Şimdi Ara

Belgrad Ormanına Gitmeyin!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
49
Cevap
1
Favori
7.048
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
53 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bugün ailecek Belgrad Ormanı'na gittik, Neşetsuyu Mesire Alanında piknik yaptık. Akşam dönüşte arabaya eşyaları koyarken sağ kolumda böcek gördüm, normal bir böcek sanıp direk tutup yere attım ama atarken etime yapışmış olduğunu farkettim çünkü çekerken hafif etiminde geldiğini hissettim. Kene olduğu hiç aklıma gelmedi o esnada. Aradan 5 dk geçip hafif sızlamaya başlayınca acaba dedim ve koluma baktığımda hafif kızardığını gördüm. Direk Haseki acile gittim kan testi istedi sonucu beklerken iki kişi daha kene şikayeti için gelmişti ve ikisine de aynı şekilde Belgrad'dan bulaşmış kene. Teki benim gibi kendisi tutup atmış diğeri 1 gün sonra farketmiş ve doktora çıkartmış. Bir kavanozun içine koymuşlar, hala yaşıyordu. Neyseki kan testim normal çıktı, cerrah da koluma baktı kolumun içinde keneden bir parça kalmış mı diye kalmamış dedi. Herhalde hızlıca çekip attığım için şerefsiz ne olduğunu anlamadan kendini yerde buldu, iğnesini bırakamadı.

Demem o ki, Belgrad Ormanına gitmeyin. Yok eğer gidecekseniz de önleminizi alın, çalılardan çayırlardan uzak durun. Küçüklüğümden beri Belgrad Ormanına giderim, artık gider miyim meçhul. Belki şuan olay daha sıcak olduğu için böyle düşünüyor da olabilirim, bilemiyorum.

• Bu kene olayi son 10 yilda ortaya çıktı

Ya doganin dengesini bozduk yada bu hayvanlar biyolojik silah olarak bırakıldı bu ülkeye

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hamza5806 kullanıcısına yanıt
    Hocam bu ülkedeki cehalete bakınca biyolojik silaha pek gerek olmadığını anlamamız gerek bence. Doğanın dengesi diyelim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-833FC2573

Hocam bu ülkedeki cehalete bakınca biyolojik silaha pek gerek olmadığını anlamamız gerek bence. Doğanın dengesi diyelim.
    Bence ikiside

Zira ozellikle pkk orman yangınları falan çıkartıyor israil vb ulkeler zehirli tohumlar satiyor bu memleketin dusmani cok

• quote:

Orijinalden alıntı: hamza5806

Bu kene olayi son 10 yilda ortaya çıktı

Ya doganin dengesini bozduk yada bu hayvanlar biyolojik silah olarak bırakıldı bu ülkeye
    İstanbuldaki keneler zararsız diyor herkes. Bugün Haseki'deki hemşire de kene şikayetiyle gelenlerin hiçbirinde ciddi bir sorunla karşılaşmadık dedi. İlk kene vukuatı benim memleketim Tokat'ta gerçekleşmiş 2008'de ve daha geçen ay bizim köyde biri öldü keneden. Mezarını köyün dışına gömmüşler Çernobil'deki radyasyonlu kişileri gömdükleri gibi. Derin kazıp, kireç falan atmışlar bi beton atmadıkları kalmış kimseyi yaklaştırmamışlar mezara. İçimde şuan öyle bir nefret var ki böceklere karşı hepsini yeryüzünden kazıma şansım olsa saniye durmam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emperor Karl Franz -- 30 Haziran 2019; 1:57:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emperor Karl Franz

İstanbuldaki keneler zararsız diyor herkes. Bugün Haseki'deki hemşire de kene şikayetiyle gelenlerin hiçbirinde ciddi bir sorunla karşılaşmadık dedi. İlk kene vukuatı benim memleketim Tokat'ta gerçekleşmiş 2008'de ve daha geçen ay bizim köyde biri öldü keneden. Mezarını köyün dışına gömmüşler Çernobil'deki radyasyonlu kişileri gömdükleri gibi. Derin kazıp, kireç falan atmışlar bi beton atmadıkları kalmış kimseyi yaklaştırmamışlar mezara. İçimde şuan öyle bir nefret var ki böceklere karşı hepsini yeryüzünden kazıma şansım olsa saniye durmam.

Alıntıları Göster
    Aynen bende tüm böceklerden nefret ediyorum nerdeyse

Hayvanları ve insanları da yuzde 99 oranında sevmiyorum

Ama tam bir bitki manyagiyim yasayan tum türlerin en az yuzde 90ini kosulsuz seviyorum hepsi ayri güzel

• bi gün 5 yaşında'ki yeğenimin saçını okşuyodum kafasında elime değen zeytin büyüklüğünde bişey fark ettim bune böyle dedim iyiki de fark etmişim koyu kahverengi poposunu dışarı bırakmış el bacaklarını kafasının ta içine sokmuş neyse ablama gösterdim telaşlanıp hastaneye gittiler neyseki zehirsiz keneymiş çıkardılar yoksa ya kan eme eme sivrisinek gibi büyücekti ya da .. yavrulıcaktı hem de beynin olduğu bölge felç bile yapar insanı şu dünya'da baskı ve insanlardan sonra en nefret ettiğim şey böcek türleri
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İstanbul'daki rakım sebebiyle zehirli kene türleri barınamıyor diye okumuştum vakti zamanında.

• Dünya yaşanılamıyacak hale geliyor yoksa Türkiye mi umarım 1.sidir.

• quote:

Orijinalden alıntı: hamza5806

Aynen bende tüm böceklerden nefret ediyorum nerdeyse

Hayvanları ve insanları da yuzde 99 oranında sevmiyorum

Ama tam bir bitki manyagiyim yasayan tum türlerin en az yuzde 90ini kosulsuz seviyorum hepsi ayri güzel

Alıntıları Göster
    Hayvanlarla bir sorunum yok hepsinin doğal hayatta bir yeri var, bitkilerin fotosentizi için vs. hayvanlar kritik önem taşıyor mesela. Bitkilerin %90'nını seven biri hayvanların da bitkiler için önemini bilip sevmesi lazım Doğanın bir dengesi var, bizim köyde ne tavuk kalmış ne hayvan e doğal olarak bu keneleri yiyen canlılar yani besin piramidi bozulunca etrafı boş bulan kene de çoğalıyor ve insanlara salça oluyor şerefsiz. Kene, sivri sinek ve bu tarz canlıların(canlılar diyorum çünkü bu böcekler hayvanlar için de büyük tehdit) sırtından geçinen, kanını emen böceklerin sonu gelsin yeterli benim için.

• quote:

Orijinalden alıntı: Emperor Karl Franz

Hayvanlarla bir sorunum yok hepsinin doğal hayatta bir yeri var, bitkilerin fotosentizi için vs. hayvanlar kritik önem taşıyor mesela. Bitkilerin %90'nını seven biri hayvanların da bitkiler için önemini bilip sevmesi lazım Doğanın bir dengesi var, bizim köyde ne tavuk kalmış ne hayvan e doğal olarak bu keneleri yiyen canlılar yani besin piramidi bozulunca etrafı boş bulan kene de çoğalıyor ve insanlara salça oluyor şerefsiz. Kene, sivri sinek ve bu tarz canlıların(canlılar diyorum çünkü bu böcekler hayvanlar için de büyük tehdit) sırtından geçinen, kanını emen böceklerin sonu gelsin yeterli benim için.

Alıntıları Göster
    Dostum biliyorum da

Ben bu dunyanin kurallarina karşıyım anladin mi fizik kurallarina da karsiyim biyoloji kurallarina da

Bitki fotosentez yapmasin abi ben de co2 o2 falan alip vermeyeyim nolur yani niye boyle bu düzen?

Hayvanlara cok pis kılım sonuna kadar

Evet hocam ve bu ülkenin tarım bakanı yerli tohumu yasaklayıp o İsrailli dediğimiz firmaların tohumlarını kullanmaya teşvik ediyor. Sonra bi bakıyorsun onlarin ortağı cikiyor. Ne tesadüf ama.

• Böcek muhabbetine dahil olmayacağım ama madem kene çok Belgrad Ormanında konuyu yukarı taşıyalım gidecek olanlar ona göre hazırlık yapsın.

🤦‍♂️

• quote:

Orijinalden alıntı: Einar Solberg

🤦‍♂️
    sisteme boyun eğmeye devam
    Aynen knk bitkiler fotosentez yapmasın bitkilerin kölesi olmak istemiyoruz
    Hayır bi de şu mesajı dh ye girip telefonla atmak işin ironik olan kısmı :D

• Nick'e bakınca insan güvenemiyor maalesef.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Einar Solberg

Aynen knk bitkiler fotosentez yapmasın bitkilerin kölesi olmak istemiyoruz
    Hayır bi de şu mesajı dh ye girip telefonla atmak işin ironik olan kısmı :D
    Bu dunyanin kafasiyla bu dunyanin sınırlarini asamazsin sana bu güzel kafanla hayirli yolculuklar diliyorum

Bir tavuk ile çözülebilecek bir sorun aslında doğanın dengesi diyelim

Benim kafa bu dünyadan değil, çok yanlış kişiye gelmişsin

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.