Şimdi Ara

Ben Bin Pismanim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
605
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Mevcut Kablo TV aboneliğimi kampanyalı sunulan ve 24 ay taahhütlü Uydunet ve Teledünya aboneliğine dönüştürdüm. Ancak hiç memnun değilim sürekli kopma, kesilme ve yan odalardan hiç bağlantı kuramama gibi sorunlarla karşılaştım. 1 ay süre zarfında 12 defa servis çağırdım. Sorunun modemin zayıflığı, Uydunet'in sinyallerinin zayıf olması gibi benden kaynaklanmayan nedenlerden olduğu söylendi. Uydunet'e geçtiğime Bin pişman oldum. İptal etmek istediğimde çok büyük rakamlardan bahsediliyor. Modem parası, bağlantı vs. Bir sürü şeyden 600-700 TL'den bahsediliyor. Modeminizi istemiyorum alın dediğimde olmaz deniliyor. Bana bela oldu kurtulamıyorum. Verilmeyen hizmet için , tazminat isteniyor. Böyle firmalar böyle bir ülkede nasıl yaşıyoruz sorusu sorduruyor! Bu kadar memnun olmadığım bir firma olmadı....

• Tüketici haklarına başvurun hocam ne demek bela oldu, hakkınızı sonuna kadar savunun Türk milleti boyun eğip hakkını aramamaktan böyle şamaroğlanına döndü her konuda

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • manilafortuna kullanıcısına yanıt
    BTK dan şikayet yazın, Bulunduğunuz ildeki Türksal il müdürlüğünde yetkililerle görüşün kullanılmayacak derecede olduğundan mağdur olduğunuzu belirtin çözüm sunmak zorundalar.
  • ikametgahınızı kablo tv alt yapısına sahip olmayan bir yere aldırmaya çalışın ve sonra tahhütü iptal edecekler yasal hakkınızdır. ana merkeze gidip elinizdeki aletleri de iptal ettirirken verirsiniz.
  • teknolojisi yüzünden ve analog sinyalizasyon sistemi nedeniyle günümüz alt yapılarına göre kullanım ömrünü tamamlamıştır kablonet.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bir Sevdadır Türkiye -- 6 Eylül 2016; 17:04:09 >
  • SkyTech74 kullanıcısına yanıt
    :)) aslında cevap vermeyecektim de muhtemel yine başka konularda denk geliriz. Uydunet teledünya "Kablonet" iken 64kbit download hız 8kbit upload ile turknet in counter strike sunucusunda online oynardım. O zaman version beta6.6 beta7 beta7.1 vs. Sene 2001.
    Pingim normalde 30-40ms. Bayram yada resmi tatillerde internet çökerdi yoğunluktan Ping fırlardı. Kavga ederdik kablonet yetkilileri ile. Bu konuda birşey yapamayacaklarını söylerlerdi...

Tabi birine cahil demeden önce neyden bahsetmiş neye ironi yapmış anlamak lazım buda zamanla tecrübe ile olacak işler. Bir yazarken iki kez düşünmek lazım.

• Bunları iyi ki okudum.

4-5 sene önce bir arkadaşım bana demişti ki, uydunet kullanıyormuş, çok memnunmuş, bana da tavsiye edermiş. O zaman için zaten adsl aboneliğim devam ediyordu diye ilgimi çekmedi. Bu ay sonuna doğru adsl kontrat sürem biticek diye uydunet tarifelerine de baktım. Çünkü telekom ismi dahi çok itici geliyor. Her türlü üç kağıt mevcut bunlarda. yasal mafya gibi oldular. Her neyse, ay sonunda uydunete geçeyim diyordum ama o cayma bedeli neymiş öyle ya 600-700 lira. Bayramda vs böyle oluyorsa veya daha en baştan başlık sahibi arkadaşınki gibi sorun yaşanıyorsa, böyle bir maceraya girmek doğru gelmedi bana şu an. Zaten kablo tv kullanıyorum diye düşünmüştüm halbuki. Memnuniyet garantisi olmayan bir şeye iki sene kendimi esir edip sonra tüketici hakem heyetinde hak aramaya çalışmak kadar saçma bir şey olabilir mi?

Telekom adsl de ikna kampanyası vs yapıyor acaba yine? Turkcell 11 defa aradı reklam amaçlı ve tacize dönüştü yaptıkları diye ondan da çekiniyorum. Tavsiye var mı?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    5.ye aldigim dersten yine kaldim
    6 gün önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Mobidik kullanıcısına yanıt
    Yani hocam ben online oyun işinin kablonet ile olmayacağını 15 sene önce anladım. Elektronik okumam da bunu kolaylaştırdı. Analog bir signal modülasyonunu bütün mahalleye yaymak, birinde elektriksel bir gürültü olduğunda etkisini tüm mahallenin yaşaması vs.

• önceki arkadaşın dediği gibi uydunet alt yapısı olmayan bir yere ikameti taşıdığınız zaman cezalardan muaf oluyorsunuz kendi hataları için, ancak onda da 300 tl yakın modem ve cihaz taksitini ödüyorsunuz, ben ilk alırken bayii ikinci el olarak biz yarı fiyatına alırız eğer kullanmazsanız taşındığınız zaman demişti.
  • böyle salak salak sorunlar yüzünden bir insan sözleşmeye hapis tutulmalalı istediği zaman iptal etmeli buna bir çözüm gerekiyor
  • Şimdilik tek çare Taahüsüz internet kullanmak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hotel california

:)) aslında cevap vermeyecektim de muhtemel yine başka konularda denk geliriz. Uydunet teledünya "Kablonet" iken 64kbit download hız 8kbit upload ile turknet in counter strike sunucusunda online oynardım. O zaman version beta6.6 beta7 beta7.1 vs. Sene 2001.
    Pingim normalde 30-40ms. Bayram yada resmi tatillerde internet çökerdi yoğunluktan Ping fırlardı. Kavga ederdik kablonet yetkilileri ile. Bu konuda birşey yapamayacaklarını söylerlerdi...

Tabi birine cahil demeden önce neyden bahsetmiş neye ironi yapmış anlamak lazım buda zamanla tecrübe ile olacak işler. Bir yazarken iki kez düşünmek lazım.

@confuest 15 yil once en iyi pingi kablonetin sundugunu hatta csde ping degerlerine bakarak kimin kablonet kullandiginin belli oldugunu soyluyordu.
    Ayrica teknik olarak da kablonet altyapisinin dunyada en iyi altyapi oldugunu.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Yazınızın birinci kısmı doğru ben o zamanlar Gaziantep'teydim ve ADSL geldiğinde bile bilerek geçmemiştim yüksek hız ve düşük fiyat olmasına rağmen. Evde 128kbit kablonet vardı hemen hemen 512kbit ADSL ile aynı parayı ödüyordum. Biz 20-30 ping alırken ADSL kullanıcıları 40-55 ping alıyordu. Ancak ikinci kısmında en iyi altyapı kısmı doğru değil. Söylediğim iki tane şey vardı, Birincisi Docsis platformunun ADSL2 ve VDSL2'ye göre çok daha az gecikme sunduğuydu ki bunu biraz ingilizcen varsa internetten bakip teyid edebilirsin, ikincisi ise Turksat'ın bu işi eline yüzüne bulaştırdığıydı. Belki de Dünya'daki en berbat kablonet altyapısına sahip olabiliriz, bilmiyorum. Bu işi en iyi yapanlarsa Amerika'daki firmalar.

Ha şunu da söyleyeyim Uydunet ile Ankara Yenimahalle'de CS oynarken , Batıkent'teki 2 Superonline kullanıcısından 10-15ms daha düşük ping alıyorum ama öbür yandan Bursa'daki Superonline kullanıcısı da benden 10-15 ms daha düşük ping alıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi confuest -- 6 Eylül 2016; 17:00:20 >

• confuest kullanıcısına yanıt
    Dostum docsis de şöyle bir olay var diyelim x sokaktaki bina y dairesi kaçak elektrik kullanıyor. O aboneden kaynaklanan elektriksel gürültü tüm sokağın bağlantısının içine ediyor. Bu tarz sinyal bozumlarına müdahale eden tecrübesiz teknisyenler düzelteceğim diye tüm mahallenin omurgasının içine ediyorlar.

Bu sistem eskiyince ve abone sayısı artınca çökmeme şansı yok.

Diğer konuya gelince kablonetin kendi fiber omurgası yok. Türk Telekom'dan Leased line antlaşmasıyla hizmet dağıtıyor. Dolayısıyla diyelim oyun sunucusunun bulunduğu datacenter Türk Telekom tabanlı. İllaki kablonet yada Türk Telekom destekli bağlantılar düşük Ping alacak. Superonline fiberden Türk Telekom tabanlı bir sunucuya tracert at, atlama yaparken pop noktasında 7ms yiyorsun zaten.
    netice de sorunsuz bir kablonet alt yapısının modulasyondan kaynaklı XDSL e göre Ping'in daha düşük olması normal olmak la beraber, mevcut eski sorunlu alt yapı yüzünden abonelerin yüzde 50si bunu görememektedir.

• o verdikleri netmastarı sat veya at çöpe bitane motorola modem al çünki öbürleri olmuyor uydunetin bağlantılarında bişey yok bu verdikleri boktan netmasterden o çoğu
  • Şahsen kullanıcıda da hata görüyorum. Dünyanın en iyi firması da olsa heryerde aynı standartı yakalamasını beklemek gerçekçi olmaz.

Sinyal zayıflığı, paraziti ve modem wifi sorunu genel ve biraz araştırıldığında farkedilecek sorunlar. Oturduğunuz bölge ve hatta binada bu sorunları yaşayanlar mutlaka vardır. Tedbirli olmak lazım. Buna rağmen 2 yıllık taahüt verip sonra iptal edicem derseniz adam imza attığınız sözleşmedeki haklarını talep eder.
    Şöyle örnek vereyim; Ben ttnet kullandığım dönemde önce bütün iss'leri araştırdım, sonra 1 mbps'den 8 mbps'e çıkmaya karar verdim. etrafta kullananlara sordum, kaç defa telekom'a gidip hat değerlerime baktırdım, hattım kaldırır mı diye teyit aldım ondan sonra attım imzayı bi sorun da yaşamadım.
    Keza uydunete geçerken de semtteki süperonline, tt, vodafone gibi hizmetleri soruşturdum, en stabili buydu buna geçtim 2buçuk yıldır sıkıntısız kullanıyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.