Uzun zamandır yaptığım araştırmalar sonucunda vede takip ettiğim yerli yabancı forumlarında yardımıyla bende KDS-55A2000 satın aldım.
Forumda bu ürünü almış ve bizleri detaylarla ilgili bilgilendirmiş arkadaşlarada herkes adına bir kez de ben teşekkür etmek istiyorum ve de bende elimden geldiğince vakit ayırıp herkese yardımcı olmaya çalışacağım.Tabiki benimde diğer arkadaşlardan ayrıca öğrenmek istediğim bazı şeyler var.
Öncelikle bu tv yi almak isteyen arkadaşlara şunu söyleyebilirimki kesinlikle çok mükemmel bir tv.Karar verme aşamasında herkesin öncelikleri farklı olduğu için ben daha çok kendi adıma konuşabilirim.Benim bu tv yi tercih etme sebeplerimi kısaca sıralamam gerekirse en başa ps3 ü yazabilirim.Full performansıyla ps3 den faydalanabilmek için 1080 p full hd bir tv şart.Ayrıca tv yi duvara asmak gibi bir önyargımda olmadığı için vede piyasada bulunan 50" ve üstü lcdlerin fiyatlarıda düşünüldüğünde oldukça mantıklı bir seçim. Tabi görüşler vede zevkler herkese göre değişiyor ama verdiğiniz paranın karşılığını alıcanızdan hiçbir şüpeniz olmasın.
Evet şimdi tv yi çalıştırdığımda edindiğim izlenimlere geçersek öncelikle bu tv HD media için üretilmiş olduğundan HD yayın haricindeki yayınlarla tv yi değerlendirmek ciddi anlamda haksızlık etmek olur.Yabancı bir forumda bir kullanıcının söylediği gibi bu sisteme ne veriseniz onu alırsınız ("garbage in garbage out"). HD media ile kusursuz bir görüntü sağlıyor vede bu fiyata uzun bir zaman rahatlıkla kullanabileceğiniz HD sisteminiz oluyor. Ülkemizdeki yayın kalitesinin durumu zaten hepinizin de bildiği gibi çok sınırlı.Uzunca bir zaman amerika vede avrupa daki kalitede HD yayına ulaşmamız zor.Buda genelde herkesi HD tv alırken düşündürüyor.Tam anlamıyla kullanamıyacakları vede genelde herkesin evinde bulunan eski göz ağırlarımız tüplü tvlerden daha kötü sd yayın izlemek zorunda kalacakları için gereksiz bir yatırım gibi görünüyor.İşte tam bu noktada herkes karar vermek için kendi başına kalıyor gerçekten neyi istediğiniz yada neleri tolere edebildiğiniz durumu çok farkettiriyor. KDS nin SD performansı araya başka bir ünite koymadan (receiver vs.) da bana göre gayet iyi.Tabi tv yi koyduğunuz odanın ışıklandırması,izleme mesafesi,bağlantı için kullanılan kablolar vede tv nin kalibrasyonu sonucu çok farkettiriyor.
DİGİTÜRK+KABLO TV Ben digitürkü philipsin gold serisi scart kablo ile bağladım.Oturma mesafem yaklaşık 3.5 m,aydınlatmayı halojen lamba ile çok fazla parlatmadan yapıyorum.Kalibrasyona gelince ilk olarak cnet de verilen değerlerle başladım ama açıkçası hiç iyi bir sonuç çıkmadı.Daha sonra forumları dolaştım vede oralarda kullanıcıların verdikleri değerle denemeler yaptım ama onların yayınıyla bizim yayınlar farkettiği için tabi gene tam anlamıyla istediğim bir sonucu alamadım.Bu durumda tabi başladım kendim kuracalamaya ve sonunda yayının verdiği imkanlar sınırında tatmin edici bir görüntü yakaladım.Yanlız bir ayrıntı çok önemli.Digitürk deki kanalların bile yayın standardı yok.Elinizde kumanda zap yapmaya başladığınızda kanallar değiştikçe ortaya çıkan görüntü farklılıkları gerçekten inanılmaz boyutlarda.Bazı kanallarda cam gibi görüntü alabilirken bazı kanallarda karlı vede pixelli görüntü alabiliyorsunuz.İşin daha da komiği seyrettiğiniz filmin arasında çıkan reklam filmden daha kaliteli görüntü verince tam sinir harbi oluyor :) vede yeniden menü ye girip ayar mücadelesine başlıyorsunuz.Tabiki bunun sonuçsuz olduğunu anlayıncada referans bir kanal seçmek şart oluyor. Bu sebeple ayar yaparken tercih ettiğiniz kanalda farkettiriyor.Benim gözüme çarpan daha canlı ve kaliteli yayın olan kanallar (dizimax,power,kanal d ,star,fox(eski tgrt olan değil) vs. moviemaxlerde ise filmlere göre görüntü farkediyor.örneğin geçen gün izlediğim "ada" birçok filmden farklı derecede kaliteli görüntüye sahipti). Bir başka ayrıntıda yayınlar genelde 4:3 olduğundan widescreen modunda görüntü deformasyona uğruyor.(geniş ekrana uygun film yada yayın olduğunda otomatikman görüntü modunu ayarlıyor ve bu deformasyon görülmüyor) Kablolu yayına da değinmek gerekirse açıkçası ne çok iyi ne çok kötü izlenebilir seviyede.Tabi "pap" özelliğini kullanıp bir kanalı hem kabloluda hemde digitürkte yanyana açınca aradaki ciddi fark gözüküyor.
DVD Dvd yi componet kablo ile bağlantı yapıp progressive scan (576p) özelliğini kullanınca kaliteli bir görüntü alabiliyorsunuz.Tabiki upscale özellikli bir dvd ile çok daha iyi sonuçlar alabilirsiniz. Dvd içinde ayrı olarak kalibrasyon yapmanız gerekiyor.KDS nin güzel özelliklerinden biride her yaptığınız bağlantı için (digitürk,kablo,dvd vs.) ayrı görüntü ayarı yapıp kaydedebiliyorsunuz.
PC Açıkçası henüz laptopla bağlantı yapmadığım için daha yeni teknoloji ile vereceği sonuçlarla ilgili şuan bişey söyleyemiyorum(en kısa zamanda onuda yazarım) ama evdeki eski pc (p3 550,geforce pro e.k.) ile yaptığım bağlantı ile bile gerçekten çok iyi bir sonuç verdi. vga bağlantı ile direk bağlantı yaptıktan sonra max. 1,366x768 çözünürlükte görüntü alabiliyorsunuz ve de menüden detaylı ayarlar ile dahada iyileşebiliyor. Eğer dvi/hdmi dönüşümü ile bağlantı yaparsanız o zaman 1080p kullanma şansınızda var. Test için lost un son bölümünün divx ini seyrettim görüntü hdtvrip olduğu için divx de olsa mükemmeldi. (Not: Evinize arkadaşlarınızı çağırdığınızda normal yayını görüpte aaaa bune ya böyle buna mı bu parayı verdin gibi talihsiz cümleler sarfedecekleri dumura uğratmak için vede normalde hiçbir tv de alamayacakları renk ve görüntüleri izlettirip kendinizi tatmin için hddvdrip,bluerayrip,HDTVrip divxleri tavsiye ederim :)) )
PS2 Ps3 gelene kadar(Avrupa versiyonu) eski emektarımızla devam ettiğimiz için onunla ilgilide birkaç şey söylemeden olmaz. Ps2 yi klasik composite (kırmızı,beyaz,sarı) bağlantı ile bağladığınızda sonuç gerçekten hayal kırıklığı. özel ayarlar ile daha iyi bir hale getirebiliyorsunuz ama bu bağlantı ile HD tvde sonuç almak imkansız. Ama eğer component (kırmızı,mavi,yeşil) bağlantı ile bağlarsanız sonuç gerçekten çok ama çok farklı müthiş bir iyileşme oluyor vede ince ayarlarla crt tvnizden aldığınız görüntüyü bile unutturabiliyor.Özellikle prograssive scan destekli oyunlarda.
Sonuç olarak toparlamak gerekirse istekleriniz,beklentileriniz doğrultusunda karar verebilmek için eğer imkanınız olabiliyorsa mutlaka her kaynaktan görüntü ile izledikten sonra almaya çalışın ki ilerde ne görüceğinizi bilin. (tabiki malum birçok elektronik eşya satan büyük zincirlerdeki görüntü vede bağlantı rezilliğini kesinlikle kale almayın oradaki görüntüler ile evinizdeki çok çok farklı (pozitif anlamda) ayrıca oralarda bazı markaların yada tv modellerinin ön plana çıkarılmasını,kötülenmesini de kesinlikle önemsemeyin bunlar genelde o marka ve firmalar arasında olan ilişkiler ve çıkarlar doğrultusunda gelişmektedir (malesef) ve de bu bu konular hakkında çok fazla bilgi sahibi olmayan kullanıcıyı daha da çaresiz durumlara düşürmektedir.Ayrıca zaten tam anlamıyla eğitilmeden yada sattığı ürün hakkında doğru düzgün bilgi sahibi olmayan satıcıların yönlendirmeleri de tam bir facia.) Ben açıkçası verdiğim paranın karşılığını aldım uzun vadede daha da fazlasıyla alacağıma eminim vede doğru bir seçim yaptığımı düşünüyorum. Herhangi bir konuda sorusu olan arkadaşlara yardımcı olmaya hazırım.
Benim öğrenmek istediğim konu ise kullanıcı arkadaşlardan eğer digitürk ü scart to component adaptör+component kablo ile tv ye bağlayan varsa sonuç hakkında bilgi verebilirse çok memnun olurum. Eğer scart to scart dan daha iyi sonuç alınıyorsa (ki component herzaman en iyisi) bende bu değişikliği yapmak istiyorum.
Herkese iyi günler,
Hayırlı olsun; incelemeniz için teşekkürler, kullanıcıların fikir ve tesbitleri internetteki testlerden çok daha değerli bence.
Digitürkün yanılmıyorsam üst soketi rgb destekliyor, tv yi açtığınızda rgb ibaresini görmeniz gerekli, farklı kombinasyonları deneyebilirsiniz.
"CNK75" izlenimlerinizi paylaştığınız için teşekkürler. Güle güle kullanın.
Çok teşekkür ederim.
Güle güle kullanın...Belki, herkesin merak ettiği '' lamba ömrü '' konusunda, fikirlerinizi ve bildiklerinizi paylaşabilirsiniz.
CNK75, güle güle kullanın, ayrıntılı inceleme için de teşekkür ederiz. Eminim sisteme bir up-scaling özellikle DVD eklerseniz sonuçtan çok memnun kalacaksınız. Ersen79'da böyle bir konfigürasyon vardı diye hatırlıyorum.
teşekkürler.
Açıkcası teknolojinin ilerlemesi ile projeksiyon tvler vede lambalarda değişti ve daha kaliteli oldu. KDS için kitapçığında verilen ve sony tarafından resmi olarak belirtilen ömür hepinizin bildiği gibi 8000 saat. Tabi ki bazı dış etkenler ile bu değerler değişebiliyor. (voltaj,ısı,nem,toz,havalandırma vs.) (Not : voltaj da dengesizlikler yaşıyorsanız KDS ile mutlaka ups kullanın) Normal şartlarda herhangi bir olumsuzluk olmadığı taktirde 8000 saat dayandığını kabul edersek vede haftada yaklaşık 60 saat gibi bir süre kullandığımızı hesaplarsak totalde 2,5 sene gibi zamana denk geliyor. Bir tv yi maksimum 10 sene kullandığımızı varsayarsak da 3 kere lamba değişimi ile 10 sene rahat rahat kullanılabilir.Bunun maliyetide 3x180 € (euro) civarıdır. Bu süre gözönüne alındığında da bugünün kuru ile 1000 ytl den az bir rakama gelmekte olan bu extra masraf bence çok fazla önemsenecek bir detay değil.
Arkadaşım öncelikle yorumların için sağol bende sxrd kds 55a2000 sahibiyim bende gayet memnunum ve söylediğin bütün sorunları yaşadım.Normal standartlarda bir uydu kullanıcısıyım.Scart to Scart vbağlantıyla tv ye bağladım.Discovery Channel de mükemmel bir görüntü alırken bir zap yaptığımda tv yi çöpe atasım geliyor :) ama ps2 de bende ön taraftan bağladım ve gerçekten büyük hayal kırıklığına uğradım.Gri scart ile bağlayınca görüntü bariz düzeliyor.Yardım istediğin bir konu olursa elimden geldiğince yardımcı olurum.Bu arada aldığımız fiyatlarıda belirtirsek iyi olur.Ben yaklaşık 1 ay olacak peşin 5700 fiyat verdiler 6000/15 taksit aldım.
CNK75 oncelikle yorumlarin icin tesekkurler ... Birkac aydir foruma takiliyorum su anki fikrim :bu parayi sxrd yerine 50" iyi bir plasmaya vermenin daha sevap olacagi yonunde....
quote:
Orjinalden alıntı: CNK75
teşekkürler.
Açıkcası teknolojinin ilerlemesi ile projeksiyon tvler vede lambalarda değişti ve daha kaliteli oldu. KDS için kitapçığında verilen ve sony tarafından resmi olarak belirtilen ömür hepinizin bildiği gibi 8000 saat. Tabi ki bazı dış etkenler ile bu değerler değişebiliyor. (voltaj,ısı,nem,toz,havalandırma vs.) (Not : voltaj da dengesizlikler yaşıyorsanız KDS ile mutlaka ups kullanın) Normal şartlarda herhangi bir olumsuzluk olmadığı taktirde 8000 saat dayandığını kabul edersek vede haftada yaklaşık 60 saat gibi bir süre kullandığımızı hesaplarsak totalde 2,5 sene gibi zamana denk geliyor. Bir tv yi maksimum 10 sene kullandığımızı varsayarsak da 3 kere lamba değişimi ile 10 sene rahat rahat kullanılabilir.Bunun maliyetide 3x180 € (euro) civarıdır. Bu süre gözönüne alındığında da bugünün kuru ile 1000 ytl den az bir rakama gelmekte olan bu extra masraf bence çok fazla önemsenecek bir detay değil.
Size katılıyorum.8000 saat iyi bir rakam.TVyi alırken yanına yedek lamba da alırsanız en az 5 yıl sıkıntınız olmaz.Bir de şöyle birşey var : Bu tv açık oturum vb programları izlerken de kullanılmasın diyorum. Herkesin evinde bir şekilde ikinci bir tv vardır.Bu tip durumlarda ikinci tv kullanılırsa lamba uzun bir süre gider diye düşünüyorum.
Orjinalden alıntı: berquay
Arkadaşım öncelikle yorumların için sağol bende sxrd kds 55a2000 sahibiyim bende gayet memnunum ve söylediğin bütün sorunları yaşadım.Normal standartlarda bir uydu kullanıcısıyım.Scart to Scart vbağlantıyla tv ye bağladım.Discovery Channel de mükemmel bir görüntü alırken bir zap yaptığımda tv yi çöpe atasım geliyor :) ama ps2 de bende ön taraftan bağladım ve gerçekten büyük hayal kırıklığına uğradım.Gri scart ile bağlayınca görüntü bariz düzeliyor.Yardım istediğin bir konu olursa elimden geldiğince yardımcı olurum.Bu arada aldığımız fiyatlarıda belirtirsek iyi olur.Ben yaklaşık 1 ay olacak peşin 5700 fiyat verdiler 6000/15 taksit aldım.
Teşekkürler. Herşekilde en iyisi tüm bağlantıları component yapmak bence zaten kaynaklar kötü bari bağlantılardan kaybımız olmasın. Bende seninle aynı fiyata aldım taksit miktarı daha az sadece.
drhunter Tarih 26 Şubat 2007; 22:57:06 CNK75 oncelikle yorumlarin icin tesekkurler ... Birkac aydir foruma takiliyorum su anki fikrim :bu parayi sxrd yerine 50" iyi bir plasmaya vermenin daha sevap olacagi yonunde....
Daha öncede yazdığım gibi tabiki sonuçta herkesin öncelikleri farklı ama bana göre eğer tv yi dvd,ps3,xbox360 gibi atraksiyonlar için kullanıcaksan plasmadan uzak durman daha iyi olur. Rear projeksiyon almıycaksan bile lcd alman daha iyi olur.SD yayınları plasma ile daha kaliteli izleyebilme şansın var ama diğer bazı forumlarda screenshotları olan lcd sd yayınları var ki bence kesinlikle plasmayı aratmıyor.Ayrıca karşılaştırmaların yapıldığı forumlarda da detaylı anlatılan ciddi sorunlar var plasmalarda. Ama bence en doğrusu senin kendi zevkine+maliyet hesabına göre hiçbir etki altında kalmadan ev ortamına en yakın şartlarda test ederek inceleyip almandır.Artık günümüzde her ürün belli bir kaliteye sahip ve birbirlerine göre avantajları ve dezavantajları var. Kolay gelsin
moran21 Tarih 27 Şubat 2007; 8:40:52
Size katılıyorum.8000 saat iyi bir rakam.TVyi alırken yanına yedek lamba da alırsanız en az 5 yıl sıkıntınız olmaz.Bir de şöyle birşey var : Bu tv açık oturum vb programları izlerken de kullanılmasın diyorum. Herkesin evinde bir şekilde ikinci bir tv vardır.Bu tip durumlarda ikinci tv kullanılırsa lamba uzun bir süre gider diye düşünüyorum.
Eğer gerekli önlemleri alınır ve de imalat hatası,elde olmayan diğer başka sebepler ortaya çıkmazsa uzun süre sorunsuz kullanılabilir.
Tşk.Bu arada moran21 adlı arkadaşım hatırlattı bende söyleyeyim bana komik geliyor.Benim babam gayet zeki bir insandır.Normalde Sony 40s2000 alacaktık sipariş verdik türkiye sony de stok bitmiş gümrükte takılmış.3 hafta bekledikten sonra vazgeçtik yine bir sony bayisine gittik bir baktık sony 40s2510 çıkmış s2000 in bi üst modeli,v serisi özellikleri eklenmiş,fiyat aynı s2000 ile babam tam sipariş edecekti ben o arada 55a2000 fiyatını sordum o anda babam tamam ama deneyelim dedi. 50e2000-40s2510-55a2000 karşılaştırma yaptık sıralama 1. 55a2000 2. 40s2510 3. 50e2000 şeklindeydi.Ama sadece full hd video(pc bağlantı) ve uydu yayında denedik.Açıkçası uydu yayınında pek fark yoktu ama hd videoda 50e2000 karanlık,40s2510 bazı yerlerde pikselli gösteriyordu ama 55a2000 de resmen sanki içindeydiniz .Söyleyeceğim şu,eğer paranız varsa,salonunuzda büyükse(min 45 m2) 55a2000 evinizdeki sinema sistemi olur.Şimdi gelelim zeki babamın yaptığına ; Bizde önceden sony nin 3projeksiyon tv si vardı tüpü bittiği için bu yenisini aldık ve elektrik faturaları bayağı okkalı geliyordu.Tv sabah 9 - akşam 11-1 e kadar açık oluyordu babannem gün içi bütün kadın programlarını seyreder de Babam bu tv nin tüketimini de abartı bulunca pratik zekayla uyduya bi anten kablosu çektirip 55" tv nin yanına bi 37 ekran sony monteledi böylece gündüz yayınlarının ne kadar cep yakacağı sorunu ortadan kalktı Artık tv günde 4-5 saat 7-11 rası felan ailecek izleniyor...Benim babamı seviyorum ya
quote:
Orjinalden alıntı: berquay
Babam bu tv nin tüketimini de abartı bulunca pratik zekayla uyduya bi anten kablosu çektirip 55" tv nin yanına bi 37 ekran sony monteledi böylece gündüz yayınlarının ne kadar cep yakacağı sorunu ortadan kalktı Artık tv günde 4-5 saat 7-11 rası felan ailecek izleniyor...Benim babamı seviyorum ya
quote:
Arkadaşlar herkese selam,
Uzun zamandır yaptığım araştırmalar sonucunda vede takip ettiğim yerli yabancı forumlarında yardımıyla bende KDS-55A2000 satın aldım.
CNK75 arkadaşım tv in hayırlı olsun iyi günlerde kullan, paylaşımın incelemen için teşekkürler
cnk75 hayırlı olsun
marmarıs ve eross33 dostlarım cevap verırsenız sevınırım .humax2000'i 55a2000' e HDMI kablo ıle baglarsak ve uydudan çanakanten ıle aldıgımız goruntu nasıl olur dıye merak edıyorum... yanı aynı durumda 50 veya 55 ınc bır plazma veya lcd nasıl sonuc verır sızce???????? yanı kamera alırken kaldıgım durumda olmak ıstemıyorum..aylarca sony hc3e nın pesınde forum takıp ettım gıttım canon hv10 aldım hos pısman degılım ama okadar sartlanmısım kı zor oldu canon a alısmak
quote:
Orjinalden alıntı: baytar17
marmarıs ve eross33 dostlarım cevap verırsenız sevınırım .humax2000'i 55a2000' e HDMI kablo ıle baglarsak ve uydudan çanakanten ıle aldıgımız goruntu nasıl olur dıye merak edıyorum... yanı aynı durumda 50 veya 55 ınc bır plazma veya lcd nasıl sonuc verır sızce???????? yanı kamera alırken kaldıgım durumda olmak ıstemıyorum..aylarca sony hc3e nın pesınde forum takıp ettım gıttım canon hv10 aldım hos pısman degılım ama okadar sartlanmısım kı zor oldu canon a alısmak
yoksa aldın mı tv yi, , humax'ı iyi bi fiyata bulduğunu yazmıştın da tv den haberimiz yoktu, neyse bence kesinlikle normal scart tan çok daha iyi olacağı kesin, hele hele HDdiscovery de muhteşem olur heralde, bir de lcd ve plasma kullananların topiclerini okumak lazım, kds alanlarda mutlaka yorum yapacaklardır... 22500/24444 sembol rate li (doğan grubu ve trt ler) kanallarda çok bi sorun çıkmaz da düşük sembol rate li kanallarda standart recieverlardan daha iyi olacağını tahmin ediyorum (sadece veriler üzerine tahmin, performansını hiç görmedim, yanlız eros33 humaxı görmek isteyenler için bi yer yazmıştı o izlemiş ise daha objektif yorumlayacaktır)... ama şöyle bişii de var showroom lara gittiğimde aynı kaynaktan gelen paylaştırılmış görüntüde lcd ya da plasmaya göre kds daha az kötü gibi geliyordu görüntüsü bana.. bence fiyat/performans/büyüklük yine kds gibi...
Teşekkürler arkadaşlar.......
quote:
Orjinalden alıntı: teme
Hayırlı olsun; incelemeniz için teşekkürler, kullanıcıların fikir ve tesbitleri internetteki testlerden çok daha değerli bence.
Digitürkün yanılmıyorsam üst soketi rgb destekliyor, tv yi açtığınızda rgb ibaresini görmeniz gerekli, farklı kombinasyonları deneyebilirsiniz.
Digitürk'ü KDS de AV3 (Menüde Auto'ya ayarlı hangi sinyal gelirse ona göre otomatik seçim yapıyor) den (http://www.p4c.philips.com/files/s/swv3541_10/swv3541_10_pss_tur.pdf ) kablo ile bağladığım halde herhangi bir RGB uyası çıkmıyor. Problem kablodan mı yoksa digitürkten mi çözemedim.Başka bir ayarda bildiğim kadarı ile yok ne digitürkte nede tv de sizce sorun ne olabilir ?
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: teme
Digitürk'ü KDS de AV3 (Menüde Auto'ya ayarlı hangi sinyal gelirse ona göre otomatik seçim yapıyor) den (http://www.p4c.philips.com/files/s/swv3541_10/swv3541_10_pss_tur.pdf ) kablo ile bağladığım halde herhangi bir RGB uyası çıkmıyor. Problem kablodan mı yoksa digitürkten mi çözemedim.Başka bir ayarda bildiğim kadarı ile yok ne digitürkte nede tv de sizce sorun ne olabilir ?
Ersen79 arkadaşa sormuştum; bağlayabildiğini ve rgb ibaresinin çıktığını söylemişti ( 6. sayfada) Digitürkün çıkış ayarlarında olması gerekli, şu an bende olmadığı için net birşey söylemem imkansız.