Şimdi Ara

Bedelliye kadar bakaya kalabilir miyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.040
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar askere gitmek istemiyorum. Bedelli 10 sene sonra çıkacak olsa ve ben 20-30 bin lira ceza ödemem gerekecek olsa yine de razıyım.

Yüzlerce yazı okudum ama şu soruların net cevabını bulamadım.

1- Bakaya olan bir kişi nasıl yakalanır?

2- Bir kişi de görmedim ki kolundan çekilip zorla götürülmüş olsun. Yakalasalar da 15 günde teslim olacağına dair kağıt imzalayıp gönderiyorlar. Peki 15 gün sonra yine gitmezseniz ne oluyor?

3- Cezasını ödemeyi göze almış olduğum takdirde istediğim kadar gönül rahatlığıyla bakaya gezebilir miyim yoksa bir şekilde çekip götürüyorlar mı?

Teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Her şeyden önce bu anlattığın şekilde yeni yasalara göre sigortalı olarak çalışamazsın, kaçak göçek çalışman lazım. Bu önemliyse tabii senin için.
  • Hayır. Önemli değil.

• 1-
    GBT 'ye takılmaman lazım, gbt ekranına direk kaçak olduğun bilgisi çıkıyor ve polis işlem yapmazsa göz yumduğu için hakkında işlem yapılcağı için tutanak tutuyor.
    Ormanlık alanlarda pek dolaşmamaya bak
    Olaylara pek karışma / Biriyle kavga etme yani polislik bi durum olmasın
    Otel odası tutunca çıkıyormuş sanırım
    Sigortalı çalıştığın yere kağıt geliyor
    Kütüğün ile yaşadığın yer ayrı yerler olsun.
    İkematgathını sık sık değişterebilirsin.
    Yurtdışına çıkmaman gerek, pasaport işin olmaması lazım

2-
    Yakalandın kağıt imzaladın 15 gün içinde teslim olcağına dair ve gitmedin. askeri mahkemeler devreye giriyormuş.

3-
    en sonunda götürürler.

Ek :

Diyelim 30 Hazirana kadar muayene olup askere gitmek istediğini belirtmen gerekiyor. 28 29 30 hazirana ait 3 günlük sağlık raporu alıyorsun ve bir sonraki iş gününde raporlarla gidiyorsun. sağlık sebebiyle gelemediğini söylüyorsun. celbin 1 dönem atıyor. ağustos yerine kasımda gidersin.

Bence:

Yap gitsin :) oda bir tecrübe.

Ben Kısmetse kasımda askerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi staidmcgun -- 12 Haziran 2017; 11:19:3 >

• Hocam teşekkürler. Şimdi gbt de ismin çıkıyor fakat işte bi 15 günlük kağıt imzalatıp gönderiyorlar. Cezan varsa cezayı ödüyorsun. Yine özgürsün. Polisin seni çekip götürmesi gibi bir şey yok.

İnternette çok yazı okudum. Hepsi "cezayı ödeyip bakaya kalmaya devam ettim" demiş. Bir kişi de çıkıp çekip götürdüler dememiş ki. Otelde kalsan askerler gelip yine kağıt imzalatıyor .

• Yakalamanız var yakalandınız, 15 gün içinde gitmeniz gerekir askerlik şubesine, yine gitmediyseniz tekrar yakalama çıkar aynı durumu 4-5 kere tekrar yaşayabilirsiniz :) idari para cezaları gelir tabiki, ayrıca Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakkınızda artık dava açılır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.