Şimdi Ara

Belli Saat Aralığında İnternette Ping ve Hız Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.019
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar iyi günler. Çok ilginç bir problemle karşı karşıyayım. İstisnasız her gün akşam 8 ile gece 1 arasında normalde Speedtest'de maksimum 8 çıkan ping değerim 70-80'lere, download hızım 50 mbit'den bazen 10 mbitlere kadar düşüyor.

Akşam saatlerinde bu şekilde oluyor. Bu da online oyun oynamayı imkansız yapıyor yüksek ping değerlerinden dolayı. Lolde 140 oluyor sabit ping ama sanki daha yüksek gibi geliyor bana.

Günün geri kalan tüm saatlerinde de en kötü bu şekilde oluyor.

İşin ilginç yanı bunu her gün belli saatlerde yapması. Servis sağlayıcım Superonline. Eve ekip gelip baktı kablolarda bir problem yok, sinyaller normal. Sabahları sorun yaşamazken niye sadece o saatlerde yaşıyor olabilirim?

İnternetim 50 Mbit Fiber. Bağlantı türüm kablolu, kablosuz, powerline fark etmiyor hepsinde sonuç aynı. Başına böyle bir şey gelen ya da çözümüne dair bir fikri olan var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aktwitter -- 11 Eylül 2014; 12:11:02 >

• hocam modem arayuzunden denemek ıcın kablosuzu kapayın sadece kabloyla bılgısayarınızı baglayın o sekılde çözulebılır,baska bırının baglanmadından emınmısınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: jysoff.

hocam modem arayuzunden denemek ıcın kablosuzu kapayın sadece kabloyla bılgısayarınızı baglayın o sekılde çözulebılır,baska bırının baglanmadından emınmısınız

nereden izleyebilirim hocam modeme bağlı aygıtları. arayüzüne girip baksam
  • aktwitter kullanıcısına yanıt
    192.168.1.1 tarzı numaralar(modemden modeme değişebilir bilmiyorum tam) ile modem arayüzüne girip hattında senin tanımadığın başka cihaz varmı diye bir kontrol et.
  • quote:

Orijinalden alıntı: crazy frog

192.168.1.1 tarzı numaralar(modemden modeme değişebilir bilmiyorum tam) ile modem arayüzüne girip hattında senin tanımadığın başka cihaz varmı diye bir kontrol et.

bu numarayla girdim. herhangi bir bilgisayara bağlantıda öncelik verme gibi bir ihtimalim var mı hocam?
    Bağlantı önceliği olmaz sanırım (en azından benimkinde yok) Fakat girişleri kısıtlayabilirsin. Eğer ağını senden başka kullanan kişiler varsa.
  • quote:

Orijinalden alıntı: crazy frog

Bağlantı önceliği olmaz sanırım (en azından benimkinde yok) Fakat girişleri kısıtlayabilirsin. Eğer ağını senden başka kullanan kişiler varsa.

kurcalayayım biraz hocam.

aklına başka bir çözüm gelen var mı?
  • Mac filtreleme yaparak ağına sadece senin istediğin aygıtların bağlanmasını sağlayabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: baser1998

Mac filtreleme yaparak ağına sadece senin istediğin aygıtların bağlanmasını sağlayabilirsin.

benim evdeki aygıtlar haricinde herhangi bir aygıt bağlanmıyor internete kontrol ettim. port yönlendirme yaptım. ama herhangi bir etkisi olmadı
  • http://77.92.138.243/m_6024883/tm.htm Burada da aynı sorunu yaşayanlar var. Bana en mantıklı gelen cevap Markandeya' nınki:

"Her bolgenin belli bir bant genisligi var hatta kablo kalitesi falan filan diye gidiyor. Mesela salliyorum bant genisligi o bolge icin 100Mbit/sec olsun. Sadece sen kullanirsan sorun yok sana vaad edilen indirme hizlarina ulasabilirsin ama senin gibi o bolgede 100 kisi kullanirsa... BU sadece bir ornek buna bir cok etken siralanabilinir."
  • Akşamları internetin en çok kullanıldığı zamanlardır.Bence hat trafiği yoğun olduğu için verim alamıyorsunuz.İnternet sağlayıcınız ile görüşün bölgemizdeki hat yetersiz diye.
    Ttnet iseniz 192.168.2.1 adresini tarayıcnıza yazın login ekranı cıkacak user name : ttnet sifre :admin olacaktır eger kabul etmezse farklı kombinasyonları deneyın username :admin sifre :ttnet gibi ordan bağlı cihazları gorebılırsınız

Sorun cıkarsa team viewer uzerinden halletmeye calısırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: aktwitter

Arkadaşlar iyi günler. Çok ilginç bir problemle karşı karşıyayım. İstisnasız her gün akşam 8 ile gece 1 arasında normalde Speedtest'de maksimum 8 çıkan ping değerim 70-80'lere, download hızım 50 mbit'den bazen 10 mbitlere kadar düşüyor.

Akşam saatlerinde bu şekilde oluyor. Bu da online oyun oynamayı imkansız yapıyor yüksek ping değerlerinden dolayı. Lolde 140 oluyor sabit ping ama sanki daha yüksek gibi geliyor bana.

Günün geri kalan tüm saatlerinde de en kötü bu şekilde oluyor.

İşin ilginç yanı bunu her gün belli saatlerde yapması. Servis sağlayıcım Superonline. Eve ekip gelip baktı kablolarda bir problem yok, sinyaller normal. Sabahları sorun yaşamazken niye sadece o saatlerde yaşıyor olabilirim?

İnternetim 50 Mbit Fiber. Bağlantı türüm kablolu, kablosuz, powerline fark etmiyor hepsinde sonuç aynı. Başına böyle bir şey gelen ya da çözümüne dair bir fikri olan var mı?

HOCAM SENNKİ GENE İYİMİŞ BENM NETTE GEZERKEN HIZ TESTİ YAPIYORUM PİNG 20-30 ARASI HEP BAZEN 40 OLUUYOR..

• hocam benim de aklıma tek gelen sebep buydu. ama gelen saha görevlisinin söylediğine göre fiber internette böyle bir şey söz konusu olmuyormuş. adsl'lerde yaşanma imkanı olsa da fiberde hat yoğunluğu gibi durumların etkilemediğinden bahsetti.

@baser1998 @Oxeanos

sadece benim evdeki cihazlar kullanılıyor hocam kontrol ettim dışarıdan bir bağlantı söz konusu değil

@jysoff.

günün her saati o şekilde olacaksa ben razıyım hocam. benim derdim ping değerleri özellikle akşamları 80'ı geçmesin başka bir sorunum yok. ama 140'a gelince oyun oynanmayacak hal alıyor

@bymustafa59

bakalım bu akşam teamviewer üzerinden bağlanacak görevli. merkeze iletecek ekran görüntüsü alıp. ne yapacaklar göreceğiz

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.