Şimdi Ara

Bel Kayması- Bel Ağrısı.. Dayanacak gücüm kalmadı..

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
52
Cevap
2
Favori
42.107
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. 23 yaşındayım, bundan 3 yıl önce bel kayması rahatsızlıgımı ögrendim. Bel kemiğim doğuştan zayıfmış zamanla kötüleşerek kemik kırılmış ve bel kaymaya başlamış.

Bel kayması; fıtık,bel tutulması vb. rahatsızlıklar gibi değil çok daha zor bi rahatsızlık. Medikal firmasında çalışıyorum işim biraz yorucu ama çokta ağır birşey kaldırmıyorum.

Geleyim dertlerime;
    -Sabah kalkıyorum ağrıyla, gece yatıyorum ağrıyla. Günün hemen hemen her saati ağrıyor ağrımadıgı saat yok, ağrının azaldığı saatler var.
    -Otobüste 30-35 dakika ayakta zor dayanıyorum. Ağrı bazen o kadar şiddetli oluyor ki normalde yer vereceğim kişilere yer veremiyorum :|
    -Doktor futbol topuna vurman bile yasak dedi spor yapamıyorum, bu da hamlık yaratıyor bu hamlığı üzerimden atamıyorum.
    -İşimi seviyorum ağrılarımdan dolayı işime odaklanamıyorum.
    -İş yerinde sevilen biriyim fakat hastanelerden sürekli randevu alıyor olmamdan dolayı biraz sıkıntı var.
    -Sadece ağrıyan belimde değil sol omzumdada 3-4 aydır sabit bi ağrı var emg,film, mr sonuçlarını doktora gösteriyorum bişey yok diyor.
    -10 kg. dan agır bişey kaldıramıyorum, yeri geliyo yatagımın yorganını,sürahiyi kaldıramaz oluyorum.
    -1.5 yıl doktor gözetiminde korse kullandım bilen bilir Kadıköyde Hayri Uzunoğlu o da işe yaramadı, hapları tam kullanmadıgım için belkide.
    -Sürekli doktor doktor geziyorsun biri hap öneriyor diğeri başka bişey bi çare ümit edip alıyosun çogu fıs çoguda günü kurtarmalık bunlarda bütçe olarak bayagı zorluyor ailemi.

Kısacası bıktım arkadaşlar , doktora gittiğim zaman sende kanser var dese bende rahatlasam artık istiyorum böyle bişey olabilir mi ? Daha 23 yaşındayım yarın öbür gün Allah nasip ederse karım olacak,çoluk çocuk ev geçindiricem daha askere gitmedim nasıl yapıcam hiç bilmiyorum kendimde o kuvveti göremiyorum. Bunlarda beni psikolojik olarak çok kötü etkiliyor. Dışarda görüyorum çoğu erkek öyle veya böyle yük taşyıor düşünüyorum ben bu adamın taşıdıgı taşısam 3 gün ayağa kalkamam. E bu da psikolojik olarak bitiriyor insanı kendinizi çok kötü hissediyorsunuz.

Ne yapacagımı bilmiyorum fizik tedaviye gitsem işe gidemiyorum, işe gitmesem para kazanamıyorum.
    Sizden tavsiye ve önerilerinizi bekliyorum biraz uzun oldu kusura bakmayın en özet hali bu.

2 yıl sonra edit : Bütün rahatsızlıklarım fibromiyaljiden kaynaklıymış. Rahatsızlığın başında olduğum için zamaninda farkına varmamışım ve bel rahatsızlığı zannetmişim. Şuan fibromiyalji ile yaşamaya alıştım. Çok zor bı hastalık. Kafaya takarsan erken emeklilik resmen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Spunch1212 -- 10 Aralık 2018; 22:12:53 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Bel Kayması - Bel Ağrısı: Dayanılmaz Ağrıların Sonu

Bel kayması, omurların normal pozisyonlarından kayarak sinirleri ve omuriliği sıkıştırması sonucu oluşan bir durumdur. Bu durum, şiddetli bel ağrısına, uyuşukluğa ve güçsüzlüğe neden olabilir.

Bel Kaymasının Belirtileri

Bel kaymasının belirtileri kişiden kişiye değişebilir, ancak en yaygın belirtiler şunlardır:

• Belde ağrı
    • Uyuşukluk veya karıncalanma
    • Bacaklarda güçsüzlük
    • Yürüme güçlüğü
    • Mesane veya bağırsak kontrolünde sorunlar

Bel Kaymasının Nedenleri

Bel kaymasının nedenleri tam olarak bilinmemekle birlikte, aşağıdakiler risk faktörleri olarak kabul edilmektedir:

• Yaşlanma
    • Aşırı kilolu veya obez olma
    • Şiddetli fiziksel aktiviteler
    • Aile öyküsü
    • Kemik erimesi

Bel Kayması Tedavisi

Bel kaymasının tedavisi, belirtilerin şiddetine ve nedenine bağlıdır. Hafif vakalarda, şunlar faydalı olabilir:

• Ağrı kesiciler
    • Fizik tedavi
    • Korse kullanımı

Daha şiddetli vakalarda, cerrahi müdahale gerekebilir.

Y. Doç. Dr. Hayri Uzunoğlu Kimdir?

Y. Doç. Dr. Hayri Uzunoğlu, bel kayması ve diğer omurga rahatsızlıkları konusunda uzmanlaşmış bir ortopedi cerrahıdır. Uzmanlığı ve deneyimi, onu bel kayması tedavisinde güvenilir bir isim haline getirmiştir.

Hayri Uzunoğlu Muayene Ücreti

Hayri Uzunoğlu'nun muayene ücreti, muayenenin türüne ve karmaşıklığına bağlı olarak değişebilir. Güncel ücret bilgileri için doğrudan kliniğiyle iletişime geçilmesi önerilir.

Hayri Uzunoğlu Korsesi

Hayri Uzunoğlu, bel kayması olan hastalar için özel olarak tasarlanmış bir korse geliştirmiştir. Bu korse, omurgayı stabilize etmeye ve ağrıyı azaltmaya yardımcı olur.

Belimde Kayma Var Ne Yapmalıyım?

Belimde kayma olduğunu düşünüyorsanız, bir doktora danışmanız önemlidir. Erken teşhis ve tedavi, semptomları yönetmenize ve daha ciddi komplikasyonları önlemenize yardımcı olabilir.

Y. Doç. Dr. Hayri Uzunoğlu Yorumları

Y. Doç. Dr. Hayri Uzunoğlu'nun hastaları tarafından yapılan yorumlar, uzmanlığını ve şefkatli yaklaşımını vurgulamaktadır. Birçok hasta, bel kayması ağrılarından kurtulmalarına yardımcı olduğu için kendisine minnettar olduğunu belirtmektedir.

Hayri Uzunoğlu Şikayet

Hayri Uzunoğlu'na yönelik herhangi bir şikayet bulunmamaktadır. Üstün tedavisi ve hastalarına karşı gösterdiği ilgi, onu alanında güvenilir bir isim haline getirmiştir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Allah şifa versin. Ben haftada bir s\pürge acinca bile bi hafta agrio belim,senin yasadiklarini duyunca şükrettim halime. H.ici calis h.sonu fizik tedaviye gitme imkanin varsa oraya git hocam,hamlayinca daha kötü. Burdan laf söylemesi kolay biliyorum ama konu saglik olunca insanin sifa dilemekten baska caresi kalmiyor malesef :(

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah razı olsun kardeşim sağolasın. Sağlık kadar önemli bişey daha yok hayatta.
  • Hocam ameliyat onermediler mi?Annemde de vardı bel kaymasi platin taktilar suan bir seyi yok fakat ameliyattan sonra bile kendinize cok dikkat etmelisiniz iyilesme suresi bayagi uzun surdu annemde birde iki kere ameliyat olmak zorunda kaldi bir vida damara baski yapmis ameliyattan cikti narkozun etkisi bitince duramadi agridan tekrar aldilar ameliyata bunun icin doktorunuzu da iyi secmelisiniz.

• Allah kolaylik verin kardesim
  • Hocam ilk olarak Allah yardımcın olsun,yok mu bu işin çözümü ameliyat,platin mlatin falan
  • quote:

Orijinalden alıntı: bnym97

Hocam ameliyat onermediler mi?Annemde de vardı bel kaymasi platin taktilar suan bir seyi yok fakat ameliyattan sonra bile kendinize cok dikkat etmelisiniz iyilesme suresi bayagi uzun surdu annemde birde iki kere ameliyat olmak zorunda kaldi bir vida damara baski yapmis ameliyattan cikti narkozun etkisi bitince duramadi agridan tekrar aldilar ameliyata bunun icin doktorunuzu da iyi secmelisiniz.

Ameliyat önerdiler ama bu yaşta olmak istemedim. Güvendiğim doktorlar 500 metre yüreyemez hale geldigin zaman ol ameliyatı dediler çok şükür o hale gelmedim henüz. Bel ameliyatları zorlu geçer her doktor beceremez, ameliyattan sonrasıda ayrı bi sıkıntı tabi ameliyat olmasını istediğim son çare.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ÖLÜCÜ

Allah kolaylik verin kardesim

Allah razı olsun eyvallah
  • Yok mu bi doktor,tedavi yöntemi falan bi önerisi olan ?
  • Geçmiş olsun dostum bendede kas dengesizliği olmustu sola doğru hafif eğik ti belim kaslar esitlendikce geçmeye başladı ağrısı nadiren yanlış uyursam oluyor ağrıyi bilirim çok igrenctir

• Napin edin bir sekilde fizyoterapiste gidin hocam

• Bel kaymasinin ameliyattan başka cozumu yok diye biliyorum ama emin degilim.Boyun ve kilon kaç ? Bele baskiyi azaltmak icin kilo verebilirsin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkür ederim kardeşim Allah razı olsun sanada geçmiş olsun. Kayropraktik yöntemi ilk defa duydum araştıracagım önerin için çok teşekkür ederim Alllah hepimize şifa nasip etsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vendetta

Geçmiş olsun dostum bendede kas dengesizliği olmustu sola doğru hafif eğik ti belim kaslar esitlendikce geçmeye başladı ağrısı nadiren yanlış uyursam oluyor ağrıyi bilirim çok igrenctir

Teşekkür ederim hocam. Yanlış uyuma rahatsızlıgı bendede var çok dengesiz yatıyorum buda agrılarımı çoğaltıyor ama bu dengesizliğe engel olamıyorum malesef
  • @Unknown.

Gidicem hocam inşallah var mı önerdiğiniz bi uzman ?

@Grayscale

Ameliyatta bir çözüm fakat takılan vidalar ters bi harekette daha büyük sorunlara sebep olabiliyor hocam yaşımıda genç oldugu için şuan olmayı düşünmüyorum.
    Dediğiniz gibi kilo verip azaltmak lazım baskıyı 1.78 75 kiloyum biraz fazla kilom var vericem inşallah
  • quote:

Orijinalden alıntı: Spunch1212

@Unknown.

Gidicem hocam inşallah var mı önerdiğiniz bi uzman ?

@Grayscale

Ameliyatta bir çözüm fakat takılan vidalar ters bi harekette daha büyük sorunlara sebep olabiliyor hocam yaşımıda genç oldugu için şuan olmayı düşünmüyorum.
    Dediğiniz gibi kilo verip azaltmak lazım baskıyı 1.78 75 kiloyum biraz fazla kilom var vericem inşallah

Ispartada olsaniz bir onerim olurdu ancak Istanbul hakkinda bilgim yok. Internetten yorumlara bakarak iyi birini bulabilirsiniz sanirim. Umarim sifa bulursunuz hocam gecmis olsun tekrardan.

• Ben geçen yazın başında belimden skolyoz ameliyatı oldum.Belimde şu an 16 adet vida var.Iron-man gibi takılıyorum ortalıkta.Şu zamana kadar düştüm,kalktım,spor yaptım,ağır kaldırdım hiçbirşey olmadı.
    Ameliyat korkulacak birşey değil.Asıl yaşlanırsan daha zor günler seni bekliyor olacak.İzmirde Ömer Akçalı var.İşinde en iyisi.Maddi anlamda zorada girmezsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: armadillo dalagı

Ben geçen yazın başında belimden skolyoz ameliyatı oldum.Belimde şu an 16 adet vida var.Iron-man gibi takılıyorum ortalıkta.Şu zamana kadar düştüm,kalktım,spor yaptım,ağır kaldırdım hiçbirşey olmadı.
    Ameliyat korkulacak birşey değil.Asıl yaşlanırsan daha zor günler seni bekliyor olacak.İzmirde Ömer Akçalı var.İşinde en iyisi.Maddi anlamda zorada girmezsin.

Malesef İzmir'de yaşamıyorum hocam. Çok geçmiş olsun 16 vida takıldıysa senın durumun biraz sıkıntılıydı sanırım Allah şifa versin
  • Spunch1212 kullanıcısına yanıt
    Çok sağolun.Bende İzmirde yaşamıyorum ama sağlığım için kalktım gittim Muğladan 4 günde taburcu ettiler.En azından bir günlüğüne kontrole git randevu alıp.

• Bende 17 yaşındayım, geçen sene bel ağrısı başladı. Yavaş yavaş geçiyor derken günler sonra tekrar ağrı başlıyor. Her geçen gün böyle, her hafta aynı şeyi yaşıyorum, bazen ağrı yok, bazen çok var. Ağrı ilk başladığı zamanlarda ayağa bile kalkamayacak kadar kötüydüm. Şuanda istediğim gibi futbol felan oynayabiliyorum. Benim durum çok değişik, bazen ayağa kalkamayacak kadar kötü olduğum halde doktora gittiğimde aldığım cevap belinde bir şey yok oldu. Ayrıca sadece bel değil, boyun ağrım bile oluyor. Boyun ağrım omzuma kadar vuruyor.

Not: Bu yazıyı yazarken belim ağrıyor ve boynumun sağ tarafı ağrıyor. Seninde ilk başlarda durum böyle miydi? Ben ne yapacağımı şaşırdım, bu yaşta bu ağrı...
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.