Şimdi Ara

Bellek Hızları ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
872
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kolay gelsin herkeze aklıma takılan bir soru var.ekran kartlarını araştırırken bir şey dikkatimi cekti sizlerle paylaşmak istedim.

GIGABYTE GTX460 modeli

VGA Chipset Markası NVIDIA
    VGA Chipset Modeli GTX460
    VGA Slot PCI Express 2.0
    Hafıza (RAM) Kapasitesi 1 GB
    Bellek Tipi GDDR 5
    Bellek Hızı 3600Mhz
    Bellek Arayüzü 256 Bit
    Monitör Bağlantısı DVI / HDMI

ATI 5770 vapor-x modeli

VGA Chipset Markası ATI
    VGA Chipset Modeli HD5770
    VGA Slot PCI Express 2.0
    Hafıza (RAM) Kapasitesi 1 GB
    Bellek Tipi GDDR 5
    Bellek Hızı 4800MHz
    Bellek Arayüzü 128 Bit
    Monitör Bağlantısı DVI / HDMI / Dispaly Port

GTX 460 normalde oc hali 5770 katlayan bir kart fakat nedense bellek hızları ati 5770 daha fazla buda onun daha hızlı olduğunu gösteriyor yanılmıyorsam nası oluyorda gtx460 daha performanslı bi kart oluyor anlamadım biri acıklarsa sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lord_day_walker -- 7 Eylül 2010; 16:07:56 >

• Farklı seri kartları bile çekirdek hızlarına bakarak kıyaslayamazsın. Kaldı ki bu kartlar tamamen farklı mimari.

Yani frekansı yüksek olunca kart hızlı olmuş olmuyor. Ona gelene kadar daha birsürü önemli faktör var.
  • saol ne gibi faktörle bunu öğrenmeye çalışıyorum chipset farkı anladım kadarıyla bu birincisi gerisine.
  • Bellek hızlarına bakarsan hd 5770 daha iyi gibi duruyor ancak gtx 460 da hd 5770 den daha yeni teknolojiler var örneğin Cuda - PhysX
    Ben Olsam Gtx 460 ı tercih ederdim. ( Bu Arada Başlıktaki Kodunu Kaldırırsanız Çok Daha Düzgün Olur )
  • http://forum.donanimhaber.com/m_33375557/tm.htm

Yukarıdaki konuyu baştan sona okursanız biraz fikir edinirsiniz.
  • Farklı marka ve model kartları GPU/Memory hızına, bellek boyutunua, bit değerine vs. bakarak kıyaslayamazsınız. Kartların performanslarını ancak ekran kartı testlerinden öğrenebilirsiniz. Ya da buraya sorarsınız işte
  • quote:

Orijinalden alıntı: hasan_kaan

Bellek hızlarına bakarsan hd 5770 daha iyi gibi duruyor ancak gtx 460 da hd 5770 den daha yeni teknolojiler var örneğin Cuda - PhysX
    Ben Olsam Gtx 460 ı tercih ederdim. ( Bu Arada Başlıktaki Kodunu Kaldırırsanız Çok Daha Düzgün Olur )

sadece gülüyorum paralel işlemci rop sayısı mimarisi yeni gpusu daha güçlü olmasın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hapocod -- 7 Eylül 2010; 14:34:35 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    USB Bellek Kapasite Sorunu
    13 yıl önce açıldı
    İşlemci Hızı Sınırlandırma
    11 yıl önce açıldı
    Flash Belleklerde Hız Arttırma
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Bellek hızlarına bakarsan hd 5770 daha iyi gibi duruyor ancak gtx 460 da hd 5770 den daha yeni teknolojiler var örneğin Cuda - PhysX

Aman yarabbi! Yorum karşısında kanım dondu!
  • Sanırım siz ekran kartı konusunda temel bilgileri öğrenmek istiyorsuuz, Eski bir konu olsada genel anlamda yine fikir verecektir.

http://www.pclabs.com.tr/2003/06/30/ekran-kartlari-nasil-calisir/
  • quote:

Sanırım siz ekran kartı konusunda temel bilgileri öğrenmek istiyorsuuz, Eski bir konu olsada genel anlamda yine fikir verecektir.

http://www.pclabs.com.tr/2003/06/30/ekran-kartlari-nasil-calisir/

swaol kardeşim eline sağlık
  • Hd 5770 İle Gtx 460 Karşılaştırılması.
    http://www.tomshardware.com/forum/293259-33-5770-benchmarks
  • quote:

Orijinalden alıntı: M@U

quote:

Aman yarabbi! Yorum karşısında kanım dondu!

• müsavir kardeş saol eline sağlık.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.