Şimdi Ara

Bel Kayması- Bel Ağrısı.. Dayanacak gücüm kalmadı.. (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
2
Favori
42.118
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: serhatwxe

Bende 17 yaşındayım, geçen sene bel ağrısı başladı. Yavaş yavaş geçiyor derken günler sonra tekrar ağrı başlıyor. Her geçen gün böyle, her hafta aynı şeyi yaşıyorum, bazen ağrı yok, bazen çok var. Ağrı ilk başladığı zamanlarda ayağa bile kalkamayacak kadar kötüydüm. Şuanda istediğim gibi futbol felan oynayabiliyorum. Benim durum çok değişik, bazen ayağa kalkamayacak kadar kötü olduğum halde doktora gittiğimde aldığım cevap belinde bir şey yok oldu. Ayrıca sadece bel değil, boyun ağrım bile oluyor. Boyun ağrım omzuma kadar vuruyor.

Not: Bu yazıyı yazarken belim ağrıyor ve boynumun sağ tarafı ağrıyor. Seninde ilk başlarda durum böyle miydi? Ben ne yapacağımı şaşırdım, bu yaşta bu ağrı...

Kardeşim belim ilk agrımaya başladıgında senin yaşlarındaydım fitnessa gidiyodum,basketbol oynuyodum bi gün doktora gittim bel tutulması var sende sıcak tut geçer dedi ben spora,baskete devam ettim agrılarım cogaldı tabi bende tekrar gittim doktora sende bel kayması var dedi cidden filmde belli oluyodu duraga gidene kadar aglamıştım. Senin ağrıların yatagından kaynaklı olabilir, ceyrandak kalmış olabilirsin belin agrıdında sıcak su torbasıyla komprese yap,krem sür. Benden sana tavsiye kesinlikle aksatma hemen randevu al, doktora koş. Sadece bir doktorlada sınırlı kalma başka bi doktora kesin git çünkü bi doktorun görmediğini başka bi doktor görüyor sonra iş işten geçmiş olabiliyor,erken tanı çok önemli. Ve belinin agrıları tamamen geçene kadar bence futbola,ağır şeyler kaldırmaya,spora bi müddet ara ver. Allah şifa versin sende daha çok gençsin dikkat et kendine geçmiş olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Spunch1212 -- 11 Mayıs 2016; 20:56:33 >

• Maşallah 4 gün çok iyi bi süre. Tavsiyenizi değerlendiricem çok teşekkür ederim.
  • Spunch1212 kullanıcısına yanıt
    Hiç birimiz sağlımızı kaybetmeden anlamıyoruz.Allah şifa versin hocam çok zor bir durum
  • Ameliyatsız bir şekilde bele sıvı enjekte ederek tedavi ediyorlar bir araştırmanızı öneririm.
  • @maşık

Aynen öyle hocam insan sağlıgı varken herşeyi istiyor ama sağlık yokken sadece sağlıgını istiyor, teşekkür ederim.

@Ostard

O yöntemide duydum hocam uygulamayı yapan bir çok hastane doktor vs. var hangisi en iyisi hangisinin fiyatı makuldür öğrenmem lazım veya tavsiye almam lazım, teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Spunch1212 -- 13 Mayıs 2016; 23:26:23 >
  • Gerçekten çok zor bi rahatsızlık hocam. Ameliyat 3. evreden sonra öneriyolar genelde benimki 1den 2 ye geçme aşamasında. Açıkçası çok zor duruma gelmeden ameliyat olmak istemiyorum. Fizik tedavi,GTOS, iğne tedavilerini araştırıcam. Maddi durumumuz çokta iyi olmadıgından bu işler hep aksıyor malesef. Görüş ve önerileriniz için çok teşekkür ederim.
  • Öncelikle çok geçmiş olsun, bende de çocuk yaştan beri skolyoz var (ı yerine s şeklinde omurga) ağrıyla yaşamak nasıldır bilirim. Bir süre sonra alışacaksın, daha ne hastalıklar ne rahatsızlıklar var dünyada bir görsen. Ufacık bebekler çocuklar nelerle uğraşıyor demiyorum ki üzülme fakat bir üzül iki üzül elinden geleni yap sonra yaşamaya devam et hayat oturup ağlamak için çok kısa.

Fizik tedaviye para harcamak yerine google'dan kaliteli bir araştırma sonucunda yapacağın egzersizleri öğrenebilirsin rahatsızlığın için. Maddi durumum kötü dediğin için diyorum. Ayrıca yapabiliyor musun bilmiyorum ama yüzme benim bildiğim iskeletsel her rahatsızlığa ağrılara iyi gelen bir spor imkanın varsa arada yapman yararına olur bence. Yine de sormak lazım bilen birine.
  • yaklaşık 3 sene önce bel fıtığı rahatsızlığından dolayı yürüyemez duruma gelmiştim. Ayakta en fazla 20-25 dakika dikilebiliyordum sonra tarifi imkansız bir ağrı yüzünden oturup belimi dinlendirmek mecburiyetinde kalıyordum. Doktora gittim fıtığın nohut büyüklüğünde olduğunu ve istersem hemen şimdi ameliyata alabileceğini söyledi. Ben kabul etmedim. Her akşam anneme belimi ovdurdum. Bel bölgeme bastırıp yavaş yavaş masajlar yaptırdım. Tabi bu işler karşılıklı bende onu ovdum : ) Zamanla fıtığımı hissetmemeye başladım. Şuan eskiye nazaran çokk daha iyi olduğumu söyleyebilirim. Tek sıkıntım uzun yolculuklarda aşırı ağrı yapması. Sizin durumunuz biraz daha karışık gözükse de , işin özeti kesinlikle başta ameliyat olmayı kabul etmeyin. Kaldı ki sizlerde farkındasınız , bel bölgesi aşırı hassas bir yapıya sahip olduğu gibi Allah korusun işini bilmeyen bir doktor tarafından tamamiyle sakat kalma ihtimaliniz de var. Olay ameliyata kadar dayanırsa kesinlikle doktor seçiminizi çok iyi yapın. Allah acil şifalar versin

• quote:

Orijinalden alıntı: Genesis.

Öncelikle çok geçmiş olsun, bende de çocuk yaştan beri skolyoz var (ı yerine s şeklinde omurga) ağrıyla yaşamak nasıldır bilirim. Bir süre sonra alışacaksın, daha ne hastalıklar ne rahatsızlıklar var dünyada bir görsen. Ufacık bebekler çocuklar nelerle uğraşıyor demiyorum ki üzülme fakat bir üzül iki üzül elinden geleni yap sonra yaşamaya devam et hayat oturup ağlamak için çok kısa.

Fizik tedaviye para harcamak yerine google'dan kaliteli bir araştırma sonucunda yapacağın egzersizleri öğrenebilirsin rahatsızlığın için. Maddi durumum kötü dediğin için diyorum. Ayrıca yapabiliyor musun bilmiyorum ama yüzme benim bildiğim iskeletsel her rahatsızlığa ağrılara iyi gelen bir spor imkanın varsa arada yapman yararına olur bence. Yine de sormak lazım bilen birine.

Tabi ki halimize çok şükür hocam beterin beteri var. Tavsiyeleriniz için cok tesekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: egelim1993

yaklaşık 3 sene önce bel fıtığı rahatsızlığından dolayı yürüyemez duruma gelmiştim. Ayakta en fazla 20-25 dakika dikilebiliyordum sonra tarifi imkansız bir ağrı yüzünden oturup belimi dinlendirmek mecburiyetinde kalıyordum. Doktora gittim fıtığın nohut büyüklüğünde olduğunu ve istersem hemen şimdi ameliyata alabileceğini söyledi. Ben kabul etmedim. Her akşam anneme belimi ovdurdum. Bel bölgeme bastırıp yavaş yavaş masajlar yaptırdım. Tabi bu işler karşılıklı bende onu ovdum : ) Zamanla fıtığımı hissetmemeye başladım. Şuan eskiye nazaran çokk daha iyi olduğumu söyleyebilirim. Tek sıkıntım uzun yolculuklarda aşırı ağrı yapması. Sizin durumunuz biraz daha karışık gözükse de , işin özeti kesinlikle başta ameliyat olmayı kabul etmeyin. Kaldı ki sizlerde farkındasınız , bel bölgesi aşırı hassas bir yapıya sahip olduğu gibi Allah korusun işini bilmeyen bir doktor tarafından tamamiyle sakat kalma ihtimaliniz de var. Olay ameliyata kadar dayanırsa kesinlikle doktor seçiminizi çok iyi yapın. Allah acil şifalar versin

Sizede geçmiş olsun Allah şifa versin hocam. Ameliyat olmayı bende son çare olarak görüyorum.

• Ağrı nedir çok iyi bilirim çok yakında 4 senelik hastane maceralarımı anlatacağım bir konu açacağım... Tabi bel kaymam yok fakat normal rahatsızlığımın dışında skolyoz hastasıyım bel ağrısı nedir bilirim...

Tavsiyelerim:

Etol forte kullanıyorum bel ve kemik ağrılarına inanılmaz iyi gelen bir ilaç eczanelerde 5tl sadece alabilirsin zaten basit bir sağlık ocağına bile gitsen bel ağrım var desen verirler
    Spor salonuna yazıl seri yüz ve kürek çek deli iyi geliyor
    Evine mutlaka ve mutlaka barfix demiri al boş bir yere as barfix çekmene gerek yok ben belimdeki eğriliği günde 10dk asılı kalarak bir nebze olsun düzeltebildim seninde ağrına iyi gelecektir
    Yatağını iyi seç yatak herşeyden ama herşeyden önemli bas parayı bin lira 2bin lira neyse ver git dene al
    Farmasinin at kestanesi isimli bir merhemi var bununla voltaren merhemi birbirine karıştırarak disk kayması olan yere sür ve atkı gibi bişeyle güzelce sar ve uzan 15dk boyunca
    Plank duruşu yap 15dk boyunca

Bunlar bir derece olsun sana iyi gelecektir özellikle barfix demiri olayı tavsiye eder ve acil şifalar dilerim ağrı gerçekten insan hayatını zehir eden bişeydir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cinayet13 -- 20 Mayıs 2016; 1:16:38 >

• 1,5 ay önce eşime 2. dereceden bel kayması teşhisi konuldu. Bel kayması kadınlarda daha çok görülüyor. Özellikle hamilelik dönemi bu konuda etken. Önce devlet hastanesine gittik. İlk orada söylediler ve şok olduk. 2. derece ve sonrası için maalesef ameliyat dışında bir çözüm göremedik.
    SGK anlaşması olan bir özel hastaneye gittik bize 6.000 maliyet çıkardılar. Doktora güvenemedik.
    SGK anlaşması olmayan doktoru ve hastanesi meşhur bir üniversite hastanesine gittik. Muayene ücreti 350 TL. Ameliyat için 35.000 fiyat çıkardılar. Araya tanıdık koyalım dedik %10 indirim yaptılar 32.000'i göze aldık yaptıracağız derken oradan 40.000'e çıkamazsınız dediler.

Bel kayması ameliyatı hakkında akademik makaleleri olan profesöre yine araya tanıdık koyarak geçen hafta başında ameliyatı yaptırdık. Maliyeti 25.000 TL. L5 S1 arasına 4 titanyum vida takıldı. 3 gün hastanede kaldık. Ağrıları çok çok fazla idi. Hele ameliyattan sonra konulan dren fena bir şey. Siz yatakta döndükçe acıdan yüzünüzün şekli değişiyor. Bugün itibari ile ameliyattan sonra 10 gün geçti. Kemiklerin kaynaması için minimum 3 ay var. Bol bol yürüyüş yapıyor. Sol bacağında zaman zaman ağrıları halen oluyor. Ama ameliyat öncesi ağrıları ile mukayese edilemez. Allah kimseye bu hastalığı vermesin.

Herkese tavsiyem, Omurga sağlığınıza dikkat edin.

• Fıtık ameliyatı oldum duydugun acılaları tahmin edebiliyorum o ağrıları çeken bilir Allah acil şifalar versin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sanada çok geçmiş olsun Allah şifa versin tavsiyelerin için çok teşekkür ederim hepsini deneyecegim.
  • Yüzmelisin. Çok faydasını görürsün. Üstüne kalsiyumdan saglam bir beslenme. Hiç bir hareket yapmayın diyen doktorlara itimat etmiyorum ben

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Abdul 123

Bakmanda yarar var
    http://www.milliyet.com.tr/antalgic-trak-cihazi-ile-sagligina-kavustu-antalya-yerelhaber-45872/

İlk defa duyuyorum hocam çok teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cologne

1,5 ay önce eşime 2. dereceden bel kayması teşhisi konuldu. Bel kayması kadınlarda daha çok görülüyor. Özellikle hamilelik dönemi bu konuda etken. Önce devlet hastanesine gittik. İlk orada söylediler ve şok olduk. 2. derece ve sonrası için maalesef ameliyat dışında bir çözüm göremedik.
    SGK anlaşması olan bir özel hastaneye gittik bize 6.000 maliyet çıkardılar. Doktora güvenemedik.
    SGK anlaşması olmayan doktoru ve hastanesi meşhur bir üniversite hastanesine gittik. Muayene ücreti 350 TL. Ameliyat için 35.000 fiyat çıkardılar. Araya tanıdık koyalım dedik %10 indirim yaptılar 32.000'i göze aldık yaptıracağız derken oradan 40.000'e çıkamazsınız dediler.

Bel kayması ameliyatı hakkında akademik makaleleri olan profesöre yine araya tanıdık koyarak geçen hafta başında ameliyatı yaptırdık. Maliyeti 25.000 TL. L5 S1 arasına 4 titanyum vida takıldı. 3 gün hastanede kaldık. Ağrıları çok çok fazla idi. Hele ameliyattan sonra konulan dren fena bir şey. Siz yatakta döndükçe acıdan yüzünüzün şekli değişiyor. Bugün itibari ile ameliyattan sonra 10 gün geçti. Kemiklerin kaynaması için minimum 3 ay var. Bol bol yürüyüş yapıyor. Sol bacağında zaman zaman ağrıları halen oluyor. Ama ameliyat öncesi ağrıları ile mukayese edilemez. Allah kimseye bu hastalığı vermesin.

Hocam çok geçmiş olsun allah şifa versin. Hangi doktor yaptı ameliyatı memnun kaldınız mı ? Normal hayatına devam etmesi kaç gün alıyor ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Spunch1212

quote:

Orijinalden alıntı: cologne

1,5 ay önce eşime 2. dereceden bel kayması teşhisi konuldu. Bel kayması kadınlarda daha çok görülüyor. Özellikle hamilelik dönemi bu konuda etken. Önce devlet hastanesine gittik. İlk orada söylediler ve şok olduk. 2. derece ve sonrası için maalesef ameliyat dışında bir çözüm göremedik.

Hocam çok geçmiş olsun allah şifa versin. Hangi doktor yaptı ameliyatı memnun kaldınız mı ? Normal hayatına devam etmesi kaç gün alıyor ?

Henüz bir karar vermek için erken. En erken 6 hafta sonra son durumuna göre iyi veya kötü bir ameliyat diyebileceğiz. Şu an bol bol yürüyüş yapıyoruz. Yakın zamanda yüzmeye başlayacak. Ameliyat yarasının kapanması tam 15 gün sürdü. Gelişme oldukça burayı güncelleyeceğim.

• Sevinirim hocam çok teşekkürler. Geçmiş olsun tekrardan allah şifa versin.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.