazı arkadaşlarımızın tecili habersizce öne çekilerek bu duruma düştüler. Kimsenin bu kuraldan haberi yok ve gelen SMS ile bu durumu öğrendiler ortada büyük bir mağduriyet var. Bizim amacımız bu mağduriyetin giderilmesi
-
para almak varken sence vicdani ret secenegini getirirmi devlet? bu kadar saf olmayin sittin sene vicdani hak secenegini getirmez 28 gunu kaldirmak icin 2 kat para ister ustune
-
kendi isteğiyle getirmez zaten.
birileri isteyecek ki gelecek.
ama bizim millette o cesaret yok.
kredi çekip aylarca ödemeye razı.
yeter ki karı, top gibi askere gitmeyip rezil olmasınlar.
(din iman edebiyatı yapanların çoğu bedelli yapıyor.)
o yüzden acımıyorum.
vicdani ret insan hakkıdır.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
vicdani ret insani hak diyorsun ulkede insan hakkimi var?
kim isterse istesin para almak varken para almamagi secmez devlet kim gelirse gelsin o koltuga gelir elde etmek varken vicdani reti getirmezler tupten bile ozel tuketim aliyor devlet
-
28 yaşının sonuna kadar. -
Suriye vatandaşlığına geçin.
Parayla vatandaşlık satan ülke için askerlik yapmama isteğiniz en büyük hakkınız.
Birileri senin ülkene gelip yan gelip yatarken, her türlü yardımı alırken senin ölmeni istiyorlarsa oturup düşünün.
e haklısın ama, vicdani ret isteyen yok ki.
anlatmaya çalıştığım o.
devlet zaten vermeyecek.
ama hiç talep yok. herkes çatır çutur ödüyor o parayı.
hızlı internet yok, ama bu talep ediliyor mesela.
yolsuzluğun bitirilmesi talep ediliyor mesela.
ekonominin düzelmesi vs. de talep ediliyor.
ama vicdani ret için bir talep yok.
beni sinirlendiren şey bu.
şu an bu ülkede sadece sünni müslüman türkler ezilmiyor.
bence zorunlu askerlik sadece bu kitleyi kapsamalı.
osmanlıda olduğu gibi.
hızlı internet yok, ama bu talep ediliyor mesela. hizli internetin geldi var mi yok :D hatta birak hizliyi sadece kopmayan internet bile olsa diyor o var mi oda yok :D ustune avrupanin eh pahali internet kullanmasi var
yolsuzluğun bitirilmesi talep ediliyor mesela. eee noluyor bitiyor mu :D
ekonominin düzelmesi vs. de talep ediliyor. ee duzeliyor mu :D
insanlar vicdani ret diye birseyden haberleri bile yok bu yuzden bilmiyorlar toplumda askerlik yapmayanlar dislaniyor o yuzden yapmaya calisiyorlar askerlik yapmayana is yok mesela is ilanlarinda hep askerlik yapilmis olmali diyor askerlik zorunlu olmamaliki iste sozde askerlik yapmayana kiz vermeyiz diyorlar hayirdir pazardan mal mi aliyorum bi de her turk asker dogar muhabbeti var veya peygamber ocagi falan filan
vicdani reti ogrense bile millet kullanmak istemez cunku vicdani retin etrafinda genellikle hdp dolaniyor insanlar yaklasacagi yerde uzaklastirir
bana kalirsada zorunlu olmamali askerlik olacaksada kadinlar icin de olmali
-
Banada geldi askerlik kaçağı mesajı e devletten. Gittim askerlik şubesine 2027 ye kadar tecil ettirdim öğrenci belgem ile. 4 yıllık lisans okuyorum. Şimdi bitince okulum bedelli askerlikten faydalanamıyor muyuz? Nedir olay tam anlayamadım ?
-
Ben 2019 aralık sonunda gidip 2020 ocak ayında geldim.
Bedelli olarak 16 gun askerlik suresince sadece yuruyus(yemin toreni hazirligi) yaptirildi. Birde 4 adet mermi attik o kadar. Ben 16 gun boyunca kantinde uyudum şahsen.
Tamam 15.000 lira para verdim,16 gun benim icin keyifli gecti,birsuru guzel arkadas edindim hepside makam mevki sahibi,benim yararima oldu. Ancak binlerce kisiyi 15 gun boyunca yuruyus egitimi vericem diye sifir kamuflaj,sifir bot ve diger esyalar(hepsi sifir paketinde yenilenmis filan degil bildigin sifir) ve gunde 3 ogun yemek masrafi bu ulkeye kulfettir. O verilen botlar filan hepsi kardes ordulara gidiyor bu arada,bir kisminida yakip imha ediyorlar tekrar kullanilmiyor gozlerimle gordum.
Yani madem bedelli kanunu cikariyosun al parasini ver tezkeresini,illa silahmi tutacak,onunda cozumunu bulursun,ben attigim 4 tane mermiyle silah kullanmayi ogrenmedim.
Vergiyi veren biz , parayla muayne olan biz gss ödeyen biz askere çağrılan biz, hiç birini yapmadan rahat yaşayan suriyeliler o xaman onları alsınlar en azından askere ??? Bi işe yarasınlar yeter bu ülkenin gençlerinin çektiği sıkıntılar
para cezası için olmasın
-
Halkı askerlikten soğutma suçu kaldırılsın. Fikir özgürlüğüyle bağdaşmıyor.
1 ay kışlada vakit geçirmek devlete yüktür!
Bir şey öğrenen yok, madem öyle afet eğitimi verilsin.
40.000 Tl para veriliyor zaten, üstüne gidip orda yeme içme vs devletin para çıkarmasına gerek yok.Kimse sesini çıkarmıyor vallahi ilginç milletiz. -
Gidin adam gibi yapın askerliğinizi. Evde bakmakla yükümlü olduğunuz biri yoksa gidin. Bedelli de bu ülkeye zarar veren önemli kararlardan biriydi. Parasını verip yapmayacaksın askerlik he mi?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X