Şimdi Ara

Bel Ağrısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar Allah herkese şifa versin.

3-4 senedir bel ağrısından ölücem.Futbol oynarken topa vururken koşarken oturup kalkarken nerdeyse her yerde ağrıyor.Oturdukdan sonra kalkarken doğrulamıyorum bazen o kadar ağrıyor ki gidiyorum duvara yaslanarak düzelmeye çalışıyorum.3 4 doktora gittim.MR kan ve röntgen baktılar birşey yok dediler en son farabi de ki kas sıkışıyor dedi.Bi bant yapıştırdı 4 gün ıslanmasın 4 günün sonunda thiospa kremini sür dedi bir işe yaramazsa ki yaramadı akupunktur dedi.
    Bnim düşüncem şu ergenlikte hızlı büyüyüp hızlı kilo aldım ve biraz kiloluyum vücut kitle endeksi 27 :( beldeki kaslarım bu hıza ayak uyduramayıp gelişmemişler ve bu yük ağır gelio.Amcam ve bir arkadaşımda aynı sıkıntılar varmış ve benim düşüncelerimi söylediler.İlk olarak akupunktur arkadaşığımın yaptığına göre masraflı ve seans lıymış.Bu akupunktur bel kaslarımı güçlendirir mi ?
    2.olarak benim yapmam gereken neler proteindir egzersizdir bunlar neler ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Keceli00 K kullanıcısına yanıt
    Şu doktorlar adam gibi teşhis koyamıyorlar ya çok gıcık kapıyorum. Zaten bütün mesele teşhis koymak. Teşhis koyduktan sonra yapılacaklar bellidir. Teşhis koyamadıktan sonra senin doktorluğun kaç para eder.
    MR çektir, röntgen çektir başından sav gitsin olur mu? Yeterli değilse teşhis için ne gerekiyorsa onu yap bir şekilde sonuca ulaş yani.

Akupunkturla bel kaslarının güçlendiğini hiç duymadım, bilmiyorum. Akupunktur ağrı kesmek için kullanılıyor galiba.
    Bel kaslarını güçlendirmek için egzersiz yapmanız lazım. Kilo da vermeniz lazım. Göbek varsa belinize yüklenir, ağrımasına sebep olur.
    Karbonhidratı iyice azaltıp, protein ağırlıklı beslenmeniz lazım ki kas yapasınız. Ekmek, börek, çörek,... vs gibi her tür hamur işlerini bırakın. Şekeri de bırakın. Reçel, helva, gibi şekerli her şeyi hatta çaya, kahveye bile şeker atmayın. Baklava, tulumba, falan filan gibi tatlılar da yok.

Et, tavuk, balık, yumurta, gibi protein ağırlıklı beslenin kas yapmaya yardımcı olur.

• DoubleDragon D kullanıcısına yanıt
    Aynen ya şu doktorlar sinir bozucu.

Akupunkturu bilemedim arkadaşım haftada bir belli ücret karşılığında gidiomuş.Ben de düzelceğini sanmıyorum gitmedim de.

Malesef okula gidiyorum hep zayıflamaya çalıştığımda okul çok zorluyor.Okul 8 ders herşeyi de ekmek arası öğle arasıda öyle fast food ve fırın var heryer hamur.Yemek istemiyorum ama baş ve karın ağrısı çok kötü.Bu aralarda karnım ağrıyo sıcaktanda bunalıyorum reflü var bende.

Bundan sonra okulda 1 simit yaklaşık dayanmasa çalışcam.Yazılılar bitincede bi spor salonuna fitness a yazılmayı düşünüorum.

Peki nasıl egzersizler yapmalıyım.Mobil uygulama bi site önerir misiniz (bilginiz varsa bu konu hakkında) ?

• Keceli00 K kullanıcısına yanıt
    Nasıl egzersiz yapmak gerekir bilmiyorum. Egzersiz yapsam iyi ama, ben hiç yapmıyorum. Ama eminim internetten videolarını falan kolayca bulursun.

Önceki mesajımda anlattığım gibi rejim yaptım, epey kilo verdim. İnsan kilo verince hafifliyor. Hem kilo verince beline binen yük de azalmış olur. Hem egzersiz yapıp kasları güçlendirmek hem de kilo vererek beline binen yükü azaltınca ağrılar da azalır belki de tamamen iyileşir diye düşünüyorum.

Keşke daha fazla bilgim olsa da yardımcı olabilsem.

Allah şifa versin. En kısa zamanda sağlığına kavuşursun inşallah...
  • DoubleDragon D kullanıcısına yanıt

Tamam çok saol ilgilendiğin için her şey için

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bacak ağrısı
    4 yıl önce açıldı
    Bel ve Sırt Ağrıları
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.