Arkadaşlar merhaba. Ben evime oled tv almayı düşünüyorum. Süper lige ve Premier lig maçlarını 4k kalitede izlemek istiyorum. Eğer bu mümkün değilse oled almak istemiyorum. Sadece dizi-film izleyeceğim diye 50 bin lira vermek bana mantıklı gelmedi. Maçları da kaliteli izlemek istedim. Konu hakkında bilgisi olan var mıdır? Yani Beinsports'un 4k olarak maçları izlememize imkan tanıyan sistem var diye biliyorum. Fakat randımanlı çalışma durumunu öğrenmek istiyorum. Teşekkür ederim. |
Beinsports 4k yayın hakkında yardım.
-
-
1080p yayını upscale yapıp 4k yayınlıyorlar modullü üyelik alırsanız evet 10tl karşılığında 4k izlersiniz kutulu şekilde alırsanız da 1000tl gibi bir ücretle lnb değişmesi lazım aylık da 50tl kutu ücreti alıyorlar ancak değermi derseniz kesinlikle izleyenler memnun değiller. kalitesi kötü.
-
Peki hocam Premier lig 4k yayını da mı kötü?
-
bende bir ara aboneydim ancak arada hiçbir fark yoktu iptal ettirdim. Premier lig’i 4k verdiklerini bilmiyordum.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Öncelikle premier lig'in 4k yayını hiç yok. Süper lig'de de haftada 2 veya duruma göre 3 maç 4k yayınlanıyor. 1080p'ye göre bence 4k yayın bayağı fark ediyor, kesinlikle daha keyifli. Onun dışında dünya kupası maçları TRT 4K'da 4K olarak yayınlanır ki gerçekten çok kaliteli görüntü sunuyorlar. Bu kadarı sizin için yeterliyse oled düşünebilirsiniz fakat anlattıklarım dışında başka 4K maç yayını yok.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Digitürk 4k yayını ortalama 10-12 mbit ile veriyor yani bitrate oldukça düşük sadece çözünürlük 4k ama bitrate düşük olduğu için özellikle büyük ekran televizyonlarda pikselleşmeyi hissediyorsunuz.
4k yayının normalde minimum 25 mbit ile yapılması gerekiyor ama türksat'ta yeterli bant genişliği olmadığından 4k yayın da fos durumda. Özetle full hd yayından bir tık iyi ama tam bir 4k yayın kalitesi yok.
Zaten premier lig maçları 4k yayınlanmıyor, 4k tek kanal var haftada 1 süper lig maçı ve f1 yarışları bu kanaldan sözde 4k olarak yayınlanıyor. Modül varsa yıllık 100 lira verilip izlenebilir çok para değil ama ekstra masrafa girip 4k kutu almaya falan gerek yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 29 Aralık 2024; 22:48:19 > -
-
rezil firma
Bu kadar kötü görüntü kalitesi sadece bein de var.
insanı maç izlemekten soğuttular.
İnsan yatırım yapar. Kameralarını değiştirir. Yayını 2k verir en azından.
2025 yılındayız 720p izliyoruz
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X