Şimdi Ara

Ben böyle Adalete.. Yazıklar olsun.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
680
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar nerden başlicağımı bilemiyorum. Alt komşuya Haciz gelmiş. Ne var Ne yok götürmüşler. 2 Kardeş 10 yaşlarında Cocukları var. Eve gidip bi baktım hiç birşey kalmamış. Anne ve Baba işte Çalışıyor ama 2 Sininde maaşına'da haciz koymuslar Annemin dediğine göre Cok kötü bir durum. Kos koca Bankalar. Her türlü Haltı yerler Sonra Vatandaşın 2 Koltuguna 1 Sehpasına göz Dikerler. Kadın diyor para Etse bari Adam Çamasır makinesine 100 Lira eder demiş düşünün ne kadar komik Bir rakam. Kriz'i Bahane edip İşten atanlar , Parayı Kıranlar Acaba Ahirete kadar kendileri ile Mi götürecekler? Bir millet Vekili çıkıp Demiyor Haciz olayı kalksın neden? Cünkü para Yedirir. Para bu Millet Vekillerine , Yalan söyletir. Valla artık ülkenin bölündüğünü bile Görür olduk Neredeyse. Yahu anlamıyorum Vallahi billahi bu Ülke Atatürk'ü Anlamadı Bu ülke Bush'u anladı...

• ne diye haciz gelmiş?
  • Peki olay nasıl gerçekleşmiş? Birisine kefil olduktan sonra mı böyle olmuş?
  • Sanırım bir Çok şeyden Bunların durumu iyi iken Kriz bahane edilip işten atılmışlar Cocuklarının birinde Kan kanseri Tespit edilmiş Hastane felan filan Hastaneye para ödemek İçin Çet , Senet derken Bu duruma düşmüşler. Sigortaları yok Yeşil kartları Varmış ama Kadın diyor %30 unu bile karşılamadı. Allah yardımcıları olsun..
  • yazık olmuş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SESAME -- 20 Ağustos 2009; 8:40:31 >
  • bankalar en büyük hırsızlardır
  • olaya duygusal yaklaşmamak lazım, haciz kalksın da ne demek.

adam borç yapıyor, borcunu ödemeyecek mi? o zaman neden ödesin ki millet borcunu? nasıl olsa haciz yok derler, ödemezler. kimin durumu iyi kimin durumu kötü onu da hiç ayıramazsın bu ülkede, kusura bakma. öğrenciyken alınan kyk kredilerini bile geri ödemiyor birçok insan. işi olduğu halde ödemiyorlar, parayı telefona, benzine vs lüks harcamalara yatırıyorlar, devlet almaya gelince de "krediyi alırken iyiydi de ödemesi çok zor oldu" diyorlar. birçok insan tanıyorum, 700-800 liralık cep telefonu almış, veya gitmiş kendine sıfır motor almış sırf zevk için, ama krediyi geri ödemeye gelince "param yok" oluyor. işsizsen

duruma üzüldüm, hastalık sebebiyle borca girmişler anladığım kadarıyla. fakat adamlar da işini yapıyor. eğer haciz işleri olmasa, kimse yaptığı borcu ödemez.

sağlık sistemi dersen, devlet bu tedavinin tamamını karşılamalı diye düşünürüm. ancak bu duruma bakarak adalet sisteminde herhangi bir yanlış göremiyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    lanet olsun böyle işe
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bak yanlış bilgiler var olayda..Çalışan bir insanın Sgk ya kaydı olmalı..Bildiğim kadarıyla Sgk ya bağlı çalışanlara yeşil kart verilemez..Ayrıca Sgk kayıtları yoksa maaşlarına nasıl haciz gelir..

Geçmiş olsun diyelim de..Çalıştıkları yerde Sigorta primleri yatırılıyor olsaydı yüksek ihtimal hastalık masraflarının büyük kısmı karşılanırdı..

Bu arada yukarıda yazdığım durumu göz önüne alarak maaşlarımız hacizli diyorlarsa seni yemişler derim ben..

Bir de duygusallığa gerçekten luzum yok..Borç aldıysan ödeyeceksin..Yardım istemek ayıp değil..Mercilere başvurulunca çoğu zaman cevap gelir..İsyan etmeye gerek yok haciz geldi diye..

Acil şifalar dilerim..
  • mahkemeye soylesin haczedilen mallar degerinden dusuk gosterildi . onlara tahminen bisey imzalattilar onu imzaladiysalar donusu yok..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bfs

Bak yanlış bilgiler var olayda..Çalışan bir insanın Sgk ya kaydı olmalı..Bildiğim kadarıyla Sgk ya bağlı çalışanlara yeşil kart verilemez..Ayrıca Sgk kayıtları yoksa maaşlarına nasıl haciz gelir..

Geçmiş olsun diyelim de..Çalıştıkları yerde Sigorta primleri yatırılıyor olsaydı yüksek ihtimal hastalık masraflarının büyük kısmı karşılanırdı..

Bu arada yukarıda yazdığım durumu göz önüne alarak maaşlarımız hacizli diyorlarsa seni yemişler derim ben..

Bir de duygusallığa gerçekten luzum yok..Borç aldıysan ödeyeceksin..Yardım istemek ayıp değil..Mercilere başvurulunca çoğu zaman cevap gelir..İsyan etmeye gerek yok haciz geldi diye..

Acil şifalar dilerim..

+1

sigortasız çalıştırıyorsa işyerini şikayet etsin. sigortalıysa zaten krizden dolayı işçi çıkartan firmalara çok büyük tazminatlar ödeme mecburiyeti geldi. sigortasız çalışan mı kaldı bu dönemde.

• quote:

Orijinalden alıntı: löpçük

olaya duygusal yaklaşmamak lazım, haciz kalksın da ne demek.

adam borç yapıyor, borcunu ödemeyecek mi? o zaman neden ödesin ki millet borcunu? nasıl olsa haciz yok derler, ödemezler. kimin durumu iyi kimin durumu kötü onu da hiç ayıramazsın bu ülkede, kusura bakma. öğrenciyken alınan kyk kredilerini bile geri ödemiyor birçok insan. işi olduğu halde ödemiyorlar, parayı telefona, benzine vs lüks harcamalara yatırıyorlar, devlet almaya gelince de "krediyi alırken iyiydi de ödemesi çok zor oldu" diyorlar. birçok insan tanıyorum, 700-800 liralık cep telefonu almış, veya gitmiş kendine sıfır motor almış sırf zevk için, ama krediyi geri ödemeye gelince "param yok" oluyor. işsizsen

duruma üzüldüm, hastalık sebebiyle borca girmişler anladığım kadarıyla. fakat adamlar da işini yapıyor. eğer haciz işleri olmasa, kimse yaptığı borcu ödemez.

sağlık sistemi dersen, devlet bu tedavinin tamamını karşılamalı diye düşünürüm. ancak bu duruma bakarak adalet sisteminde herhangi bir yanlış göremiyorum.

Arkadasım dogruda Simdi başına gelmeden konusmakta olmaz. Bak baska ülkelerde Değişik Kanunlar var. Mesela Malının 2400 Lira üzeri olması durumunda haciz edilmesi. Adamlar icraat yapmış gibi Gülerek bu haciz anılarını anlatmaktalar. Bu ülkede namuslu bir şekilde işini yapan batmaya mahkumdur. Adamların bana sucunu söyle? Birde saman altından Su yürütenleri Söyle o Müdürler varya Bankada yüklü paran varsa onları bir göreceksin.Bey ..Bey Bey. çaY alın,soğuk bişe alın sanki 40 yıllık arkadaşınız. Para olmasa nerdeyse seni şubeden kovacak. Devlet çöp konteynırına bomba koyup kaçan adamın barınma ihtiyacını (ödediğimiz vergilerle) karşılıyor, ama zamanında vergisini ödemiş çeşitli nedenlerle zora düşmüş insanların barınaklarına haciz gönderilmesine müsade ediyor. Düşün o Adam güneydoğuda Hiç bir çıkarsız Canını ortaya koyarak Terörist ile Burun buruna Çatışmış. Parmağını kaybetmiş. Demek istediğim Devlet anlaşmalı bankalar ile Adamlar araştrmadan etmeden Hiç Direk kredi kartı Çıkarıyor Hiç bakmıyor çalısıyor mu Durumu nasıl diye...

• quote:

Orijinalden alıntı: Bfs

Bak yanlış bilgiler var olayda..Çalışan bir insanın Sgk ya kaydı olmalı..Bildiğim kadarıyla Sgk ya bağlı çalışanlara yeşil kart verilemez..Ayrıca Sgk kayıtları yoksa maaşlarına nasıl haciz gelir..

Acil şifalar dilerim..

Arkadasım muhtarlık yardımı ile almışlar yeşil kartı Hatta adamlar gelip evi Kontrol etmişlerdi. Yanlış biliyorsun Bizim akraba hiç çalısmadıgı taktirde 4 Tane ailesine çıkarttı Yeşil kart Adamlar mal-mülk arastırması yapıp Eve geliyolar Kontrol için. Zaten agari Ücret üstü Yeşil kart vermezler adamların durum Karışık. Ama asla yalan söylemezler. Bilmedigin icin Kafanda Bitiş projesi sence nasıl güzel dimi Ama bir Aile Nasıl yeşil kart alır Araştır şahit oldum Çünkü

• quote:

Orijinalden alıntı: ogameci

bankalar en büyük hırsızlardır

ve malesef tüm dünya ekonomileri bu şereflilerin eline bakıyor
  • Gerçekten ödemeyecek durumda olan kesinlikle bankadan kredi felan almasın. Sonra ödeyemeyince gözünün yaşına bakmazlar.
  • Bu kredi, borç filan olaylarında çok dikkatli olmak lazım. Ama hastalıktan dolayo bu borca girmişler. Bazen öyle bir an geliyorki herşey üstüste geliyor.

Benim teyzemlerde durumları iyiydi, gelin doğum sırasında hastalandı herşey altüst oldu. Birsürü borç, işyeri iflas etti daha yeni toparlandılar. Bazen dediğim gibi herşey üstüste geliyor.

Geçmiş olsun, en kısa zamanda çıkış yolu bulurlar.
  • quote:

1-Yeşil Kart kimlere verilir?

Hiçbir sosyal güvenlik kurumunun güvencesi altında bulunmayan ve 3816 sayılı Ödeme gücü olmayan vatandaşların tedavi giderlerinin Yeşil Kart verilerek devlet tarafından karşılanması hakkındaki kanunun öngördüğü usul ve esaslar çerçevesinde belirlenecek aylık geliri veya aile içindeki gelir payı 1475 sayılı İş Kanununa göre belirlenen asgari ücretin vergi ve sosyal sigorta pirimi dışındaki miktarının 1/3’ ünden az olan ve Türkiye’de ikamet eden Türk vatandaşlarına;

Çalışmayan ve üzerine mal mülk olmayanlara verilir talep edilirse evet ancak,

Kaçırdığın bir husus var ki o da çalıştıklarını ve maaşlarının bile hacizli olduğu söylemindir.

quote:

Arkadaşlar nerden başlicağımı bilemiyorum. Alt komşuya Haciz gelmiş. Ne var Ne yok götürmüşler. 2 Kardeş 10 yaşlarında Cocukları var. Eve gidip bi baktım hiç birşey kalmamış. Anne ve Baba işte Çalışıyor ama 2 Sininde maaşına'da haciz koymuslar Annemin dediğine göre Cok kötü bir durum. Kos koca Bankalar. Her türlü Haltı yerler Sonra Vatandaşın 2 Koltuguna 1 Sehpasına göz Dikerler. Kadın diyor para Etse bari Adam Çamasır makinesine 100 Lira eder demiş düşünün ne kadar komik Bir rakam. Kriz'i Bahane edip İşten atanlar , Parayı Kıranlar Acaba Ahirete kadar kendileri ile Mi götürecekler? Bir millet Vekili çıkıp Demiyor Haciz olayı kalksın neden? Cünkü para Yedirir. Para bu Millet Vekillerine , Yalan söyletir. Valla artık ülkenin bölündüğünü bile Görür olduk Neredeyse. Yahu anlamıyorum Vallahi billahi bu Ülke Atatürk'ü Anlamadı Bu ülke Bush'u anladı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pazardaki Artist -- 20 Ağustos 2009; 11:10:44 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.