Şimdi Ara

ben şeker hastası mıyım acaba

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.106
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sık sık düşer şekerim açlık krizine girerim. Ama şeker yükselmesi yok. Doktora psikolojim bozulur diye gidemedim ya insülin iğnesi yazarsa diye düşünüyorum. Ama artık gitmek zorundayım git gide kötü hissediyorum :(

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Niye korkuyorsun ki bende şeker hastasıyım iğneden korkuyorsan alışılıyor kısa sürede ben günde bir sürü iğne yapıyorum.Şeker yükselmesi nasıl yaşamıyorsun?Bu arada insülin azaltan glukagon yükselten.
  • Git uc aylik seker ortalamani kontrol ettir hba1c mi ne oyle biseydi.

• PacTyson P kullanıcısına yanıt
    Korkmana gerek yok, Açlık ve tokluk sekerine bakilir, bi anormallik var ise seker yuklenmesi yapilir .3 aylik sekerine bakilir.Diyabetin var ise hemen insulun baslanmaz.
    Gecmis olsun.

• bende geceleri yatmadan su iciyorum sik idrara cikiyorum kisin bile terliyorum terim toz seker gibi kokuyor deli gibi canim tatli seyler cekiyor tatli yemeden duramiyorum surekli acim buyuk ihtimal pankreas kendini bitirdi ve diyabetim ama cok korkuyorum doktora gitmiyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: teknoadam88

Niye korkuyorsun ki bende şeker hastasıyım iğneden korkuyorsan alışılıyor kısa sürede ben günde bir sürü iğne yapıyorum.Şeker yükselmesi nasıl yaşamıyorsun?Bu arada insülin azaltan glukagon yükselten.

Yükseldiğini nasıl anlıyorsun neler hissediyorsun? Bendeki açlık krizi gibi oluyor bu şeker düşmesi galiba.

• yükselince yanıyorum sıcak terliyorum düşünce aç oluyorum titriyorum soğuk terliyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • PacTyson P kullanıcısına yanıt
    Açlık krizi ile düşük şekeri nasıl bağdaştırdın bilmiyorum..? Hipoglisemi (Düşük şeker) hastasıyım o anı yaşamak istemezsin açlık ile alakası yok..!
    Yüksek şeker hastalığında da açlık krizi diye birşey yoktur yani sadet olarak sen şeker hastası değilsin..
  • teknoadam88 T kullanıcısına yanıt
    O anda açlık nasıl aklınıza geliyor şaşırdım doğrusu ben genelde baygınlık geçiriyorum şükür şimdiye kadar tek başımayken denk gelmedi.
  • Ben de bazen normalden çok acıkırım nedense

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhabalar bende kışın dahi terliyorum normal arkadaşlarıma göre çevremdekilere göre vs sırtım su gibi oluyo sürekli ve tatlı isteği fazla olmuyo sizce şeker hastalığıyla yada başka bi hastalıkla alakası varmıdır,

iyi forumlar
  • olabilir bi hastaneye git tedbir olarak (ben gerçi şeker hastası olmadan öncede aşırı terliyordum
  • hastane derken hangi bölümden randevu almalıyım, yardımcı olabilirmisin
  • seler hastaligi genetik bir hastaliktir hastahaneye gidip seker yuklemesi yaptirmalisin

• @loses anladım, teşekkür ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: qwertydevil.

Açlık krizi ile düşük şekeri nasıl bağdaştırdın bilmiyorum..? Hipoglisemi (Düşük şeker) hastasıyım o anı yaşamak istemezsin açlık ile alakası yok..!
    Yüksek şeker hastalığında da açlık krizi diye birşey yoktur yani sadet olarak sen şeker hastası değilsin..

Hastaneye gittim tahlil yaptırdım doktor sorun var sende dedi. İnsülin direnci var dedi. Şeker hastalığı ilerde başlama ihtimali büyükmüş. Şimdilik hap tedavisi uyguluyor. Bu karışık bir mesele benim de kafam karışıyor. Hipoglisemi yaşamıyor muyum ben baygınlık hissi geliyor bir an önce birşeyler yemek istiyorum yemezsem ölecek gibi oluyorum ama yeyince de aşırı halsizlik gelebiliyor. Bi diğer belirtide günde 50 kere tuvalete çıkarım.

• 15 senedir tip 1 şeker hastasıyım şekerin düşer ise insülin vermez doktor insülin yüksek şekeri düşürmeye yarar pankreasın salgılamadığı insülüni dışarıdan almana yarar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: hachiko

15 senedir tip 1 şeker hastasıyım şekerin düşer ise insülin vermez doktor insülin yüksek şekeri düşürmeye yarar pankreasın salgılamadığı insülüni dışarıdan almana yarar..

Bi üstündeki yazdığım mesaja bakae mısın doktor ne demek istemiş ben tam anlamıyorum?

• quote:

Orijinalden alıntı: PacTyson

quote:

Orijinalden alıntı: hachiko

15 senedir tip 1 şeker hastasıyım şekerin düşer ise insülin vermez doktor insülin yüksek şekeri düşürmeye yarar pankreasın salgılamadığı insülüni dışarıdan almana yarar..

Bi üstündeki yazdığım mesaja bakae mısın doktor ne demek istemiş ben tam anlamıyorum?

Aşırı kilo kaybı var mı..Yemek yedikten yarım saat sonra bi şekerini ölçtür..200 üzeri ise..Diabetsin büyük ihrimal..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.