Ama Sony & Siyah ve fiyat süper, aldık İnşallah mefta pixel cikmaz, ciksa da hepsiburda sebepsiz urun degişimi yapıyor.
İşte sorunda bu yaw. Mefta pikseller. Yani düşünsene yüzlerce milyonu bir monitöre veriyorsun. Mefta piksel Aha Tam göbeğinde monitörün. Dumur olurum!. Garanti kafayı yerim.
Megrim sen aldığın modeli S51/RB demişsin buradaki model S51/B Yani seninkinden farklı model ancak düşük mü yüksek mi bilmiyorum. Senin dediğin S51/RB modeli var Hepsi Burada da. Yoksa yanlış link mi verdin?
Adamlar 36 yıl garanti vermiş :-)
Ancak bir şey dikkatimi çekti. 1024*768 de kaç hz veriyor yazmıyor?.
Fiyatı bence çok uygun.. Aldıktan sonra biraz daha bilgilendirebilir misin lütfen. Belki bende kısmet olursa alırım.
Masamda şuan 15" CRT ve 15" LCD Sony duruyor... Monitörü arkadaşa aldım, kendime alsam mı hala karar veremedim. Tespit ettiğim noktaları veriyorum:
*Bariz bir şekilde LCD 1 inch daha büyük. 1 inch = 2.54 cm
*1024@75 Hz veriyor LCD, CRT ise 1024@85. Fakat bu yanıltıcı olmasın LCD nin 60Hz de bile 0 titreme yapıyor. Git gel yapan elektronlar yok, Hz lere bakmak yanlış olur kıyaslama için.
*1 saat LCD kullandıktan sonra, CRT ye geçtigimde gözlerimdeki ağrıyı bariz bir şekilde hissedebiliyorum.
*Renkler CRT de daha oturaklı daha canlı, LCD ise kötü değil normal.
*LCD de yazı fontlarında keskin pixeller var, CRT de sanki yuvarlatlmış, yumuşamış gibi.
*LCD resmen Konfor resmen Rahatlık ve resmen SAĞLIK. Şu an CRT den acaip soğumuş durumdayım. Aradaki farkı anlatmak için bağdaştıracak örnek bulamıyorum, 2 yıldır tahta sandalyeye oturduktan sonra deri koltuga oturmak gibi, yumuşacık göz dostu bir görüntü, ha duvarımdaki tabloya balmışım ha LCD monitordeki görüntüye.
*C&C generals, Quake3, Half-Life, NFS5 vs. bir çok oyunu LCD ile oynadım, hiç bir sorun yaşamadım hatta zevk bile aldım.
Hepsiburda.com da 580 Milyon yani 300$+kdv ye Sony Siyah LCD var dediğim gibi. Piyasada 375$+kdv
%80 Paraya kıyarsam (ki kıyacagım, sağlık için hep kıydım) alacağım...
Görüşlerinizi bekliyorum mutlaka arkadaşlar...
hoca bende x 82 almayı düşünüyom bakalım ne olacak...
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by MegriM</i> <br />Masamda şuan 15" CRT ve 15" LCD Sony duruyor... Monitörü arkadaşa aldım, kendime alsam mı hala karar veremedim. Tespit ettiğim noktaları veriyorum:
*Bariz bir şekilde LCD 1 inch daha büyük. 1 inch = 2.54 cm
*1024@75 Hz veriyor LCD, CRT ise 1024@85. Fakat bu yanıltıcı olmasın LCD nin 60Hz de bile 0 titreme yapıyor. Git gel yapan elektronlar yok, Hz lere bakmak yanlış olur kıyaslama için.
*1 saat LCD kullandıktan sonra, CRT ye geçtigimde gözlerimdeki ağrıyı bariz bir şekilde hissedebiliyorum.
*Renkler CRT de daha oturaklı daha canlı, LCD ise kötü değil normal.
*LCD de yazı fontlarında keskin pixeller var, CRT de sanki yuvarlatlmış, yumuşamış gibi.
*LCD resmen Konfor resmen Rahatlık ve resmen SAĞLIK. Şu an CRT den acaip soğumuş durumdayım. Aradaki farkı anlatmak için bağdaştıracak örnek bulamıyorum, 2 yıldır tahta sandalyeye oturduktan sonra deri koltuga oturmak gibi, yumuşacık göz dostu bir görüntü, ha duvarımdaki tabloya balmışım ha LCD monitordeki görüntüye.
*C&C generals, Quake3, Half-Life, NFS5 vs. bir çok oyunu LCD ile oynadım, hiç bir sorun yaşamadım hatta zevk bile aldım.
Hepsiburda.com da 580 Milyon yani 300$+kdv ye Sony Siyah LCD var dediğim gibi. Piyasada 375$+kdv
%80 Paraya kıyarsam (ki kıyacagım, sağlık için hep kıydım) alacağım...
Görüşlerinizi bekliyorum mutlaka arkadaşlar... <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'> megrim, e ben hep bunu söyleyegeldim zaten.ama malesef yapılan değerlendirmelerin çoğu görmeden kullanmadan dergiden netten ordan burdan kulaktan dolma şeylerden oluyordu.Bak sen ne güzel benim gibi birebir karşılaştırarak deneyim ve izlenimini aktarmışsın.Belki bundan sonra monitör alacakların fikirlerinde olumlu etki yaparda herkes sağlıklı bir şekilde pc kullanır.tabi durum elveriyorsa çünkü arada epeyce fark var,gerçi son zamanlarda bu fark iyice azaldı. Teşekkürler izlenimlerini aktardığın için.
İnanılmaz kelepir 18" LCD buldum Ama Factory Reconditioned; bilen bilir. Ölü pixel olasılığı daha yüksektir diye alamıyorum
benim lcd kullananlara sormak istediğim bir soru var ben daha önce kısa bir süre lcd kullandım arkadaşımın monitörünü denemek için dikkat ettiğim nokta mesela web sitesi sayfasını mouse nin scrool a basarak yavaş yavaş aşağı indirirken yazılar çok acaip oluyor uzuyor sanki birbirine giriyor gibi oluyor donuk iniyor onun dışında mükkemeldi lg idi ama model hatırlamıyoum peki bu olay akıcı oyunlardad oluyomu web sitesini mouse la hızlı hızlı aşağı indiriken olduğu gibi?
O bahsettiğin olay Renk unsuru ile beraber tek negativitesi LCD monitorlerin.
Ben yukarda bahsettiğim gibi türlü türlü oyun oynadım, yazıların birbirine girmesi gibi bi olaya rastlamadım. Ekran kartım Gf2 Mx; dx8 veya dx9 destekli oyunlarda durum nasıl olur bilemem.
O dediğin olayın teknik açıklamasını bilen biri yapabilir mi ? Sanırım tepki süresi ile ilgili: 10~40 milisaniye arasında değişir modellere göre; rise & fall diye iki çeşit tepki süresi var bildiğim kadar ile.
Bir pencereyi tepesinden tutup sürüklerken de oluyor, yazılar birbirine girer gibi oluyor. Açıkçası beni hiç rahatsız etmedi o olay, LCD nin avantajlarının yanında da hiç kalır.
mergim tabiki haklısın lcd nin avantajları yanında hiç kalır ama merak ediyorum evdeki laptoptada aynı şeyi yapıyor laptopa oyun yükleme şansım olmadığı için deneyemedim de
O dediğin olay her LCD ekranda oluyor. Teknolojisiyle alakalı heralde (Phase). Onun dışında rahatsın eden bişey yok.
Oyunlarda etersiz kalmasını istemiyorsan tepki süresi en az LCD monitorlere bakacaksın.
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by ---CAN---</i> <br />mergim tabiki haklısın lcd nin avantajları yanında hiç kalır ama merak ediyorum evdeki laptoptada aynı şeyi yapıyor laptopa oyun yükleme şansım olmadığı için deneyemedim de <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
pixel response time la ilgili bir olay o can...eğer çok yüksekse frame yapar...20 ve altı idaaldir...
Eğer monnitörünüz vestel ise ve gözünüze değer veriyorsanız mutlaka ekran filtresi kullanmak gerekiyor.Kontrastı,parlaklığı ne olursa olsun.Yarım satten sonra gözler soğan doğramış gibi oluyor:)
Hele hele Yerli malı yurdun malı vestellerden ise..
Ama 2001 üretimi M1721Alar için aynı şeyi söyleyemem.. Emisyon ayarı gayet iyi.. ne de olsa piyasada imaj tazeleme çabası için Dışarı yapımı olan modellerdendi.. (Vivio diye de geçer)..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme