Şimdi Ara

Beklediğimize değdi (!) Clio dizel otomatik 60 bin lira... (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
274
Cevap
0
Favori
8.619
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Geçenlerde Bi arkadaş 53.000 e dizel impressive Mazda 3 almıştı.
    Clio 54k neyin kafasıdır anlamadım.
    milleti donanım manyağı yaptılar
    herkes dizel otomatik Full araç alırsa tabi baz paketle arası açılır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Renault 'nun bazı araçlarını oldum olası çok sevdim;

* Safrane
    * Laguna II
    * Vel Satis
    * Latitude

Fakat hepsinde aynı durum ile karşılaştım:

Safrane: Son üretimi 2002 olmasına rağmen Renault 21 den kalma gösterge panelleri
    Laguna II: Megane II den kalma direksiyon ve gösterge panelleri
    Vel Satis: Megane II Direksiyon,Gösterge Paneli, Laguna II Klima Grubu
    Latitude: Symbol Direksiyon

Bunlara ek ayna kontrollerini, cam açma kapama düğmelerini falan saymıyorum bile.

Yeni Clio 'da çok beğendiğim bir araç Megane II Sport Tourer ile birlikte, fakat şöyle 1-2 yıllık olanlarını gördüğümde malzeme kalitesinin ne kadar kötü olduğunu ve o boya atmalarını gördükçe üzülüyorum.
  • Hayırlı olsun da çok para bu araç için
  • Dizel clio'ya 60bin verene kadar 77'bine v40 alirim

• quote:

Orijinalden alıntı: undefined2

liste fiyatı 54 300

metalik 17" jant r-link geri görüş kamerası fiyat 60 bini buluyor

kapı içinde döşeme dahi olmayıp full kalitesiz plastik olan bir araç için 55 bin başlangıç şaka gibi gerçekten...
    DAHA BİSMİLLAH BAYİDEN İÇERİ GİRERKEN AĞZINI DİZEL OTOMATİK DİYE AÇAN BU MİLLETE HERŞEY MÜSTEHAK.

Aynı araç müşteri tarafından 35.000 TL iken alınıyor, zam geliyor 40.000 TL iken alınıyor, bir daha zam geliyor 45.000 TL iken de alınıyor. Adamlar bir zam daha köklüyor 50.000 TL oluyor yine satılıyor. Almayınnnnnnnn kardeşim almayın, hele kredi çekip te hiç almayın. Piyasa 1-2 yaşında tertemiz araçlarla doldu sırf şu kredi borçları yüzünden.

Satışlar düşmüyor ki maaşallah, satış yapamasalar görürüm ben onları.

• Golf 1.6 dizel dsg mi mi clio 1.6 dizel edc mi ilk sorusunu ben sorayim

• quote:

Orijinalden alıntı: The Division Bell

B sınıfı bir araç ve 60 bin lira mı? Şaka mı bu?

3 yıl öncesine kadar en full dizel b segmentler 33-35 liraydı. Noldu da yüzde yüz zam yedi bu araçlar anlamıyorum...

İMF borcu sıfırlandı, ekonomimiz büyüyor.JKriz teget geçti HAMDOLSUN.
  • Geçtiğimiz ay uzun bir araştırma sürecinden sonra Megane dizel otomatiğimi satarak yeni kasa Leon TDİ manuel vites aldım. Ortağımla beraber iki araç aldık ve araçların her biri Style paket olarak bize 51.800 TL'ye mal oldu. Bu aracı almadan önce bir çok araç baktım. Bunlardan biri de daha önce kullandığım için Renault'du. Doğruya doğru söylemek gerekirse, bir önceki Megane'ımı ikinci el almıştım 55 bin km'de. 2 yıl kullandım ve bu süre zarfında ben de 100,000 km yol yaptım, büyük bir problem yaşamadım araçta. Ufak tefek aksaklıklar tabi ki oldu ama genel anlamıyla araçtan memnun kaldığım için dediğim gibi Renault'a da baktım. Clio 4 dizel Sport Tourer için 52 bin TL fiyat verdiler ki, açıkça söylemek gerekirse, ne kullanım konforu, ne malzeme kalitesi Leon'a yaklaşabilecek bir araç değil. Segment farklılığını bir kenara koysak bile bu fiyatı duyunca şaşırdım ve Tepretoğlu'nun satış müdürü ile görüştüm. Ufak sınıf bir araca nasıl bu kadar yüksek bir fiyat istediklerini sorduğumda, adamcağızın dediği, bu fiyatlardan kendilerinin de zor durumda kaldığı ancak yapabilecek birşeyleri olmadığı şeklindeydi. İşte, Mais fiyatları belirliyor, kur farkı, habire zam geliyor vb vb vb. Açıkçası anladığım kadarıyla kendileri de zor durumda kalıyor.

2006 yılında ilk çıktığında Grande Punto almıştım. O zamanki parayla 26 bin TL idi. Bir önceki kasa Clio da o dönemde çıkmıştı ve o da aşağı yukarı aynı fiyatlardaydı. Dizelleri de 3-4 bin TL daha pahalıydı. Ülkede enflasyon yok diyorlar, yıllık %4 gibi bir enflasyondan bahsediliyordu en son yanlış hatırlamıyorsam. Bu hesapla her yıl enflasyon için fazla fazla 2000 TL fark koysak 14 bin Tl yapar 7 yıl için. Hadi zamları vb'leri de üstüne ekleyelim, 45-50 bin seviyelerinde maksimum olması gereken fiyat çıkmış 60 bine. Ufak sınıf bir araç için çok ama çok yüksek bir fiyat. Ne olursa olsun, hangi donanımı olursa olsun kabul edilebilir bir fiyat değil kanımca ama adamlar satıyorlar ve alıcısı da var. Böyle olunca da bize sadece forumlarda serzenişte bulunup yorum yazmak düşüyor.

Ancak bu sadece Renault için geçerli değil. Bu yıl başında babam Dacia Duster aldı. Ocak ayıydı. O zaman 110 beygirlik üst paketini 42 bin TL'ye satın aldı. Clio'nun fiyatını sorduğum dönem (Haziran ayı idi galiba) aynı özellikteki Duster için ise 47 bin TL fiyat verdiler. Kısaca her şeye anormal bir şekilde zam geliyor ülkemizde. Allah sonumuzu hayır etsin.

• OMG
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kaygerya

Golf 1.6 dizel dsg mi mi clio 1.6 dizel edc mi ilk sorusunu ben sorayim

1.5 dci edc sandero

• quote:

Giulietta’da Ekim ayına özel %11 indirim
    Alfa Romeo Giulietta 54.550 TL’den başlayan fiyatlarla Alfa Romeo Showroom’larında sizi bekliyor.*

şimdi alfanın sitesinden baktım
  • nedir bu milletteki dizel otomatik takıntısı anlamadım gitti. benzinli al arkadaş neden gidip 10 bin tl kazık yiyorsunuz ki?
    bedava verseler almam gider mis gibi benzinli düz vites alır keyfime bakarım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Muss@

nedir bu milletteki dizel otomatik takıntısı anlamadım gitti. benzinli al arkadaş neden gidip 10 bin tl kazık yiyorsunuz ki?

Ne yani simdi 1.2 edc benzinli clio 50.000 edermi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cihanair -- 4 Ekim 2013; 9:29:12 >
  • cihanair kullanıcısına yanıt
    etmez ama 60 binden iyidir, kalan 10 bine doya doya benzini koy gez:) o fiyat farkı 100.000 km'de anca kapanır.
  • Hadi bunu sıfır km diye kredi mredi çektin, hanımın bileziğiydi, düğünde takılan çeyrek altınlarıydı falan 60 bine aldı diyelim yeni damat.
    Yazın da tatile gitti. Arabada problem oldu, garantiden yapıldı, ufak tefek bir-iki vuruğu oldu, boyandı bilmem ne oldu.
    İkici elde satmak istesen 1 yıl sonra kaça satmayı düşünüyor acaba bunu alan kişi.
    50 bine satabilir mi? 40 bine alan olur mu?
    Peki 1 yıl sonra aynı arabanın sıfırı kaç para olur?
    Zarar oğlu zarar. Akıl karı değil.

Otomobil bir araçtır. Alırsın uygun fiyatlı bişey biner gezersin. 60 bin tl verilir bir arabaya ama, clioya verilir mi hiç.
  • piankhy1 P kullanıcısına yanıt
    Ülkede devletin üzerini örttüğü bir gizli bir enflasyon var, özellikle petrol ve enerji sektöründen kaynaklanıyor, yine cari açık bu enflasyona destek veren başka bir faktör, yine ithalata dayalı bir ekonomimiz olduğu için örneğin petrole gelen zam tepeden tırnağa her şeye zam olarak yansıyor, bu devirde ya teknoloji üreteceksin yada yeraltı kaynakların çok sağlam olacak, ondan sonra clio niye 60 bin diye konu açarız, Elin amerikasının yeraltı kaynakları da sağlam teknolojisi de sağlam, beyin gücü de süper güç böyle olunuyor konu çok alakasız oldu kusura bakmayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Muss@

nedir bu milletteki dizel otomatik takıntısı anlamadım gitti. benzinli al arkadaş neden gidip 10 bin tl kazık yiyorsunuz ki?

Öncelikle dizel olayı son bir kaç yıldır moda oldu. Öyle ki eski çalıştığım işyerindeki bir arkadaşım yeni kasa Astra dizel alıyordu. Ev ile işi arasındaki mesafe taş çatlasa 4 km. Yılda yaptığı km ise yine taş çatlasa 10 bin km'yi kesinlikle geçmez. Adama zar zor benzinlisini aldırdım. Son yıllarda dizel araç almak biraz moda oldu. Öte yandan, ben her gün minumum 150 km yol yapıyorum. Sadece işe gidip gelmek ve iş için aracımı kullansam yılda 50 bin km yapıyor. Tatiliydi, İzmir'deki benim ve eşimin ailelerini ziyarete gitmeleri vb eklenince bu rakam yılda 60 bin km'yi rahat buluyor. Benim açımdan bakacak olursanız da dizel araç benim için olmazsa olmaz. Sadece tüketiciler ne amaçla kullanacaklarını ve en karlı hangisi kendileri için bunu iyi hesaplamak durumundalar. Otomatik konusunda ise rahatlık ve zevk meselesidir. Hangi şehirde yaşıyorsunuz bilemiyorum ama İstanbul'a her akşam ve her sabah köprü trafiğini mecburen çekmek zorundaysanız, otomatik de çok gereksiz olmuyor bir yerden sonra.

• quote:

Orijinalden alıntı: ZSARA

DAHA BİSMİLLAH BAYİDEN İÇERİ GİRERKEN AĞZINI DİZEL OTOMATİK DİYE AÇAN BU MİLLETE HERŞEY MÜSTEHAK.

Dizel fiyat farkını bu müşteri kitlesi yarattı. Yılda 10.000 km yapmadığı halde dizel motora 10.000 TL fark vererek. Bir de kendi kendilerine kararlarını rasyonalize etmeye çalıştılar, "pahalıya alsam da pahalıya satıyorum nasılsa" diye. Geri kalanı da yukarıda yazılan birçok maddenin bileşkesi.

2010 yılında Golf 6 comfortline (dijital klimalı versiyonu, 250 TL'ye hız sabitleyici taktırdığım) 1.4 TSI 122 BG DSG aracı 49.300 TL'ye almıştım, üztelik 900 TL'si de metalik renk farkı.

Bu arada, otomatik vitese olan talepten dolayı, yakında diğer firmalar da otomatik şanzımanın fiyat farkını DSG seviyesine çekerse hiç şaşırmamalı. Ne de olsa kapıdan girerken otomatik vites soruyoruz.

• dizel paranoyası başladı millette son yıllarda, o kadar talep var ki yakında 100 bini de bulur. renault keriz avında adeta
  • piankhy1 P kullanıcısına yanıt
    Senede 30 bin km'den fazla yapanlara mantıklı tabii, ancak adam yılda 10 bini geçmiyor tutturuyor illa dizel otomatik olacak:) ondan sonra alır 60 bine clio 75 bine corolla sonra da ekonomi yapar:)
    Ben istanbulda yaşıyorum aylık 1000 km civarı yapıyorum ancak otomatiği hiç aramadım:) tabii rahatlığı tartışılmaz ancak aşırı fiyat farklarını pek hak etmiyor bence.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.