Şimdi Ara

ben hariç herkesin npc olması (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
1
Favori
828
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Mülakata çağırıldım 2. Kez ancak yerini öğrenince olumsuz görüş bildirdim, kabul edilmedim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • yere okey desen sana teklif geleceğini nerden çıkardın peki ?

her 2. aşamaya geçtiğin ilana teklif cepte gozuyle mi bakıyorsun? millet 5 gorusmeden sonra reddediliyor

• Mülakat normalde 3 aşamaydı ve ben 3. aşamaya geçmek istemedim.

Bazı iş yerleri 10 kez mülakat yapar ama orası 3 kere olduğunu söyledi. Yani çoğu şartı sağlıyordum.

• Jr developer olarak girmeye çalışıyorsan zor. Nedeni basit, işletmeler artık yapay zeka modelleri ile basit işleri onlra yaptırıyor.

Ara elemana ihtiyaç var şu an. O nedenle bana çok kez teklif gelirken sana gelmiyor. Geçen DHL için görüştüm ihbar sürem fazla olmasaydı alacaklardı beni.

Proje yaptında bu projelerin ne kadarı kurumsal işletmelere hitap ediyor? Basit üniversite projesi mi? Ne yaptın mesela?

Ona bakarsan bende androidde ve asp.nette önlisansda proje yaptım ama bunların hicbirisi kurumsallara hitap etmiyordu ve ben yazilim alanina çok agirlik vermenin iş acisindan çok olumlu olduğunu düşünmemeye başladım çünkü herkes burada.

IT'de de herkes var ama IT'de en büyük sorun çoğu kişinin teknik bilgisi yok. Nereden mi biliyorum, beni IT mühendisi arıyor diyor makinede şu sorun var bir el at. Adamlar 100 tane satın aldıkları makinelerde ki wifi problemlerini çözmeye acizler.

Ben bu arada yazilim öğrenmeyi artik çok mantikli bulmuyorum iş bulmak için. Developer olursun güzel, dil öğren gayet güzel ama dil bilmek sana uzun vadede iş getirir. Yüzlerce proje yapmak yetmiyor bunun kurumsallara uygun şekilde mikro mimari, servis odaklı veya responsive mimariye uygun olması gerekli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7CE8B30A3 -- 3 Haziran 2024; 21:29:17 >

• ara elemana ihtiyaç var ama bilgisayar mühendisine yani işin gerçek ehline ihtiyac yok yani ,neden? ne alaka?

kurumsala hitap eden proje ne demek bunu açar mısın ? ben projeyi kendimi kanıtlamak için yazarim banane kurumsallardan ayrıca. yine de merak ettim ne demek istediğini.

aman ya daha 10 paragraf yazarımda gerek yok ,yazınca bana iş bulunmucak sonucta boş yere zaman harciyoruz

sen de cevap verme iyi günler hadi

• senin ilacın burda vakit geçir, salla burayı

https://www.reddit.com/r/CodingTR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Teddy_ -- 3 Haziran 2024; 21:33:19 >
  • Hocam nerede staj yaptın? Yazılım alanında staj yaptın mı?

• _Teddy_ kullanıcısına yanıt

reddit falan orlardan geçtik hocam siz giderken ben dönüyordum :)

• güzel bi yerde yaptım 2 sene de iş tecrübem var hatta

bilgisayar mühendisi bile olmayan adamdan taktik almak için uğraşıyoruz sokayım böyle hayata ya :)

• Mühendis değilim ama senin suratına bakmayan şirketler bana gelip teklif veriyor.

Mesafe uzak olmasa girecem birine.

Bence başka bir sorun var.

• zaten o durumu eleştiriyorum sistem bozuk :)

• Sistem bozuk değil. Yazılım alanında çok fazla insan var sen bunu anlamıyorsun. Alt yüklenicisinin alt yüklenici şirketi var basit kıytırık bir otomasyon takip sistemi yapıp güncellemek için. İstihdam fazlası var. Hal böyle olunca kimse jr almak istemiyor seniorlar bile işsiz kalıyor.

Senin yapman gereken bence yeni konseptlere göz atmak.

Şirketler işinin aksamasını istemez ve maliyeti sevmez. Jr developerin yapacaklarini veriyorlar makineye o yapiyor çok ucuza.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7CE8B30A3 -- 3 Haziran 2024; 21:43:32 >
  • NPC deyince Niki reis gelir.

@loczniki

I just went shopping with my NPC girlfriend 💀

♬ GTA San Andreas Theme (Remake) - Ben Morfitt (SquidPhysics)
    Nicki i Loczektiktok
    I just went shopping with my NPC girlfriend 💀
    https://www.tiktok.com/@loczniki/video/7185954497188007174?is_from_webapp=1&sender_device=pc
  • npc ne la ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ek olarak ben ileride zaten bilgisayar mühendisi olacağım yüksek lisansı elektrik elektronik üzerinede yapacağım. Yani benim önüm açık. Teyp ekonomisi sağolsun bu planlar sadece erteleniyor.

• Cok iyiymis yalniz kizin tipi mipi bu is icin yaratilmis

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sende potansiyel Duz Dunyaci olmaya yatkinsin hayir dersen de halen farkinda degilsindir derim :) .

Temel Fikrasi kabaca ozet anlami misali : Temel otobanda ters gidiyor radyo da bulundugu otobani tarif ederek bir arac sahibi ters yonde hizla hareket etmektedir diye haber geciliyor. Temel de kendisine gore uyyy bir kisi yok burada herkes ters yonde ! Diyor ...

Seninki de bu ve benzeri olmasin...

Bir dusun ...

• smart1978 kullanıcısına yanıt

hocam sanırım yanlıs mesaja alıntı yaptınız benim mesajın ters yonde olmakla falan alakası yok ben haklıyım

• Ben haric herkes deyince senden baskasi yok ...

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.