Şimdi Ara

BEKLENEN OLDU!!! SONY SXRD GELDİ AMA... (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.167
Cevap
2
Favori
92.430
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba sxrd sxrd derken bugun kdf 50E2010 aldım fakat sormak istediğim bir konu var

TV kapalı iken ekranın üst tam ortasından bir karış aşağı hizasında sanki içerdie bir ışık var ve parlıyor yumruk buyuklugunde
    ya da sanki ıceride bir ayna var.
    İlk sanki odanın lambası yansıyo sanmıstım ama ondan degil bu projeksiyon tv lerde ola birseymi?

Lütfen... cevabınızı bekliyorum simdi bayiye bu ne demiyim eger normalse ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cofcof -- 1 Mart 2007; 0:52:01 >
  • Selam cof cof,

Bu televizyonların hemen arkasında yaklaşık 45 derece açıyla bir ayna bulunmakta dolayısı ile çevredeki ışık kaynağının televizyona geliş açısına bağlı olarak kapalı iken bu tarz bir ışık görebilmen mümkün.

Bence bir sorun yok.
  • Selam Arkadaşlar,

Dün nihayet KDS-55A2000 eve geldi. eski emektar 3lcd 127 ekran kaldırıldı ve onun yerine gerçekten çok daha oturaklı yapısı ile KDS oturdu. Arkadaşlar ne yazık ki dün evde misafirler de olduğu için tüm ayarlar ile uğraşabilme zamanı bulamadım. Ama şunu söylemeliyim televizyonun normal ayarları tam bir felaket. Eski 3lcd'den sonra (doğal olarak ayarlası çok düzgün dumunda) görüntü. Çok aşırı parlak, yoğun renkli ve dijital bozulmaları çok daha belirgin gösteren (özellikle yazı ya da cisim kenarlarında görülen tipik mpeg sıkıştırma bloklanmaları ve yine mpeg sıkıştırma kaynaklı sivrisinek gürültüsü) bir görüntü vardı.

İlk önce menüden Power saving on yapıldı. Bu işlem aslında pek çok başlıkta yardımcı oluyor:

+ Parlaklık azalıyor (kimin umrunda zaten çok parlaktı bir de eski televizyonda parlaklık az diye şikatçi idim)
    + Siyah derinliği artıyor (benim gibi akşam loş ışıkta seyredenler için süper)
    + Lamba 120 watt yerine 100 watt harcıyor (tasarruf :) )
    + Tam kapasite çalışmayan lamba daha az ısınıyor ve daha az fan gürültüsüne neden oluyor. Daha az hava sirkülasyonu aslında televizyonun tozlanmasını da geciktiriyor
    + Yine tam kapasite çalışmayan lambanın daha uzun süre çalışması gerekir (normal projeksiyonlar 2000 saat yerie eko modunda 3000 saat gider hatırlarsanız)

Power saving on olmasına rağmen parlaklı hala yüksek olunda kontrastı da aşağı çekmek zorunda kaldım. Diğer milyonlarca parametre üzerinde epey bir uğraşı verdikten sonra görüntü kalitesi geldiği ile ilgi olmayan seviyelere geldi. Ama hala mpeg bozulmaları 3lcd'ye göre daha belirgin görünüyor. (Testler uydu alıcı SD dijital ile test edildi)

3lcd ile hızlı bir karşılaştırma yaparsak

+ çok daha yüksek parlaklık
    + daha yüksek siyah kalitesi
    + daha az fan gürültüsü
    + çok şık bir kumanda (her ne kadar öğrenebilme özelliği yoksa da)
    + Yandan bakıldığında daha iyi (belki yüksek parlaklık nedeniyle de olabilir)

- mpeg bozulmaları daha belirgin

Şimdilik bu kadar daha sonra detay inceleme yollarım

• Hocam bahsettigin evinizdeki eski 3lcd modeli nedir?
    Bir de neden onun lambasını vs degistirme yoluna gitmediniz de yeni TV aldınız, o da sonucta 127 ekranmis.
    Bende de su an 127 ekran 3LCd var, 50e2000 modeli ve cok memnunum da bu yuzden soruyorum.
  • Ayhan Güler hayırlı olsun cihazın... Evinde toplam 3 metre tv oldu böylece Biraz fotoğraf koyarsan çok iyi olur. Güle güle kullan...
  • quote:

Orjinalden alıntı: picotronics

Hocam bahsettigin evinizdeki eski 3lcd modeli nedir?
    Bir de neden onun lambasını vs degistirme yoluna gitmediniz de yeni TV aldınız, o da sonucta 127 ekranmis.
    Bende de su an 127 ekran 3LCd var, 50e2000 modeli ve cok memnunum da bu yuzden soruyorum.

Arkadaşım senden de foto bekliyoruz...
  • quote:

Orjinalden alıntı: picotronics

Hocam bahsettigin evinizdeki eski 3lcd modeli nedir?

tv niz hayırlı olsun. yanlız merak ettiğim bir konu var. forumda bir kaç kere rastladım memnun olduğunuzdan söz ediyorsunuz bu tv yi almadan önceki kullandığınız tv nedir ? eğer aldığınız tv kalitesinde yada daha yük sek kalite bir tv kullanmışsanız o zaman yaptığınız yorumu doğru kabul ederim. bendede kdf50e-2000 vardı bir kaç gün evvel sattım. şuan tv bakıyorum obakımdan yorumları takip ediyorum .size söylediklerim yanlış anlaşılmasın tarafınızdan .ama bu gerçek her alanda böyledir ben 2000 yılında 306 gti aldığımda dehşet hızlı gelmişti taaki impreza kullanana kadar .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burak reis -- 1 Mart 2007; 12:48:00 >

• Bir önceki TV'im KDF E50A11 idi.

Sağolsun içine 3 tane fan koymuşlar harıl harıl fan sesi geliyordu. Dayanamadım en büyük olanı iptal ettim. Fan durdu diye televizyon kapanmasın diye de çalışan fanlardan bir tanesi sinyal ayağını durana bağladım. Ondan sonra bayağı bir rahatladım

Görüntü kalitesi bence gayet iyi bir televizyonda 3 derdim vardı

fan sesi
    gündüz parlaklık yeterli olmuyordu (gece gayet iyi idi)
    bir de loş ışıkta siyahı yeterince koyu verememesi idi.

KDS'de bu 3 sorun da yok oldu (sorunlu konu üzerine gideceğim inşallah)
  • Selam picotronics,

Bendeki model seninkinden düşük olmasına rağmen bence hatırı sayılır iyi görüntü veriyordu. Dolayısı ile seninki de gayet iyidir eminim. Pek çok plazması ya da lcd'si olan arkadaşın morali bozulmuştur benim evde film seyrettikten sonra

Sendeki model de benim şikayetlerim varsa düşünebilirsin. Yoksa o da iyi bir TV.

Normal olarak lamba ömrünün de sonuna gelmemiş olmam gerekiyordu daha 3000 saat bile çalışmamıştı. Kaldıki ilk aldığımda bile KDS ile parlaklık olarak geriydi (hem de bayağı).

Ben açıkçası KDS'den memnun kaldım.
  • arkadaşlar sony KDF serisinin ilk halleriymiş, crutchfield arşivinden, hafıza kartı yuvası falan varmış;
    Sony's KDF55XS955 55" XS Series Grand WEGA® LCD Projection HDTV

BURADA da incelemesi var..

BEKLENEN OLDU!!! SONY SXRD GELDİ AMA...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marmaris -- 1 Mart 2007; 14:50:50 >

• MARMARİS dostum sadece tv kaldı ama yakındır.. ıstanbula fındıkzadeye ultrason almaya geleceğim o zaman tv yı de alacagım..ama nerden ve nasıl hala bellı değil??????????
  • ayhan guler hayırlı olsun gule gule kullan resımlerı beklıyoruz selamlar
  • quote:

Orjinalden alıntı: baytar17

MARMARİS dostum sadece tv kaldı ama yakındır.. ıstanbula fındıkzadeye ultrason almaya geleceğim o zaman tv yı de alacagım..ama nerden ve nasıl hala bellı değil??????????

hadi hayırlısı, sonunda ne alacağına karar verdin yani... eross33 ve diğer istanbul'dan alanlar tavsiyelerini yazar, ona göre araştırma yaparsın... önemli olan ne alacağına karar verip tutarı hazırlayabilmek
  • arkadaşlar ben de Sony KDS-55A2000 alacağım 1hafta içerisinde ve Sony SXRD ailesine katılacağım ben ürünü Kozyatağı Carrefour'daki Sony bayisinde gördüm ve tek kelime ile hayran kaldım gerçi daha önceden de araştırıyordum bunu ama bu sefer yakından görme fırsatım oldu. neyse benim merak ettiğim bana taksitli fiyatının 7000ytl civarında, peşin fiyatının 6000ytl olduğunu söylediler. 650ytl'lik kendi sehpasıyla birlikte peşin almayı düşünüyorum ve fiyatını 6400ytl yaptılar en son. siz alanlar sadece televizyonu peşin 5700'e aldığınızı söylüyorsunuz. acaba bu fiyata nerde bulabilirim. kesinlikle sehpasını da alacağımdan dolayı ikisini birlikte peşin en ucuz nerede bulabilirim??? yardımcı olursanız sevinirim

• quote:

Orjinalden alıntı: marmaris

bu arada SONY KDS'nin kasasını siyaha boyayıp yeni bir ürün koduyla satışa sunmuş arkadaşlar;

Bu model Mart 2007 de piyasada olacakmış,

55" Grand WEGA™ SXRD™ Rear Projection HDTV KDS-55A2020

Resimdekine çok benzeyen bir TV gördüm Carrefour da bugün, gerçekten aynı buna benziyor ama modeline baktım KV ile başlıyordu gerisini hatırlamıyorum. HD Ready, 2xHDMI var Braiva ile aynı özelliklere sahip 50inç fiyatı 3600 küsurdu.

• quote:

Orjinalden alıntı: rider30

Resimdekine çok benzeyen bir TV gördüm Carrefour da bugün, gerçekten aynı buna benziyor ama modeline baktım KV ile başlıyordu gerisini hatırlamıyorum. HD Ready, 2xHDMI var Braiva ile aynı özelliklere sahip 50inç fiyatı 3600 küsurdu.

bildiğim kadarıyla sony nin KV ile başlayan bir seride arkadan projeksiyonlu bi tv si yok, ama verdiğiniz fiyat ve saydığınız özelliklere bakılırsa bence o tv 50inç'lik KDF-50E2010 modeli olabilir..

quote:

Orjinalden alıntı: Mene

arkadaşlar ben de Sony KDS-55A2000 alacağım 1hafta içerisinde ve Sony SXRD ailesine katılacağım ben ürünü Kozyatağı Carrefour'daki Sony bayisinde gördüm ve tek kelime ile hayran kaldım gerçi daha önceden de araştırıyordum bunu ama bu sefer yakından görme fırsatım oldu. neyse benim merak ettiğim bana taksitli fiyatının 7000ytl civarında, peşin fiyatının 6000ytl olduğunu söylediler. 650ytl'lik kendi sehpasıyla birlikte peşin almayı düşünüyorum ve fiyatını 6400ytl yaptılar en son. siz alanlar sadece televizyonu peşin 5700'e aldığınızı söylüyorsunuz. acaba bu fiyata nerde bulabilirim. kesinlikle sehpasını da alacağımdan dolayı ikisini birlikte peşin en ucuz nerede bulabilirim??? yardımcı olursanız sevinirim

@Mene arkadaşım KDS için orjinal sehpanın buralara gelmediğini duymuştuk, demek artık orjinal sehpa da geldi.. eğer gerçekten kendi sehpasıysa (SU-RS11X modeli) çok şık, şimdiden hayırlı olsun. açıkçası nereden ucuza bulunur bilmiyorum ama ben Ank.dan peşin 5700 ytl fiyat almıştım standsız!!

• arkadaşlar JVC de arkadan projeksiyonlu tv yapmış, JVC HD-56FH96 1080p, sanırım firmalar bu arkadan projeksiyon teknolojisinin üzerine gidiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marmaris -- 6 Mart 2007; 14:27:46 >
  • arkadaşlar bu gün itibariyle kds55A-2000 tv mi almış bulunuyorum dahadoğrusu ödemesini yaptım en geç salı günü elimde olacak. sehpasıda çarşamba günü elimde olacak. darısı tüm almak isteyen arkadaşların başına. en geç perşembe resimleri koyarım
  • quote:

Orjinalden alıntı: burak reis

arkadaşlar bu gün itibariyle kds55A-2000 tv mi almış bulunuyorum dahadoğrusu ödemesini yaptım en geç salı günü elimde olacak. sehpasıda çarşamba günü elimde olacak. darısı tüm almak isteyen arkadaşların başına. en geç perşembe resimleri koyarım

sorması ayıptır nerden aldın kaça aldın, ben de alacağım da
  • quote:

Orjinalden alıntı: marmaris

quote:

Orjinalden alıntı: rider30

bildiğim kadarıyla sony nin KV ile başlayan bir seride arkadan projeksiyonlu bi tv si yok, ama verdiğiniz fiyat ve saydığınız özelliklere bakılırsa bence o tv 50inç'lik KDF-50E2010 modeli olabilir..

quote:

Orjinalden alıntı: Mene

arkadaşlar ben de Sony KDS-55A2000 alacağım 1hafta içerisinde ve Sony SXRD ailesine katılacağım ben ürünü Kozyatağı Carrefour'daki Sony bayisinde gördüm ve tek kelime ile hayran kaldım gerçi daha önceden de araştırıyordum bunu ama bu sefer yakından görme fırsatım oldu. neyse benim merak ettiğim bana taksitli fiyatının 7000ytl civarında, peşin fiyatının 6000ytl olduğunu söylediler. 650ytl'lik kendi sehpasıyla birlikte peşin almayı düşünüyorum ve fiyatını 6400ytl yaptılar en son. siz alanlar sadece televizyonu peşin 5700'e aldığınızı söylüyorsunuz. acaba bu fiyata nerde bulabilirim. kesinlikle sehpasını da alacağımdan dolayı ikisini birlikte peşin en ucuz nerede bulabilirim??? yardımcı olursanız sevinirim

@Mene arkadaşım KDS için orjinal sehpanın buralara gelmediğini duymuştuk, demek artık orjinal sehpa da geldi.. eğer gerçekten kendi sehpasıysa (SU-RS11X modeli) çok şık, şimdiden hayırlı olsun. açıkçası nereden ucuza bulunur bilmiyorum ama ben Ank.dan peşin 5700 ytl fiyat almıştım standsız!!

ewt internetten baktım dediğn modele (SU-RS11X), benim gördüğüme çok benziyor yani o olma ihtimali yüksek. zaten televizyonun yandan bittiği yerde sehpada bitiyordu. yani iki yandanda tv ile sehpanın hizası dümdüz iniyor çok güzel duruyordu

• 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.