Bildirim
Araba 3 ay yatacak.Nasil bakmaliyim ?

Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
kuş pisliğine dikkat edilmesi gerekir uzun süre kalınca boyaya zarar veriyor. Renk değişimi yada çatlama oluyor boyada.
ayrıca lastikler içinde ileri geri yapılması iyi olur. Bizim 2 sene yatmıştı bir araç gerçi sizinki o kadar yatmayacak ama lastiklerde bombe olmuş sürekli durduğu yerde atlamalı gidiyordu araç
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mob411 -- 16 Haziran 2016; 16:35:26 > -
Boşver hocam çalıştırmayı falan akü kutup başlarını sök yeter. 3 ayda hiç bişey olmaz. Bizim köyde araba kışın kar altında bu şekilde 4-5 ay bekliyor. Dönüşte 2. marşta çalışıyor. 88 Tofaş Şahinden bahsediyorum. -
Direksiyonu düz koy yeter. -
Kutup baslarini sok benzinide bitirebildigin kadar bitir hatta tamamen bitersen daha iyi olur baska birsey yapmaya gerek yok.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Oduncudan 4 tane kutuk kestirip akunun kutup baslarini sökün
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: muradisdan
Kutup baslarini sok benzinide bitirebildigin kadar bitir hatta tamamen bitersen daha iyi olur baska birsey yapmaya gerek yok.
sonra adam da benzin pompam neden bozuldu diye konu açsın -
Akü kutup başlarını sök, lastiklerin yerle temasını kes yeterli.
Birde camlara örtü örtersen iyi olur.
quote:
Orijinalden alıntı: ogzdrk
Yurt disina gidecegim icin 3 ay araba acik garajda duracak.On ve arka cama guneslik koyacagim.3-4 gunde bir araba calistirilacak aku bitmemesi icin.Onun disinda 3 ay yerinden oynamayacak.Depoda az benzin birakmayi dusunuyorum.Bunlar disinda ne yapilmasi gerekir ?
Yakıtı çeyrek deponun altında bırakmayın. Yakıt özelliğini kaybederse uğraşırsiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi auto_man -- 16 Haziran 2016; 17:09:50 >
3 ayda aracınıza hiçbir şey olmaz.
Sıfır km diye alınan araçlar ne şartlarda Türkiye'ye geliyor, ne şartlarda gümrüklerde bekleyip, bayilerin depolama alanlarında kalıyor.
Sahibine ulaşana kadar kaç ay geçiyor...
Aracın elektrik aksamında kaçak yoksa değil 3 ay 6 ay bile çalışmasa tek marşta çalışır, ama kaçak vardır, bir haftada aküye elveda dersin.
Benzinine, yağına bukadar sürede hiç bir şey olmaz.
Tek problemin yoğun ve uzun süre boya üzerinde kalan kuş pisliği, imkanınız varsa arada bir yıkasınlar, yoksa da sorun değil yaz sonunda bi pasta cila attırırsın cam gibi olur. -
araç üreticileri bu kadar dert etmiyor bizde anlamsız bir tedirginlik oluyor
bu araçlar 3 aydan çok daha fazla süreler bekliyor yeri geldiğinde ve kimse ne kutup başı söküyor ne de yakıta lastiğe falan dikkat ediyor, akü iyiyce 3 ayda zaten birşey olmaz ama her ihtimale karşı kutup başları sökülür olur biter, lastik inse inse az birşey iner, yakıt da öyle ahım şahım bozulmaz kolay kolay, bu kadar dert edilecek hesap yapılacak bir durum değil 3 ay -
quote:
Orijinalden alıntı: jimhendrix
quote:
sonra adam da benzin pompam neden bozuldu diye konu açsın
Yatacak aracin pompasi neden bozulsun. Donunce bidonla yeni benzin alip koyar. Tam tersi depoda benzin birakmasi daha riskli beklemis benzin tortu yapar sonra enjektorlerim neden tikandi.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
İmkanınız varsa üzerine mutlaka branda örtün, yoksa bir örtünün üzerindeki bazı yerlere rüzgarda uçmasın diye delikler açın ve uçlarına iple birlikte hareket etmeyecek büyüklükte taş bağlayıp örtüyü aracın üzerine örtün. Haftada 1 en fazla iki defa çalıştırıp biraz bekleyin ve stop edin. Yine imkanınız varsa lastiklerin altına 4 adet tahta parçası koyup onların üzerine park edin. Geldiğinizde kaldığınız yerden devam edersiniz.
2 hafta once yaptirmistim pasta cila.Fakat garaj acik oldugu icin kus pisligi olma ihtimali cok yuksek.Arac emanet diye kullanmak istemiyor akrabalar. -
Haklisiniz ama ister istemez tedirginlik oluyor. -
quote:
Orijinalden alıntı: ogzdrk
Haklisiniz ama ister istemez tedirginlik oluyor.
sakınan göze çöp batar, arabayı fazla umursarsan gereksiz takıntı yaparsın, ha yağmur çamur güneş kuş falan için en temizi tabiki kapalı otoparka koymaktır, kuytu bir köşeye konup kutup başları da çıkarıldıktan sonra birşey olmaz -
Zamaninda adamin birisi yapmis, sende onu yapabilirsin. Bankadan para cek, arabayi hipotek ettir. Banka gozu gibi kollasin:) -
3 ayda akü bitmez... ama 3 ayda arka frenlerin kilitlenir ön fren disklerin paslanır... -
quote:
quote:
quote:
Yatacak aracin pompasi neden bozulsun. Donunce bidonla yeni benzin alip koyar. Tam tersi depoda benzin birakmasi daha riskli beklemis benzin tortu yapar sonra enjektorlerim neden tikandi.
Böyle şeyler eskide kalmadı mı?
Depoların yapısı tortuları engelleyecek yapıda değil mi? Ben mi yanlış biliyorum?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: irish
quote:
quote:
quote:
Böyle şeyler eskide kalmadı mı?
Depoların yapısı tortuları engelleyecek yapıda değil mi? Ben mi yanlış biliyorum?
Keramet depoda degil benzinin kendisinde. Eski benzinler yani kursun katkili olanlar bozulmaz. Kursun yasaklandigindan beri kursun yerine alternatif birsuru katki maddesi kullanmaya basladilar daha cevreci yeni yakitlar urettiler diger adiyla kursunsuz benzin. Bu katki maddelerinin bi omru var malesef bi bidon benzin alip 4-5 ay bekletirseniz gozle gorulur derecede bozulma gerceklesiyor dibe cokuyor rengi degisiyor yaniciligi bozuluyor. Bende inanmazdim eskiden, denedim gercekten bozuluyor.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
- jaguar xe alınır mı
- motorda terleme ne demek
- polis nereye şikayet edilir
- acea c2 nedir
- fluence soğuk havada zor çalışıyor
- byd türkiye"de hangi modelleri üretecek
- ford fiesta sıfır
- adac testi geçen oto koltukları
- byd menzil
- opel mokka elektrikli fiyat
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X