Şimdi Ara

Ben , gözüm ve monitörüm..(Monitörlerin kapışması) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
0
Favori
1.368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arada sırada gözü dinlendirmek maksadıyla monitörden daha uzak düz bi alana odaklamak lazım gözleri..
    arada bir dinlendirmek lazım bu şekilde.
  • Filtre kullanmıyorum
    1280*1024/90Hz
    1024*768/100hz
    kullanım uzaklığım 100-120 cm
    göz seviyem monitörün orta noktasında

bu şekilde gözlerde pek sorun olmuyor
  • Matador, contrastın renk keskinliği olması lazım. Parlaklık Brightness bende..45cm pek de yakın değil..daha uzaktan artık pek birşey seçilememeye başlıyor.Her ne kadar benim monitör 17" sınıfının özelliklerini gayet iyi taşıyabilse de..(1024*768@100Hz 1280*1024@85Hz 1600*1200@70Hz)
  • TFT'lerde göz yorucu olmayabilir 60hz ama yine de TFT de olsa bence 15' 1024*768 min 85hz çekmesi lazım.
  • tft ler 60hz mi lord..

bu arada özele baksana lord_of_the_world84
  • ya bide şu ana ben 85hz kullanıyorum.. 60 a düşürünce ilk başta göz bi tuhaf oluyor.. sanki ekrandan gelen görüntü daha az nası desem görüntü çok ufak saniyelerde gidip geliyo gibi zaten hz olayı bu ama ciddi hissediyorum bunu.. bide mesela monitöre bakarken bi köşeye odaklanın odaklanmadığınız noktalardaki dalgalanmayı daha iyi hissedersiniz 60hz de... ama şunuda belirteyim 60hz de renkler daha canlı oluyo gibi... bilmiyom banamı öyle geliyor..
  • Real sen nasıl kullanıyosun bilmiyorum ama contrast'ı 100 yaptığımda koskoca bir ampule bakıyormuş gibi oluyorum ve 5 dakikada gözlerim kan çanağı oluyor. (bi ara bu şekilde AOE2 oynamıştım, salaklık işte) Şu an akşamları 0 gündüzleri 35 contrast'la kullanıyorum. Sabah akşam havuç mu yiyosun bilmiyorum:) ama hakikaten gözlerin çok sağlıklı olmalı. Saygılar...
  • şimdi baktım brightness 60 contrass 100 de benimde.. zaten programda (mouscreen 35 in altına inmiyor) hem 0 olunca görüntü kalmazki monitörde .. matador sen brightness dan bahsediyor olmayasın
  • artık monitörlerde zararlı x ışınlarını süzen filtreler var fakat bunlar evinizin topraklaması iyi değilse çalışmazmış, bir kontrol kalemini monitörün çevresinde tutunca eğer toprak hat iyi değilse (yada yoksa) ışık yanarmış... (arkadaşlar denediğim bişey değil ama raslantı bugün biyofizik hocamdan öğrendim koskoca doçent bi bildiği vardır herhalde)
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by wild_rain</i>
    <br />tft ler 60hz mi lord..

bu arada özele baksana lord_of_the_world84
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
    TFT'ler tabii ki 60hz değil :-)
    Bir arkadaş 60hz TFT de göz yormaz demiş ona cevaben yazdım.
    Soruna cvp.
    Mail olarak gönderilmiştir.
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by wild_rain</i>
    <br />şimdi baktım brightness 60 contrass 100 de benimde.. zaten programda (mouscreen 35 in altına inmiyor) hem 0 olunca görüntü kalmazki monitörde .. matador sen brightness dan bahsediyor olmayasın
    Benim Brightness 55, Contrast 0 şu an. Abi Contrast 100'de gözler mahvolur be abi çok enteresan walla. Saygılar...
  • hım tamam.. bence 60 hz 60 hz dir..ikiside aynı yorar.. ama nokta aralığı gibi etkenler etki ediyorsa flatle daha az yorar bile diyebilirim..
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by lord_of_the_world84</i>
    <br />Şimdi arkadaşlar TFT kullanın deniyor. Haklılar.
    Ancak seçeceğiniz TFT'^ye özen gösterin..
    Şu kadar piksel'e kadar normal karşılanıyor dendimi sinirlenirsiniz mutlaka alacağını malı açıp deneyin!!!!.
    Sonra nokta aralığına bakın.. Orta karar fiyatı olan TFT'ler 0.24-0.30
    Arasında oluyor.. Tavsiyem en kötü ihtimalle 0.24 olanı almanızdır!.
    Ayrıca 15' TFT bir monitör 1400*1050 çözünürlüğe sahip olmalıdır.
    14' ise 1024*768 olur genellikle.
    15' olup da 1024*768 falan olanlardan uzak durun çünkü onlar max çözünürlük'ün biraz altında gözleri maffeder!.
    Ayrıca Refresh oranları da 85hz'nin altındadır!.
    Seçimlerinizi yaparken çok ÇOK çok! Dikkatli olun.
    HER TFT ii değildir!.
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>Lord,15"TFT 1400/1050 çözünürlükte bir marka,model vede link verebilirmisin inceleyeyim.Bir arkadaşıma alacağızda.

• <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by MaTaDoR</i>
    <br />Real sen nasıl kullanıyosun bilmiyorum ama contrast'ı 100 yaptığımda koskoca bir ampule bakıyormuş gibi oluyorum ve 5 dakikada gözlerim kan çanağı oluyor. (bi ara bu şekilde AOE2 oynamıştım, salaklık işte) Şu an akşamları 0 gündüzleri 35 contrast'la kullanıyorum. Sabah akşam havuç mu yiyosun bilmiyorum:) ama hakikaten gözlerin çok sağlıklı olmalı. Saygılar...
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>abisi seninki sony ama.. [bgdnc2] ben defaultunu kullanıyorum; cs de felan light frame3'ü açıyorum süper oluyor [krt]
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by civil</i>
    <br /><blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by lord_of_the_world84</i>
    <br />Şimdi arkadaşlar TFT kullanın deniyor. Haklılar.
    Ancak seçeceğiniz TFT'^ye özen gösterin..
    Şu kadar piksel'e kadar normal karşılanıyor dendimi sinirlenirsiniz mutlaka alacağını malı açıp deneyin!!!!.
    Sonra nokta aralığına bakın.. Orta karar fiyatı olan TFT'ler 0.24-0.30
    Arasında oluyor.. Tavsiyem en kötü ihtimalle 0.24 olanı almanızdır!.
    Ayrıca 15' TFT bir monitör 1400*1050 çözünürlüğe sahip olmalıdır.
    14' ise 1024*768 olur genellikle.
    15' olup da 1024*768 falan olanlardan uzak durun çünkü onlar max çözünürlük'ün biraz altında gözleri maffeder!.
    Ayrıca Refresh oranları da 85hz'nin altındadır!.
    Seçimlerinizi yaparken çok ÇOK çok! Dikkatli olun.
    HER TFT ii değildir!.
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>Lord,15"TFT 1400/1050 çözünürlükte bir marka,model vede link verebilirmisin inceleyeyim.Bir arkadaşıma alacağızda.

Alsanız iyi olur :-)
    Ancak ben Chip'in dergisinde gördüm 15.1' TFT 1400*1050
    monitör.
    Yani link bilmiyorum. Ama gördüğüm dergiyi yazdım..
    15' TFT monitördeki 1024*768 15' CRT monitördeki 800*600'den az daha iyidir.
    Hani 920'ye bilmem ne gibim.. Yani yaramaz!.
    Onun için 15' TFT'lerde görüntüyü 800*600'e falan çekince görüntü 720'ye bilmem ne gibim pom bok olur.

• Neden denecek şimdik :-)
    Bu lord ne diyor yaws..??.. Biz 500$ veriyoruz da AAA aa cidden öylemi diyecek :-)
    Maalesef öyle :-)
    Çünkü CRT'ler her zaman üstünde yazandan min 1' küçük olur.
    TFT'ler ise kendi değerindedir.
    Mesela! 17CRT 15'TFT'den yalnızca 1' büyüktür 2değil..
    Ancak TFT monitörler ile CRT monitörlerin çözünürlükleri genellikle eşittir.
    Şimdi soralım :-) 1' büyük ekrandaki çözünürlük ile 1' küçük ekranda ki eşit!! BU BENCE MANTIKSIZ!.
    Bu mantıksızlığı Chip de bir sayfada bence gidermişler.
    VE 15.1' TFT 1400*1050 SXGA! monitör var.
    not:SXGA mı idi Yoksa XGA mı idi tam hatırlamıyorum..
    ANCAK çözünürlükten eminim..
  • 1400*1050 SXGA olması lazım.. Çünkü 1024*768 zaten XGA..
  • Lord bunları faraziye olarakmı yazıyorsun yoksa görerek bilerek kullanarakmı elde ettiğin tecrübelerin?1024/768 crt 800/600 den biraz iyidir filan gibi,15' olup da 1024*768 falan olanlardan uzak durun çünkü onlar max çözünürlük'ün biraz altında gözleri mahfeder! gibi.

15 inch LCD lerde ideal çözünürlük 1024/768 dir.17 lerde ise 1280/1024 dür.
    Böyle faraziye bilgilerle arkadaşları yanlış yönlendirmeyelim.Ben 15" samsung 151s kullanıyorum.Hemen hemen tüm 15 TFT monitörler gibi max çöz.lüğü 1024/768.tazeleme oranı diye bir sorunu yok LCD lerin ben 60 hertzde kullanıyorum ve görüntü durağan bir resim gibi ve çok keskin.CRT monitörler gibi 80-100 hz e ihtiyacı yok.Kesinlikle gözleri yormaz.Bir kitaba uzun süre göz ayırmadan ne kadar bakabilirsen bunlarada o kadar bakabilirsin.LCD monitörler max çözünürlüklerinde maximum kalitede görüntü vermek üzere tasarlanmışlardır ve daha alt çözünürlüklerde görüntü keskinliği ve kalitesi tabiki düşmekte.zaten TFT alıpda düşük çözünürlükte kim kullanmak isterki? Ha katıldığım nokta yokmu var oda şu; 15 TFT, CRT ile görülebilir alan bakımından mukayese olursa 16 inche denk gelir diyebiliriz.
    Aşağıdaki linklerde 15 ve 17 TFT monitörlerin özellikleri mevcut inceleyebilirsniz.

15 inch-http://www.tomshardware.com.tr/display/02q4/021004/lcd-08.html

17 inch-http://www.tomshardware.com.tr/display/02q4/021211/lcd-07.html

• civil +1
  • Aslında bu kullanıma göre değişir. Eğer yakından bakıyorsan en iyi monitör bile gözlere azda olsa yorgunluk ve acı verir. Benim monitör 17.inc 1024*768 ve 90 hz. CRT monitör. Ben ona en az 2 metreden bakıyorum. Çünkü makinede yaptığım tek şey DVD izlemek:))) Gözlerimi hiç bir zaman acıtmıyor.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.