Şimdi Ara

#BEDELLİAFFI BEDELLİ ASKERLİK HERKESİN HAKKI ! (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
506
Cevap
19
Favori
27.347
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
210 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Sadece İsviçre değilmiş yanlış kaynağa bakmışım. Ancak bahsettiğin ülkelerin hepsi tüm erkek nüfusüna zorunlu tutmuyor / silaha altına almıyor. Şu linkte daha düzgün gösterilmiş

https://tr.wikipedia.org/wiki/Zorunlu_askerlik#/media/Dosya:Conscription_map_of_the_world.svg

• Okuyun kardeşim değişen birşey yok. Siz nasıl bakaya düşüyorsunuz anlamadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sadık Şen

Sorunu çözerlerse bal gibi yerim ben

Aferin.

• Milletvekilleri ile ilgili bir durumda 2 güne yasayı getirenler , mağduriyeti yaşayan bu ülkenin gençleri olunca hiç oralı olmuyor.

Mantık sahibi olan , yasayı yaparken 29 yaş tecil hakkından faydalanıp askerliğini tecil ettiren gençler için eski yasayı uygular , kimseyi de mağdur etmez ama nerede o kafa bunlarda.

En yakın zamanda düzeltilmesi dileğiyle.

• Pek anlamadım ama gündem oluşturun, düzelir. Ceza ödersiniz belki, bedelli hakkınızı da kaybetmezsiniz. Paraya ihtiyaç varken beleş parayı tepmezler heralde.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Degil . Bura Muz Cumhuriyeti kardeş.
  • 15 bin verip gitmistim ardahan sinir cikmisti hic unutmam 2018 de -42 derece askerlik
  • 88 kuşağı olarak uzun yıllar kaçıp 31 yaşında bedelli askerlik yapmış biri olarak çok net söyleyebilirim durumunuz ne olursa olsun ailevi ve hayati bir durumunuz yoksa eğer yok iş kurdum yok işim iyi yok evlendim gibi durumların arkasına geçip hayatınızı mahvetmeyin. 18 ay 12 ay gibi süreçlerin gözümde büyüğü günlerden 6 ay gibi bir sürece düştü. Çıkmıyorsa eğer yapın, gelin agalar. Şuan bazılarınız bu satırları okurken bana kızıyor, adama bak bedelli yapmış bize ahkam kesiyor, yok bekara karı boşamak kolay gibi hislerle içten içe sövüyor biliyorum, o dönemlerden bende geçtim çünkü 😊 bir abiniz kardeşiniz olarak çok net söylüyorum, yapın gelin ve hayatınıza öyle başlayın. Ertelemeyin, geciktirmeyin. Kaçmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umutozkarsiyakali -- 9 Şubat 2021; 21:53:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Golden Unsullied

Avrupa'da Norveç'te, Estonya'da, Avusturya'da, Beyaz Rusya'da, Kıbrıs rum kesiminde, Danimarka'da, Finlanda'da, Yunanistan'da, Ukrayna'da zorunlu askerlik var.

Alıntıları Göster

Diger ülkeleri bilmem ama Avusturya zorunlugu askerligi calisip para kazanarak yapabiliyorsun. Mesala 6 ay ambulans kullaniyorsun ve maas aliyorsun gibi. Yani millet üniversite okurken hem askerligi aradan cikartiyor hem para kazaniyor. Eminim diger ülkelerde de buna benzer kolayliklar vardir. Ben Avrupada askerlikle ilgili sorun yasayan cok fazla insan görmedim yani Türkiye de ki gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Lanaya- -- 9 Şubat 2021; 21:57:33 >

• Askerlik bu ülkedeki en gereksiz olgudur. Kaldırılsın
  • Valla Türkiye'de yaşama hoş geldiniz gençler. Vergi ödemeleri, para cezası ödemeleri dışında hiçbir şeyi otelemeyeceksin bu ülkede. 2008'de mezun oldum. Aralıkta askere gittim. 2009 Mayıs'ta döndüm. Askerden sonra yüksek lisans yaptım. anında atacaksın üstünden gidecek. Bedelli mi çıktı? Anında faydalanacaksın. Türkiye'de devletle ilişkini minimunda tutacaksın. Yoksa hep kazık yersin.

Tek bir istisnası var, kesinleşmiş para ödemeleri... onu sallayabilirsiniz. Zira her zaman af, yapılandırma falan çıkar.

Şimdi hükümet muhtemelen size af çıkarır. Zira zaten para lazım. O yüzden sakin olun, ama böyle dillendirmeye devam edin. Asker kaçaklığı da çok dert değil bu arada. Çok uzatmazsanız biraz direnebilirsiniz. Altı ay, bir yıl kaçak olsan dünyanın sonu değil. ama iki yıl, üç yıl falan zor...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben 2028e kadar tecilliyim ÇAP programım sağolsun. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Heisenbergin asistanı -- 9 Şubat 2021; 22:36:29 >
  • Hep gülüyon la hüso,konuyu tekrar oku bence.

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahsur kalan adam -- 10 Şubat 2021; 23:28:52 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • fakirler askere zenginler jakuziye go go

• askerliğin bedellisi olmaz. asker lazım değilse herkes daha kısa yapsın. ama herkesin eşit vatan görevini yapması lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: umutozkarsiyakali

88 kuşağı olarak uzun yıllar kaçıp 31 yaşında bedelli askerlik yapmış biri olarak çok net söyleyebilirim durumunuz ne olursa olsun ailevi ve hayati bir durumunuz yoksa eğer yok iş kurdum yok işim iyi yok evlendim gibi durumların arkasına geçip hayatınızı mahvetmeyin. 18 ay 12 ay gibi süreçlerin gözümde büyüğü günlerden 6 ay gibi bir sürece düştü. Çıkmıyorsa eğer yapın, gelin agalar. Şuan bazılarınız bu satırları okurken bana kızıyor, adama bak bedelli yapmış bize ahkam kesiyor, yok bekara karı boşamak kolay gibi hislerle içten içe sövüyor biliyorum, o dönemlerden bende geçtim çünkü 😊 bir abiniz kardeşiniz olarak çok net söylüyorum, yapın gelin ve hayatınıza öyle başlayın. Ertelemeyin, geciktirmeyin. Kaçmayın.

Estağfurullah hocam değerli düşüncelerinizi bizim ile paylaştığınız için ben teşekkür ederim, maalesef planları yaşa ve bedelliye göre yapınca kredi borçlarının altına girmiş bulunduk, ertelemeden hayata başlamadan yapmak gerekliymiş. Bilemedik böyle olacağını

• Battlefield diye geldim bedelli affıymış gidiyorum 

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.