Şimdi Ara

Ben mi futboldan anlamıyorum yoksa Selçuk'ta abartıldığı kadar iyi mi ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
0
Favori
2.135
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selçuk çok formsuz. Git geçen senenin maçlarını izle.
  • Evet sen futboldan anlamıyorsun.
  • Fernandes'i süper final maçlarında gördük... Hafif bir baskı yediğinde bütün maçlar boyunca beşiktaş'ı 10 kişi oynattı... Nede çabuk unutuyorsunuz... Fernandes küçük takımlara, en önemlisi önde basmayan takımlara karşı etkili... Selçuk'un işi çalımlarla ceza alanına girmek değil, geriden oyunu kurmak, bitirici paslar yapmak. Mümkün olduğunca en az top kaybı yapmaktır ki bunu da en iyi şekilde yaptığı için şu an Türkiye'nin en iyi orta saha oyuncusu... Dün akşam takımın ayarının ısrarla üstüne bsa basa söylediğim gibi burak'tı... Bu takıma yakışmıyor...
  • sen futboldan anlamiyosun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selçuk iyi oyuncu, kaybedilen maçtan sonra tek-tek oyuncuları suçlamamak lazım.
    Selçuk'un şampiyonlar ligi tecrübesi yok, çok büyük takımlara karşı oynamamış, avrupa maçlarında beklenenin altında kalması normal, zamanla daha iyi olacaktır.
    Ferdi konusuna gelince? bizim ferdimizi 2 selçuk'a değişmem.Biz ferdi olmasaydı braga'yı eleyemezdik hatta stock city de yenemezdik hatta gruptan bile çıkamazdık.
    Ferdi çok başka bir ouyuncu, zamanında 18 milyon euro'ya transfer olmuş,Lyon da Valencia da oynamış bir adam.Kişisel hatalarından dolayı bizim lige düşmüş bir adam.
    Ferdi uefa maçlarında çok etkili oynamıştı.
    Mesela selçuk ve melonun önünde dün bir ferdi olsaydı, bu maç böyle bitmezdi.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Piêr Dé Sans

Selçuk un sanırım sorunu kapanan takımlara karşı ne yapacağını tam kestiremiyor. Bu da bizim ligimize çok alışık olmasıyla alakalı herhalde. Zamanla toparlayacaktır. Melo nun da biraz düzelmesi gerekiyor daha etkin oynaması için. Ama dün akşam ne melo ne selçuk doğru düzgün birşey yapmadılar. Tek etkili adam olan Amrabadı da Fatih Terim çıkarttı yerine sanki daha iyi bir adammış gibi Aydın ı koydu. Açıkcası ben Burak ı çıkarıp Elmanderi almasını beklerdim ama tercihini farklı yönde kullandı Burak ı kanata çekti. Garip bir oyun vardı akşam. Daha 15. dakikada GS böyle oynarsa 2 tane yer dedim. Fatih Terim sürekli baskı kurucam diyip defansını zayıf bırakıyor. Zaten zayıf olan defans daha da zayıflıyor. Bu şekilde devam ederse puan alması çok zor.

Bunları yazmak için girmiştim. Sağol Piyerpare .

• quote:

Orijinalden alıntı: PossoPazzo

quote:

Orijinalden alıntı: donnaiolo

Ben Beşiktaş'lıyım önceden belirteyim.

Şelçuk'u seyrediyorum, orta sahada topu alıp yanına vermekten, serbest vuruş kullanmaktan ve iyi orta açmaktan başka bişey yaptığını izlediğim maçlarda görmedim, arada sırada da araya iyi top atması var. Ne bir çalım, ne bir takımı komple atağa kaldırma, ne bir liderlik en önemlisi SORUMLULUK. Zamanında bu ülkede Alex bile tartışıldı ama Selçuk yere göğe sığdırılamıyor.

Neden bukadar yazıyorum ? Gs nin durumu umurumda değil, benim derdim Milli Takım. TR'nin en iyi orta sahası denilen Selçuk ne bir Fernandes nede bir Alex.

Milli Takım'a gelince, SEVMEMEME rağmen Emre gibi bir adam dururken, defansif anlamda sağlam Topal dururken, en önemlisi Nuri gibi dünya standartlarında, dünya futboluna yön verebilecek orta sahalardan biri dururken Selçuk kimdir ?

Abartmaktan başka bişey yaptığımız yok, neymiş dünyanın en değerli 5-6 liginden biriymiş, hadi canım. Bakın Ingiltere, Almanya, Ispanya, Ingiltere, Italya demiyorum, açın bir Rusya, Fransa, Portekiz ligi maç özetlerini izleyin ne kadar geride olduğumuzu anlayın.

Milli Takım sahadayken Selçuk Sekçuk diye bağırmaya devam edin çok doğru yoldayız çok, yazık..

Şu maçı izliyorsun sonra sakin oluyorsun.
    Bak yanlara veriyor pasları.

Kardeş 1 kere adını duydum oda son gol ne burda? ne yapıyor sen bunu atarken ne düşündünde attın yani onu açıklasana..

• Sizin bu seneyi seyredip böyle konuşmanız normal bence. Size şöyle açıklayayım geçen sezon takımda bu kadar alternatif yoktu. Atak yöne de bu kadar güçlü değildi. Bu yüzden Melo ve Selçuk ileriye daha çok çıkmak zorunda kaldılar ki bu ikili forvet arkası değiller. Ama bu sene Burak-Amrabat gibi atak yönü çok güçlü adamlar geldi bu yüzden Selçuk ve Melo çok fazla ileriye çıkamıyorlar ve etkisizmiş gibi kalıyorlar.Şimdi biraz olsun çaktınız mı?
  • 4 maçtır selçuğa dikkat ediyorum. Söylediklerinde haklısın ama sadece 4 maçlık bir analiz bu yaptığın geçen senenin tırnağı deil şuanki selçuk.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Darkstrom

quote:

Orijinalden alıntı: Piêr Dé Sans

Selçuk un sanırım sorunu kapanan takımlara karşı ne yapacağını tam kestiremiyor. Bu da bizim ligimize çok alışık olmasıyla alakalı herhalde. Zamanla toparlayacaktır. Melo nun da biraz düzelmesi gerekiyor daha etkin oynaması için. Ama dün akşam ne melo ne selçuk doğru düzgün birşey yapmadılar. Tek etkili adam olan Amrabadı da Fatih Terim çıkarttı yerine sanki daha iyi bir adammış gibi Aydın ı koydu. Açıkcası ben Burak ı çıkarıp Elmanderi almasını beklerdim ama tercihini farklı yönde kullandı Burak ı kanata çekti. Garip bir oyun vardı akşam. Daha 15. dakikada GS böyle oynarsa 2 tane yer dedim. Fatih Terim sürekli baskı kurucam diyip defansını zayıf bırakıyor. Zaten zayıf olan defans daha da zayıflıyor. Bu şekilde devam ederse puan alması çok zor.

Bunları yazmak için girmiştim. Sağol Piyerpare .

Utanmıyorsun dimi? Bari üç beş birşey karalasaydın

• quote:

Orijinalden alıntı: semblance

quote:

quote:

Şelçuk'u seyrediyorum, orta sahada topu alıp yanına vermekten, serbest vuruş kullanmaktan ve iyi orta açmaktan başka bişey yaptığını izlediğim maçlarda görmedim, arada sırada da araya iyi top atması var. Ne bir çalım, ne bir takımı komple atağa kaldırma, ne bir liderlik en önemlisi SORUMLULUK. Zamanında bu ülkede Alex bile tartışıldı ama Selçuk yere göğe sığdırılamıyor.

Neden bukadar yazıyorum ? Gs nin durumu umurumda değil, benim derdim Milli Takım. TR'nin en iyi orta sahası denilen Selçuk ne bir Fernandes nede bir Alex.

Milli Takım'a gelince, SEVMEMEME rağmen Emre gibi bir adam dururken, defansif anlamda sağlam Topal dururken, en önemlisi Nuri gibi dünya standartlarında, dünya futboluna yön verebilecek orta sahalardan biri dururken Selçuk kimdir ?

Abartmaktan başka bişey yaptığımız yok, neymiş dünyanın en değerli 5-6 liginden biriymiş, hadi canım. Bakın Ingiltere, Almanya, Ispanya, Ingiltere, Italya demiyorum, açın bir Rusya, Fransa, Portekiz ligi maç özetlerini izleyin ne kadar geride olduğumuzu anlayın.

Milli Takım sahadayken Selçuk Sekçuk diye bağırmaya devam edin çok doğru yoldayız çok, yazık..

Kardeş 1 kere adını duydum oda son gol ne burda? ne yapıyor sen bunu atarken ne düşündünde attın yani onu açıklasana..

2 asist yapan adamın 1 kere ismini duyduysan.
    İyimiş.

• Ayrıca süpe kupa finalinde Umut'un feneri bitiren gollerini de hazırlayan Selçuk'tu... İki topla feneri bitirdiler... Yani sadece beşiktaşı değil...
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: semblance

quote:

quote:

2 asist yapan adamın 1 kere ismini duyduysan.
    İyimiş.

:) Tamam kardeşim yaşın küçükmüş fazla sorun olacağını sanmıyorum , senide anlıyorum..

• Selçuk eli ayağı düzgün bir takımda,Fernandes'ten daha katkı sağlam,oyunu daha sağlamlaştırır bence.Fernandes ise kötü takımların kahramanı olur ancak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sanctus,Espiritus!

Selçuk eli ayağı düzgün bir takımda,Fernandes'ten daha katkı sağlam,oyunu daha sağlamlaştırır bence.Fernandes ise kötü takımların kahramanı olur ancak.

Google translate bile çözemedi, o derece.
  • Selçuk çok büyük bir futbolcudur, bu tip karşılaştırmalara bence hiç gerek yok.

Ama ille karşılaştırmak gerekiyorsa 'kişisel fikrim' bence de Fernandes 1 gömlek üstündür (yetenek bakımından).

Lâkin sorarsanız ki takımına hangisini istersin diye Selçuk'u isterim, yerli olması benim için çok önemli. Futbol bakımından da aralarında abartılacak bir fark yoktur. Yalnızca Fernandes biraz daha teknik ve göze hoş gelen futbol oynar. Katkı bakımından sezon boyunca yaptıkları katkı hemen hemen aynı olur.

Kişiden kişiye göre değişir yani, kimisi Fernandes'i beğenir kimisi Selçuk'u en başta da belirttiğim gibi gereksiz bir karşılaştırma bana göre..
  • İyi oyuncu olduğu da, fazla abartıldığı da doğru.
  • 6 haftada Sosyal Ligden gelen puanlar.
    1.Hafta 10
    2.Hafta 14
    3.Hafta 12
    4.Hafta 12
    5.Hafta 10
    6.Hafta 7

Sıradan bir orta sahanın aldığı puanlar adam kayıblarda...
  • koyunun olmadığı yerde keçiye abdurrahman çelebi derlermiş.
  • Abi çok saçma konuşanlar var.

Artık takımı alıp götüren oyuncu falan kalmadı dünyada. Xavi, Emre falan diyorsunuz bu adamlar da takım oyuncusudur öyle her takımı alıp sırtlayıp götüremezler. Orta sahası kötü olan takımda Messi bile iş yapamaz mesela istediği kadar yırtınsın. Takımda ki her oyuncu birbirine etki-tepki olayı gibi bağlıdır, biri diğeriin performansını feci etkiler.

Takımda boşa kaçan adam olmadıktan sonra orta saha oyuncusu kime pas atacak? Veya takım kötü oynarsa top ileri gelmezse burada santraforun suçu nedir? Veya kanat oyuncusu açısından bakarsak istediği topları alamazsa ve takım kötü oynuyorsa adam ne yapabilir?

Olaya bu açıdan bakarsak her şey çözülecektir. Ayrıca Selçuk çok iyi bir TAKIM oyuncusudur. Türkiye'de ki nadir kaliteli çift yönlü oyunculardan biridir. Pas tekniği ve vizyonu çok çok iyidir. Takım ritmini yakalasın, Selçuk'ta forma girer zaten.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.