haziran sonuna 10 günü kapsayan belgrad gidiş geliş uçak bileti aldım eşim ve kendime. plan program yaparak sadece 3 ülke; sırbistan-bosna ve karadağ gezme planım var. fakat tecrübeli arkadaşlardan araç kiralama hakkındaki sorularıma cevap rica ediyorum.. 1- belgrada iner inmez araç kiralamak gerekir mi ? şehir içinde otopark sorunu olduğumu duydum, ayrıca şehir merkezini gezerken oteli de merkezi bir lokasyonda tutunca araca ihtiyaç duyar mıyım ? ilk 3 günü belgrad şehir merkezine otobüsle varıp, şehir içi ulaşım veya yürüyerek gezdikten sonra saraybosna veya novi sada geçerken mi araç kiralamak doğru olur ? 2- diyelim ki belgradda aracı kiralamaya karar verdim. nelere dikkat etmem gerek bu 3 ülke gezisi için ? şimdiden internette standart prosedürle mi kiralamak gerekir yoksa gittiğimde mi kiralayayım. herhangi bir dolandırılma durumu olur mu. ( yok başka ülkeye geçmişsin, yok arabanın şurasında çizik yoktu şimdi var vs) tek şoför olarak ben kullanacağım bu yüzden otomatik mi almak daha az yorucu olur acaba.. 3-aracı kiralama haricinde deposito vs gibi kredi kartında ek bir bakiyeye ihtiyaç olur mu ? 4- ülkeleri gezerken otoparklara dikkat edin denilmiş.. nasıl dikkat edeceğiz buna ? park yasak tabelası felan mı oluyor ceza yenilen yerlerde , yoksa belirli bir kural mı vardır ? 5- son olarak, kalacak yerleri orada spontane ayarlama fikrim var , bazı şehirleri daha çok severiz belki planladığımızdan 1-2 gün fazla kalmak isteriz diye. yer bulamama veya yerel otellerle muhattap olunca sorun yaşanır mı ? eğer bilgili arkadaşlar varsa çok makbule geçer. internette çok araştırdım da herkes farklı lokasyonlardaki araç kiralamadan bahsetmiş, kendime göre net bir bilgi bulamadım.. |
Bildirim